- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
slayer006
addikt
válasz rozsa_bence #26600 üzenetére
Jó lesz.
Nekem G31 volt és abban ment a Core2Duo 2.13@3.2GHz -t[ Szerkesztve ]
"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader
-
slayer006
addikt
válasz rozsa_bence #26602 üzenetére
Persze hogy jó. Csak kevesebb helyet foglal.
"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Van bármilyen hátránya annak, hogy a FOXCONN P67A-S alaplapon nem Realtek-es integrált hangkártya van, hanem VIA-ás? Hangminőségre gondolok elsődlegesen. Sajnos nem valami friss a FOXCONN oldalán lévő driver.
Innen le lehet tölteni frissebb drivert, ami jó az alaplaphoz? És az USB 3.0-hoz is található valahol frissebb driver?De ha tudok ajánlani 26k-ért másik lapot Core i5-2500K-s procinak (tunningolható lapot), ami alternatívaként szolgálhat jól működő USB 3.0 vezérlővel, akkor nagyon örülni fogok neki Fontos, hogy min 6SATA port legyen rajta, integrált min 5.1 hangkártya, és legyen rajta IDE port.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz The.Bali #26604 üzenetére
Én még azt sem tudtam kideríteni,hogy milyen usb3-as vezérlője van... szerintem nem lesz a via hanggal sem gond,legalább is pc-s hangfalakkal nem fog sokat érezni.Ha meg egy Logitech Z 5500-as kaliberű valamit akarsz rákötni akkor javallott egy jó kis Asus hangkarit aládobni.
[ Szerkesztve ]
-
rozsa_bence
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, 18-20K között milyen AM3+ -os alaplapot ajánlanátok?
USB3 nagyon fontos, form-factor mindegy, egykártyás rendszerben gondolkozom, és később lehet, hogy egy TV-tuner megy majd bele, más nem nagyon. Most egy 890GM PRO3-am van, ezt váltanám le, nyilván a Bull miatt. üdv
-
gerzsol
aktív tag
válasz slayer006 #26613 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Nekem most egy ilyen konfigom van azonban az alaplapom meghalt és csere lesz, de már ugyanolyat nem gyártanak és a boltban csak ez a kínálat van, amit korábban beprintscreeneltem.
konfigom:
Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz LGA 775 FSB1333
Intel DP35DPM (FSB1333 LGA775 DDR2 800MHz 6xSATA, 12xUSB)
2x2Gb Geil Value DDR2 Kit 800Mhz CL5
Gigabyte Ati Radeon HD4850 SL 1Gb DDR3
Cooler Master Gladiator 600
Be quiet! Straight Power E7 450W
500Gb Segate Barracuda 7200rpm HDD SATA2
160Gb Hitachi HDD Sata2
320Gb Maxtor HDD Sata2
Samsung DVD-R SATAEhhez kellene az alaplap helyére új alaplap.
(#26613) slayer006
Ez az Asus nekem is tetszik csupán az a problémám velke hogy csak 2SATA csatlakozó van rajta, nekem minimum a 4 de jobb lenne ha legalább 5 lenen rajta.(#26612) Stirbi
Nem rossz ez a Gigabyte lapSzerintetek ha már alaplapcserém van megéri DDR3-ast venni és DDR3-as memóriát vennem? Azokból az alaplapokból talán jobb a választék (?):
[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
válasz gerzsol #26614 üzenetére
e8400hoz az álltalam ajánlott lapot vegyed mindenképp, és akkor probléma mentesen tudod a tuningolni, 500fsb-t bir az a p35-ös chipset, a többi chipset 350fsb-nél wallos!
E8400-akat jól lehet húzni . . ., tuningbarátok, igy használd ki amit tudnak.
az utoljára mutatott képen látom van p43as chipsetü lap, is az is 400fsb-nél wallos.
Mostani alaplapodat minek cseréled le? jó p35ös chipsettel van az is.
[ Szerkesztve ]
-
gerzsol
aktív tag
válasz Stirbi #26615 üzenetére
Bocs a tudatlanságomért. Mit takar az pontosan amit írtál, hogy "400fsb-nél wallos"
Azért cserélem le a jelenlegi P35-ös alaplapomat mert az összes 3D alkalmazás futtatásánál, sőt még a Windows 7 élményindex futtatásánál a 3D-s vizsgálatnál azonnal merevre fagy a gép.. Mivel a videokártyám rossz volt azt cserélték gariba viszont azóta meg az új kártyával ez a probléma lép fel, és mindenki azt mondja alaplaphiba lesz, visszavittem szervizbe, várom az eredményt, persze a videokártyát is visszavittem a biztonság kedvéért nézzenek rá. Ezért kell nekem új alaplap és a bolt kínálatában ahova visszavittem garival, csak a korábban beprintsccreenelt DDR2-es és DDR3-at kezelő alaplapok vannak.. Ezekből kellene egyet kiválasztanom amie lecserélem a jelenlegi rossz lapomat.
Amit te ajánlottál az a Gigabyte GA-EP41-US3L ami DDR2-t kezel, azt írod P35 chipset de én csak azt látom ennél hogy
North Bridge: Intel® G41 Express Chipset
South Bridge: Intel® ICH7de egyébként ennyire nem értek hozzá, ezért kérek segítséget.
Az a két lehetőség játszik hogy
- vagy egy DDR2-őt kezelő lapot veszek és kész (és marad a mostani 2x2Gb DDR2-m)
- Vagy egy DDR3-at kezelőt és veszek bele DDR3 ramokat (2x8Gb-ot)Nekem a DDR2-es lapok közül eyik sem tetszik igazán, a DDR3-asok közül meg ez nagyon tetszik: Gigabyte GA-P43T-ES3G.
De mivel nem értek hozzá ezért kérek tanácsokat ki mit gondol DDR2 vagy DDR2.. érdemes-e? és mondjuk a DDR2-esek közül melyiket érdemes és a DDR3-asok közül is melyik jó.Kösz a segítséget.
-
-
gerzsol
aktív tag
válasz Stirbi #26619 üzenetére
Nem igazn értem mert én is az ASUS honlapról néztem a P5KPL-AM SE alaplapot..
De megvan nézd csak? Érdekes:
Felül a kép melletti leírásnál az van írva hogy: G31 / ICH7 de ha lenyitod a specifikációt,műszaki adatokat akkor meg ez van írva: Lapkakészlet: Intel® P35 / ICH9R /ICH7
Nem értem igazán.Én a Gigabyte P43ES3G mellé erre a DDR3 Ramra gondoltam: Vengeance™ — 8GB Dual Channel DDR3 Memory Kit (CMZ8GX3M2A1600C8) [link]
Azt nemtudom hogy ez az alaplap tuná-e ezt kezelni vagy kompatibilisek-e specifikáció alapján igen, de kitudja..És DDR2-esek közül mit ajánlanál?
-
Driaq
csendes tag
Veszek egy ilyesmi konfigot és ehhez kéne segíteni lapot választani:
CPU: Intel L1155 Core i5-2500K 3.30GHz BOX 47.113 Ft
Hűtő: Cooler Master Hyper 212 Plus 775/754/939/940/AM2 7.000 Ft
RAM: DDR3 Corsair Vengeance KIT 8GB 1600MHz (2x4GB) 19.343 Ft
HDD: SATA3 5400 Western Digital 2TB 64MB Cav SE 18.350 Ft
SSD: SATA3 2,5'' Corsair 60GB Force 3 32.585 Ft
VGA: Gigabyte GTX560 Ti 1GB DDR5 SO 61.624 Ft
MSI GTX570 1280MB DDR5 Twin Frozr II OC 83.594 Ft
ASUS GTX560 Ti 1GB DDR5 DirectCU II Top 59.939 Ft
ASUS GTX570 1280MB DDR5 88.375 Ft
Gigabyte GTX570 1280MB DDR5 OC 82.988 Ft
TÁP: Cooler Master GX650W 650W 22.074 Ft
Corsair PSU-650HX 650W Modular 29.124 Ft
Corsair PSU-650AX 650W Modular 35.486 Ft
Corsair PSU-600GS 600W 22.375 Ft
HÁZ: Cooler Master Storm Enforcer SGC-1000-KWN1 25.989 Ft (usb 3 miatt)
Egér: Logitech G700 Laser Gamer 19.000 Ft
Bill: Logitech Gaming Keyboard G510 28.625 FtVárom az ajánlatokat milyen lapot kéne használni
Shellkretor másik topicban ajánlotta az MSI lapot (ami ellen én ágállok, de nem tudom miért, régen vhogy csak abitot meg asust vettem, de látom h most asrock is pörög, gigabyte régen is jó volt) ajánlották még az Asus p8z68 lapját, de számtechboltban ismerős azt mondta inkább p8p67 mert z68at sokan vitték vissza h bios hiba, vagy vmi volt velük)LAP:
MSI P67A-G45 (B3) 32.388 Ft
MSI P67A-G45-B3 32.813 Ft
ASUS P8Z68-V PRO 45.488 Ft
ASUS Sabertooth P67 45.738 Ft
ASUS P8H67-V R3.0 34.225 Ft
ASUS P8P67 LE R3.0 33.000 Ftmár csak ezen múlik az új gépem, de lap legyen bika. (ha vkinek a gépben lévő alkatrészekhez is van hozzáfűznivalója, azt is szívesen fogadom akár pm-ben ha itt offtopic lenne)
Köszi előre is!
-
Szajo
őstag
Sziasztok, most egy P5Q lapom van. Bár nem tudom a pontos okát de se a Kingston ramom, se a Windows telepítés nem jó rajta, mióta erősebb konfigra váltottam ( csak az alaplap és a vinyók maradtak ugyanazok).
A windows telepítés valami iszonyúan lassú, 10perc mire bejön a nyelvválasztás...Szerintetek a lap hibája lehet? Ha igen milyen hasonlóan jó P45 ös lapot tudnátok ajánlani? Esetleg Gigabyte vagy valami hasonló!
Vagy ha valaki tudna megoldást a Lassú windows telepítésre, megoszthatná velem!
-
Stirbi
addikt
válasz gerzsol #26620 üzenetére
DDR2 őt hanyagold, akkor legyen a P43T-ES3G lap.8Gb memória felesleges játékra, attól hogy olcsó még nem kell feleslegesen rá kiadni pénzt, inkább úszd meg kevesebb pénzből a felujittást.Corsair meg az egyéb marketingfogások, hát mit mondjak én nem vagyok oda értük. Én olyan memóriát vennék, amit linkeltem, 2db-ot és kész.
Az asus p5kpl-am se alaplapon g31es chipset van, ami 350fsb-t enged. Tehát kilőve. Akkor már legyen DDR3as lap ha van megfelelő chipsettel, amivel ellehet érni 100-ra fixált pci-e frekvencia mellett 3,6ghz-t a e8400nál, ami már bőven kihajtja a vga-dat s nem lesz rá panaszod.
-
memphis_19
tag
Sziasztok!
Valaki tudna ötletet adni, hogy melyik alaplapot érdemesebb megvenni egyik egy Asus M4A79T-DELUXE, másik pedig Asus Crosshair III Formula. Elsősorban olyan szempontokra gondolok, mint a tuning, hűtés, a Multi-GPU-s funkció nem érdekel annyira.
Ha valakinek van infója a lapokról szívesen várom.
Köszi.Üdv, Péter
-
Milka 78
nagyúr
válasz memphis_19 #26625 üzenetére
A Crosshair III-nem rossz választás,nem fogsz benne csalódni.
-
Szajo
őstag
Az én Konfigommal, egy G41 chipset alaplap nagy visszalépés lenne? Mennyivel tud többet/kevesebbet mint a P45?
-
The.Bali
aktív tag
válasz Milka 78 #26606 üzenetére
Köszi!
Van valakinek esetleg FOXCONN P67A-S típusú alaplapja? Felvetődött néhány kérdés bennem. Sajonos a User Manual-ból sem derült ki számomra, hogy melyik 2 port az SATA3.0? (Kicsit hülye az SATA portok számozása).
Arra sem tér ki a Manual, hogy tudja-e fordulatszám szabályozni a két SYS_FAN csatira kötött ventiket? Csak a fényképről látom, hogy 4 PIN-es csatik, de az még nem jelenti 100%-ig, hogy tudja is szabályozni. Valamint az is érdekelne még, hogy egy i5-2500K-s proci ugyan olyan jól tunningolható-e benne, mint mondjuk egy MSI vagy Gigabyte lapban?
Úgy veszem észre nem túl népszerű alaplap, ezért elég nehéz ilyen lappal rendelkező emberkéket találni -
Szajo
őstag
P5Q ról erre váltani nagy visszalépés lenne, mim lassulna tőle? Milyen hátrányba lennék, pontosan MAGYARUL!?
-
Barcageri
tag
Hali!
Kéne egy két javaslat, nem tudom mitévő legyek.
Adott egy konfig:
ASUS P5QL-CM
Q8300
5770
4GB DDR2
A procit nem tudom feljebb húzni 2,66 ghzről mert nem engedi, ha felémegyek nem indul a gép nagyon..De a közelgő Battlefield 3 (hosszú távra tervezek a gammel) lehet elkélne jobb proci, vagy nagyobb ghz. Szerintetek mi lenne jobb? Venni egy q9550 és azt se tudnám továbbhúzni vagy mit érdemes?
Köszi előre is. -
Stirbi
addikt
Semmid nem lassulna!!!
Annyi, hogy a p45 ös chipset újabb, mint a p35-ös. És a p45-ösökben lehet extrémen tuningolni a 4magos procikat, p35-ösökben is lehet őket tuningolni, csak ott nem lehet elérni extrém eredményeket.(#26625) memphis_19- Crosshair III Formula - mellett voksolok én is, jár hozzá jó minőségű hangkártya is .
[ Szerkesztve ]
-
veterán
sziasztok
1155 ös procihoz lenne szükségem olyan lapra ami kitudja használni a proci álltal kínált gpu-t. 25k körüli kellene de inkább alatta. i3-2100 proci menne a lapba.
iPhone 13 Pro Max
-
Stirbi
addikt
válasz jozsi252 #26634 üzenetére
Üdv
ASROCK H61M/U3S3 lapot ajánlanám, kedvező ára van, működő usb3 és sata 3 található rajta.
Ha kételyeid lennének az asrock mai lapjaival szemben, akkor azok tévesek, a piacon rengetegen vásárolják a lapjait, az asus leány vállalata lett és a minősége is tökéletes, megbízható.
-
Stirbi
addikt
válasz jozsi252 #26636 üzenetére
MIndkettőn szar ETRON chip van és nem müködik az usb3 és a sata3 . .
Ha nekem nem hiszel, nézz utána a saját szemeiddel: milyen asztali gépet vegyek topik. -
Mr.Csizmás
titán
válasz Stirbi #26635 üzenetére
az asus leány vállalata lett
inkább volt, addig gyártották az asus utasítására a gazdaságos szart, de mióta függetlenek lettek, szépen felívelt a minőség
(#26636) jozsi252 a "nagy" márkanév nem garancia semmire/mindenre
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Stirbi
addikt
válasz Mr.Csizmás #26638 üzenetére
elnézést akkor abba a ténybe belekeveredtem, de lényeg, hogy minőségi alaplapot gyártanak
-
alfa20
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki nekem segíteni?
Keresek alaplapot meglévő hardverekhez:
CPU: Intel E6420
Ram: 2x1Gb és 2x512Mb DDR2
VGA: Asus EN6600
HDD: 1db SATA és 2 db IDEA ramok miatt négy memória foglalatos lap kellene, de nem nagyon találok, eddig az Asus P5KLP/EPU lapot találtam, de annak a CPU támogatásában nem szerepel az E6420-as CPU.
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
gerzsol
aktív tag
ASRock P43DE3 vagy
Gigabyte GA-P43T-ES3G vagy
Intel BLKDP43BF?Köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
alfa20
senior tag
válasz Mr.Csizmás #26642 üzenetére
köszönöm,
de újat szeretnék venni, ha még kapok..."Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
-
Stirbi
addikt
válasz gerzsol #26643 üzenetére
Gigabyte GA-P43T-ES3G
(#26644) jozsi252-ez a legjobb ár/érték arányu alaplap, még amit ajánlanák az a H67MA-E45 (B3).(25k fele van az ára)
(#26641) alfa20-Gigabyte P35-ös alaplapot ajánlom neked én is, Mr.Csizmás kolléga álltal ajánlott alaplap nagyon jól felszerelt és jó minőségű alaplap.
(#26645) alfa20-újak közt nem találsz jól felszerelt lapot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest