- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobragab
addikt
Nem tudom, mennyire tudjátok, de jelenleg a MouseTester-t csak én fejlesztem. Találtam benne pár bugot, és most időm is akad rá, úgyhogy hamarosan jön az 1.4-es verzió.
Ha van bármi ötletetek, mivel lehetne továbbfejleszteni, mire van igény, mit látnátok szívesen, szóljatok.
Első körben arra gondoltam, hogy a mi lenne, ha megjegyezné a beállításokat kilépés után is, mint pl.
- ablak "teljes méretben" induljon, vagy "közepes méretben"
- checkbox-ok ("pipák") állapota
- kiválasztott grafikonEsetleg Setup csomag, ami bepakolja a Program Files mappába?
[ Szerkesztve ]
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
-
adamboro
csendes tag
Sziasztok!
Egeret vennék és nagyjából átolvastam az összefoglalót. Kinéztem néhány példányt és erről kérném a véleményeteket/segítségeteket.
Azzal kezdeném, hogy vásárlás előtt kipróbálni, kézbe fogni nem tudom egyiket se, mert mozgássérültként nem tudok eljutni a megfelelő boltokba és körbenézni. Így marad ez a verzió.
Tehát a hogyan kérdezzek:
1. Mennyi a keret?
2. Használtpiac, és / vagy eBay?
3. Mire használnád az egeret?
4. Hogyan fogod az egeret, mekkora kezed van?
5. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
6. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)1. Kb max 15k-ig de inkább kevesebb
2. Semmiképp se használt, lehetőleg itthon, de rendeltem már ebay-ről is, szóal ezzel nem lessz gond. Ezt a részt megoldom
3. Netezésre, olykor szerkesztések, irodai jellegű munkák, néha játékok. Lényeg, hogy a nap nagy részében kézben van, így kényelmes legyen.
4. Nagy kezem van, a hüvejkujj tövétől a középső végéig 19cm, és a fingertip gip és a claw grip a jellemző fogás technikám.
5. Az utolsó egerem egy logitech m90 volt, elötte is egy alap rágcsáló, így ezt passzolom.
6. Most jön a lényeg: mindenképp szimmetrikus legyen, mivel csak bal kézben tudom használni (nem kényelmi szempontból, hanem egésszségi probléma miatt). Oldalsó gomb/ok még beleférnek, de nem létszükséglet.Ezeket néztem ki első körben:
-Logitech G100s
-ROCCAT Lua
-Razer Abyssus
-SteelSeries - KANA V2kicsit magasabb árkatból (ha esetleg elkattanék )
-Zowie FK1 / FK2
-Zowie ZA11 / ZA12 / ZA13Néhány kérdés: -amelyiknél van oldalsó gomb mindkét oldalon azoknál letiltható az egyik oldal? (hogy véletlenül se nyomjam be), -amelyiken van világító logó,pl abysuss ,azoknál a gép (asztali) kikapcsolt állapotában is világít vagy kikapcsol az is? (jelenleg egy átmeneti canyon egeret használok és ennek a görgője világít és nem alszik el kikapcsolás után sem)
Egyenlőre ennyi jutott eszembe
Köszönöm a segítséget. -
kemotox
addikt
válasz adamboro #47759 üzenetére
Oldalsó gombokat le lehet tiltani, sőt általában úgy van, hogy kiválasztod bal vagy jobb kezességet, és a túloldali gombok nem is fognak működni. A kikapcsolás utáni világítás nem az egéren múlik, BIOSban kell valamit beállítani, hogy ne adjon folyamat delejt az USB-n
-
csƵ
addikt
Most vettem egy Logitech MX Anywhere 2 egeret. Minden oké vele, csak az a bajom, hogy vezetéken keresztül nem akar működni. Az alján a LED gyorsan villog, de percekig nem akarja észlelni. Mi lehet a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
csƵ
addikt
Nem hiszem, mert 3 Easy-Switch gomb van rajta. Az 1. az USB-vevővel, a 2. a Bluetooth-szal működik a 3. meg semmivel. Gondolom ezzel kéne vezetékesen működnie.
-
Vanir
veterán
válasz adamboro #47759 üzenetére
Amiket felsoroltál, azokkal tuti nem fogsz mellényúlni. A kikapcsolás után is működő USB portot a Windows energiagazdálkodásnál kapcsolhatod ki, ha minden igaz, de BIOS-ban is lehet, hogy mókerázni kell valamit.
A Zowie szimmetrikus egereknél csak az egyik oldalsó rész működik egyszerre, a Kanában pedig szoftveresen ki tudod szedni a másik oldalit, ha zavarna. -
Jazz
veterán
Sziasztok,
átolvasva összefoglalót a G100s-et néztem volna ki, de kifejezettem jobbkezes, asszimetrikus egeret keresek.
Szempont még hogy az egér legyen könnyű. Felhasználás: inkább gamer, és aztán PS. Mindegy hogy rátenyerelek, vagy ujjheggyel fogom. Jelenlegi referencia: Logitech M-BT85. (sajnos szimmetrikus).
Csak itthon vásárolt és újonnani jöhet szóba. Max. keret 10k.Ezek után is a G100s a legjobb választás? Vagy mit ajánlanátok?
Köszi!
free your mind
-
Vanir
veterán
CM Storm Alcor-t pár ezressel drágábban, vagy eBay-ről DA3.5G, bár ez nehezebb egy picit és nem hazai.
[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
Megtalátad az egerem, pont ilyet keresek. [link] Súly tökéletes, közepes asszimetrikus jobb kezes forma, több gomb....és persze az kiváló szenzor.
....egy szépséghibája van sajnos a dolgonak, amit a tesztben is írnak, hogy a viszonylag nagy a holtjátéka a gombnak.:S (Ahogy nézem a mostani egeremnél nulla.)
Ezt nem is értem, hogy egy ilyen drága egérnél hogy lehet légrés a mikrokapcsoló meg az egér gomb között. Mondjuk ha nagyon muszáj szétszedem és összeragasztom a kettőt....de kár lenne egy új egeret ezzel kezdeni.:Sfree your mind
-
dobragab
addikt
válasz kemotox #47754 üzenetére
Esküszöm csinálnék valami hasonlót nektek, ha nem lenne tiltva a 18+
Lassan kész a v1.4, összecsomagolom, tesztelem, aztán feldobok ide egy bétát. Ha minden bugot kijavítottam, akkor megy az összefoglalóba is
-
Evil Snowman
őstag
Az Easy-Switch nem azt jelenti amire gondolsz. Ez az Easy-Switch: "Akár három számítógéppel is párosíthatja, és az Easy-Switch™ technológiának köszönhetően egy gombnyomással válthat közöttük.Ezt a vezeték nélküli hordozható egeret irodai számítógépéről átviheti otthoni laptopjára, és még Microsoft Surface táblagépekkel is használhatja. Nincs több újrapárosítás számítógép váltásakor. Csak egy gombnyomás, és már meg is van. Ez a bárhová vihető, bárhol használható egér lesz a kedvence." - via Logitech. Ergo Bluetooth módban 3 géphez párosíthatod, amit utána az Easy-Switch gombbal tudsz változtatni.
[ Szerkesztve ]
-
dobragab
addikt
Megjegyzi az alábbi beállításokat kilépés után is:
- ablak "teljes méretben" induljon, vagy "közepes méretben"
- checkbox-ok ("pipák") állapota
- kiválasztott grafikon
Ehhez a config.ini-re írási jog kell neki, azaz rendszergazdai jogokat igénylő helyen (pl. Program Files) ez a funkció nem fog működni.Javítottam a Lines bekapcsolásánál jelentkező összeomlást.
A Frequency vs. Time grafikonon rossz volt a függ. tengely felirata.[ Szerkesztve ]
-
Worker
aktív tag
Sziasztok!
Új patkányt szeretnék venni, a segítségeteket kérem.
Immárom vagy 6-7 éve nyúzok egy Logitech G5 Laser egeret, de lassan megérett a cserére...Személy szerint a lézerrel meg voltam elégedve, de valószínűleg egy új optikai egér használatánál el fogok hűlni hogy mennyivel jobb az általam már agyonnyüstölt rágcsáló.
1. Mennyi a keret?
15-20k
2. Használtpiac, és / vagy eBay?
Nem, újat szeretnék, Magyarországi üzletből.
3. Mire használnád az egeret?
Játék, játék... és netezés FPS-eken át RTS-ek, MOBA-k (Dota 2 igencsak sokat), RPG-k, de gyakorlatilag szinte minden megfordul a kezem alatt.
4. Hogyan fogod az egeret, mekkora kezed van?
Jobbkezes-tenyeres. Közepes-nagy kezem van, aránylag hosszabb ujjakkal, de a G5 meglehetősen kényelmes nekem, de pl. a Razer Deathadder 2013 "féle" egerek, kicsit "süllyesztett" egérgombokkal talán még kényelmesebbnek tűnt mikor fogtam. Mindenképp nagyobb egérre lenne szükségem, amire kényelmesen ráfekszik a kezem.
1-3-1-es fogásom van, a görgőt is a mutatóujjammal szoktam használni (játékban középsőujj is befigyel persze).5. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
Az elmúlt években ~2000 DPI környékén használtam, az utóbbi időben lejjebbvettem 800-ra, de nem vagyok biztos benne, hogy sokkal jobb lett, igazából elég precízne tudtam használni 2000 környékén is (abnormális dolog?! ).
6. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
Bal oldalt mindenképp (min.) 2 extra gombot szeretnék (többel nem tudom el tudnék-e bánni úgy hogy ne hibázzak sűrűn), a G5-ömmel ez volt az egyik legnagyobb bajom, hogy csak egy extra gombom van (a kék kiadás jobb lett volna...), ha lenne a jobb oldalon gomb, enm tudom mennyire tudnám kihasználni, jelenleg kicsit kényelmetlennek tánik elképzelni hogy a kisujjammal is nyomkodnám az egér jobb oldalát...
A SÚLY: az elmúlt hétig sok éven keresztül plusz súlyokkal használtam a G5-öt, szóval számomra annyira nem szempont az a pár gramm, hogy könnyebb vagy nehezebb...
A HANG: jó lenne ha minél halkabbak lennének a gombok, hogy párom tudjon aludni ha én még játszanék egy kicsit...
Az ajánlóból végignéztem az összes egeret.
Sajnos fogni/kipróbálni nem nagyon volt lehetőségem őket, vakon fogok vásárolni.Az alábbiak tetszettek meg:
- Logitech G400S (Majdnem ugyanaz mint a G5, főleg formára; viszont egyetlen boltban láttam csak hogy árulják...)
- Razer Deathadder (rövid ideig volt a kezem alatt, nagyon kényelmesnek tűnt, viszont 20k felett van...)
- Mionix Avior 7000 (talán a legesélyesebb nálam jelenleg, árban is pont jó, viszont nem tudom hogy mennyire használhatóak/zavaróak a jobb oldali extra gombok)
- Roccat KONE PURE Military (kellemesnek tűnik...)
- ROCCAT Kone Pure Optical (sajnos bőven 20k felett, kevés boltban kapható...)
- Logitech G402 Hyperion Fury (a dizájnja nem tetszik, viszont az extra gombok száma tetszik a bal oldalon, elég jól elkülönülnek, sztem menne hiba nélkül a használatuk; kényelmesnek tűnik)Ha ezeken kívül tudnátok olyat ajánlani, ami nincs az ajánlóban, az is jöhet értelemszerűen!!!
[ Szerkesztve ]
"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
dobragab
addikt
válasz Worker #47778 üzenetére
G400s és DA 3.5G ebayről megfontolandó, bár ha kizárt, akkor keresünk másikat.
Roccat KPO / KPM sokkal kisebb, palmra nem jó.
Avior 7000 asszem nem igazán palmra van, bár sose fogtam. Szerintem nem a te fogásodhoz van kitalálva. Naos 7000 megint más történet, szerintem 1-3-1-re az se az igazi.
Logitech G402-t tapizd meg valahol, szerintem az lesz a nyerő. Egy random MM-ban esélyes, hogy találsz. A formája eléggé hasonlít a G5-re, de hosszabb és kicsit laposabb.
SS Rival jóval nagyobb, és tök más a formája, mint a G5-é. Palmra ugyanúgy baromi jó.
[ Szerkesztve ]
-
Worker
aktív tag
válasz dobragab #47779 üzenetére
Köszi!
Most nézem, hogy a SS Rivalból van Dota 2-es kiadás is... Ezek a külön kiadások ugyanazon specifikációkkal rendelkeznek mint az alap, vagyis nyugodtan vihetőek?
Ha igen, akkor esélyes hogy ez lesz a nyerő a végén (csak leljek még valahol ebből a kiadásból), a G402-t még mindig randának tartom..."To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
Horvi
őstag
Sziasztok,
Lecseréltem a régi 3.0-s egeremet egy DA3.5G-re. Az ajánlott beállításokat használom az egérhez (1800dpi/500Hz), de azt vettem észre, hogy az egér win alatt sokkal gyorsabb lett. Valamint ez a helyzet CS:GO-ban is(eddig a sensitivity 3.5 volt most meg ami játszható számomra az a 0.85). LoL-ban pl. ilyesmit nem vettem észre bár lehet annak más az egérkezelési mechanizmusa.
A kérdésem az lenne, hogy más DA3.5G tulaj is tapasztalt-e hasonlót?
Előre is köszi!Üdv,
HorviHello darkness, my old friend...
-
törölt tag
Sziasztok!
Ma jött meg a steelseries rival 300-am, de nem küldték vele az egérpadot. Most egy félig fehér padon használom és gyagorlatilag nem müködik nem érzékel, ellenben ha megforditom a padot akkor tökéletesen müködik. Nem tudom ez normális hogy féhér padon nem megy az egér?
A válaszokat előre is köszönöm. -
TeebyKay
őstag
Mivel sokkal nagyobb érzékenységen használod mint a régi egeredet, egyértelmű, hogy fel kellett gyorsuljon. Próbáld alacsonyabb DPI beállításon használni az egeret (pl 800 vagy 1000).
(#47783) zerge02
Az nem csak a pad színétől függ, hanem az anyagától, felületétől. Elméletileg mennie kéne fehéren is ha normális anyagból lenne a pad.
-
bbdzyx
senior tag
Ne, azt ne állítsd. Szimplán a dpi-t állítsd a neked megfelelőre. Ha nagyon alacsony szenzin a játszol, akkor érdemes 1800-on használni, max. a játék erejéig. Ha nem túl alacsony az érzékenység, akkor bőven jó 800-on, vagy 400-on is.
“Going outside is highly overrated.” ― Ernest Cline, Ready Player One
-
Horvi
őstag
válasz jaffa 2843 #47787 üzenetére
Köszi a választ. A Legacy driver van fent. Ha ennyire visszaveszem a dpi-t abból semmi hátrány nem származik? A 3.0-s sebessége nekem megfelelt.
Köszönöm neked is (#47786) bbdzyx.
Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
Köszönöm a segítséget. Low sensel játszom de azért annyira nem
(#47790) TeebyKay Elég nagy padom van szóval nem hiszem, hogy gond lesz.
Hello darkness, my old friend...
-
EczkE
veterán
Hali!
Bocsi az offert, egy ismerosomnek kellene segiteni. Van egy kerdoive eger temakorban, ha lenne fel percetek kitolteni nagyn halas lennek erte!
Elore is koszi!
Asszem mindenféleképpen!
-
-
EczkE
veterán
Koszi sracok, tovabbitottm az eszreveteleket!
Asszem mindenféleképpen!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest