Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz Egon #11925 üzenetére

    Lezárod, csak nem teljesen jó konzekvenciákkal.

    1. "Komoly" játékra (értem ezalatt a valós időben történő dolgokat -FPS, RTS-) egy bizonyos szint után (ami nem a fizetett pro kategória) már valóban alkalmatlan az összes wireless egér (MMORPG, RPG, TPS-re jó lehet, de ezzel a sor bezárult).
    Ha meg valaki nincs olyan szinten, vesz egy ilyen majd 20k-s "csodát" (önmagában már ez az ár is nevetséges), és majd amikor lesz, akkor tépi a haját, hogy miért ebbe ölte a pénzét, mert késik ez a vacak.
    Az input lag érezhető (persze ehhez nem árt egy viszonylag ép idegrendszer, és azt tudni, hogy mit kell észrevenni - tehát egy kis tapasztalat. Előny az is, ha nem egy 1000 Ft-os Genius-hoz hasonlítgatjuk, meg nem Heroes 3-ban cibáljuk.). Ahogy a 125 és 500 Hz között különbség is (~lsd- előző pont).

    2. A monitor is számít frissítés szempontjából (mert ha megy azon a frissítésen, ami a belőtt fps-érték, akkor valamivel "kisimul" a mozgókép, szebb lesz a "folyás").
    Az, hogy mi hány fps, a körökre osztott stratégiában nyilván majdnem tökmindegy, FPS-ben (és RTS-ben, bár ott elég lehet a konstans 30 fps is, ha nem droppol alá) nem az.

    DE! ha nem tudja a 100 (vagy több) Hz-et, akkor is érezhető a különbség a fix 100 és a kevesebb FPS között, a játék engine-je miatt (Wolf emlékeim szerint speciel TF2-zik, ahová kell az a 100 fps). Esetében 100 alatt nem mindig oda megy a golyó, ahová kell(ene), és a fizika egyéb aspektusai sem működnek optimálisan - pl. ugrások (ahogy CoD-okhoz is kell a minimum 76 (de inkább 125, 250), CS 1.6-hoz a 60 (de 100-zal sokkal jobb lőni) vagy Quake-ekhez a 120 / 125). Ez nem placebo, nem hallucináció, ez egy tény.
    Ezt lehet, hogy olyan emberek, akik sok-sok éve játszanak FPS-ekkel, nagyon is észreveszik, míg te, aki Civilization-özöl, nem. :U
    Ezt vagy elfogadod vagy nem; az igazságon ez mit sem fog változtatni.

    Én szeretem azt, hogy ha éppen veszítek, akkor az az én hibám (mint user), nem pedig a kurzormozgató hadware-é (egér (és pad)) vagy a frame-droppé, microlaggoké (vagy az ideálisnál kevesebb fps-é). Aki sokat FPS-ezett már, az pontosan tudja, hogy mennyire idegtépő dolgok ezek.

    Összegezve: aki RTS-sel, FPS-sel is játszik, szeretne is még, és már van egy kis skill-je (vagy szeretné, hogy legyen, és akkor majd ne az egér legyen a szűk keresztmetszet), akkor az ne vegyen wireless egeret.
    Mindenki másnak jó lehet.

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Új hozzászólás Aktív témák