Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Olvass vissza 800euró ha a Kolozsvári sráctól hozza
Biza mocskosul jó áron megy és brutál jó gépek.
Jó párat felraktam belőlük és megéri az árát, főleg hogy idehaza ennyiért egy Sensira-t sem kapsz már aztán mit érsz egy papírral amit kaptál hozzá
Inkább papír nélkül Perfera -
TeeJay
félisten
FTXC Malajziában készül FTXC35E verzió már wifis gyárilag és 5 fokozatban állítható a ventilátora, az elődök FTXC35D és visszafele nem volt gyárilag wifi és 3fokozat volt csak
FTXF Törökben EU-nak szánják itt is az FTXF35F már idei verzió gyárilag wifis
FTXF35E és az elődök nem kaptak wifit viszont itt mindig is 5fokozat volt ventilátorra és 20dB éjszakai módbanAz a helyzet hogy az FTXC bizony picit hatékonyabb gép is egyedüli hátránya hogy éjszakai módban 22dB míg az FTXF 20dB
Szóval itt inkább a halkságot fizeted meg -
TeeJay
félisten
válasz
sityuka89 #87775 üzenetére
Igen van klímás aki még R410-et is tart, nekem már csak R32 van mert csak azt telepítek
Egy full töltés tippre 50-60ezer körül lehet ha becsületesen csinálják
Ha elment előbb szivárgás keresés és javítás nem csak simán töltjük és csá!!!
Ez nem autóklíma itt ha 5évig nem kapcsolod be a gépet akkor is meg kell maradni benne a hűtőközegnek. Oké évi 3-5gramm elszivároghat bár mikor át szagoltattam öcsém Testo szivárgáskeresőjével ami 3gramm/év érzékenységű sehol nem jelzett nálam szóval még annyi sem megy el a csatlakozási pontokon (hollanderek és vakdugók) -
TeeJay
félisten
Ahogy lekorszke írta 20+ méteren is elmegy a gép csak ugye nem annyiba kerül majd telepíteni a vagon rézcső miatt meg ugye 5méter felett ott már nem kevés hűtőközeget is rá kell majd locsolni pluszban!!!
Azt szintén tedd bele hogy egy 3,5kW-os gép teljesítménye nem ugyanaz lesz 2-3méter rézcsövön mint 20méteren 6 kanyarral. Én mindig törekszem minden ügyfélnél a legrövidebb csőtávra szóval hogyha lehet maradjunk 5-7 méteren max -
TeeJay
félisten
válasz
lekorszke #87771 üzenetére
Oké akkor megnyugodtam nem vagyok dilis
Syen Muse Next 2x silent gomb és fél percen belül mocskosul elhalkul (halkabb mint egy Daikin 20dB-es gép)
Gree Comfort Pro 2x silent gombra csak sok perc után halkul el amit én nem győztem kivárniVélhetően valami FW eltérés lehet a vezérlésben de jó tudni
-
TeeJay
félisten
válasz
dm1970 #87767 üzenetére
120hónapot felejtsd is el mert évente 2x kell számlás karbantartás...
Én jelenleg ki sem jutnék minden ügyfélhez akinek tavaly telepítettem, nagy sz@rban is lennék ha mindenki becsületesen hívna időre hogy betartsuk az 1évente tisztítást
évi 2-vel el is lehet felejteniRáadásul kifizeted 10év alatt a klíma árát karbantartásra 2x
3év garancia 250ezer felett, én minden ügyfélnek ezt mondom az összes többi ami afelett van azt csak a Jóisten tudja hogy érni fog-e bármit
Ha 80ezres telepítéssel számolom akkor 3méterre rakva 380-ért még korrekt a Comfort Pro
-
11hh
tag
Sziasztok!
Daikin FTXM35A / RXM35A perferát hozok majd romániából, ha kell valakinek írjon.
Egy klímáért nem szívesen megyek. -
IzI
senior tag
Kicsit visszaolvastam és olyasmi volt írva,hogy a C az gree komp.,a F meg daikin,tehát megéri ráfizetni.Helytálló?
Daikin FTXC-Daikin FTXF -
sityuka89
tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Fujitsu 3,4kw-os klímám, ha jól emlékszem R410A hűtőközeg kell bele.
Ezt még töltik? És ha igen, milyen árban?
Előre is köszönöm köszönöm a segítséget!😊😊😊 -
mexel
veterán
Lenne még egy kérédsem: hány méter cső mehet egy klímához? Nagyon kicsi a nyaraló és az lenne a legideálisabb ha felvinném a padlásra a csöveket ésa túloldalon le. Ez kb 7-8 m lenne. Plusz a padláson meleg van. Ez gond lehet?
-
IzI
senior tag
hi
Ezekkel kapcsolatban van vkinek tapasztalata? Az első 2 egyárban van,a gree 50-nel drágább. Ezek idei modellek,van jelentősége? Leginkább hűtésre kell,meg nyilván minél halkabb legyen. Előnyök,hátrányok?
Daikin Sensira FTXC/RXC25
Panasonic BZ Standard KIT-BZ25-ZKE
Gree Comfort Pro GWH09ACCXB-K6DNA1G -
dm1970
aktív tag
válasz
TeeJay #87757 üzenetére
Szia!
Én is ezt a 2 klímát nézegetem. Amit még látok különbséget, hogy a Gree-re 120 hónap a gari a Syen-re 60. Véleményed szerint megéri a plusz költség a plusz garit? Írtad valamikor, hogy a 3,5 Gree C+ nál sokallod a 380-as ajánlatot. Ha nincs extra felszerelési igény, mennyi lenne szerinted a megfelelő ár?
Köszi dm. -
TeeJay
félisten
válasz
bagoly71. #87751 üzenetére
Polar Light = TCL Elite
Polar Ultimate az a top TCL gép volt de kivezették, idén már Polar Everest lesz helyette
A+++ hűtés A++ fűtés, TCL top gép szintén TCL Elegance a megfelelője
De Tesla-ban is meg tudod venniToshiba kompresszorosak elvileg ha jól olvastam a specifikációt és nagyon szépen vezérli az inverter
-
TeeJay
félisten
Aki normális szaki az tesz a beltérire egy zsákot és ha a mekkmester nem 5centire tette a plafontól a beltérit hanem 15-re akkor simán mosható egy nagynyomású mosóval a hátsó rész is plusz vegyszerrel befújva utána lehet öblíteni ugyanúgy.
Neked most került fel a Perfera, túl aggódod még ezt a kérdést
Talán jövő nyár végén kell majd hogy mosást kapjon a gépRemélem nem 5centire rakta plafontól mert akkor instant harakiri
-
TeeJay
félisten
válasz
nycs71 #87747 üzenetére
Syen Muse Next = Gree Comfort Pro
egyedüli eltérés a beltéri egység fehér burkolatának dizájnja
Ha össze hasonlítod a két gépnek a specifikációs lapját (mindkét oldalról letölthető pdf-ben) akkor látod hogy csak a típusszám van átírva, minden más azonosAmi a lényeg hogy 25-30ezerrel olcsóbb szokott lenni a Syen mivel az a leány márkája a Gree-nek a Gree meg a fő brand (VW Sharan vs. Seat Alhambra felállás)
Gree Comfort Pro-val a Daikin Comfora lenne kb. hasonló szinten de hűtésben nem tud annyit a Comfora árban meg 200ezerrel drágább is a Gree-től
A következő Daikin meg már a Perfera az meg bőven dupla ár a Gree-hez képest igaz teljesítményben is más liga mert A+++ hűtés fűtés -
tylerddd
veterán
Üdv! Ezzel a problémával kapcsolatban [link] írtam egy Google értékelést adott cégről és ma felhívtak, hogy akkor intéznék a karbantartást kedvezményes kiszállással. Ritkán járok így vásárolt termékekkel és nem vagyok egy beleállós típus, de most így remélhetőleg jól jövök ki a dologból.
-
elekresz
tag
Ez lenne az első próba, csak nem szeretném rossz helyen telenyomni olajjal. A bal oldalát leszedve első ránézésre nem látom a csapágyat, gondolom a belső oldal felől valamennyire zárt, belülről meg nem mertem még telenyomni érzésre, hátha van ennél szofisztikáltabb mód vagy tapasztalat. Gondolom inkább valami jobb féle teflonos olaj lenne jó.
Meg hát ami nem WD40, az szigszalag. -
elekresz
tag
Mindjárt 3. éves (0-24 hűt-fűt) Mitsubishi AP35VGK gépnél szemből nézve a bal oldalt van egy pici, de számomra idegesítő, folyamatos kattogó hang, amikor megy, Fújkálós tisztítást kapott idáig, így most kapott egy rendes mosást is, elsőre úgy tűnt, hogy tökéletesen halk lett, de ma reggel ismét pici fűtésre kapcsoltuk és megint kattog.
Mivel túl sok mozgó rész nincs, nyilván a mókuskerék okozza, a kérdés, hogy ezt mennyire kell megbontani, hogy egy kenést eszközöljünk a csapágynál? Hátha csak ez a gondja. Esetleg más ötlet?
bagoly71. Nekünk Polar Ultimate is van 3db. Egy 2,5 és kettő 3,5-es. Utóbbi már elektronikus adagolós, míg a "kicsi" kapilláris. Tavaly októberi telepítés, így eddig csak fűtés üzem ment, de az kb. 0-24-ben. TCL (kínai) belül, de tette a dolgát. Nem olyan kifinomult a szabályzása, mint a japánoknak, de ár-érték arányban mi nagyon olcsón szereztük be, nem hálószobába került, így megfelelt. Nem a leghalkabb gépek és a terelő lapát egy érdekes "táncot" lejt, néha fura hangok mellett, amikor fel meg visszanyílik, a kültéri sem a leghalkabb, illetve a terelő random pozíciót veszt picit és picit csálén áll, de a teljesítményre eddig nem volt panasz. Mi a fórumos alapvetően pozitív visszajelzések alapján vágtuk bele és eddig nem bántuk meg, bár még fiatal gépek. Már októberben azt mondták, hogy kifutó modell, ezért volt rá akció, most az Everest van utódjaként, ami szintúgy TCL, ha jól tudom. -
Móci
addikt
Sziasztok!
Szeretnénk klímát a házunk (családi, tégla, még nem szigetelt) alsó szintjére. Egybe van nyitva az egész, két 6x4-es szobából lett egy nagy nappali, azt követi a kb. 17 négyzetméteres konyha, a belmagasság kb. 2,5m.
A lényeg az lenne, hogy a nappaliban legyen picit kellemesebb idő, leginkább hűtés szempontjából. 5kW-os teljesítmény elég lenne?
Pénzben annyira nem tolnám túl, de nem is a legalsó polcos vackokat venném, max. 300 ezer a készülékre, ha van ennyiért értelmes.Köszönöm!
-
nycs71
csendes tag
válasz
TeeJay #87690 üzenetére
Szervusz!
Daikin-ből melyik az, ami a Gree Comfort Pro szintjén (vagy kicsivel afelett) van?
A Syen Muse Next-nek eddig hírét sem hallottam. Mit kell róla tudni?
Van egy szerelőnk, aki eddig mindenféle víz, gáz szerelést csinált (teljes megelégedésünkre) és klímát is szerel (ő egyébként a Gree ComfortPro-ra adott árajánlatot). Biztos vagyok benne, hogy korrektül felrakná és a karbantartásban sem lenne hiba, viszont a saját nevén nem találtam a topik összefoglalójában jelzett engedélyes klímaszerelők között. Nem tudom, hogy el merjem-e fogadni az ő ajánlatát ( a Gree klímáknál amúgy is mintha azt olvastam volna, hogy a garanciális problémákkal forduljunk a klíma telepítőjéhez). Bízom ugyan a szakiban, de ő akkor is csak egy ember, és ha valamiért nem tud kijönni, mikor kellene, esetleg ott leszünk, ahol a part szakad. Mit tanácsoltok?
-
st6969
őstag
válasz
TeeJay #87735 üzenetére
+11hh, pjen
Köszönöm szépen mindenkinek.
Szimpatikus a Syen Muse Next, akkor lesz ez. Csak amiatt lepődtem meg egy kicsit, hogy az összefoglaló szerint elsősorban japán klímákat javasoltok, de ezek szerint más gyártók is zárkóznak fel.
Egy ilyen alap Mitsu egyébként van már itthon, nincs vele gond, de tényleg fapad, nincs wifi (megvagyunk nélküle, de azért örülnék, ha lenne), ami inkább zavar, hogy automata módban 30-60s-ként kapcsolgatja a ventilátor sebességet, amit nem igazán értek, de mások szerint is "ez ilyen", így fix sebességen szoktam hagyni. -
bagoly71.
tag
AUX Magma-ról mi a vélemény?
-
TeeJay
félisten
válasz
lekorszke #87705 üzenetére
Ha telepítesz te is Gree Comfort Pro-t és Syen Muse Next-et
megnéznéd nekem te is hogy hűtésben silent gombot 2x nyomva a CP mintha nem menne annyira halk módba mint a Syen?
Valahogy ezt tapasztalom hogy a Syen az valami mocskosul halk módba átmegy és a Daikin Sensira vagy inkább még az alá halkul simán -
-
TeeJay
félisten
20éves on/off gépek általában mindig a legnagyobb melegben szoktak lerottyanni, tipikusan az indítókondi fingik ki mert 20éves korára kiszárad
Ha mázlid van kapsz bele olcsón és ha elérhető helyen lesz a kültéri akkor létrával ki is lehet cserélni, ha peched van 1hónap mire bárki szerelő kijut és javítja.20éves géppel bátor vagy nekifutni a 3hónap nyárnak
-
TeeJay
félisten
válasz
Máté94 #87726 üzenetére
Én még nem láttam olyan klímát aminek a távirányítója kikapcsolás után legközelebbi újra bekapcsolásnál ne jegyezte volna meg mi volt előtte.
A legtöbb távirányító minden egyes gombnyomásra a teljes kijelzőn lévő parancssort levillantja így ha kinyomod majd újra be akkor ugyanazon a funkcióban és hőmérséklet meg ventilátor beállításban fog indulni -
TeeJay
félisten
válasz
st6969 #87727 üzenetére
Syen Muse Next A+++ hűtés A++ fűtés, ha silent gombot 2x nyomod akkor 18dB hűtésben halkabb mint a Daikin Sensira
Fisher CP Midea All Easy Pro valójában, kültéri szeret ciripelős hangot adni és hangosabban is tekeri a levegőt mint a többi a listán
a Gree Pulse az egy alap Gree gép A++ hűtés/A+ fűtésDaikin és Mitsu 20dB halk tehát halk gépek csak abból alap kategóriás mindkettő
A++ hűtés/A+ fűtés a Mitsu meg full fapad, vélhetően még wifi sem lesz benne bár a Daikin-ban sincs csak ha FTXC35E verziót kapod -
CMR
tag
Szegeden szeretnék egy Daikin "alap" légkondit. Melyiket ajánlanátok és mennyibe fájna beszereléssel? (Konkrét ajánlat/megkeresés is jöhet privátban)
-
st6969
őstag
Sziasztok,
hasonló árban (~300k) lévő klímák között kellene választanom, vidéki kisváros helyi klímása által forgalmazott készülékekből, kérlek, segítsetek:
- Daikin Sensira 3,5kW FTXC35D/RXC35D
- Fisher Comfort Plus FSAIF-CP-121AE3
- Gree Pulse 3,5kW GWH12AGA-K6DNA1A
- Mitsubishi 3,5kW MSZ-HR35VF/MUZ-HR35V
- Syen Muse Next 3,5kW SOH12MN-E32DA1D
Kérlek, igazítsatok útba, hogy melyiket érdemes (vagy melyiket ne). Ezek kb. azonos áron mennek. Érdekelne az indoklás is, ha lehetséges
Előre is köszönöm a segítséget -
Máté94
addikt
Midea/MDV és átmatricázott társai klíma tulajdonosok, akiknek RG57-es távirányítójuk van "Follow me" gombbal:
Ez a távirányító megjegyzi a funcikót, ha kikapcsoljátok az klímát, és utána visszakapcsoljátok, vagy újra meg kell nyomnotok minden kikapcsolás után?
(Gondolom, hogy nem mivel az RG10-es távirányító ezzel a memória funkcióval is tud többet, de biztosra akarok menni.) -
ToBeY
nagyúr
Hello
Szerintetek megérné lecserélni a húszéves Veszel klímát valami modernebbre?
Mikor hozná be az árát egy ilyen 200-300k beruházás? -
magyarc
tag
Ez a Tesla szerintem egy TCL TPro TPG21 (160e):
https://www.bestbyte.hu/2-6-kw-teljesitmenyu/tesla-select-2-7-kw-split-klima-csepptalca-futes-tt27tp21-0932iawt-p346206.html
A SEER/SCOP értéke nem kiemelkedő (6,3 és 4,0), de van csepptálca fűtése
Ez pedig konkrétan TCL TPro TPG21 3,4kW (180e):
https://szerelvenybolt.hu/products/tcl-gentle-cool-mono-split-klima-szett-34-kw-wifi-vezerles -
-
mexel
veterán
Sziasztok. Szükségem lenne 2 lehető legolcsóbb szintű hűtő fűtő klímára szerelés nélkül egyelőre. Olyan nyaralóba lene ahol egyelőre ideiglenesen talán felraknánk, de nem ez lesz a végleges megoldás, utána megy ki a kisházba.
( otthonra Daikin lett vásárolva itteni nyomásra - vegyes érzésekkel)
Valami TCL szerűre gondoltam, ilyeneket láttam már 130-150 körül.
Most nem találok. Lehet ilyenkor még ennyiért venni? Vagybármi ilyen olcsó noname
Láttam vmi Nippon, meg fene tudja milyen kínai nevű darabot is, talán Kyato.
De TCL Elite-t is láttam nem régen olcsón, az lenne a legszimpatikusabbMost nem az lenne a kérdés hogy ne vegyek, meg miért így, egyszerűen ez lenne a jó megoldás talán most, ha nem akkor sem nagy baj, nem egy hatalmas összeg lenne
Egy 2,6-2,7 és egy 3,5 kellene
-
lekorszke
tag
Szia
Kicsit még hozzátéve tudsz venni megbízható 5év garis gépeket.
Most jelent meg a Gree Summer, azt hiszem 240 a 3.5es.
Syen Charm 3.2 Vagy a C&H Vital ezeket 230-240 környékén szoktam adni.
Nyilván hozzájön még a szerelés, abban én már csak június közepén tudok segiteni. -
lekorszke
tag
válasz
Cyberslider #87704 üzenetére
Comfort pro-muse csak a burkolatot más
A muse olcsóbb.
Mideat nem ajánlom -
Cyberslider
őstag
Helló!
Klíma kéne nekem isígy mielőtt ururu sararát
követnék el magamon, ezért:
Gree Comfort Pro/Syen muse next vs. Midea All Easy Pro között vacillálok, az ok ~200 körül nézegettem de gyakorlatilag belépő szintek voltak, + rádobva szintet lépve ezek már elég jók nem feltétlen fűtésre kell, (kiegészítőnek azért néha igen), de nekem fontos a SEER, és a súly az ugye nem baj, ha anyag is van benne!
Nyilván van a következő lépcsőfok az Amber Royal, Oasis, stb. de mint említettem nem egyedüli fűtésre kell így én itt kb. megállnék.
Emeleti szoba ~18-20 m2, tele ablakkal. (3.5Kw)
Vélemények?
-
petipetya
nagyúr
Daikin Sensira (RXF25E/FTXF25E és ugyanez 35-ben) esetén van valami trükk, hogy ha kézzel irányba szeretném állítani a terelőt, akkor közben ne fújja az arcomba a levegőt? A legyezőnek nyitva kell lennie, amihez aktiválni kell valamelyik funkciót (hűtés, fűtés stb.).
-
kojenci
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítseget kérnék, remélem maradhat. Jelenleg egy klíma van a lakásban, de sajnos elég kevés nyáron, akkor is ha egy ventillátorral próbáljuk a nappaliból a szobák felé terelni a hideget. Mit gondoltok, amit berajzoltam 2. és 3. jó helyen lennének ott? Vagy elég lenne egy plusz klíma valami jobb helyen? Félek hogy nemsokára, amikor a középső kisebb szobát is hasznalnánk, akkor ott is meleg lesz, de 4 klímát már kicsit túlzasnak érzem. Előre is köszönöm a segítséget!
-
tekk
tag
Üdv!
Idősebb rokonok családi házba vennének klímát, semmilyen okos funkcióval, csak megbízható és hatékony legyen. 200 ezerig szerelés nélkül tudtok valami best buy készüléket ajánlani számukra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest