Új hozzászólás Aktív témák

  • Neck

    veterán

    Sziasztok,

    Kiköltöztünk Németországba, mivel itt kaptam irodai munkát. Emiatt itt szeretnék kint egy német rendszámos autót venni. Ebben kérnék egy kis segítséget.

    A régi, hűséges 2006-os, 1.4 benzines Hyundai Accentemtől lassan el kell köszönjünk. Gyakran tervezünk hazajárni, tempomat nélkül lerohad a lábam, ráadásul nagyon durván pörög bele a km, és már most is sok van benne, nem fogja ezt sokáig bírni. Bár, hozzátenném, hogy autópályán 100 km/h sebességnél, 4.9l-t eszik :K Nem kamu, többször megcsinálta már.

    A keret kb €10.000, amiért szeretnék egy olyan autót venni, amely nem nagyon öreg (2011-2013), korának megfelelő futásteljesítményű, 4 felnőtt ember 4 bőrönddel kényelmesen elfér, és eltölt benne 1000-1200 km-t anélkül, hogy cipőkanállal kelljen kivenni őket belőle (akár hazamenetelkor, akár nyaralásra indulva)

    Ugyanakkor, a csavar a sztoriban, hogy ezt használnám munkába bejárásra, 25 km városi terep, lámpákkal, dugókkal, kisebb szakasz gyorsforgalmikkal tűzdelve, oda-vissza (tehát napi 50km).

    A második kitétel miatt azért óriási hajó méretű autót nem akarok, illetve inkább benzineseket nézek, mivel hamarabb bemelegedne (ezt imádom a jelenlegi kis benzinesemben), nem tenném hamar tönkre a napi bejárással, ugyanakkor a "hosszabb távon" sem jelentős a fogyasztás-különbség.

    Az elsődleges szempont a megbízhatóság, a második a fogyasztás, ugyanakkor (most már) szeretnék olyan autót, ami azért megy valamennyire, nincs "halálfélelmünk" a német autópálya "ki-mit-tud"-os szakaszán a többi autó között sem, bár nem a száguldás a lényeg.

    Amit a fenti képlet "kidobott" számomra, az evidens választás a Skoda Octavia (Kombi vagy Sedan).
    Ezzel viszont az a problémám, hogy a benzines felhozatalról sok rosszat olvasni (1.2 TSI kicsi, 1.4 TSI eléggé problémás, 1.8 TSI valamennyire szintén, az 1.6 MPI meg nagyon lomha, sokat fogyaszt, és eszi az olajat, de legalább megbízható)

    Nekem a titkos tippem, a csodaszép Hyundai i40 (Kombi vagy Sedan) lenne, 1.6 GDI 135PS, vagy 2.0 GDI 177PS motorral, viszont ezekről nincs semmi infom. Elromlós motorok ezek? Kettős tömegű lendkerék, egyéb szörnyűségek?

    Mit ajánlotok, ti mit vennétek?

    Előre is nagyon szépen köszönöm kis családom nevében a konstruktív hozzászólásokat! :R

    [ Szerkesztve ]

    An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Új hozzászólás Aktív témák