Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Mirman #1418 üzenetére

    "konkrétan 0 kényelmetlenség"

    + TVamos: "nincs semmi kenyelmetlenseg"

    Tényleg? Megjelenik valami erre való natív obi, de júzerünk még használja az EF-es obikat is mellette. Lő a natív 24-240 obival, majd eszébe jut, hogy ez egy másik, EF-es obival jobb lenne, mondjuk egy 85 f1.8-cal. Nosza: EF 85 megkeres - nincs rajta az adapter - megkeresni, melyik EF obin van az adapter - levenni - EF 85-re átrakni - felrakni. Á, egyáltalán semmi kényelmetlenség nincs...
    Been there, done that. A7-nél rövid idő után minden gyakran használt obira vettem külön adaptert (mivel manuál obik, 1.5-3k-s adapterek nem nagy tétel - itt viszont már 100-150 USD-ről lenne szó).

    "A Sony-ra adapterezett Canon EF obik korantsem mukodtek ugy regebben, mint egy nativ Sony objektiv, ezert savaztak azt, aki erre hivatkozott."

    Sony FE-re az első adapter a Sonytól jött, az LA-EA4 konkrétan az A99 fókuszrendszre és fókuszmotorja volt (így még a csavaros Minolta obik is működtek - szemben a Nikonnal, ahol az FTZ-vel már csak a fókuszmotoros AF-S és AF-P obikkal van AF) (meg volt persze az LAEA3 is, fókuszrendszer és -motor nélkül). Mivel az EA4-ben az A99 bele volt, ezért pont úgy működött, mint azon - mégis savazták.

    Az adapterezés mindig is kényszermegoldás:
    - vagy van a júzernek egy csomó obija amit nem akar eladni és helyette natívat venni
    - vagy nincs is még natívban olyan obi
    - vagy már van, de nagyon drága
    - vagy van, de nem olyan a képi világa, színei, kontraszt, háttérmosás, stb

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák