-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
ati012
őstag
Biztos 5.-et akartam írni. Elindul. Nem tesz egyik autónak se jót, de el lehet így is indulni.
Kb 40-50el fogsz döcögni mire felengeded a kuplungot teljesen.
Kérdés hogy így mennyit fogyaszt egy autó.Bár szerintem célszerűbb lenne 2-esből indulni, szépen felnyomni 50ig, ott 5.-be betenni és hagyni hogy az elektronika alapjárat közelében 50-el vigye. Így használva 100km-en át, és megnézni az átlag fogyasztást.
Van valakinek olajnyomás mérős kocsija aki ezt bevállalja?
-
Mawyx
őstag
F Astra első-hátsó fejtámlák között van különbség? Azaza a hátsó ülés fejtámlája jó az első ülésbe és fordítva?
Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)
-
Dirtyz
őstag
Sziasztok!
Tetőcsomagtartón kellene vinnem egy ágyat, nem tudja valaki a hatályos rendeleteket, hogy merre mennyit lóghat le a cucc?
Köszi
Védd a fákat, egyél hódot!
-
ati012
őstag
-
MPowerPH
félisten
válasz hobizoli #11259 üzenetére
Talán azért, mert egy 3-4000ccm-es motor alapjáraton is akkora nyomatékkal bír, ami egy 1.6 szívó nyomatékcsúcsa?
Ugye alacsony fordulaton kicsi az olajnyomás, ergo káros lehet. Ellenben terhelés nélkül, csak simán egyenes vonalban haladva ez még nem probléma.(auto váltó is begangol úgy, hogy 1300-ra visszaesik a fordulat) Ha jön egy emelkedő, és a motor elkezd erőlködni, akkor van szükség a magasabb olajnyomásra. Ilyenkor nincs erő, a motor csak szenved, de közben olajnyomás sincs. Így egy 1.6 szívó ilyenkor nem örül ennek. Ellenben a nagyobb szívó motoroknak van bőven annyi nyomatéktartaléka, amivel erőlködés nélkül is tudja az alacsony fordulatot emelkedőn, károsodás nélkül tartani.
Minél jobban erőlködik a motor, annál nagyobb olajnyomásra lenne szüksége. A motor pedig akkor erőlködik, amíg a nyomaték nem jön meg. Ha megjön, onnantól kezdve ez nem probléma, maximum 5 személlyel, megpakolva, 5%-os emelkedőn. Ezért írtam, amit írtam.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
neduddki
nagyúr
válasz Dirtyz #11258 üzenetére
HI!
"Zárt kocsiszekrényű jármű tetején rakományt elhelyezni csak abban az esetben szabad, ha a járműre tetőcsomagtartó van felszerelve. Személygépkocsi tetőcsomagtartóján rakomány abban az esetben is szállítható, ha a járművön előre és hátra legfeljebb 40-40 cm-re túlnyúlik." bof
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Szplöttyy
senior tag
Szívódízel persze hogy elindul gáz nélkül, mert ott már alapjáraton is van nyomaték, szemben egy benzinessel, ahol magas fordulaton csak. Bár én dízel párti vagyok, azért egy 1.9es SzívóDé 60-65ló 120nm körüli nyomatékkal, egy 1.9szívó benzin 120ló körül van, és a nyomaték is bőven több. Turbóval egész más a helyzet. Az olajnyomásról meg 2 dolog, hogy ha 5be indulsz el és engeded a kuplungot, miért lenne alacsony a fordulat? Nem kell annyit felengedni hogy leessen 500-ra pl. A másik, hogy olajcserekor leeresztett olajjal, leszedett szűrővel, beindítás után 1percig járatva nem égett az olaj lámpa Meg azért az adja a gázt az egy modern motorral úgyvan, de egy adagolós szívódé? Az lötyögteti be, hogy legyen 900rpm. Ahogy én tapasztaltam, alapjárati fordulat alatt nem csinál semmit sem, ugyanannyi gázolaj megy be, csak elkezd kormolni, mert nem ég el, ennyi.
Smoke & Torque
-
ati012
őstag
Mai rettenet:
Jó hírünk van! Üzenetet kapott a jófogás.hu felületéről
válaszolva a(z) "Mazda 323 1.9GT 16v csajozós verda eladó" című hirdetésére.
Feladó: laci (makulaj*****@*****.com)
Telefon: 0630*******
adnék érte egy komlet háztetőt 50 60 db piros
ondolájn pala van rajta szarufákkal lécekel vájog
is van garázsnak nagyon tökéletes 0630*******
A hirdetés megtekinthető az alábbi linken:
http://www.jofogas.hu/vi/3995093.htm -
lorcsi
veterán
lentebb van egy kép amin felnyitották a motorházat, ott a szigetelés szakadt fel ?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
-
válasz zoo8800 #11276 üzenetére
Én meg egy mókussal küzdök doszt. Ahányszor lemegyünk Siófokra a nyaralóba, minden egyes este egy mókus a csomagtartótól indulva az autó orra felé hosszában végigjárja a kocsit. És a szélvédőn ( a sárnyomok alapján) seggen csúszik....csak 1x kapnám el....
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
lorcsi
veterán
válasz !Overdose! #11277 üzenetére
elvileg ez egy vatta új autó..és így :S
pár kisállat elintézi, hogy iylen csúnya legyen#11278: vannak ám kalandok
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
válasz !Overdose! #11280 üzenetére
az oké, de hogy ennek kivédésére még semmit nem találtak ki a gyártók,m az szomorú
-
-
-
-
-
-
-
ati012
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest