-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
palfitom
félisten
válasz atiska007 #94097 üzenetére
Igen, az is lehet opció.
Sima 2600-at vegyél, ha van affinitásos a tuningoláshoz, finomhangoláshoz, és 2600X-et (kicsit jobb gyári hűtő is jár mellé), ha "dobozból" szeretnél magasabb órajeleket.
Asrock B450M Pro4 vagy Pro4-F jó hozzájuk, ha olcsó, de használható lapot szeretnél. Ha komolyabb és fejleszthetőbb kell, akkor pl. MSI B450M Mortar MAX.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Giii
senior tag
Helló!
Gigabyte x570 Aourus Ultra gondolom ajánlott? Fullos gépet akar.AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
carl18
addikt
válasz palfitom #94088 üzenetére
Köszönöm a választ! Hát Sajnos már ki van fizetve majd a héten jönnek az alkatrészek. Igy egyenlőre igy el leszek vele, aztán meg...Talán jövőre váltok alaplapot és cpu-t.
Persze csak poénból irtam a 3900X-3950X-et Tudom hogy a VRAm elég durván mellegedne, youtubon csináltan ilyet és 100 fok fölé ment. A maximum a 3700X, vagyis egyenlőre ilyen van piacon.
Szerintem alaplap+CPU-Ram most 1-2 évig szerintem elég lesz.
Ameddig nem leszek CPU limites addig nem szeretnék cserélni.
Egyenlőre egy RX 570 van majd tervbe, most RX 560-at használok.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
mutyi
senior tag
Tudnátok ajánlani 8 vagy 9. generációs Intel core i5-ös procihoz alaplapot?
Egy ismerősnek kell, leginkább irodai alkalmazáshoz,de ragaszkodnak a core i5-höz.
Továbbá jelenleg melyik core i5 proci a legjobb ár/érték arányú? -
palfitom
félisten
Pl. Gigabyte B365M D3H vagy Asrock B365M Pro4
i5-9400F a legjobb ár-érték arányú (6 magos, de nincs benne IGP!)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Graphics
Jómunkásember
-
palfitom
félisten
Ez már nem e topik témája, meg jobb lett volna, ha először leírod az összes kritériumot...
i5-8400 a következő ajánlható, IGP-s i5, de ezért már 65k körüli összeget kérnek.
(Én simán megvenném a 9400F-et 47k-ért, és tennék mellé egy használt dVGA-t 6-10k körül.)
Egyáltalán tisztában vannak vele, hogy ez már 6 magos?
Az előző generációs, 4 magos i5-ök mostani megfelelőjét i3-nak hívják! i3-8100, ami IGP-vel rendelkezik, és valós 4 magos, mint a korábbi i5-ök...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
mutyi
senior tag
válasz palfitom #94116 üzenetére
Valami elektronikus orvosi rendszert fognak használni a gépen,nem tudok részleteket, a fejlesztő cég írta a gép paramétereit. Én mindenesetre sokallom, még a core i3 is sok.
Próbálom őket rábeszélni az általad ajánlott i3-8100-ra, tökéletesen elengedőnek érzem a feladatra. Ehhez az i3-8100-hoz is Gigabyte B365M D3H vagy Asrock B365M Pro4 az ajánlott alaplap vagy esetleg van olcsóbb alternatíva? -
palfitom
félisten
Értem.
Valószínűleg nem lesz szükségük i5-re...
Ha nem lesz később proci fejlesztés, akkor mehet olcsóbb lap (pl.), de ezt az igényelt VGA-kimenet függvényében kellene kiválasztani (ha marad az IGP-s felállás).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok.
Arra gondoltam kipróbálom az AMD vonalat. Kinéztem a 3800x-et. Szeretnék hozzá egy jó lapot amivel leginkább nincs gond. Abból is kinéztem Asus ROG STRIX X570-F GAMING -et de végül mivel tuning nem lesz ezért nem tudom megéri-e ennyit költeni rá. Csak legyen stabil és megbízható.
Sajnos nem tudok szinte semmit AMD fronton Intel-t használtam az elmúlt 15 évben... Tudnátok ajánlani pár alternatívát?Illetve a jelenlegi memoriákat nem feltétlen adnám el ha jók lennének a ryzen-hez. G.Skill Trident Z 2x8GB DDR4 3000MHz kb 4 évesek.
Gaming-re lenne a gép. Köszi előre is.[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
szia! Úgy gondolom, egy B450 MSI MAX szériás lappal már mindent megkapnál, amire szükséged van. MSI B450 Gaming Pro MAX, A-Pro MAX, MSI B450 Tomahawk MAX ill. mikroATX MSI B450M Mortar MAX. Ezek 32-38 ezer Ft közt kaphatóak, dobozból Ryzen 3000-készek, procit-ram-ot ugyanúgy tudsz húzni-túlhajtani rajtuk, és nyolc mag alá több, mint elég!
Ha X570-es lapot szeretnel, belepo szinten remek vetel a Gigabyte X570 Gaming X [link] ill ASUS X570 Prime-P, X570 TUF Gaming [link]
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
rendelés alatt van Asrock X570 Steel legend alaplap. Még módosítani tudom, mert közben megtetszett a Gigabyte X570 Aorus elite lap. Főleg azért mer a házamban 3 tűs ventik vannak és az Aorus lap ezt is tudja szabályozni.
Optikai hangkimenetet használnék és nem tudom, hogy számít-e az hogy a gigabyte-on a 1200 Dac chip árnyékolva van. Igaz a Asrock-on meg 1220-as chip van bár szerintem sok különbség nincs közte. -
Paxker315
addikt
Bocsánat, hibáztam: eredetileg #94123 -ben nem Gaming Pro MAX-ot, hanem Gaming Plus MAX-ot akartam írni. Ajánlott lap.
A B450 Gaming Plus MAX, A-Pro MAX és Tomahawk MAX lapok közt nincs olyan nagy különbség. Ugyan a VRM hűtőborda a Tomahawk-on a leghatékonyabb, de gyakorlatban ez nem sokat számít, 8 magos CPU alá mindegyik megfelelő. [link] [link]
Ha nem tervezel 12-16 magos CPU-t, szvsz fölösleges egy combos B450-től jobb lapot venned. RAM-ot nem hinném, hogy szükséges lesz cserélni (a ryzen 3rd gen RAM-kezelése nagyon jó). Ha mégis, akkor Crucial Ballistix Sport LT vagy AT.
szerk: csatlakozók, tudnivalók összesítve itt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
gergooo17
újonc
Sziasztok!
Gigabyte B365M D3H és i5-9400. Kell BIOS frissítés?
Köszönöm -
palfitom
félisten
Minimum F11-es BIOS kell hozzá.
Ellenőriztetni kell a bolttal a lap BIOS-át, és ha régebbi, akkor frissítést kell kérni hozzá.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
gergooo17
újonc
Köszönöm!
-
Atomantiii
addikt
Ezek közül melyiket választanátok egy AMD Ryzen 5 3600X CPU-hoz?
ASUS TUF B450-PLUS GAMING
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING
MSI B450 GAMING PLUS MAXBár az Asus-okon jobb a foglalatok elrendezése, mert kell a két foglaltnyi hely a VGA kártyának, de az MSI-n legfeljebb le lenne takarva felülről a második. Kellene legalább a 4 db PCI-E csatlakozási lehetőség.
1. ~30-40 e
2. AMD Ryzen 5 3600X CPU
3. ATX de igazából majdnem mindegy
4. 4-5 db PCI-E, 6 USB, 6 SATA
5. HDMI, de mindegy, mert lesz VGA külön
6. nem
7. új
8. nem[ Szerkesztve ]
-
Debilon
addikt
1. Mennyit szánsz az alaplapra? 30k környéke
2. Milyen hardverek alá szeretnéd? R5 1600 AF
3. Milyen méretű lapot szeretnél? ATX vagy mATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? 2-3 SATA eszköz jelenleg, USB eszközök
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni? DVGA, jelenleg egy RX580 Nitro+
6. Szeretnél tuningolni vagy nem? tuning nem fontos
7. Használt, vagy új alaplap? újban gondolkodomSuzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
Milka 78
nagyúr
válasz Atomantiii #94135 üzenetére
Gaming Plus MAX, de mivel alapon futtatnád a procit a Strix is megteszi (arra kérj bios frissítést). A TUF felejtős.
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Debilon #94136 üzenetére
Vadi új proci ami ugye csak névben 1600-os, mert egy 12nm-es Zen+ proci (aka 2600). A gond csak annyi,hogy kb semelyik lap cpu suportjában sincs benne, így pl lövésem sincs, hogy kell e bios frissítés a múködéséhez (Giga X570-ben és állítólag b350-ben is ment).
Ha a fenmti problémát nem vesszük akkor az MSI B450 A-Pro-t mondanám, de szerintem elfutkározna egy ASrock B450 Fatal1ty k4 vagy ASRock B450M Pro4-F-ben is ha nagyon akarsz spórolni...viszont a bios kérdés nyitott a fent nevezett lapoknál is. -
Atomantiii
addikt
-
Killgore
csendes újonc
válasz Atomantiii #94135 üzenetére
450-es lapok közül egyértelműen MSI, a legjobb a tomahawk max a 3600X-hez.
-
palfitom
félisten
válasz Atomantiii #94139 üzenetére
A bolttól kell kérni, ahonnan veszed az alaplapot.
A QVL lista nem "szentírás", csak irány-mutató, s ráadásul a Zen2 már nem igazán válogatós ramok tekintetében.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Atomantiii #94139 üzenetére
A bolttól kell kérned, hogy már úgy kerüljön hozzád ( msi-nél nem kell ezt kérned) és igen, sanszosan jó lesz a 16-os is...ja már kaptál választ
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
Hmm, Biostar X470NH ITX deszka. Ennyiért nem tudom, mennyire kompromisszumos, az ASUS-nak ennyiért A320-as lapját sem kapod meg
-
sanyiii84
csendes tag
Talán nem ez a megfelelő topic, de biztosan találok itt valakit aki tudja a választ.
Alaplap vásárlás előtt állok (B450) és jelenleg 1db M.2 SSD van a gépemben, de a jövőben tervezek venni egy nagyobbat a jelenlegi mellé. A B450-es alaplapok között viszont csak kevésen van 2db M.2 csatlakozó.
A kérdés, hogy milyen irányba menjek?
1. Alaplap 2db M.2 csatlakozóval (pl. ASUS TUF B450-PRO GAMING, MSI B450M MORTAR MAX)
2. Tojjak a két csatlakozóra és oldjam meg bővítőkártyával. Nem tudom hogy ezek a bővítőkártyák okoznak-e teljesítményvesztést? -
nagyúr
válasz sanyiii84 #94147 üzenetére
Üdv !
Gondolom a CPU nem Athlon valami lesz ?
Csak mert vannak korlátozások Athlon CPU esetén és az alaplap se mindegy, gyártótól/modelltől függően változhat a pci-e sávok kiosztása/bekötése.
3. lapnak, itt van még az Asrock B450 Pro 4 - ATX méret!. Ezen az M2_2 slot pci-e 3.gen x2-es, sebességre ugyanaz mint az általad kérdezett lapoknál megvalósított pci-e gen 2. x4-es bekötés.Összességében nézve szerintem a legjobban a B450M Mortar MAX-al járnál, pláne ha 3xxx CPU a cél.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
sanyiii84
csendes tag
válasz jokeph #94148 üzenetére
Ryzen 3600 lesz. Majd egyszer... Ha végre elszánom magam a vásárlásra...
Van bennem egy kis márkabuziság, szóval inkább Asus/MSI vonalon maradok (ne kérd hogy megmagyarázzam, úgysem tudom), de azért köszi a tippet.
Na de már ez is valami, sikerült leszűkíteni a lehetséges alaplapok számát kettőre, már csak 1 hónap és eldöntöm mi lesz. -
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest