- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribizly
veterán
válasz galaktikus #70599 üzenetére
Ha tényleg nagy kezed van (19+ cm), akkor kb ezek:
Steelseries Rival 300 (HP OMEN, ACER PREDATOR)
CM MM530
Steelseries Rival 310
Logitech G403, G703
Zowie EC1-B (20cm-től), EC2-B|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
mutyi
senior tag
Szeretnék egy egeret venni, jelenleg egy Microsoft Intellimouse Optical 1.1A van.
Imádom,de kezd tönkremenni, szóval kell egy új.
Nem lenne hátrány ha vezetéknélküli lenne.
Logitech G403 vagy G603 amiket úgy néztem hogy elég jó és ergonómiailag is hasonlít talán a mostanihoz.
Nekem szimmetrikus kell,mert balkezes vagyok.
Mi különbség a G403 és G603 között? -
ribizly
veterán
-
mutyi
senior tag
válasz ribizly #70604 üzenetére
1. Mennyi a keret? 10-25 ezer
2. Használtpiac játszik? nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? igen
4. Mire használnád az egeret? netezésre, Photoshop néha
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? fingertip
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. 19.5
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? nem tudom
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) lehetőleg szimetrikus,mert bal kézben használom,de jobb kezes módszerrel. -
mmili
tag
Sziasztok.
1. Mennyi a keret? 10-15 ezer
2. Használtpiac játszik? igen
3. eBay, külföldi rendelés játszik? igen
4. Mire használnád az egeret? CSGO, net
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? finger/palm
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. 19
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? 800 dpi, 1000 Hz, CSGO sens: 2.6
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) nem lényegKorábban egy Razer Diamondback 2004-et használtam 10 évig, október óta Logitech 102. Nincs gond vele, de valahogy úgy érzem, hogy rés van az egér és a tenyerem közt. Ha jól emlékszem a 102-es 38 cm magas. Ami nála magasabb lenne, és nézegettem apródon, vagy neten, az egy Zowie EC (bár nem tudom, hogy 1-A v. 2-A lenne a jobb), Razer Deathadder ami talán 44 cm, esetleg egy G402 ami 41. Tudom, hogy boltba végigtapogatva lenne a legjobb, de így látatlanba melyiket ajánlanátok a megadott kritériumok alapján.
Köszi előre is a tippeket. -
ribizly
veterán
Nagyon fontos, hogy ami elsőre nem kényelmes, az később sem lesz az. Ha keresni kell a jó fogást, akkor az sem lesz meg később sem. Szóval ha van lehetőséged tapogatni néhány modellt az ajánlottak közül, akkor utána elég jól ki tud alakulni, hogy mit keresel pontosan.
Illetve még annyi, hogy érdemes berendelni adott esetben 2 kinézett egeret és amelyik nem jön be azt visszaküldeni (magánszemély esetén van 14 napos elállási jogod, amivel érdemes élni).|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
mmili
tag
Valakinek van tapasztalata a következő egérről?
Mionix Avior Black
Nem nagyon találok erről a "kevés" gombos Mionix modellről tesztet, írást. -
Tika6
tag
válasz ribizly #70414 üzenetére
Beszereztem a G203-at, és kicsi sajnos . Épphogy, de már pont nem kényelmes. Pl. g403 tapogatva marha jó lenne amúgy , csak annyit nem akarok rászánni. Visszaolvasgatva hasonló árban (9,1+0,7 szállítás volt) CM Strom Alcort, Razer Death Adder 3.5G-t, SteelSeries Rival 100 és 110-et, és Cougar Minos X3-at találtam a Logitech alternatívájaként (Asus Rog Sica nem játszik, mert kellenek az oldalsó gombok). Melyiket javaslod, vagy melyiknek mi az előnye-hátránya többihez képest? Ezt a CoolerMastert hol lehet beszerezni?
-
ribizly
veterán
Akkor ezekszerint nem claw...
No a Steelseries Rival 110 már jó lehet. Ha viszont a G403 megfelelne akkor hardverapro vagy amazon.de. Ott vannak újak olcsóbban.
Egyébként meg ha mégis palm, akkor CM MM530 még jó lehet.
A DA3.5G csak akkor, ha ráérsz vagy hardverapro és elviseled, hogy a kapcsolót cserélni kellhet hamarosan, illetve kopni fog a burkolat felülete.
Szóval mik a preferenciák?@mmili
Az Avior 7000 ajánlott volt, szóval az mehet. Abban más a szenzor. Erről az új verzióról még nincs tapasztalat.[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
dobragab
addikt
-
SidCorky
őstag
Sziasztok,
Használtok vezetékes egérhez bungeet? Szeretném a lehető legolcsóbban megúszni, elsősorban kipróbált ebayes darabokra vagyok kíváncsi, amit ajánlotok megvételre.
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
mmili
tag
válasz SidCorky #70617 üzenetére
Helló.
Én tavaly óta használok. Kínából rendeltem, a Bangoodról. Akkor 1600 Ft körül mozgott, most pár száz forinttal drágább. [link]
Talán annyi negatívuma van, hogy ha vékony zsinórú egered van akkor kikandikál a tartó végéből. (Az enyém fekete, de a fehéren talán jobban látni). Én egy kis vékony celluxal csíkkal körbetekertem, és probléma megoldva.Esetleg most az Edigitalban akciósan 3500 Ft-ért is kapsz ami usb-s is.
[link]Üdv.M
[ Szerkesztve ]
-
mmili
tag
Itt megtalálod a méreteket:
Egérajánló v2.0 -
-FreaK-
veterán
Nekem is ilyen fekete van, szerintem már több mint 10 éve. Viszont sajnos már a legelején ketté tört felső "fej" része, egy vastagabb kábeltől, és azóta is úgy használom. Nemrég megpróbáltam megragasztani pillanat ragasztóval, de nem bírta, az első kábel ismét szétfeszítette.
Látott már esetleg valaki olyan bungee-t ami egyszerre több egeret tud tartani? Jelenleg 4 van használatban nálam
-
mutyi
senior tag
Szerintetek melyik egér áll formában, fogásban közelebb a MS Intellimouse 1.1-hez?
Zowie FK1 vagy a Zowie ZA11A kettő közül választok,méretek, súly minden stimmel,már csak a kettő közül ami közelebb áll,mert én más különbséget nem igazán látok.
-
Tika6
tag
válasz dobragab #70616 üzenetére
Igen, ezt akartam is kérdezni - és hangsúlyozottan no offense az ajánlott lista készítői felé -, hogy az ajánlott egerek listájában a méreteknek mennyire lehet hinni? Eszerint a Rival 110 4 mm-rel hosszabb, 5,85 mm-rel vastagabb és csak 0,2 mm-rel alacsonyabb, mint a G203. Ez alapján nagyobbnak gondolnám; ehhez képest olvastam a tesztedben, hogy még kisebb is :| Viszont ha te konkrétan kezedbe vetted egymás után ezt a két egeret (feltételezem), és nyilván az alapján írtad, amit írtál, akkor gondolom, hogy nem pontosak a neten található méretek, amik alapján a táblázat fel lett töltve. Vagy ezeket kiméricskéltétek?
@ribizly: a karmolással nincs gond , a tenyérgyökömnél lapos, meg keresztbe kicsi inkább, főleg ez utóbbi volt zavaró - ami elismerem, hogy nagyon erős ellentmondás ahhoz képest, hogy a jelenlegi, kényelmes egerem legnagyobb szélessége 64 mm
Nem sietek . Azt jól értem, hogy ebay-nél a kopás és a kapcsoló nem probléma, csak a hardveraprós beszerzésnél? (DA3.5G-nél) -
dobragab
addikt
Az ajánlóban lévő méreteknek hihetsz, de ha gondolod, holnap elővakarom a vonalzót, és körbemérem a Rival 110-et, még nálam van.
A probléma abból adódik, hogy a külső méretek csak azt mondják meg, mekkora téglatestbe fér bele az egér, és azt nem, hogy azon belül hol mennyire van "kitöltve". Ezért van az, hogy hiába picivel nagyobbak a méretei, a más forma miatt mégis kisebbnek érződik.
ribizly
Don't fos, előfordul.
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
-
Balesz1899
aktív tag
Fura, én pl nagyobbnak éreztem a Rival 110-et, még ha nem is sokkal. Egymás mellett voltak a G203-mal, felváltva taperoltam őket. A Rivalt nagyobbnak éreztem (mint ahogy a fizikai paraméterei is nagyobbak), azt is vettem meg végül.
-
tankraid
aktív tag
válasz Balesz1899 #70628 üzenetére
akkor csak annyit mondjatok nekem, hogy a G203 majdnem megegyezik ilyen szempontból a 100s-el? (vidik meg méretek alapján majdnem ua.)
Köszi!
((van egy régi 100s-esem már elszállt benne a kapcsoló - bal oldali - és vettem is meg forrasztgattam is bele de azok se bírják túl sokáig és már unok vele kínlódni azért gondoltam, hogy veszek egy 203-ast))
-
L4mie
veterán
Sziasztok,
úgy látom ez a legnagyobb egeres topic
G602 2középső gomb néha nem fog" problémával kapcsolatban tudtok szaktopicot ajánlani?
(esetleg, hogy milyen mikrokapcsolót vegyek?)Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
Gaben92
őstag
"2középső gomb alatt" gondolom a görgő alatti nyomógombra gondolsz mert az szokott meghalni. Az enyémben is az adta meg magát, aztán végül erre cseréltem.
A gyári nem tudom milyen márka lehet, de nagyon sok embernek meghalt. Mióta kicseréltem azóta tökéletes. Cserébe a nyomógomb amit én vettem hangosabb mint a gyári és kicsit nehezebb is lenyomni. Én nem játszok szóval nekem nem egy deal-breaker dolog, de ha téged zavar akkor kereshetsz minőségibb darabot, (már ha találsz egyáltalán, mert nem nagyon jellemző) csak arra figyelj, hogy ez a forma legyen és 1mm-es úttávolságú.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
galaktikus
aktív tag
Egy újabb kérdésem merülne fel:
A Logitech G403-at ajánlottátok CS:GO illetve egyéb fps-ekhez, de sok helyen
olvasok erről a Zowie-ról is. A nagy kezemhez (kb. 19 centi hossz) melyik Zowie lenne
alternatívája a G403-nak? És jobb kezes vagyok, szóval asszimetrikusat annyira nem szeretnék.
Illetve jobb valamiben a Zowie, vagy maradjon a G403?(KODIAK Limited padot szeretnék alá ha ez lényeges lehet)
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
TeebyKay
őstag
válasz galaktikus #70632 üzenetére
Jobbnak nem jobb a Zowie. Az EC1-A és EC2-A amik nagyobb kézhez valók, de más a formájuk mint a G403-nak. Ha bizonytalan vagy rendeld meg mindkettőt aztán az egyiket küld vissza (14 napos elállás).
-
mzso
veterán
Helló!
A régi egerek specifikációit össze lehet szedni valahonnan? Nem gondoltam rá, hogy valahova feljegyezzem a Salmosa Asian (Pro Gaming) edition egerem adatait, most meg nem is találom a neten. (Régen szerintem az összefoglalóban meg az ajánlott listában is benne volt. Ez utóbbinál nem tárolja a docs a régebbi verziókat?)
-
Werkly
őstag
Logitech G502 Spectrumot érdemes venni? Fogásra kényelmesnek tűnt. Vagy más alternatíva ebben a méretben vagy formában? Kösz!
-
tarBubbles
tag
válasz ribizly #70635 üzenetére
Szerintem maga az egér kialakítása is jobb (palmgrippel nem tudom hova tenni a gyűrűs ujjam a g403-on), száraz kézhez az anyaga is jobb (low sensin sokat kell emelni és kicsúszik a kezemből a g403). Nekem még a gombok is jobban bejönnek a zowien. Mondjuk nekem wireless van és annak annyira rossz a kábele, hogy töltés közben szó szerint használhatatlan az egér.
-
mzso
veterán
@TeebyKay @Vanir
Szóval akkor a válasz az, hogy nem lehet előkeríteni a specifikációt/adatokat?
-
mzso
veterán
válasz TeebyKay #70644 üzenetére
Úgy néz ki valahogy sikerült: http://web.archive.org/web/20150103130047/http://prohardver.hu:80/tema/milyen_egeret_valasszak/index.html
("Razer Salmosa Pro-gaming Edition* (95,9 x 54,4 x 33,3 mm, ~45 g, 3 gomb, 800 / 1800 cpi sw, AS)" Amit mértem az kb hasonló kivéve a tömeget amire nekem 55g jött ki.)
[ Szerkesztve ]
-
izee
őstag
válasz Werkly #70638 üzenetére
Alternatívák az egérajánlóban.
Más: A Creative egerének lejjebb került az ára mint volt. Az jó?
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
norbert1998
nagyúr
Hali!
Eddig egy Trust GXT25-öt használtam, teljes megelégedéssel. Hibátlan, de nyertem egy 3DConnexion CadMouse Wireless-t és egy CadMousePad Compact-ot mellé.
Nagyon durva ez az egér(és már nem is tetszik annyira a Trust, bár nincsenek nagy igényeim), de nem szeretnék egy ilyen drága motyóval szórakozni, annyira azért nem tervezek.
Van valami hasonlóan simán csúszó kvaliti egér, előre-hátra gombokkal, ennél jóval alacsonyabb áron?
Mert akkor ezt elpasszonlám és inkább az olcsóbbat használnám. -
Whitealert
tag
Úgy alakult, hogy visszaküldtem a DreamMashines DM1 Pro S-t, mert nem tudtam megszokni.
Azóta kicsit visszaesett a lendület, viszont már kezdi feladni a mostani egerem.19.5 cm kéz, palm grip, fps játékok
Most vettem észre, hogy minden Logitech akciós amazon.de-n. 40 EUR most a G403, ami elég jó árnak tűnik.
Olvastam, hogy egyetlen hátránya az egérnek a kemény görgő alatti gomb. Van erre valami otthoni fix lehetőség? -
weri
senior tag
válasz Whitealert #70649 üzenetére
Nem tudom van-e. En meg szoktam mar. Nekem mar az a furcsa ha puha gorgot nyomok (pl. mx518) :d
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest