Új hozzászólás Aktív témák

  • AssAssynn

    őstag

    válasz szabonagyur #216712 üzenetére

    Miért ne adnám el? :F Sosem rohasztottunk magunkon örökké egy autót sem a családban. 20 év az pont az a kategória, hogy az autó árához képest nem éri már meg szervizelni a legtöbb esetben. Na jó, a 15 év is már efelé tendál :DDD de ezt most hagyjuk, mert egyelőre itt tartok.
    Hogy elégedett leszek-e? 5 év alatt buktam 800 ezret, évi 160 ezret. Nem a legjobb, de a másik példához képest sokkal jobb.
    Az, hogy mennyi lesz 5 év múlva az autók vételára és reálértéke egy teljesen más kérdés, most direkt nem számoltam vele, de valószínűleg az arányszámok hasonlóak lesznek. Az is lehet, hogy akkor ugyanúgy 1.5M-ért adom majd el, de nyilván tudom, hogy az akkor nem annyit ér majd. Ezért mondom, hogy a jelenlegi helyzetet veszem alapul.

    20 éves korában, ha még vállalható állapotú, működőképes az autó, akkor eladható. Sajnos ilyen az emberek anyagi helyzete, hogy még vannak többen, akik ilyen korú, ársávú autókat néznek. :(
    De miből gondolod, hogy én túlárazom majd 5 év múlva? Nyilván piaci áron lesz meghirdetve, csak abból indulok ki, hogy most is vannak Picassok 20 év körül a 7-800 ezres ársávban. Elviszik azokat is, meg a 25 éveseket is, meg a 300 ezret futottakat is, meg a 300ezerért meghirdetetteket is. Kinek-kinek mire van pénze, mi van hozzá közel, stb.

    Az, hogy az új autókat perpill még drágábban is lehet eladni, mint amennyiért az ember vette egy speciális helyzet, ez nincs mindig így, meg nem is lesz. De amiről én beszélek az világos, hogy teljesen más szituáció.

    "Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

Új hozzászólás Aktív témák