- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
TigrX
csendes tag
válasz goamantra #70950 üzenetére
Egy vásárlás sokkal összetettebb, egyáltalán nem fekete vagy fehér. Természetesen ez is egyénfüggő. Valaki márkahű és csak adott termékek között keres. Valaki nem vesz használt dolgokat. Olyanok is vannak, akinek csak az ár-érték arány fontos, így megveszi féláron az alig használt terméket, hiába fehér az. Esetleg nincs gari, de elvileg alig használt. Ne általánosítsd a saját preferencia listádat.
-
FireKeeper
nagyúr
garancia egérnél szerintem inkább minusz pont mintsem plusz pont. meghal egy switch, mit csinálnak? kicserélik egy ugyanolyan szarra, vagy adnak egy másik egeret amiben ugyanolyan szar van. cserébe nem moddolhatsz rajta semmit különben bukod a garit.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
goamantra
tag
válasz FireKeeper #70952 üzenetére
Én ahhoz az árérzékeny(?) csoporthoz tartozom, akiknek egy 20ezres egérnél fontosabb a 3 év garancia, mint az, hogy moddoljam az egeret. Nem értek se a javításhoz, se a moddoláshoz. Viszont általában több egerem van egymás mellett (most 4db)
Pár commentel ezelőtt volt szó róla, hogy 7000 ért javítanak 1 switchet razer DAban. Garancia nélkül -rossz esetben- 1 év alatt több ilyen cserére is sor kerülhet. Tízezrekbe kerülhet, ha kifogok egy gyengebb példányt. (amire minden esélyem megvan.. nem beszélve a gyári hibákról pl Scream final mouse.. amit már 3x átalakítottak, Zowie EC-B zúg, 403 görgő stb.. manapság amúgy se a tartósság a fő szempont, a 'mielőbb dobd el és vegyél újat' szemlélet uralkodik, ezért olyan a factory quality control, amilyen ..Ettől függetlenül megértem a nézőpontod, mivel szinte minden pro egérnek van gyenge pontja, amin lehet javítani diy módszerekkel (kábel csere, teflotalpcsere, görgő-switch csere jobbra stb). És ahogy mondod, így valszeg sokkal tartósabb is lesz az egér (pl elnyűhetetlen Omron switchekkel..). Ha a pénz nem számít, a határ a csillagos ég.
-
TigrX
csendes tag
válasz goamantra #70953 üzenetére
Személyes tapasztalatom alapján, bármilyen terméket nézünk manapság ritkán szoktak tönkremenni, hacsak nem valami konstrukció hibáról van szó. Az pedig 1 év alatt ki szokott jönni. Ugyanakkor egy igényesebb áru általában 5-7 évig jelentős hiba nélkül kiszolgál vagy tovább... Van az az árpont, ami felett nem kap többet az ember. Egerek szempontjából úgy látom, hogy 18-22 ezer között mozog ez. Fogalmazhatunk, úgy hogy vagy vesz valaki drágábban egy terméket, de az több évig kibírja vagy 1-2 évente cserélget valami olcsóbbat. A másik ritka eset pedig a fapados cucc, ami annyira buta hogy nincs mi nagyon tönkre menjen benne. Egy gamer esetében pedig nem rossz ha 5 évente ad ki egy ekkora összeget. Pl.: Nap, mint nap használ az ember egy mobilt is, mint egy egeret és 100e Ft fölött is kiad érte, pedig 3-4 évig bírja vagy annyira elavul, hogy kell másik. Nem sok jelentősége van a garanciának 1 éven túl, csak esetleg megmondja, hogy milyen tartósságra lehet számítani a nagy választék között.
-
Gaben92
őstag
válasz goamantra #70953 üzenetére
Nem akarok nagyon belefolyni ebbe a dologba de a "Nem értek se a javításhoz, se a moddoláshoz" a világ legszarabb kifogása. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy nem akarsz érteni hozzá, és foglalkozni vele.
7000-ért cserélnek switch-et. Annyiból veszel egy forrasztóállomást, egy multifunkti csavarhúzót amivel szét lehet kapni bármilyen egeret és még így is belefér az 500Ft-os japán omron. Forrasztani ha nem vagy parkinson kóros kb egy youtube videó megnézésével és 2 perc gyakorlással meg lehet tanulni. Ha van otthon négy egered akkor egyszer ebbe befektetsz és nem kell csillagászati összegeket elköltened, sőt... Csak tételezzük fel, hogy mind a négy egér duplaklikkes lesz előbb utóbb. 2000Ft 4db japán omron (a forrasztót már megvetted abból a 7k-ból), megúsztad a 4*7000=28000Ft-nyi javítási költséget és kb 10 perc melód volt a négy egérrel összesen.
Nem kellett a csere miatt heteket várnod, megspóroltál egy rakás pénzt, és számos egyéb előnye van. Ha valóban az "árérzékeny(?) csoporthoz" tartoznál akkor már rég forrasztóállomásért szaladtál volna, mert annál költséghatékonyabb megoldás nincs mint ha magadnak szereled a dolgaid. És mint írtam itt nem atomfizikáról van szó, hanem csak minimális kézügyességről.
Én konkrétan eljutottam arra a szintre, hogy ha nem mocsok drága alkatrész cseréjéről van szó nem érdekel a garancia. Megvettem a G602-t és a G402-t bontatlanul, de garancia nélkül 20k-ért (igen a kettőt együtt), előbbiben már cseréltem a görgő alatti tactile switch-et. 10 perc és 400 Ft-om bánta. A G402-t 14-ért elvitték, szóval 6400Ft-om bánta a G602-t összesen.
Innentől lehet árérzékenységről beszélni, meg arról, hogy nem értesz a javításhoz, de konkrétan minden szempontból rosszul közelíted meg a dolgot.
Bocsánat, ha kicsit "kioktatónak" vagy "emelt hangneműnek" tűnt ez a hozzászólás, nem annak szántam, inkább csak jó tanácsnak és/vagy elgondolkodtatásnak.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Vanir
veterán
Meg merem kockáztatni, hogy nagyságrendekkel több egeret vettem használtan, mint te, és eddig soha egynek sem volt semmiféle rejtett hibája - ez nyilván nem azt jelenti, hogy nem fordulhat ilyesmi elő. Amiket pedig direkt hibásan vettem, azokat fillérekből meg lehetett javítani. Hozzátenném, hogy duplaklikkesedést kapcsolócsere nélkül is lehet orvosolni, házilag, egy kis pepecseléssel.
Ez a nem értek hozzá dolog meg egyszerűen nevetséges. Én se úgy születtem, hogy ezek a dolgok kisujjból mentek, ellenben nem hinném, hogy túl nehéz lenne megérteni egy kábelcsere, talpcsere, vagy akár kapcsolójavítás menetét.De engem aztán nem zavar, mindenki azt vesz amit akar, csak ne kötekedjen senki, amikor leírom, hogy bagóért vannak az ajánlott cuccok aprón.
Részemről a téma lezárva, meg részetekről is legyen, mert az összes felesleges szájtépést, ami innentől ehhez a threadhez jön azt töröltetni fogom.
[ Szerkesztve ]
-
TigrX
csendes tag
válasz FireKeeper #70958 üzenetére
Ezt megjegyzem
-
Skullwipe
senior tag
Én azt bírom, amikor 1k-s kínaikat valaki minden évben veszi, újra és újra és újra és újra. Nyilván nincs tökéletes megoldás, mindig lesz valami gond, gubanc. De a lényeg, hogy a konkrétan említett kapcsoló cserét ha egyszer megejted képtelenségnek tartom hogy minimum két évet ne bírjon ki, kemény intenzív használat mellett. Én is legalább több ezreket kattintok egy nap (jó ez lehet túlzás, de nem sajnálom), 1 év alatt mindig kipurcantak a kínai kapcsolók, és akkor ez nem is nagyon intenzív használat.
[ Szerkesztve ]
-
Solymi81
aktív tag
válasz Skullwipe #70961 üzenetére
Azért mert az 1k nem tétel, az 5-10k meg már igen és azért már elvárnak valamiféle jóvátételt még ha használt is, mert az neki pénz.
Ez sajnos szocializálódási és egzisztenciális probléma.
Volt ugye itt is egy-két kolléga aki a saját preferenciáira próbálta ráerőszakolni a piacot.A javítás részével annyiban vitatkoznék, hogy neked szöszmötölni vele plusz beszerezni hozzá a kellékeket nem probléma, de másnak igen, ezt el kell fogadni.
-
TeebyKay
őstag
válasz Solymi81 #70962 üzenetére
Igen, de azt mégse mondhatjuk, hogy ha nem felelnek meg az árak és nem akarsz javítgatni akkor nem lesz egered oszt helló. Azért próbáljuk erőltetni a házi barkács dolgot, mert ez sokak problémáit megoldaná és nem kell amiatt hallgatni a sírást, amin úgy se tud változtatni (lásd: nem megfelelő árak, hamar bedöglő mikrokapcsolók).
-
-
Solymi81
aktív tag
válasz TeebyKay #70963 üzenetére
Persze, ezt értem, de sokaknak akkor se olyan egyszerű, többnyire inkább fizetnének valamennyit egy ilyen "kis" munkáért, persze nem 7k-t.
Egyébként meg lehet itt egereket 1 év garival kapni féláron, csak akkor az Amazon.de-n kell nézelődni. Én is ott vettem anno 30 EUR-ért. Kár, hogy már nincs ingyenes szállítás.
Illetve jó lenne ha az emberek megtanulnának szöveget értelmezni és kicsikét önállóbak lenni, nem elvárni, hogy a sült galambot a szájukba adják.
De ez a téma is lepörgött már itt nem egyszer, szóval befejezem az offot
-
FIREBLADE78
addikt
Szeretnék vásárolni egy egeret. Főleg játékhoz és nem pc,ps4. (Xim-el). Viszont ha már megvan akkor használnám a macbookommal is. Razer deathadder elite és logi g502-t ajánlották. Mivel árban ugyanannyi,segítsetek a döntésben. Kezem nem nagy sajnos. Jelenleg nem tudom lemérni. Ennél az árnál többet nem szánnék egérre. Ez is sok 😁
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
ribizly
veterán
válasz FIREBLADE78 #70967 üzenetére
1. Mennyi a keret?
2. Használtpiac játszik?
3. eBay, külföldi rendelés játszik?4. Mire használnád az egeret?
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
TigrX
csendes tag
Először nézelődj más fórumokon is. pl. itt: lentebb. Papíron a DA jobb, de a másik jött ki győztesnek. A DA-nál biztos, hogy tönkre fog menni a microkapcsoló, ahogy olvasgattam, de az olyan, mint a kocsin a kipufogó... Szóval a másiknál is megeshet ez. Kinézetre a G502 elég formabontó, mindenképp fogdosd meg valahol. A DA meg jó kis kezűeknek is, mint én is vagyok.
http://www.whatgamingmouse.com/razer-deathadder-elite-vs-logitech-g502/
-
Gaben92
őstag
Ha XIM vagy GIMX a felhasználás akkor mindenképp ebből a kettőből válassz. Ezeknél a cuccoknál kicsit szembe kell menni mindennel és minél magasabb DPI-s egeret kell keríteni. 4000 alá semmiképp se add, de az ultimate választás a DE Elite megjelenéséig a G502 volt, szóval az mindenképp tuti vétel. DE Elite-ről nem tudom mennyire van tapasztalat.
Annak örülj inkább, hogy a kezed nem nagy. A G502 csak nagynak tűnik de nem az és nagy kézzel nem is kényelmes (legalábbis nekem), mert az egér jobbra dől (vagy balra, nézőpont kérdése), és ha középsővel jobbgombozol palm grippel akkor elég csúnyán le tud érni a kisujjad szélen.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
-
ribizly
veterán
+@(#70974) Tomi_Sci
Mindegy is melyik. Bár valóban a kérdés a G305-re vonatkozott (még ha nem is voltam egyértelmű).
Az nekem egyértelműen 0. napos vétel. Rendeltem már hozzá AA-AAA átalakítót és utána megy a tesztelgetés. Ha nem jön be otthonra a nagyobb súly miatt, akkor munkahelyre még simán jó lesz, meg utazni.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok!
Na csak megszületett bennem a döntés. Ő lesz: SteelSeries Sensei 310
A kérdésem az lenne, hogy vidéken (Nyíregyháza, Debrecen) kapható ez valamelyik boltba rögtön? Pl Media Markt? WebShopjukba nem találtam. Ki is próbálnám ott legalább.
[ Szerkesztve ]
Bankkártyával? Hát persze!
-
FIREBLADE78
addikt
válasz ribizly #70968 üzenetére
Ezekre nem tudom a választ. Soha sem játszottam igazán pcn. Csak ps,de a sok csaló miatt kénytelen vagyok csalni és ezért kell egér. Ezt a kettőt ajánlották. Mivel szegedi vagyok,max médiában tudok nézelődni,de úgy rémlik ezek közül egyik sincs kirakva. Keret: minél olcsóbb,de ha akkor 25k,nem ezen múlik. Ennél többet viszont nem akarok költeni.
-
Vanir
veterán
válasz FIREBLADE78 #70979 üzenetére
de a sok csaló miatt kénytelen vagyok csalni
Kiváló szemlélet. -
TeebyKay
őstag
válasz sirszevenap #70978 üzenetére
Árukereső. Ennél többet mi se tudunk.
-
FIREBLADE78
addikt
Ez van. Nem hiányzik nekem se a plusz 50 k kiadás. Játszhatatlan már ps is. Ok,nem utolsók között kullogok,de ha az élbojban akarsz lenni,akkor kell az egér. Habár mindig is vannak kivételes emberek akik ráérnek reggeltől estig gyakorolni joyyal. Én munka mellett örülök ha napi 1 órát letudok ülni szórakozni.
-
kemotox
addikt
válasz FIREBLADE78 #70982 üzenetére
Barhogy is magyarazod a csalas az csalas
-
Vanir
veterán
válasz FIREBLADE78 #70984 üzenetére
De ha nem csalás, akkor miért csalásnak írod?
-
izee
őstag
válasz FIREBLADE78 #70986 üzenetére
Így messze jobb Tekintve a költségeket.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
Skullwipe
senior tag
válasz FIREBLADE78 #70984 üzenetére
De hogy lehet egy sima usb egeret befogni PS4-hez? Mondjuk a billentyűzet az egész jó, talán tényleg vacak az egér azt nem tudom, de a billről azonnal látszik hogy mechanikus, azzal nem sok gond van alapvetően vagyis én egy third party verziót láttam egy videó ajánlóban.
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Gyerekek megjött a G603 de nem tudom... kicsit még mindig laposnak érzem ezt is de itt most valami mégis azt súgja, hogy ez már szokható.
A 2db gyári elemmel nem igazán az az emelgetős egér (főleg, hogy évekig egy elemeset emelgettem)
update: 1darabbal már sokkal jobb a helyzet de mindegy ezt majd a Jaffa által korábban linkelt átalakítóval megoldom.Egy nagyon picit lejt az egér tetejének jobb oldala, ez az ami egy kissé furcsa de mondom szerintem szokható mert a korábbi M310 semmilyen szempontból nem illett a kezembe (20*11) mégis megszoktam.
Beszeljetek már le a visszaküldésről mert egyébként egy új dimenzió a rég után! A gombok, az oldalsó gombok mérete, a görgő minden esméletlen!
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
-
jaffa 2843
Ármester
válasz FIREBLADE78 #70990 üzenetére
Pontosan ezért csalás. Single-ben oké, én sem bohóckodnék FPS-t kontrollerrel, de multiban a kezét-lábát törném annak, aki ezzel akar csalni, mert amúgy béna.
Nem véletlenül van tiltva a natív egér-bill támogatás a legtöbb játékban. A hardver könnyedén tudná kezelni. Sőt, kezeli is, ha ezt engedik.
[ Szerkesztve ]
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
Archttila
veterán
2.ig toltam egy kis BF sp-t es a végefelé gondoltam visszaváltok pár perc erejéig az m310-re hát... kis korcs, ez volt ez első gondolatom.
Egyébként egy AAA elem nem fogja addig húzni mint az AA igaz?
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz jaffa 2843 #70991 üzenetére
Ez van.
Béna nem vagyok,csak a csalók között. Amikor tényleg frankón ment 30 vhany kill volt egy conquest alstt,de most azzal semmire sem mész. Rengeteg pcs van psen. Olcsóbb. Vesz monitort + egér és tolja.[ Szerkesztve ]
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Vettem egy Logitech G102/203-as egeret (+ egy QcK egérpadot), de valamiért nagyon fura volt használni mintha félrehordott volna a szenzorja, hol lassabb hol gyorsabb a mozgása (főleg Windows alatt lehetett érezni), pedig direkt hagytam rá pár napot hogy hozzászokjak. Mindent kikapcsoltam/beállítottam a Logitech appban és a Windows alatt is a beállításokban (összefoglaló alapján).
El is mentem vettem egy másikat, hogy azért össze tudjam hasonlítani hogy tényleg baj van az egérrel vagy csak képzelődöm. Sajnos erősen érződik a különbség a második egérnél, így mivel még nem telt le a 14 nap elállok az először vásárolt darabtól.Azonban még egy olyan problémám van hogy a másodszorra vásárolt egérnek pedig akad a görgője, pontosabban igen nehéz görgetni és közel sem olyan "smooth" mint az első "hibás" darabé. Őszintén nem tudom mi tévő legyek, mert elég zavaró. Van rá esély "bekopik" (2 napja használom) vagy inkább vigyem vissza mindkettőt aztán vegyek valami minőségibb típusból kicsit drágábban ?
Előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz Skullwipe #70996 üzenetére
Windows 10, és én is először azt hittem valami placebó hatás és csak képzelődöm. Két délután azzal töltöttem hogy próbálgattam az egereket. Gyanakodtam az egérpadra is, de pad nélkül is ugyanaz a végeredmény. Az egérnél amit hibásnak tartok, időnként eltéved és nem mindig egyenletes a táv amit megtesz (szerintem). Főleg netezés közben feltűnő, és mondom hagytam időt hogy megszokjam ne azt gondoljam hogy csak szokatlan. Aztán lehet továbbra is képzelődöm
A másik egérnél pedig a görgöakadás az görgőakadás, azon nincs mit belelátni. Időnként olyan erősen kell görgetni elcsúszik róla az ujjam, míg a másiknál "supersmooth"
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
goamantra
tag
válasz Riccsiz_h #70997 üzenetére
Van egy ilyen kombó nálam is. (g203 + qck) Akcióba vettem, 4. egérnek
Sztem nem képzelődsz, énis tapasztaltam ezt a 'gyorsulás' dolgot játék alatt.
Eléggé idegesítő. Eddig 3 féle paddal is előjött (Roccat Taito, QCK, Genius control)
Érdekes a Roccat Kangával nem (pedig az a leggagyibb padom lol)Annyit tudnék a témához hozzáfűzni, hogy
1. többen panaszkodtak a legutóbbi firmware-re amivel a 203/102 szenzort 6000dpi ről >> 8000dpi-re tuningolták (gyárilag). Youtubeon találsz videót is, ahol ezt a 'gyorsulás' dolgot tesztelgetik.
Itt a cikk >
[I tested the alleged acceleration problem on the G102/G203 post-firmware update, and it turns out it's real (watch on 2x speed)]Azt javasolják vissza kell tenni az előző firmwaret (ami csak 6000dpit engedélyez).
Nálam most a 8.94.108as van feltéve (legrégebbi), valamivel jobb a helyzet, de nem szűnt meg teljesen.2. Az a véleményem, hogy ennek az egérnek a gyári talpai nem a legjobbak.
Egyszerűen nem találtam olyan padot, amivel egyenletes célzást tudnék produkálni. Nem a gyorsasággal van bajom (ez egy könnyű egér), hanem az amúgy viszonylag 'lassú' QCK felületén is olyan megcsúszások-fura gyorsulások vannak, ami rohadtul idegesítő (főleg mikor igazán bemelegszik a talp és a pad..na az horror). Egyenes vonalat képtelen vagyok vele húzni, míg egy 2000ft geniussal simán..Mondjuk általában súlyosabb egerekkel játszok, szal lehet, hogy csak szokatlan.3. Ennek ellenére, sztem alsó kategóriába kevés versenytársa van(talán a rival 110). Ha bejön a formája és nem akarsz fentebb lépni, cserélgetném amíg egy tökéletest ki nem fogok. Vinném vissza mindkettőt
Aztán jöhet a tuning (azok a glideok Rofl.. Joke...>>>[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest