- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
pepe_g
tag
válasz Mr.Csizmás #26054 üzenetére
Végül is van igazságod, nem vitatom...
De én is nézegetem a deszkákat és ha már veszek akkor minimum PCI-E 2.0 vagy 3.0, USB3, és SATA3 lesz majd rajta...Nem mintha most ezeket annyira kihasználnám, de mire minden összejön, és benyomom a start gombot, ezek már mind alapnak fognak számítani egy gépben... Sajnos a technológia követhetetlen(anyagilag főleg),és én ezért mondom hogy jobb előre gondolkodni!!http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=
-
Tibi87
tag
válasz Milka 78 #26098 üzenetére
Én nem hiszem hogy várni fogok, ebből nagyon is I5 2500K lesz, lehet leköpöm magam a tükör elött szégyenemben, mert nagy AMD huszár vagyok igaz most is Intel gép van
de nagyon remeg az ember lába ilyenkor hogy hmm melyiket, mert ismerősőmnek van i5 2500K és mondja is hogy jó, nem is drága elérni, vonz nagyon, de majd meglátjuk[ Szerkesztve ]
------> Intel Core i5 2500K I Love You <------
-
atti_2010
nagyúr
válasz Borokafa #26106 üzenetére
Pont egy olyan Asust készülök venni csak az alap változatát, majd meglátjuk mi sül ki belőle, ha jól fűrészelnek a Bulldozerek eladom a mostani lapomat is jövőre.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Milka 78
nagyúr
Na akkor egy szerkezeti kérdés.A fent említett MSI 990FX GD65 DRmos nélkül miben különbözik egy 990FX Extreme4-estől?Most nem a hűtés és egyéb szerkezeti elemekről kérdezek,pusztán a wrm szekcióról.Az Asrock Advanced V8 + 2 Power Phase Design néven kelleti magát.Ez nálam azt jelenti,ha a média sallangot levonjuk,hogy ez egy sima analóg 8+2-es tápellátást takar.Ha az MSI lapjáról levesszük a DRmos-t akkor nem ugyan ez a végeredmény(gondolok itt egy sima 8+2-es analóg vrm részre mint az Asrocknál)?
-
W.
tag
Sziasztok!
Mostanában írtam ide, hogy milyen lapot vegyek egy i5-ös alá, aztán azóta figyelem a topicot, és látom, hogy a témában jártasak várnak a bullra rendesen. Mit gondoltok, ígér annyit a bulldozer, hogy megérje várni? Mert amint látom az alaplapok hozzájuk nem sokkal olcsóbbak a sb-s lapoknál, biztos közrejátszik ebben, hogy amíg nincs a bull addig nem is fogynak annyira. Szóval megéri várni? -
Tibi87
tag
nah ez egy jó kérdés kedves W. én is ugyanabban a cipőben járok mint te
intel I5 2500K nagyon jó szinte olcsón megvan hozzá a lap is, de nem tudni az új Amd milyen lesz...azt igérik jobb lesz de majd meglátjuk,,én merem azt mondani hogy nem éri várni és dobj össze egy i5 2500K-t én is azt teszem lehet!
------> Intel Core i5 2500K I Love You <------
-
W.
tag
válasz Tibi87 #26111 üzenetére
Na igen, csak ha kijön a bull és tényleg lesz olyan jó, mint ahogy rebesgetik, akkor még ez a mostani viszonylag olcsó sandybrige platform még olcsóbb lesz, ha kialakul az árverseny. Jó lenne mert minél kevesebből szeretném megúszni ezt a gépvásárlást, aztán annyira meg nem vagyok teljesítményhajhász hogy 5%-os +ért drágább platformot vegyek. sandyt is csak az időtállóság miatt veszem.
De jól dönteni most nem könnyű, az fix. -
atti_2010
nagyúr
Fogalmazzunk úgy hogy rosszul semmiképpen sem járhatsz ha vársz a Bull megjelenéséig, mert legfeljebb olcsóban veszed meg a Sandyt de időtállóság és fogyasztás szempontjából már most borítékolható hogy a Bull a nyerő.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
-
fixer92
aktív tag
Üdv
Giga Z68X-UD3H-B3 al valakinek tapasztalat?
"Victory loves preparation!"
-
almos94
aktív tag
GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3 vagy Asus P8Z68-V?
Miért érdemes tanulni??? A tanulás meghozza gyümölcsét, a gyümölcsből meg ugyebár pálinkát lehet főzni...
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Otthonra szeretnék összerakni még egy gépet, ami internetezésre és filmnézésre lenne használva. Alkalomadtán játékra is lenne használva (nem gamer gép lenne).
A keret: 120-130K.Intel i3 2100 procit tervezek bele és ehhez kéne egy jó lap.
Ezt néztem ki: MSI P67A-G45 B3
Szerintetek?
Esetleg tudtok jobbat? -
atti_2010
nagyúr
válasz fagylalt #26123 üzenetére
Arra egy Llano tökéletes lenne és nem kell VGA-ra költened, az i3 2100 -on meg a HD videók is akadoznak tehát a mellé kell egy VGA -is.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz Viktor77 #26005 üzenetére
a jó, de ha jól látom a legeslegminimálisabb tudású lapod van most tűlük. Ennél egyszerűbb Asrock nem is létezik....
A közpkategória már mindent szabályoz. A De/S3 is OK volt, most aZ68 Pro3 ventivezérlése is tuti...notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
atti_2010
nagyúr
válasz fagylalt #26126 üzenetére
Ez nem dózer és most 26k-ért lehet kapni a nagy tesó meg 30k, az alaplapok is viszonylag olcsóak hozzá, téged egy ilyen 4 magos tökéletesen kiszolgál tehát nagyobb procinak (i3 2100) semmi értelme viszont abban harmatgyenge az IGP.[link]itt bővebben is olvashatsz róla.
[ Szerkesztve ]
-
W.
tag
válasz Mr.Csizmás #26121 üzenetére
Nem lesz könnyű megállni a cserét, de majd gyorsan elköltöm sok kis szirszarra a maradék pénzem, aztán nincs kísértés.
-
Viktor77
titán
válasz balpis #26125 üzenetére
Te írtad a hsz-t, amire válaszoltam.
Nem igazán az én lapomról van/volt szó, azt csak megjegyeztem.
A Giga lapok ventivezérléséről szóló részre reagáltam. Ami annyi lett volna, hogy nem igaz, hogy szar a ventivezérlésük. Mellesleg nem lettem még megcáfolva, tud más gyártó lapja olyat, amit írtam (kiválaszthatod milyen módod szeretnéd szabályozni a ventit) ?Azt is köszi, hogy szóltál, hogy a legalapabb lapom van. Valószínűleg tudok róla. Nem véletlenül vettem ezt. Mert ha a Bulldozer netalántán akkora dobás lesz, ezen tudok a legkisebb veszteséggel túladni.
Arról nem is beszélve, hogy a 88 éves ST6 is tudott minimum 3 (de ha jól emlékszem, több) ventit vezérelni, akkor egy mai laptól is elvárható lenne. Nem is a 4 tűre dugott 3PIN-es ventit, de legalább a 3 tűre dugott 3PIN-eset (ami egy egyszerű feszültségszabályozás).
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
atti_2010
nagyúr
válasz fagylalt #26130 üzenetére
[link]Ez egy korrekt alaplap, ha nem tetszik ugyanitt van Asus, Asrock, Giga is. Dózerről nem beszéltem mert a te esetedben nem indokolt. 21k az alaplap 30k a nagyobbik Llano még pénzed is marad, ha esetleg később kevéske lesz beteszel mellé Hybrydben egy HD 6670-et, ezt az i3-al nem tudod megtenni.
[ Szerkesztve ]
-
f_you
tag
Sziasztok!
i5-2500k alá melyiket vennétek: Gigabyte Z68P-DS3 vagy ASRock Z68 Pro3-M?
-
balpis
őstag
válasz Viktor77 #26129 üzenetére
elnézést....
ha alapod a 3 tűsre duott 3 tűst automatic módra állítva nem vezérli, akkor feltételezéem szerint hibás a lap. Vagy full on, vagy automatic állása van a biosban. De nem tudom, az AXTU-val próbáltad-e állítani, az lehet, hogy többet is megenged, mint a Bios.
Igazad van, valóban nem nagyon látni manapság ilyen megoldást, mint írtál. De a gigámál sem... Pedig szép lenne. Mostanában többen írták másik topikban, hogy alig lehet valamit állítani a középkategóriás 1155-ös giga lapok ventijein. Elhittem nekik. (most csak ránéztem egy véletlenszerűen kiválasztott Z68-as lap - GA-Z68M-D2H - user manuáljára: aszerint azon összesen egy CPU fan és egy system fan csatlakozó van összesen....)A H61M-VS választást megértem, "kicsiben ilyesmit csináltam én is: H61-es lapot vttem ideiglenesen, míg nem jelent meg a Z68...
(#26133) Divi27: Az AM3+-ba belemegy majd a Bull és a mai AM3-as procik, az FM1-be pedig a Llano procik, amit pl. te is említettél. A Llano nem megy bele az AM3+-ba.
[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Dexter-2000
őstag
ez jó erre én is kíváncsi vagyok
Szép napot!
-
balpis
őstag
válasz fagylalt #26135 üzenetére
A lényegi különbségek:
- a Llano már van, a bull majd októberben talán
- a Llanoban egy relatív erős GPU is van (jóval erősebb a sandy HD2000/3000-nél
- a bullban nem lesz IGP!
- a foglalatuk más (AM3+ / FM1)
- a Llano CPU-ja elég gyengécske, kb. az Athlon X4 szintjét hozza, így még az i3-nak is csak GPU-ban lesz ellenfele (de abban nagyon veri) a bull viszont a sandy i5/i7 ellen készül (4-6-8 fizikai maggal)Egyébként javaslok egy kis webes keresgélést.
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
fagylalt
senior tag
válasz Dexter-2000 #26139 üzenetére
Pont én is erre gondoltam!!!
-
atti_2010
nagyúr
válasz fagylalt #26140 üzenetére
Arra amit írtál neked elég egy 4 magos Llano ami azért nem annyira gyengécske mint amennyire egyesek mondják hiszen játékra egy 2 magos AMD proci is elég pláne ha alkalmi játékos vagy, persze meg várhatod a Bullt de minek akkora prociero filmet nézni?? akkor jobb ha veszel a Llano mellé egy SSD-t rendszernek a megmaradt pénzből többet ér 2x mint ha beleraksz egy Sandyt, amúgy a Bulldozer Augusztusban várható nem Októberben, mondjuk az üzletekbe Szeptember közepére kerül.
[ Szerkesztve ]
-
balpis
őstag
válasz atti_2010 #26142 üzenetére
Az adott felhasználásra igazad van, a Llano tökéletes és költséghatékony megoldás lehet.
A bull annyit csúszott már, hogy szinte kizárt, hogy ne csússzon tovább
Illetve "pletykákat" és feltételezéseket (pl.) lehet olvasni pár helyennotebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
-
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Létezik olyan alaplap ami mAtx-es és működik AM2-es (ddr2) illetve AM3-as (ddr3) procikkal is nem Hitchcock filmbe illő áron? (Jó lenne ha tudná a mag feloldást is.)
Haver adott kölcsön egy Sempron LE-1300-t amit később AM3-as procira cserélnék így "okosan" kéne lapot vennem.
Üdv:Viktor
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Viktoár #26148 üzenetére
am2, és am3 elég wtf, hozzávaló hibrid ramos lap kellene, nem?
amúgy 890 gm pro3
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest