- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeebyKay
őstag
válasz horvathpeter #47649 üzenetére
Logitech G100s.
-
zordo88
újonc
Sziasztok!
Az én g100s-em bal gombja elkezdett hangosan nyikorogni, kb 1 órát használtam.
Olvastam egy tesztet, ahol azt írták, hogy pár ezer kattintás után ez el fog múlni. Valaki ezt meg tudná erősíteni, vagy inkább küldjem vissza cserére?
Egyébként jó vétel volt, 7990ft-ért vettem a mediamarkt webshopján keresztül és még szállítási költséget sem kellett fizetnem. (vidéken élek) Az egér tökéletes, csak ez a nyikorgás megőrjít. -
Tin
veterán
-
Tin
veterán
válasz inf3rno #47659 üzenetére
a g400-at mindig is utáltam - már a kibontás után. csak mivel boltban vettem, már nem tudtam elállni tőle. mindegy, tarcsiba jó lesz.
nekem, nagy kézbe ez a legjobb. egyetlen nehézsége van, hogy lapos, és ezt szokni kell (nekem gyorsan ment, de akinek a g400 az etalon, annak jobban kell szoknia).
egyébként én elmentem az MM-be 2x is, és az mx masterrel meg a többi egérrel együtt megfogdostam.
-
Tin
veterán
válasz dobragab #47661 üzenetére
nem, de hű de jól néz ki, hogy a két kisebb ujjam is pihenhet. viszont a bal oldalán kevés a kiképzés így képről. a g400-ban amúgy pont a gyűrűsujjam fogását utálom, belevág az oldala. a másik meg, hogy nincs végighúzva a gomb, így nem lehet palm-al pihentetni rajta a kezed, mert méretre még jó is lenne.
-
-
Kale111
újonc
Sziasztok! Egy egeret szeretnék vásárolni (kérni karácsonyra) magamnak!
Milyet válasszak?1. lehetőleg 5k-ig, nagyon max 8-9k
2. használt piac, ebay a sürgősség miatt nem játszik
3. nagyon aktívan használnám, irodai szoftverekhez, böngészéshez, de játék nem érdekel
4. női átlagos kezem van, palm/fingertip egértől függően. Ami fontos, hogy balkezes vagyok, csak teljesen szimmetrikus egér jöhet szóba
5. megszoktam a viszonylag gyors egereket min 1000, de jó lenne az 1600 DPI
6. elegáns design-t preferálom, lehetőleg nem extra kicsi, és lehetőleg vezetéknélküli egeret szeretnék! (tudom, hogy sokmindenre nem ideálisak, de nekem a laptopomhoz hordozásra kellene)ezeket néztem például:
HP Comfort Grip (ez hány DPI lehet?), HP X3000, HP X4000b, LOGITECH M238, M235(DPI?), Rapoo 3100p,Köszi a válaszokat!!
-
inf3rno
nagyúr
Én csináltattam magamnak asztalt kb 15-ért. Van egy jó széles kihúzható billentyűzet + egér tartója, aminek van egy fél centris pereme, szal ha pihentetem a kezem, akkor azon van. Amúgy ja, nekem is kicsi a G400 ilyen szempontból, a G7 sokkal jobb volt, az nagyobb emlékeim szerint. Szvsz átlagos kezem van, de így is.
Buliban hasznos! =]
-
dobragab
addikt
Látom, jaffa ráért
Frissült az Egérajánló. Ha jól látom, belekerült az Asus ROG Sica, és az összes példány méretei
Vanir pedig időközben frissítette az összefoglalót is, belekerült pár sor a tape-trick-ről.
Akkor az Összefoglaló TODO listája teljesen kipipálva, köszönjük!
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
-
Vanir
veterán
válasz jaffa 2843 #47668 üzenetére
All aboard the hypetrain! CHOO CHOO
-
dannyl
addikt
Mouse tester programot tölteném le, de nem találom sehol. A rántásos teszt érdekelne. Valaki tud egy linket?
-
salytmasztor
aktív tag
-
TeebyKay
őstag
válasz Kale111 #47664 üzenetére
Ilyen magas dpi-n ilyen olcsó vezeték nélküli egerek mind nagyon pontatlanok lesznek, böngészésre viszont egyformán jó bármelyik, szóval ha van lehetőséged kipróbálni akkor olyat vegyél ami kényelmes és tetszik, az általunk ajánlott használható minőség egy árkategóriával feljebb kezdődik.
-
norby91
tag
Hali.
Kiváncsiságból kipróbáltam a mousetester progit, mégis mit mutat.
egér :roccat kone xtd lézeres
Összefoglalót olvastam. "Az A9800-ban ezen kívül erős smoothing / input lag van, úgyhogy az még kevésbé ajánlott."
2 éve vettem, akkor még nem gondoltam ilyenekre, hogy ennyi minden számit egy egérnél, de már okosabb vagyok, s le is fogom cserélni valószinű. (fps-ek alatt (főleg cod2) alapvetően lekövet mindent jól, de ha már a szenzor nem jó benne 100%-ban, akkor minden apró hiba számit)
500hz-en és 1000hz-en is mértem.
Képek:Mi a véleményetek az adatokról?
Az számomra fura, hogy 1000hz-en az xvelocity szinte egy egyenes vonal lett több mérés után is. Mi okozza?Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
Én is teszteltem. Úgy csináltam, hogy szépen elkezdtem jobbra-balra mozgatni, majd egyre gyorsabban, majd a végén, mint a barom megrángattam.
Razer DA 3.5
A4tech x7 750F
Én semmit nem értek belőle, de nektek lehet mond valamit
[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
Mindig megbánom mikor a google keresőbe beírom a wired mouse kifejezést...
-
PitLee
őstag
-
tusi74
őstag
válasz Kale111 #47664 üzenetére
Genius NX-6500-->Nagyon pontos, precíz egér, a görgője különösen nagyon szuper, pontos.
Logitech M335-->Jó gyors, kényelmes egér. A görgője nagyon csendes!
Nekem mindkettő van, a Genius, precízebb, pontosabb, képszerkesztésre pl. kiváló.
[ Szerkesztve ]
-
dobragab
addikt
válasz norby91 #47675 üzenetére
500 Hz-en elég stabil, de én nem használnám 1000 Hz-en, az tuti Magasabb sebességnél időnként baromi kiugró értékeket produkál. Figyeld a függőleges tengely beosztását... Az tuti mérési hiba, és amellett eltörpülnek a "rendes" értékek.
A poz. accel ezen nem látszódhat. Az azt jelenti, hogy ahol a grafikon kb. 2 m/s-ot mutat, az egér valójában csak ~1,8-1,9 m/s körül mozgott, alacsony sebességnél viszont pontos az érték.
-
dobragab
addikt
válasz dannyl #47677 üzenetére
A DA-nál szerintem nem egyezett a beállított DPI a mousetester-nek megadottal. Elérted a MFS-t, az látszik, de tuti nem 1,5-2 m/s-nál volt. A határokat próbáld úgy állítgatni, hogy a kiugró értékek lekerüljenek róla, az értékes tartományból több látszódjon.
Az A4Tech-nél meg valamit eléggé elcsesztél Mintha végig állt volna az egér, és csak közben volt egy pici mozgás. Az nem lehet, hogy akkor is a Razer volt bedugva, az A4Tech nem, és a kihúzott A4Tech rángatása közben megmozgattad a DA-t is?
-
dobragab
addikt
válasz dannyl #47687 üzenetére
Elvileg jól csináltad akkor. Passz. Ha nézel még teszteket tőlem, azok is tele vannak ilyen grafikonokkal, az értelmezést onnan meg tudod tanulni. Segíthet a jól sikerült grafikonok felismerésében. Nyugi, én is 5-10-et szoktam csinálni, mire egy olyan, amin minden jól látszik
-
Varoz
addikt
Ha már teszt. Láttam, hogy a DA Chroma szenzora tesztre szorul, én meg lehet ma veszek egyet. Volna rá igény, hogy leteszteljem, hogy hajlamos-e arra ami emlegetve van? Ha igen, akkor az egyik szakértő kollégától kérnék segítséget ehhez, mert nem sok közöm volt eddig ehhez, de szívesen tesztelek, hogy ha valaki elmagyarázza mit, mivel.
Vagy ami az összefoglaló ezen részén le van írva, az elég információ nekem?hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
dobragab
addikt
Köszönjük a felajánlást! Szerintem megleszünk nélküle. Van nálam egy EVGA TORQ X5 ugyanolyan szenzorral, és már le is teszteltem. A cikket még nem írtam meg, ezért nincs kipipálva.
A tesztelés elég macerás dolog. Ha megnézed a progit, láthatod, hogy van benne egy Dual Device mód. Na azt én raktam bele, pont az input lag mérésére. Kísérleti a cucc, nem volt egyszerű nekem sem
Inkább 400 / 800, nagyon max. 1600 DPI-n használd, afelett szerintem már sok az input lag.
[ Szerkesztve ]
-
demerion
tag
Kicsi off következik: Salmosara milyen vastag talpat vennétek? A gyári kezd elkopni, az összes sorozatszám stb hiányzik már az egér aljáról és van egy pici "reszelős" hangja
-
Varoz
addikt
válasz dobragab #47691 üzenetére
Á, értem. Oké.
A jelenlegit is 800-on használom, szóval nem fenyeget az a veszély, hogy 1600 fölé menjek.
A Chroma is csak a kinézetével nyert a 3.5G-vel szemben. Nem a csillió értékek miatt.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Kale111
újonc
-
inf3rno
nagyúr
Ez a netezős fogásom, pihentetőbb, mert le tudom rakni a csuklóm közben. A játékos fogás az más, viszont ahhoz fel kell tennem a billentyűzetet az asztalra, az egeret meg magam elé húzni középre. Ha nagyon kint van jobbra, akkor sokkal nehezebb célozni vele, meg egy idő után elfárad a vállam. Gondolkodtam már, hogy veszek ilyen wasd-os keypad-et vagymit, ami nem olyan széles, de sajnálom rá a pénzt, mert már ritkán játszom. Azért egy egér használható másra is...
Buliban hasznos! =]
-
tusi74
őstag
válasz Kale111 #47695 üzenetére
Igen, ugyanaz az érzékelője, viszont a görgője ugyanaz, mint a DX-6810-nek, ami nem olyan pontos, mint az NX-6500-ön. De annyiban én nem vagyok mérvadó, hogy én a szoros görgőket szeretem, amin pontosan lehet érezni a fokozatokat. Amelyik görgő túl könnyen forog, pontatlannak érzem. A HP-t nem ismerem, de designra olyan, mint az M335.
[ Szerkesztve ]
-
kemotox
addikt
Na eddig bírta az Abyssus a kiképzést. Múltkor egy pohárban landolt, már akkor csörgött benne valami, most pedig véglegesen letört a bal klikk pöcke Ha már ebayen járok aby-burkolat rendelés végett, akkor gondoltam benevezek egy DA-ra meg egy G100s-re is, utóbbira tudna valaki mutatni egy tutibiztos ázsiai fiatalembert, aki nem kamut árul? Dánke.
UI: Levett burkolattal közvetlen az omront nyomkodni... húú ez az aztán a click-feel
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest