Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    válasz vzsryl #177859 üzenetére

    Aztán bejött a képbe még egy dolog. Ha népszerű autót veszek újonnan, akkor pár évente elenyésző buktával tudom mindig egyre újabbra cserélni.
    Ez azért nagyon nem így lesz. Épp azért nem, mert elenyésző lesz az árkülönbség, és az ember már ráteszi azt a kicsit, hogy új autóba tehesse a seggét. Épp most volt erről egy cikk a tc-n, hogy a pár éves használt autók a legeladhatatlanabbak a piacon.
    Általánosan elmondható, hogy egy új autó 3 év alatt elveszti az értéke felét. Vannak kivételek, de ritka, és én megnézném azokat a 3 éves vitarákat, 4 millióért mióta állnak a telepen, amikor 4,7-ért már újat kapsz gl+ felszereltséggel.

    A többivel egyetértek, 12 éves az újonnan vásárolt Lacettink, eddig semmi baja nem volt, de most már hamarosan sorra kopnak el a kopó-fogyók, megjelent a rozsda, és egy ilyen idős kocsinak már bármikor baja lehet.
    Kb 2,5 millió van most kocsira, lehet, hogy ráteszek még ennyit egy kis spórolással+hitellel, mert hosszú távon biztos, hogy olcsóbban fogok kijönni egy új, kisebb kategóriás kocsival, mint egy 10 éves dízellel.

Új hozzászólás Aktív témák