-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila2019
tag
Ryzen 7 2700x alá rog strix b450 e gaming jó? Oc nem lesz.
-
Graphics
Jómunkásember
Halló!
AFOX lapokról mi a vélemény.
Raknék össze egy low-cost konfigot, aztán abba gondoltam ezt beletenni, ilyen megmaradt alkatrészekből, vagyis lenne most egy i5-7400-asom meg 2x8GB DDR4-em, és egy vékony házba beletenném ezt a lapot.Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Benhill
senior tag
i5 7500 alá vennék alaplapot
RAMom: HX421C14FB2K2/16Jelenleg MSI B150 lapomon kevés a pci-e slot.
Olyan lap kellene amin van hdmi, legalább 6usb port, 5db pci-e, és ps2.
Tuningolni nem fogok.
40 fölé nem mennék, de ha nem éri meg akkor nem váltok.GA-Z270-Gaming K3 azon felül hogy 4 helyett 6db pcie slot van,, meg jobb a ram kezelése, miben más?
Ahogy szétnéztem ezek vannak ami az elvárásaimnak megfelel: (mind z270)
[GIGABYTE GA-Z270-Gaming K3]
[GIGABYTE GA-Z270X-Ultra Gaming]
[ASUS MAXIMUS VIII RANGER]
[MSI Z270 XPOWER GAMING TITANIUM] -
Benhill
senior tag
válasz Graphics #94054 üzenetére
Hangkártya; nvme adapter; usb adapter(alaplapi 6db is kevés, csak nem igazán van olyan amin több van); lan kártya(van egy eszköz aminek csak megosztással tudok netet adni), game port pcie kártya(ez egy joystick miatt), rs232 adapter.
Utolsót azt már próbáltam külön usb átalakítóval, de úgy nem tudom használni, azért kellene alaplapban. Néha használom csak, de külön gépet nem akarok emiatt összerakni.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Integrált CPU-s alaplapot keresek, amit külső táppal hajtanék meg.
ASRock Q1900DC-ITX utódja kellene tulajdonképpen.
Átnéztem az utódokat, de nem létezik nincs neki?Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
palfitom
félisten
válasz Attila2019 #94051 üzenetére
Mehet.
(bár nem értem miért kell 50k-ért B450-es lapot venni...)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Graphics #94052 üzenetére
Szia,
Nincs róla tapasztalatom.
Értem én, hogy "low-cost", de azért na...
Én eladnám a 7400-ast (30k fölött mennek az aprón), vennék 25-ért zsír új 9100F-et (nincs benne IGP, de erősebb a 7600-nál is), egy olcsóbb H310-es lappal.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Benhill #94053 üzenetére
Mehetnek.
Ha már cserélsz lapot, akkor én procit is cserélnék, hisz a zsír új 9100F (nincs benne IGP, erősebb a 7600-nál is) mindössze ~25k. Ehhez 40k alatt kaphatsz Gigabyte Z390 UD lapot, és kész is vagy.
Így lennének vadi új, garis alkatrészeid, erősebb procival, és fejleszthető(bb) platformmal.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Korábban javasoltátok a Giga B450 SS2H lapot,Athlon200GE alá,alap felhasználásra.
Kérdésem az lenne hogy az MSI B450M-A PRO MAX ugyanannyiért nem jobb választás?
Ezen valószínűleg bios frissítés sem kellene.Eladó DDR4 GSkill 2x8 GB 4000 MHz CL16
-
palfitom
félisten
válasz konci79 #94061 üzenetére
Szia,
Full fapados lap, bár nyilván egy Athlon-t kiszolgálna. Én inkább maradnék az S2H-nál.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
korpas15
tag
Sziasztok! i5 9400F-hez tudnátok alaplapot ajánlani?
-
sanyiii84
csendes tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Ryzen 1600-asom van egy Asus Prime B350M-A alaplappal. Tervezem hogy a processzort lecserélem 3600-ra. Kérdés, hogy érdemes lenne-e alaplapot is cserélni?
Az Asus honlapja szerint egy új BIOS-al tudja ez is a 3600-at, de nyújt-e nekem valamit a B450 a B350-hez képest? Tuning csak módjával lenne, ha lenne egyáltalán. -
Sage83
aktív tag
Hi!
Ryzen 3600 alaplaphoz melyik alaplap az ajánlott?
GIGABYTE B450 AORUS ELITE vagy msi b450 tomahawk max?
Vagy esetleg más alternatíva?
Válaszokat előre is köszönöm!!Üdv : Sage
-
palfitom
félisten
válasz korpas15 #94065 üzenetére
Persze, ha az Összefoglaló kérdéssora szerint elmondod az igényeidet.
(egyébként ha lenyitod az Összefoglalót, akkor ott találsz ajánlott lapokat is)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz sanyiii84 #94066 üzenetére
Szia,
Az egy tök fapados lap, hűtetlen VRM-mel, 6 magos proci alá nem "illik" ilyet tenni.
Ha már megvan, akkor tehetsz vele egy próbát, de nyilván jobban járnál az órajeleket tekintve egy kicsit komolyabb lappal.
"Tuning csak módjával lenne" -Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Sage83 #94067 üzenetére
Hi,
Kismillió alternatíva van, de semmit nem tudunk az igényeidről, lehetőségeidről.
Ha lenyitod az Összefoglalót, akkor ott találsz ajánlott lapokat.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Aranygyerek
aktív tag
Sziasztok.
Ryzen 2600 alá kellene max. 25-30000 ft -os lap.
A proci topikjában az alábbi lapokat ajánlották ami az igényeimnek megfelelne:
MSI B450M Mortar MAX
MSI B450 Gaming Plus MAX
MSI B450 A-Pro MAX
Asrock B450 Pro4
Asrock Fatal1ty bB450 Gaming K4
GIGABYTE B450 AORUS MEzek közül melyiket lehet a legjobb választás?
Tuning minimális.Később esetleg 3600 -ra cserélem a procit ,ezért nem lenne baj ,ha ahoz is jó lenne.
Átlag felhasználásra.
rx570-es video kártya van hozzá.Skyrim,gta5,fallout4 amivel játszunk.
Crucial 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Sport LT Grey szeretnék beletenni.Köszönöm
Privire válaszolni illik.
-
palfitom
félisten
válasz Aranygyerek #94074 üzenetére
Szia,
Ezek közül a Mortar MAX (mATX) a legjobb választás, de az már 30k fölötti ár. 30k körül az A-Pro MAX kapható, de ez ATX méretű.
Asrock Steel Legendre is nézz rá (mATX és ATX is van belőle), az is ajánlott lap.
Ha később tényleg kerül bele Zen2-es proci, akkor MSI MAX-os lapot vennék.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
atiska007
senior tag
Sziasztok!
Még tesztelgetek, de lehet az alaplapom megadta magát (versenyben van még a táp és a vga).
Kérdésem az lenne, hogy ha a végső konklúzióm az alaplap hiba lesz, akkor mire érdemes lecserélnem jelenleg az ASRock B150M Pro4-et?
Mellette van még egy Core i5-6500 és XFX RX-480 és egy 600 W-os Corsair táp.
Jó lenne, ha 4 mem slot lenne rajta (ha bővítenék), esetleg egy usb-c csati is, de ez utóbbi nem annyira fontos.20-25k körül szánnék rá.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
carl18
addikt
Üdvözlettem!
Szóval egy Ryzen 1600 alá szeretném ezt a alaplapot rakni.
Gigabyte B450M S2H, vélemények hasitani fog benne?
hüvös gépházban lesz Cooler Master Haf 912 plus.
Később cserélnék jobb procira, például Zen 3600,vagy 3700x.
Bios támogatottság alapján egy 3950X is belemegy.
Vélemény az alaplapról?[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
-
Paxker315
addikt
válasz carl18 #94081 üzenetére
nem, nem rossz. Prociból 1600AF-t vegyél& picit feszeld alul (-50, -75mV negatív offszet pl.)
Szeretem az S2H-t és DS3H-t is, mert, gyakorlatilag A320 árában kaphatóak. De az S2H-t azért nem szoktam ajánlani hat maghoz v többhöz De ha nincs OC, és nem küldöd nagyon fesszel a procit, nem lesz gond : ) Esetleg ilyen árfekvésben megnézheted az Asrock b450M HDV-t [link] ) (NB: a HDV R4.0 kerülendő! Csak a sima HDV ajánlható)
[ Szerkesztve ]
-
Csaby25
őstag
Sziasztok! i5-9400f mellé mit ajánlotok? Semmi extra, csak legyen megbízható. Köszi!
[ Szerkesztve ]
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
palfitom
félisten
válasz atiska007 #94076 üzenetére
Szia,
Kifutott platform, nem éri meg sokat invesztálni bele.
Böngészd az aprót, s ha nem túl drágán találsz az igényeidnek megfelelőt, akkor hajrá, egyébként érdemesebb eladni a procit, és váltani 1151v2-re, vagy AM4-re, melyek sokkal jobb ár-érték arányban kaphatók.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kory1987
tag
sziasztok
ryzen 5 3600 mellé keresek alaplapot
B450M Steel Legend támogat RGB-t?köszi, Kory
-
nagyúr
válasz kory1987 #94086 üzenetére
Üdv !
Van minimális saját RGB-s világítása is, és igen támogat 2 félét is, lásd gyártói oldal.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
palfitom
félisten
válasz carl18 #94079 üzenetére
Szia Carl, rég láttalak!
Ha szűkös a költségvetés, akkor mehet, de későbbi 8 magos alá már kicsit komolyabbat vegyél!
"Bios támogatottság alapján egy 3950X is belemegy." - Persze. De ez nem mérvadó, hisz a leghitványabb H310-es lap is támogatja BIOS-szinten az i9-es szörnyeket is. Aztán csodálkozik a user, ha nem pörög benne a proci normálisan...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
válasz gyovika #94084 üzenetére
Szia,
Elvileg szükséges hozzá, alapból nem kezeli.
Azért írtam, hogy elvileg, mert nem tudni, mikori gyártású lapot kapsz a boltból, ha szerencséd van, és friss a lap, akkor lehet rajta friss BIOS (minimum 7B85v17 kell hozzá).
Ellenőriztesd a bolttal, ha van rá lehetőség, ha nincs, akkor inkább kérj hozzá frissítést!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
atiska007
senior tag
válasz palfitom #94085 üzenetére
Igen, sajna nem egy mai platform, de egy új proci+alaplap beruházás sajnos most nem fér bele
Illetve sajnos nem is vagyok benne nagyon az AM4 témában, fogalmam sincs mire lenne érdemes beruházni.
Illetve rx480 mellé lehet nem is érdemes nagyobb procit rakniMittudomain!
-
VGNGR
senior tag
válasz palfitom #94088 üzenetére
Múltkor sorban álltam az oázisnál, előttem egy fickó vásárol, kirakják a rendelését egy H310-es lapot (valamilyen ASUS Prime micro ATX volt), meg egy ryzenes dobozt. A fazon cég névre kéri a számlát. Mondja az eladó, akkor 210 ezer forint lesz. Kikerekedett a szemem, utána zoomolom a procis dobozt, kiderült egy 3900x-et vett még. Elmegy az ember, utána mondtam az eladónak, hogy remélem, nem ez alá vette azt a lapot...
-
palfitom
félisten
válasz atiska007 #94091 üzenetére
Nem kerülne többletköltségbe, és nem is "nagyobb" procira akarlak rábeszélni. Ha már cserélsz lapot, akkor én procit is cserélnék, hisz a zsír új 9100F (erősebb a 7600-nál is) mindössze ~25,5k. Ennél drágábban mennek az aprón a i5-6500-ök (30k és fölötte), tehát még anyagilag is jól járhatsz. Vehetsz hozzá Gigabyte B365M D3H vagy Asrock B365M Pro4 lapot, és kapsz új, garis alkatrészeket, erősebb procit, kb. ráfizetés nélkül.
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
nagyúr
válasz kory1987 #94095 üzenetére
Igen, az 1 és a 2 csillaggal jelzett sor.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Milka 78
nagyúr
válasz MADcat #94077 üzenetére
Nas-ra bármelyik ASrock integrált lap okés lehet viszont a külső táphoz kell venned egy új kuckót amiben van dc átalakító, vagy esetleg alapból külső táp jár.
Ilyenek a CHIEFTEC - IX-03-as házak amiből van külső tápos, de van táp nélküli is, viszont annak utána kéne nézni, hogy van e benne átalakító+atx kábel, mert nálam csak a fullos verzió járt. Esetleg még olcsóért van LC POWER 1350MI amiben szintén van konverter+külső táp.
Ha a régi memóriáidat akarod használni akkor ASRock J3455-itx esetleg J4205-ITX ( a B verziósak csak 4k/30-at tud ami nem tudom hogy érint e) ha meg ddr4-et szeretnél akkor J4105 itx vagy J5005-ITX-et vennék, igaz én inkább htpc vonalon csatangoltam, nas-nak lehet nem kell ekkora craft sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest