- Windows 11
- Crypto Trade
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Microsoft Excel topic
- MinDig TV
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen NAS-t vegyek?
- Linux Mint
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz cellpeti #14899 üzenetére
Valami jobb minőségű szigetelőszalag, apró csíkokban. Egész ízlésesen kivitelezhető, könnyen cserélhető. Én is úgy csináltam meg a DB 3G bal gombját. Legyél egy kicsit kreatív.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
cellpeti
nagyúr
válasz WolfheartGR #14900 üzenetére
majd fényképezek akkor, csak azt nem értem, ha eddig jó volt, most miért nem?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
cellpeti
nagyúr
válasz WolfheartGR #14903 üzenetére
mockossz kis hobbitkák
[ Szerkesztve ]
Tigris, tigris, csóvafény...
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy, a Logitech G500 formavilágához hasonló, de kevésbé profi és leginkább olcsóbb wireless egeret általános felhasználásra, ritkábban könnyed játékra? 1-2 (nem több) extra gomb is elkélne. Olyan esetleg van, amit lehet wifis laptophoz csatlakoztatni mindenféle adapter nélkül? A széleskörű paraméterezhetőség nem feltétel, de előny, ha állítható néhány tulajdonsága a rágcsálónak.
Köszönöm előre is a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
tommjee
senior tag
Készítettem pár "moddingolt" dologot a MS WMO 1.1a egeremre gondoltam megosztom veletek hátha megjön másnak is a kedve hozzá.
Az egér még nagyon messze van a teljesen kész állapától!
Jelenleg egy szövetes kábel van az egérbe amit egy steelseries egérből raktam át
Az egér oldalról
Az egér alja
[ Szerkesztve ]
-
159
tag
Sziasztok!
Az 1. hsz-ban olvastam az ajánlott egerek között az a4tech x710bf-jét. Na, én pont valami ilyen párezres egérkét vennék, de sajnos ez a típus már nem kapható.
Tudnátok olcsódejó egeret ajánlani helyette? Kellenének az oldalsó gombok is...
Semmi komoly játék, max. COD2 néha. -
Wandamme
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az A4tech V-track F3 egérről? Elromlott a kb. 6 évig tökéletesen működő X750F-em és ez az F3 most 6490Ft a Corában. Szerintetek megéri? -
-
drtimot
aktív tag
Sziasztok! Rövid szenvedés után elhunyt a veterán MX510-esem, és lévén semmi panaszom nem volt rá, nagyon hasonlót akarok a helyére venni.
A kérdésem a következő lenne:
Van-e valamilyen előnye az MX518-nak a G400-zal szemben? Ránézésre a G400 olcsóbb (~2000 forinttal), újabb, szebb, nagyobb névleges felbontással - van esetleg olyan hátránya, amit a számokból nem lehet megtudni? (Ha valaki használt esetleg több egeret ebből a 500-510-518-G400-stb családból, a tapasztalatai nagyon érdekelnének!)Illetve egy általánosabb kérdés: Van valami haszna a megemelt DPI értéknek, ha driver nélkül, natívan használom az egeret?
Köszönöm a segítségeteket!
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html
-
159
tag
válasz WolfheartGR #14911 üzenetére
Mittomén... max kb. 4-5000 pénz.
Ja, és új kell. -
Pantok
aktív tag
válasz drtimot #14914 üzenetére
mx518-nak semmi előnye nincs hacsak nem szereted az angle snappinget, tehát hogy kicsit segít az egér horizontális és vertikális vonalak húzásában ("rajzolásában").
Nekem ez negatívum volt.
2 év mx518-után a g400 ugyanazt az élményt adja csak végre a fényes gombok nélkül.
Még az egyik gomb lazasága is ugyanúgy előjött mint annó az 518 első hónapjában - ami azon el is múlt, rmeélem ezen is elfog. -
drtimot
aktív tag
válasz Pantok #14916 üzenetére
Hm, kösz az infot, ezek alapján tetszik a G400.
Mennyire zavaró átállni AS-es egérről a nélkülire?
Az első hozzászolás kicsit összezavart: két fajta G400 van felsorolva, alap és "@ PID LZ13333" - Ez mit jelent? Ott az van írva, csak az utóbbiból hiányzik az AS. Erről még világosítsatok fel egy kicsit légyszi.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html
-
Pantok
aktív tag
válasz drtimot #14917 üzenetére
Semennyire. A nélküli a természetes állapot mivel így tényleg úgy mozog a kurzor ahogy az egér. Én kifejezetten örültem neki, de ha szeretnéd szerintem találhatsz AS-es g400-at is, az átlátszó logitech matricával zárt doboz AS nélküliséget jelent (boltos nem fogja kibontani hogy megnézze a PID számot).
-
Az, hogy valami újabb, nem jelent semmit; pontosabban a trendeket figyelve, általában nem jelent jót.
Próbáltam mindegyiket (kiv. a prediction-mentes G400-at), MX 500, MX 510 tartósabban is volt.
Szerintem a legjobb az MX 500, kiszerelt súllyal, 500 Hz-en. Nagyon durva perfect control (4.91 m/s; a 8 bites adatsáv miatt javul fel ennyire), precíz - és baromi tartós, a fogása kevésbé csúszós, mint az 510-nek.
Aztán MX 510 (itt a polling rate-nek már nincs akkora szerepe, mert ez már 12 bites adatsávval rendelkezik; a perfect control nem javul, csak a válaszidő) és MX 518 v1, majd v2.Egy közös probléma volt mindegyiknél - az a rész, ahol a kábel az egérbe fut, nincs kis "gumiharanggal" védve (és ezt a hiányosságot még a G400 esetében sem pótolták) ---> használattól függően kábeltörés lehet a vége. Igazából a kábelen kívül más bajom egyikkel sem volt. MX 518 v1-ig talán még a csúszásuk is jobb volt valamivel, tekintve, hogy nem 3 nagy talpon, hanem 5 kis ovális tappancson nyugodott az egér; egyenletesebb volt az eloszlás - én speciel örültem volna, ha ezt a kiosztást hozza vissza a G400.
Ill. az MX 518 v1-et azért frissítették v2-re (kicsit más minta, az alja már nem áttetsző , más talpak , frissített szenzor, +200 cpi), mert a v1-gyel előfordulhatott pár hónap után, hogy kifagyott, és a jellegzetes USB-hangot hallatva lecsatlakoztatta magát az eszközkezelőből - és nem kábelhiba miatt. A dühös vásárlók hatására jött az újabb verzió - bár hozzátenném, hogy nem mindegyik példánnyal volt ilyen gond, és a amelyiknél nem jött ez elő, nagy valószínűséggel a mai napig is hibátlan.
Az új G400 első generációja gyakorlatilag egy MX 518 v2 egy-két apróbb változtatással (pl. más kábel, más borítás, interpolált 3600 cpi - azt hiszem, csak a FW-ben, meg talán a lencsében különbözik az MX 518-tól). Az újból ugye kivették a prediction-t, és felújított szenzort kapott. Azt nem tudom, hogy itt is interpolált-e a 3600 cpi vagy natív - bár ez gyakorlatilag teljesen mindegy (lsd. következő pont).
Fogásra, súlyra ugyanaz."Van valami haszna a megemelt DPI értéknek"
Úgy általában az 1800-2000 cpi feletti értékeknek nincs értelme - egyrészt már túlságosan vissza kell venni a sensitivity-t, másrészt pedig a legtöbb szenzor veszít a pontosságából (netán perfect control-jából is - esetleg még a LOD-ra is lehet hatással). 400 - 1000 közötti az ajánlott, 1600-1800 még jó lehet, ezekből az értékekből kifejezett high sens esetén profitálhatsz (de ez sem kőbevésett törvény).
IMHO én inkább 518-at vennék, mert az már bizonyított eleget és ismerjük minden nyűgjét (meg nekem külsőre is jobban tetszik).
Az tény, hogy a G400-at sokkal egyszerűbb már beszerezni, valószínűleg azzal sem nyúlhatsz túlságosan mellé - bár tartósságáról még korai nyilatkozni.Persze, ha lenne valahol egy bontatlan MX 500, netán 510...
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Ja, és ha piros volt az 510-ed, akkor jól jönne a háza. Ill. ha nem karcos, akkor az alja is; az enyémet szeretném majd felújítani.
-
válasz Wandamme #14923 üzenetére
Egyszerű kérdésre egyszerű válasz.
A4Tech-ért, gagyi szenzorral --> ez pénzkidobás (1000 forintért ok, hogy a tartalék tartalékjának is legyen egy tartalékja-kategória). Ennyi pénzből gyakorlatilag majdnem bármelyik ajánlottat meg lehet venni használtban és 100x jobb beruházások - még akkor is, ha nem játszol; a jó szenzor jó szenzor marad.6,5k-ért, ami pluszgombos és új, nincs.
eBay-ről ~3k-ért OEM MS WMO 1.1, ami egy kiváló és tartós egér, bár 3 gombos. Mindenesetre ez az összeg nem pénz érte.
Szintúgy eBay-ről ~6k-ért új Logitech G1, bár ez 3+1 gomb. Vagy ugye a Logitech MX 310, ami 5 gombos.Ha már több, mint 6 ezret rászánsz és mindenképpen új kell, akkor szerintem inkább tegyél hozzá még egy kicsit és vegyél valami értelmeset (lsd. 1. hsz).
Tehát az opciók:
------------------------Ráköltesz még mondjuk ~2-3 ezret és veszel valami jót újonan, itthonról.
~6 ropiért eBay-ről új Logitech MX 310.
Ha nem költesz rá többet, akkor ugye a +2 gomb kompomisszuma és feleáron egy zsír WMO eBay-ről.
Ha ez sem, akkor bármelyik ajánlott használtban.
Végül ha ez sem, akkor marad az új selejt, aranyárban.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok!
Laptophoz szeretnék vezeték nélküli egeret venni.
-normál méretű legyen, ne kicsi
-optikai vagy lézeres, mindegy
-az se baj ha bluetoothos, sőt, akkor legalább nem foglal USB-t (persze csak akkor ha nincs jelentős hátránya a hagyományos vezeték nélküli megoldáshoz képest)
-bírjon ki pár évet, és az se hátrány, ha kényelmes
-keret 5-10k hufMit ajánlotok?
-
cellpeti
nagyúr
-
159
tag
Tudtok max 5k-ért ajánlani új egérkét egy a4tech x710bf helyett?
-
_adaml21_
őstag
válasz cellpeti #14926 üzenetére
Épp a minap vettem egy M510-et (régebben M705-ösöm volt, eladtam). Ugyanaz a hulladék szenzor van benne, szerintem ez a fajta érzékelő nem szereti azt az asztalfelületet, amin én az idő 90%-ában használom.
2 kérdésem lenne. 1: tudtok e helyette valami normálisat ajánlani? nincsenek nagy igényeim, könyörgöm, cska működjön....
2: Ha media marktban vettem, és 3 napon belül visszaviszem, milyen jogokkal élhetek? Vissza kell adniuk a pénzt, vagy le kell vásárolnom, vagy kicserélik egy ugyanolyanra, vagy hogy működik ez?Megj: az 5 éves G5-öm, meg minden ócska-szar-1000ft-o egér tök jól működik ezen a felületen, csak a login m705-m510 pároson fogott ki, de azokon nagyon...
[ Szerkesztve ]
-
~3k, Microsoft WheelMouse Optical 1.1a, eBay
~5k, Razer Salmosa Pro-gaming Edition, eBay
~6k, Logitech G1, eBay
~6k, Logitech MX 310, eBayVagy majd' bármelyik 1. hsz-ben ajánlott használtban.
Vagy valami új izé itthonról, ratyi szenzorral.
jaffa 2843: Válasz ment.
[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
válasz jaffa 2843 #14932 üzenetére
sajnos nincs rá módom és lehetőségem hogy egérpadot használjak, kérlek benneteket, ennek ismeretében segítsetek.
-
jaffa 2843
Ármester
válasz _adaml21_ #14933 üzenetére
Azt mondod, hogy van asztal, amin az egeret használod? Tehát ha van asztal, akkor van hely egérpadnak is. Esetleg tiltja a vallásod, hogy padot tégy az egered alá? esetleg olyan országban élsz, ahol halálbűntetés ját érte? Vagy csak anyu/apu azt mondta, hogy neked ilyened nem lehet?
Bocs de ezt képtelen vagyok feldolgozni.
Rohadt egyértelmű, hogy egér alá egérpad kell, nem véletlenül.De hogy érdemben is segítsek.. Vegyél másik asztalt, amin mennek az egerek rendesen.
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
_adaml21_
őstag
válasz jaffa 2843 #14934 üzenetére
Most ezt valószínűleg hiába is magyaráznám, úgy sem értenéd meg. Akkor fogalmazok másképp (bár valósan nem ez az igény): Mivel a G5-öm, illetve az összes ócska kacat, és nem ócska kacat egér működik ezen az asztalon, szeretnék olyan jó minőségű egeret, ami szintén működik itt.
-
válasz _adaml21_ #14935 üzenetére
Tehát nem módod vagy lehetőséged nincs rá, csak nem akarod.
Ahány asztal, annyi felület.
De nem látom, hogy miért akarnál egy kemény asztalt, ami hangos, koptatja a glide-ot és pontosságban sincs az élen, amikor akár már 2-2,5k-ért is vehetsz olyan padot, amin mindegyik menni fog - és a felület sem kicsit különb.
-
_adaml21_
őstag
Srácok. Kollégiumban lakom, ahol sajnos elég kicsi az asztalom, és a laptop mellett általában könyvek, vagy nem ritkán A3-as rajzok vannak, és így csak pár cm2-nyi területem marad egerezni, ahova nem tudok betenni egy egérpadot, ezért keresek olyan egeret, ami műküdik egérpad nélkül is normálisan.
-
_adaml21_
őstag
Mivel nem segítettetek, ezért elmentem, kicseréltettem egy G400-ra 450 Ft ráfizetéssel, és jól jártam! Köszi srácok
-
válasz _adaml21_ #14941 üzenetére
De, csomóan próbáltak, csak te ignoráltad.
Ha meg mondanak egy konkrétat az ésszerű megoldás helyett és nem megy rendesen a te asztalodon, akkor jön a sírás-rívás.
[ Szerkesztve ]
-
eriktoth
tag
Üdv ! Nem tudja valaki mi a különbség a kettő között:
Logitech Performance Mouse MX, Darkfield C4
és a
Logitech Performance Mouse MX, Darkfield LaserGondolom valami a lézerbe, esetleg ha valaki tud pontosabb választ, előre is köszönöm.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz _adaml21_ #14944 üzenetére
kétszeresen fogod szétgyilkolni szegény G400 talpait, ahelyett, hogy vettél volna egy szutyok padot, ahogy itt mondták. ehhez csak gratulálni tudok.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
_adaml21_
őstag
válasz FireKeeper #14947 üzenetére
Van alatta egérpad. Az egyik alatt Qck, otthoni alatt Qck Mass. Úgy voltam vele, ha vezetéknélküli egeret veszek, nehogy már pad is kelljen mellé, mert akkor ugyanúgy elveszti a mobilitását (elő kell venni mindenhol, megfelelő helyet kell neki találni, stb.) Akkor már inkább vezetékes, és az meg is érdemli a padot.
Kötözködni, na azt tudtok..... -
jaffa 2843
Ármester
válasz _adaml21_ #14948 üzenetére
Nem mellé kell a pad, hanem alá. Az, hogy vezetéknélküli még nem azt jelenti, hogy a homokozóban vagy az aszfalton is működik. Ha valahol gyorsan elő kell kapnod a laptopot, akkor arra tökéletes a táccspad, asztali gép mellé pedig értelmetlen hülyeség vezetéknélküli egeret venni (van aki ezt teszi..).
Igen, kötözködni pedig tudunk.
[ Szerkesztve ]
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
_adaml21_
őstag
válasz jaffa 2843 #14949 üzenetére
Képzeld, nem tökéletes egy "táccspad". Ha mondjuk két percre azért kapod elő a gépet, hogy megnézz egy 3d-s modellt inventorban, vagy catiaban, vagy bármilyen modellező szoftverben, megnézem hogyan forgatod pont úgy, ahogy szeretnéd egér nélkül.
Egyébként meg egy nornál fa lakkozott fa asztalt, még ha egy kicsit fényesebb is az átlagnál, nem tudom mióta soroljuk egy kategóriába az aszfalttal, és a homokkal, ha már a kötözködésnél tartunk.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest