Új hozzászólás Aktív témák

  • Üdv all! Sokadjára tervezek új gépet, de még mindig kitart a régi :D

    A következő tervezési időszak beszerzésre 2020 Q1

    A mostani gép mai megfelelőjét kellene kitalálni, hogy majd 2025 környékén ismét lehessen halogatni vagy 2-3évet ;] A jelenleg is használt gép alapjaiban 2011 óta változatlan, csak a VGA+háttértár cserélődött.

    Géppel szemben támasztott követelmények: valamennyi játékban (de a legújabb is kb. 5éves már) 2560x1440 160fps ha lehet végig. 120-160fps elfogadható tartomány még. Nem tudom milyen játékot fogok még venni, (trendit biztosan nem) inkább valamilyen Alien játék folytatása, esetleg egy-két Far Cry még mert a Himalája óta nem követem a sorozatot - szóval erősen rétegjátékos a dolog.

    Videókódolás továbbra is alkalmi, de akkor nem árt ha gyors. Ezen kívül sokat dolgozok egyszerűbb 3D tervezőprogramokban, de ha kinőném akkor komolyabbakra váltanék.

    Most már mindkét platform érdekel, mert az Intel az sztem elhagyta magát kissé. Ha játékban nem szenved hátrányt az AMD így azt is megnézném milyen áron mit tud.

    Egyetlen dolog marad, az pedig a VGA. Nem kell figyelembe venni, mert ha a tervezett ideje lejár, cserélve lesz majd az akkori felső-közép kategóriára - nem baj tehát az erősen VGA limites helyzet addig.

    Háttértárnak bár jó állapotú nem folytatnám se a mostani SSD-t se a mostani HDD-t. Viszont HDD-ből ha az új is olyan jó mint a mostani annak idején, ugyanaz a WD1003FZEX érdekelne, vagy ha nem zajosabb akkor WD2003FZEX variáns. SSD-ből nem vagyok képben, Intel valamilyen, mert a mostani is az és semmi baja.

    Ház nem kell mert van, egy Corsair Vengeance C70 üresen, vagy 3éve ;] Ebbe kell beleférnie a mindenségeknek és egy olyan kézzel is vezérelhető processzorhűtőnek ami ventilátor meghibásodás esetén is hűt, csak a belső szellőzés segítségével. A mostani ilyen.

    Tápból volt idő amikor az Enermax mindent vitt, de már legutóbb 1éve se volt egyértelműen ajánlott. Seasonic megfelelő teljesítményben volt ajánlva legutóbb, azok ma is korrektek? A méretezés, a gép mindenkori csúcsfogyasztása +50% hogy minden esetben legyen tartaléka, mert lesz idő amikor nem drasztikusan de tuningolva lesz. Ebből következik hogy szorzó által a CPU könnyedén állítható legyen, mint a mostani 2500K.

    RAM még kérdéses mert a 32 és 64GB is felmerült, de amikor megláttam az árát gyorsan kikapcsoltam az internetet mert kb. annyiba került volna a memória mint a gép :D Most nem ismerem se a legjobb típust se a "legjobb" árat, de 16-32GB igényt vizionálok.

    Az ár többé kevésbé felxibilis, de irreálisan drága alkatrész nem érdekel, például egy 5%-al gyorsabb CPU kétszer annyiért felejtős.

    Most egyelőre két felső-közép konfigot (Intel vs AMD) kellene megírni, (VGA, ház, esetleg háttértár nélkül) ami majd idővel tökéletesre alakul, miközben próbálom belevetni én is magam pár PH!-s tesztbe, mert a designváltás óta nem olvastam el egyetlen egyet sem...

    Köszi előre is aki segít!

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák