Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    sziasztok,

    összetört immár a második rx1000-es egerem is, de örülök, hogy megszabadultam tőle... (bár így utólag belegondolva el is ajándékozhattam volna)

    így most egérvásárlás előtt állok.

    amit nem szerettem az rx1000-ben (kontra)
    - rettentő kényelmetlen dizájn (keskeny, a hüvelyk ujjat be kell húzni a tenyér alá, a kisujj pedig folyamatosan lelóg és zsírozza az egér padot).
    - egy idő után elkezdett tapadni (bár ezzel mindegyik így van, ez inkább tappancs+alátét kérdése)
    - 1000dpi-vel igen lassúcska volt. nem szeretem a csuklóm rángatni, vagy ha vállból kell irányítani egy egeret, úgyhogy 1600 dpi-vel kényelmesebben mozgok (2 monitor, 22"w és 19")
    - billenthető görgő (bár ezen pillanatragasztóval tudtam segíteni)
    - a gombok iszonyú nagy holtjátéka (köztesekkel ezt is megoldottam)
    - nem elég határozott racsni (golyós megoldás, a rugó cseréjével sem lett jobb).
    - ugyanakkor a 3. gomb (görgető) kapcsolása meglehetősen nehéz volt

    amire kell:
    • ált. irodai használat, net, photoshop. ez utóbbihoz nem ár, ha van dpi kapcsoló.
    • három gombos bőven elég
    • nagy, főleg széles dizájn. eddig a legkényelmesebb egerem az rx 250 volt, elnyűttem párat. ha lenne G3 eladó, az pl. tökéletesen megfelelne.
    • a gombok finoman működjenek, ne lógjanak, ne legyen holtjátékuk.
    • főleg a görgető legyen precíz, a racsnija határozott (egy régebbi típusú rx250-be gémkapocsból hajtottam rugót, annál jobb görgető racsnim sosem volt... hasonló, mint a képen a G1, nekem eddig ez vált be legjobban). és a görgető megnyomása ne legyen túl nehéz, de túl könnyű sem, hogy magától kapcsolgasson (sokat használom, azzal váltok vízszintes görgetésre). ez nem túl spéci igény, az rx 250-nál már megoldották, az ideális. de van egy legalapabb logitech optikai egerem is (500 Ft lehetett), a gombjai annak is nagyon finomak.
    • lehetőleg lézer. az íróasztalom felületéhez jobban bevált, biztosabb. meg az optikai egerek egy idő után elkezdenek cidrizni, remegni, bizonytalankodni as képernyőn, mintha megöregedne az optika (???).
    • játék nem érdekes.

    így visszaolvasva úgy tudnám összegezni, hogy elsősorban a dizájn (forma) és a minőség (anyaghasználat, gombok, optika) mérvadó, a 800/1600dpi-s lézer már sztenderd az alapkategória felett (golfklasse).

    nézelődtem a neten, webshopokban, nagykerekben, de nem sok biztatót találtam, így inkább olcsóbb, eldobhatós darabokat néztem ki: a genius netcsroll 200 laser, a Kraun (?) KR.A6 Laser USB, ilyenek. nem sajnálnék többet kiadni rá, de a gamer egerek sok gombja nekem felesleges, sőt zavaró. (bár azokat gondolom ki is lehet iktatni).

    talán ha találnék egy logitech G3-t... :U

    kösz a tippeket,
    W

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák