Új hozzászólás Aktív témák

  • _Smooth

    senior tag

    Sziasztok!

    Jelenleg egy Linksys E2000 routerem van. A problémám, hogy a NAS-ról megosztott FHD tartalmat minden eszköz hibátlanul játsza, ha kábelen csatlakoznak a routerre. Wifin azonban a tabletem (Archos 80 Cesium) már gyakran bufferel (kábelen - USB2.0LAN adapter + OTG kábel - hibátlanul viszi ez is). Kipróbáltam a notival (Lenovo X230), és az gond nélkül viszi wifin is.
    Routeren jelenleg Tomato FW van. Ott a notinál 72/72Mbps-t jelez stabilan, tablet esetén ez még jellemzően több is, mégis elakad. WRT160NL-lel is próbáltam, azzal se változott a helyzet.
    Elvileg már minden lehetséges beállítás az optimálison áll, mégsem megy.
    Ugyanilyen tablet ismerősömnél egy Linksys EA2700-on, illetve valami N-300-as Dlinken, sőt, hálózaton kívülről (távoli elérésben), vagy akár hálózaton belül widi-vel TV-re kivetítve is hibátlanul játsza még a BD ISO tartalmat is.

    Van esetleg tapasztalatotok hasonló problémával kapcsolatban? Lehetséges, hogy a tabletben lévő RTL8723BS Realtek chipnek vannak a routerrel kompatibilitási gondjai?
    Tudtok esetleg olyan routert ajánlani, ami garantáltan működik ezzel a chip-pel? (fent említett EA2700-on kívül - bár a sajátomat nem tudtam még azon kipróbálni).
    Nem kell semmi extra (se USB, se extra nagy sávszél), csak stabil működés.

    Ajánlották még a TP-Link Archer C5-ös routerét is, de ha nem muszáj, a felesleges funkciók miatt nem fizetnék feleslegesen többet (2×USB, 1200Mbps szimultán stb - notit leszámítva nincs is 5G eszközöm, de azt se nagyon használom itthon, és akkor is tökéletesen elegendő a 2.4G).

    Köszi előre is.

    # I got bored one day and put everything on a bagel...

Új hozzászólás Aktív témák