Új hozzászólás Aktív témák

  • Oligovit

    csendes tag

    Sziasztok,

    Kb. két hete bújom a fórumokat, teszteket a mgefelelő 24"-os IPS monitor után kutatva. Mindenképp PWM mentest szeretnék, mert a mostani Samsung BX2331-emtől hamar elkezd zsibbadni a szemem.
    A Dell márkát, úgy ahogy van leirtam. A visszajelzések alapján Úgy tűnik mintha minden modellen szándékosan elbasznának egy tulajdonságot, hogy csakazért se legyen tökéletes.

    u2412 -> PWM-es (talán pár kivétellel)
    u2413 -> PWM mentes, de elviselhetetlen a reverse-ghosting (A02 sem az igazi)
    u2713HM -> jó alternativa lehetne, de persze, hogy befigyel a cross-hatching!
    BenQ BL2411PT -> jó lenne, de az országban persze nem kapható (Szerbia)

    Nemrég belebotlottam az EIZO EV2436W nevezetű 24"-os, PWM-mentes, 6bit+AFRC csodába, viszonylag durva AG-vel. Már-már utópisztikusan tökéletes lenne, ha nem tudnám, hogy ott a 23"-os EV2336W szintén PWM mentes testvér, 8bit+FRC-vel, valamint soft AG-vel.
    WTF? Miért használnak különböző panelt ugyanabban a szériában? Egyedül a 24" lóg ki a sorból az LM240WU8 LG eIPS-el és a 6 bittel!
    http://www.prad.de/en/monitore/review/2012/review-eizo-ev2436wfs-bk.html

    Nem hivatalos, de több helyen is olvastam, hogy az EV2336W és a EV2736W is 8bites PLS panelt használ. Az Eizo tudtommal nem erősitette meg a dolgot, de több, mint valószinü, hogy igy van.

    Nem tudom mi legyen, azért veszek pwm-mentes monitort, mert fontos a szemem megóvása, de az a nyamvadt 6bit+AFRC "color-flickering"-et okoz(hat), akkor meg nem csináltam semmit.

    Az AG coating annyira nem érdekel, a mostani BX2331-emen is valószinúleg heavy coating van, de nem zavar különösebben.

    Ti mit tudtotok, valóban jobb lenne a 23"-os? A 24" jobb lenne munkára (photoshophoz), meg úgy eleve kevesebbet kellene görgetni olvasás közben, de color-flickeringgel inkább nem kell és maradok a 23"-on, ha biztos tudnám, hogy az igazi 8bites. Sajnos elég kevés angol nyelvű információ van ezzel kapcsolatban, és az is jórészt csak találgatás. Jó lenne valami kézzelfogható adat..

    Valaki döntse már el helyettem, mert lassan belehülyülök! :))

Új hozzászólás Aktív témák