Új hozzászólás Aktív témák

  • raczger

    őstag

    válasz lenox #100210 üzenetére

    A kresz leírja kinek kell elsőbbséget adni, viszont az adott helyzetben nem számíthatsz rá (pl 90 helyett 160-al jön), hogy nem lesz elég időd a kikanyarodáshoz, gyorsításhoz.
    Viszont ugye a kedves gyorshajtónak pedig kötelessége lassítania, ami úgy szerepel a kreszben, hogy enyhe lassításra kényszerítheted, hogy be tudd csatlakozni a forgalomba. Ha pedig túl gyorsan jön az enyhe lassításból akár vészfékezés is lehet.

    "Arra nem hivatkozhatsz, hogy de a masik tullepte a sebessegkorlatot, tehat neked nem kellett elsobbseget adni. Mert kellett."
    Bizonyos esetekben nem fogod látni, hogy őrült tempóban jön, van még bőven hely, kikanyarodsz, a másik hülye pedig még mindig nem fékez, nyomja neki. Mondhatja a másik, hogy nem adott neked elsőbbséget, de mivel olyan távol volt, hogy még nem is kellett, így nem kell neki elsőbbséget adni, viszont NEKI mindenképp lassítania kellett volna.
    Helyzete adja, hogy melyik fél hibázott nagyobbat, én max akkor hibáztatnám a kikanyarodót, hogyha a másik a szabályokat betartva jön, akkor is necces a kikanyarodás. De nem lehet ebben dönteni, hogy fekete vagy fehér. Egy olyan elméleti példáról beszélünk aminek csillió tényezője van, egy megtörtént esetről több értelme lenne vitázni.

    Én leírtam a saját helyzetemet, ott nekem volt igazam, ha belém jön, akkor nem az oldalamba jön, hanem már rég hátulról talál el, 100 méterrel a kereszteződés után. Vagy ga már gyorshajtasz (nem rád értem, úgy általánosságban), akkor legalább a többi szabályt tartsd be.

    Sokaknak az index is büdös, még a rendőrnek is. Ma bringáztam, 5x láttam ugyanazt a rendőrautót, aztán meglátott, félreállt, megvárta míg odaérek is index nélkül kivágott elém és elindult.

    www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

Új hozzászólás Aktív témák