Új hozzászólás Aktív témák

  • BomiBoogie

    MODERÁTOR

    válasz Mahrenburg #47073 üzenetére

    Rövid indoklás, amivel tartozom magamnak :DDD :

    A gépet nem használom olyan munkára, ahol kihasználnám az FX-83xx előnyeit, leginkább internetes munkára, szövegszerkesztésre és játékra. Ezért most az Intel mellett döntöttem, egyúttal kipróbálás céljából is, hogy legyen összehasonlítási alapom.

    Pár napig gondolkodtam azon, hogy legyen-e K vagy ne legyen. Arra jutottam, hogy a tuningolást vagy csinálja valaki rendesen (pl. ASUS P8-Z77-V lappal és egy Noctua NH-D14 hűtővel), vagy pedig bőven elegendő egy stabil, jól felszerelt lap és egy non-K, erős proci.

    Én azt mondom, 1 évig biztosan kitart, utána pedig, amit úgysem lát senki előre, ha már maga az Ivy elavult lesz, akkor még egy durva OC sem menti meg. Így viszont most lehet takarékoskodni és az ember elejét veszi annak, hogy egy már kihalt foglalatra újabb pénzeket költsön még pár száz MHz kicsikarásáért.

    Ha pedig annyira szükség lenne frissítésre, inkább technológiát frissít majd az ember, ha úgy látja szükségét.

    A másik pedig, hogy én nem tervezek 2-3-4 évre, ahogy sokan itt kérdezik, mert az életem is alakul, igyekszem jó irányba terelni és lehet, hogy 1 év múlva már mondjuk egy laptopra vagy egy tabletre lesz szükségem, vagy éppen pár hónapra külföldre utazom.

    Ezért tehát a végső konfig:
    - Intel i5 3570
    - ASUS P8H77-V - miklosss2012 kolléga elveit is szem előtt tartva, inkább ez, mint egy olcsó Z77-es lap

    Ezzel együtt szeretnék az FX közösség tiszteletbeli tagja maradni, erről majd a tagság név szerinti szavazással dönthet. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák