Új hozzászólás Aktív témák

  • vaspingvin

    csendes tag

    Nemrég vásároltam egy Tesoro Shrike lézeres egeret, majd nem sokkal utána szereztem egy szintén új Logitech G500-ast, a G500-as a munkás hétköznapokon Budapesten teljesít szolgálatot, míg a Tesoro a vidéki családi lakban főként hétvégente laptop mellett csúszkál.

    Most 2-3 hét "párhuzamos" használat után arra a megállapításra jutottam, hogy a Tesoro számomra kényelmesebb mint a Logitech (sosem gondoltam volna hogy ezt valaha ki fogom mondani), nagyon bejön a két oldalt gumírozott "markolatrésze". Illetve az is hogy a gombok nagyobb ellenállást fejtenek ki mint a konkurensénél, minőségibb érzetet keltve.

    A lézer itt is 5600 dpi, mint a G500-ban, csak itt több fokozatban állítható. Nincs túl sok jelentősége, mivel 3600 dpi fölé csak kevesen mennek úgyis.

    Amiben a G500 egyértelműen veri a Tesoro-t az a horizontálisan is mozgatható csúcsminőségű görgő és a talprész. Bár a Tesoro is teflon talpon csúszik (állítólag), valahogy döcögősebbnek tűnik a Loginál, a Logi görgőjére sok szót nem érdemes pazarolni, állati jó cucc, szabadonfutó lehetőséggel, és oldalirányba is mozgatható. A Tesoro göri ehhez képest gagyi benyomást tesz.

    Végül megjegyezném, hogy alegutóbbi G500-asom (3 év garival vettem akkor még) majdnem 3 és fél évig szolgált rendületlenül mielőtt beadta volna a kulcsot, kíváncsi leszek, hogy a Tesoro a maga 1 év garijával mit tud majd felmutatni life-span terén.

Új hozzászólás Aktív témák