Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BigBear

senior tag

válasz brd #53061 üzenetére

Az a baj, hogy - mint amúgy a Herpy-féle videókban is nem egyszer - a fizika mint olyan, nem létező fogalom a bíróság számára. Megjegyzem, itt is sokaknak. Jellemző az ilyen vitákra, hogy egyesek kiemelnek egy nekik szimpatikus, vagy az ő álláspontjukat igazoló szabályt, majd ahhoz görcsösen ragaszkodva próbálják igazolni azt is, amit nem lehet. Az esetleges szabálysértés ilyenkor persze el van hallgatva, az nem számít. Szégyenletes módon ezt teszik az ügyvédek / ügyészek / bíróság is.
    Holott nem csak A vagy B létezik, nem fekete - fehér minden. NEM, nem lehet mindig, minden esetben tökéletesen felmérni, előre látni minden helyzetet, akkor sem, ha egyesek Hamiltonnak képzelik magukat. Egy, a megengedett sebességet nagyságrenddel túllépő kis felületű tárgy ( lásd: motoros) esetén sok esetben nem, hogy nem tudja az ember megmondani a sebességét, főleg, ha szemből vagy épp hátulról jön, de elég a fényviszonyok szerencsétlen alakulása, fénytörés, szembesütő nap vagy bármi,ami miatt egyszerűen nem is látja az autós a motorost abban a pillanatban. Aki vezet, tudja, hogy sajnos előfordul az ilyen is, a legnagyobb figyelem közepette is.

A minap vitatkoztam egy motoros kollégámmal is. Panaszolta, hogy engedte kicsit a motornak (200-300 között valahol elmondása szerint), látott maga előtt több járművet. Kiment előzni, erre a "rohadék figyelmetlen barom autós" az előtte haladó sorból egy kisteher elől kikanyarodott balra, ő meg majdnem belement. Pedig ő előzött, neki volt elsőbbsége. Az eszébe nem jutott, hogy agyamnet sebességgel haladt közúton, hogy a kocsisorban haladó autós a teher előtt valószínűleg nem is láthatta őt, a lényeg, hogy az autós egy barom.

Van normálisan közlekedő motoros is, igen. De sajnos meglehetősen sok az, aki meghülyül a motoron. A brutális teljesítmény is igen hamar elcsábítja az embert.
    A minap én is összefutottam egy nem tiszta csapattal. Befordultam egy normál egysávos körforgalomba, majd benne haladva két oldalról (!!!) elhúzott mellettem egy csapat motoros. :W Ha csak a második kihajtón megyek ki, a külsőket fellököm vagy belém jönnek. Gyerekkel voltam, de az biztos, hogy ebben az esetben még vissza is tolatok és átmegyek a barmon, csak, hogy érezze a saját hülyeségét.

Új hozzászólás Aktív témák