Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz kali #43103 üzenetére

    Pár havonta szoktam magamnak leforgatni az aktuális GIT verziót. Most épp a r45525-nél járok. Szerintem nem ezen múlik, hogy az 5GHz gyakorlatilag mindig csak szobán belül volt életképes. Többször is visszakapcsoltam és teszteltem az évek során, végül mindig kiiktattam ezt a rádiót. Forgattam az antennákat, tologattam a szobán belül a router-t, stb. Mindig gyenge volt. A 2GHz-essel viszont még sohasem volt komolyabb gond, az még kint a garázsban is kiszolgálja a mobilomat is.
    Egy időben debug módba kellett tenni a regdomain részt, hogy ne korlátozza túl a jelerősséget, illetve ma ehhez már reghack bináris patch-elés kell, de enélkül is használható a túlkorlátozott 2GHz és ez sem menti meg az 5GHz-et (a garázsig kell a reghack, házon belül elég lenne anélkül is, de igazából nem fontos a garázsba a WiFi, csak a teljesség kedvéért :D).

    Más kérdés:
    Nem tudom mennyire offtopic ez itt, de mit lehet várni a gyakorlatban a MikroTik SXT termékcsaládtól, illetve melyiket lehet érdemes választani, ha egy kis vidéki településen akarok légvonalban ~1.3km-re átlőni 24/7/365 egy ~30Mbps adatfolyamot (gyakorlatilag csak egy irányba, néhány video stream-et)?
    Elég lehet a legolcsóbb Lite, vagy meg kéne kockáztatni egy high power verziót? Esetleg felejtsem el az egészet, mielőtt még eszembe jutott volna? :DDD
    A távoli PoE switch is 10/100, így minden szempontból elég lenne a Lite verzió 10/100-as ethernet link-je, de a WiFi-n át kéne préselni azt a stabil ~30-at (ha esőben/hóban néha meg-meg szakad, hát annyi baj legyen, de teljesen nem kéne, hogy leálljon még ilyenkor se). Illetve ezeknél mennyit számít a 2 vs. 5 GHz (az itthoni 5GHZ problémáim után félek az 5-től, még ha erősebb jel is menne).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák