-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz INTELligent #74450 üzenetére
Dupla D-SUB csatlakozású alaplapot én még nem nagyon láttam, ráadásul az új alaplapokon DVI-D van, amit még átalakítani se lehet... Biztos nincs másmilyen csati a monitorodon? A csak D-SUB elég ritka már...
Ha még jövőbeli terv a dupla monitor, akkor én a MSI B150 Mortart venném.
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Teaway
veterán
válasz INTELligent #74448 üzenetére
Alaplapi kivezetésekre lesznek kötve a monitorok? Csak mert az ajánlatban szerepel videokártya is, akkor az nem lesz?
Nincs itthon csokid??
-
3800+
őstag
Udv!
Melyik a legolcsobb Z-s lap LGA1150-es foglalattal ami mar er is valamit tuning teren?
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
decens
tag
Sziasztok!
Segítség kellen alaplap ügyben: új desktop gépet akarok összerakni (jelenleg laptopokon dolgozunk), és olyan lapra volna szükségem, amelyik wifi képes. (Át kellene kábelezni a fél lakást, hogy az UTP-vel eljussak géphez, ezt a megoldást kihagynám...)
Tehát olyan alaplapot keresek, ami:
- tud wifit
- i7 4790k procihoz j (1150-es)
- nem kell tuning
- legalább 16 gb ram, de inkább 32
- hagyományos ATX formátumKeresgéltem már erre-arra, de csak barebone lapokat találtam... ami meg normál ATX volt, azok csillagászati pénzekbe kerültek. Nem értem, miért ennyire ritka, vagy miért extra, hogy egy alaplap tudjon wifi jelet venni??
-
decens
tag
válasz MPeter87 #74457 üzenetére
Alapból magasabb órajel, ezért. Grafikával és CAD-del foglalkozunk. Prociból és graf. kártyából is erőset keresek.
WIFI stick: ezen is gondolkodtam, sőt - van is elfekvőben, de még nem használtuk. Azzal nem lesz lassabb a net? (Lehet hülye kérdés, de nem igazán értem az ilyen usb-s kütyük lelki világát...)
[ Szerkesztve ]
-
PoNR
csendes tag
Sziasztok,
Idénre tervezem a gépem felújítását ezért elkezdtem nézelődni hogy mi lenne a fő csapásvonal.
Szeretnék egy nvme-s m.2-es SSD-t (mondjuk ilyesmit: Samsung 950 PRO M2 256GB PCIe 3.0 MZ-V5P256BW), de nem tudom, hogy az általam kinézett alaplapban hogyan muzsikálna: Gigabyte GA-H170-D3HP ([link]).
Elméletileg itt 4x PCIe 3.0 re van kötve az m.2 és nvme-s, de valahol olvastam (newegg?) egy értékelésben egy hasonló alaplapnál, hogy amennyiben egy SATA-s HDD/SSD is van rákötve az alaplapra, akkor már nem tudja ezt (talán csak 2x ?).
Kérdésem: Bár a manual nem tartalmaz ilyet, de lehetséges hogy valóban létezik ilyen limitáció?
Előre is kösz a segítséget.Üdv,
-
Teaway
veterán
válasz decens #74456 üzenetére
Azért egy ► ASUS Z97-AR-r betolnék alá, még ha most nem is lesz tuning ~40k
Ha semmiképp nem kell Z-s, akkor egy ► MSI H97 Gaming3-at ~32k
Ha minden kötél szakad, akkor egy mATX is elég► GA-B85M-D3H-A ~19k
Természetesen mindez csak úgy, ha külön USB Wi-Fi Stick lesz.
Mindhárom röhögve viszi a procit.Nincs itthon csokid??
-
Hunork
veterán
Üdv Urak!
Létezik, hogy jól látom: 1155-ös új alaplapot, ami nem pont H61 chipset-el rendelkezik, és ATX, nem lehet már kapni? Ha egy jó áras i7 befigyelne, akkor szegény öreg H61-es mATX Asrock lapomba kéne betuszkolni? Vagy akkor 1150 és úgy vásárolni a jövőben? (alaplap ügyében konzervatív vagyok, csak új lehet)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
INTELligent
senior tag
válasz LógaGéza #74451 üzenetére
+Teaway:
Köszönöm a válaszokat, akkor úgy néz ki, én fogalmazok bénán:
Szóval jelenleg egy monitorom van (ezt a videókártyáról hajtanám meg), ennek csak a fentebb leírt VGA kimenete van, viszont ha lenne mellé egy másik, akkor már olyat vennék, amin van HDMI, meg egyéb kimenetek is (ezt a másodikat is a videókártya vinné, mert ilyet lehet, ugye?).Akkor a félreértés az lehetett, hogy mivel láttam, hogy az összefoglalóban benne volt, hogy írjuk le a monitor csatlakozóját, én leírtam, csak azt felejtettem el, hogy alapvetően a monitor a VGA-ra lenne kötve.
Köszönöm előre is a segítséget!
Mint láthatjátok, nem vagyok egy nagy hozzáértő.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Hunork
veterán
válasz jim bcs #74464 üzenetére
Hmmmm. Értem. Pedig jó kis cuccok voltak, illetve vannak, így nekem is. Csak egy jó kis i7 1155-be beszerezhető 50-60 k áron, míg az 1150 ennek kétszerese...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hunork #74465 üzenetére
Szerintem nem éri meg "konzervatívnak" lenni.
Egy jobb Z77-es deszkát is megkaphatsz töredék áron (mostanra még a szorzózáras I7 alá is megéri).
Kiskergaris darabok is előfordulnak.
Én sem rajongok a használt hardverekért, de pont itt az LGA1155-es foglaltnál már a lapom és a CPU-m is használt .... A megspórolt kisebb vagyonból meg vettem egy fényképezőgépet.Bazinga!
-
Hunork
veterán
válasz bluyoo #74469 üzenetére
Megfontolandó, amit írtál. Nekem is megfordult a fejemben, de az élmény, hogy én üzemelem be elsőnek... Ebben az évben mindenképp kellene kis fejlesztés, majd visszatérünk rá. Ha bolti és tesztelt példány, főleg ha esetleg valami gari is van rajta, nem biztos, hogy konzervatív maradok.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hunork #74470 üzenetére
Ha megnézed szinte nincs is használt Z77 -es deszka. Ha akad egy jobb darab, szinte azonnal gazdára talál. Nem potyára. Ha ennyi időd van a dologra, nem árt néha felnézni, hátha kifogsz egy jó vételt.
Ugye itt is tuningolhatóak a szorzózáras I5, I7 -esek.
Már sokszor belinkeltem: Mire képes egy non-K i7-3770?
Természetesen az új LGA1151-es platform erősebb. DDR4 stb. .... ha nem gondára ....Bazinga!
-
decens
tag
Kinéztem ezt a lapot: Gigabyte Z97P-D3
i7 4790k-val és egy quadro kártyával használnám: mit gondoltok, abból nem lesz probléma, hogy a multi vga nem nvidia, hanam ati?
(egyébként nem tervezem 2 grafikus kártya használatát... de nem zavarhat be semmilyen módon?) -
félisten
Üdv!
Új s1151-es rendszerhez Asrock B150 Pro4 lap ajánlott 26k-ért?
Játékra, általános felhasználásra lenne használva, fontos a megbízhatóság, de lehet akár még H110-es is belőle.Esetleg ugyanennyiért, vagy olcsóbban (Aqua.hu-ból) más lap ajánlottabb?
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Stalkerx
csendes tag
Sziasztok!
GA-Z170X-Gaming 5 és GA-Z170X-Gaming 7 között vacillálok.
i5-6600K lesz benne HyperX savage ramokkal.Szeretnék egy jó lapot ami tényleg minőségi. Eddig Giga lapjaim voltak ezért is szeretnék most is ezt.
Meg tudnátok mondani hogy a Gaming 7 megéri-e azt a plusz 16 ezer forintot amennyivel többe kerül?
Köszönöm!
Üdv!
-
CptAdamica
veterán
Sziasztok. A mostani alaplapom egy Asus H87-PRO, jelenleg egy i5-4570 van benne, szeretnék majd cserélni i7-4790-es procira. Szerintetek érdemes lecserélni az alaplapot, vagy teljesen felesleges? Nem igazán szeretnék tuningolni.
Megyen!
-
LógaGéza
veterán
Melyik a legolcsóbb, még épp ajánlható S1150-es alaplap? Csúszik az 1151-es projekt, de vennem kell egy mATX-es 1150-es lapot, kb két hónapra...
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Teaway #74484 üzenetére
Elég a 4770-hez egy H81-es? Múltkor beleraktam egy B85M-D2V-be egy 4790-et, és eléggé instabil volt a rendszer, pedig csak egy gyors teszt kellett volna.
-
Teaway
veterán
válasz LógaGéza #74486 üzenetére
Elvileg igen, de a gyakorlatban nem szoktak ilyen párost alkalmazni...akkor legyen a szokásos ► GA-B85M-D3H
Nincs itthon csokid??
-
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ma most 2016 januárjában vásárolok egy Asus Vanguard B85 alaplapot, akkor esélyes, hogy már olyan BIOS van rajta, amivel azonnal működni fog egy sima 4790-es processzor? Nem szeretnék meglepődni..
Esetleg vásárolt mostanában valaki B85-ös Asus lapot? Mi vele a tapasztalat ilyen téren?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
"Less but better" - Dieter Rams
-
-
athomi
veterán
Lehet meghalt az Asrock Z77 Pro3 lapom. Milyen lapot ajánlotok i5 2400 alá - akár használtan is - max. 20 körül?
-
jim bcs
nagyúr
válasz athomi #74494 üzenetére
Ezt így nem lehet kijelenteni, de több mint a többiből. Én soha nem szerelek vele és nem is ajánlom, de ha asrock kell akkor törekedni kell a Pro4-re vagy efölé, itt kevesebb a hibás lap és tovább is bírják. Már nem olyan rossz mint évekkel ezelőtt, de ettől még nem favorizálom.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Furionmaster
újonc
Sziasztok.
Jelenleg ez a konfigom: Asrock H81M alaplap, Proci: i7-4770k 3.4Ghz 8GB ddr3 1600 ram, geforce 970 4gb kártya
a proci és a kártya jelenleg ugygondolom, hogy birja a dolgokat viszont az alaplapra azt mondták gyenge
ugyhogy az lenne a kérdés milyen újat vegyek amibe 1600os ramnál jobb mehet bele és támogatja az i7etet meg minden? -
bluyoo
nagyúr
válasz Furionmaster #74496 üzenetére
Szia!
Hát való igaz nem egy "K"-s I7-hez passzoló deszka.
A Téma összefoglalóban találsz a keretednek megfelelő lapot a "Intel Z97 chipset" részben.
Esetleg ha írsz egy keretösszeget .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
SirKero
őstag
Üdv.
Lapot keresek ez a proci alá. Árban olyan 20E körül elsősorban Gigabyte gyártó ATX méretű termékei között.Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
Teaway
veterán
válasz SirKero #74498 üzenetére
► GA-B85M-D3H-A
Erősen megalapozott indoklás hiányában az ATX méretet sajnos nem tudom figyelembe venni ajánlatadáskor.Nincs itthon csokid??
-
SirKero
őstag
válasz Teaway #74499 üzenetére
Talán azért preferálom az ATX méretet mert ott úgy gondolom szellősebben vannak az alkatrészek elhelyezve nem pakolják annyira egymásra őket. De lehet,hogy ez csak optikai tuning
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen monitort vegyek?
- Analóg fényképezés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest