Új hozzászólás Aktív témák
-
lujó55
addikt
Tisztelt Khelben!
A többiek szerint nem mondtál semmi sértőt rám vonatkozóan. Ha a többség így látja, akkor fejet hajtok.Elnézést kérek tőled, ha megsértettelek!
-
lujó55
addikt
válasz Winner_hun #22898 üzenetére
???
"Személyes esetre van ebben a topikban is példa, de gondolom nem néztél utána, csak beírtál valamit."
Most miről van szó? Mi nem tetszik már megint? -
lujó55
addikt
válasz Winner_hun #22903 üzenetére
Okés: jöhet a tegnapi napod. Nem történt semmi az úton veled? Engem érdekel, nem tapasztaltál-e valami érdekeset.
-
Rick4
félisten
Sebességtúllépéshez kapcsolódik, és ez már brutál: [link] érdemes végigolvasni...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
lujó55
addikt
Jó kis összeállítás.
Engem ez fogott meg a legjobban: "A másik sarkalatos pont a sebességmérés kapcsán az, hogy egy GKM rendelet szerint a nem fixen telepített pillanatnyi sebességmérő berendezéssel legalább 15 másodperc időtartamú felvételt kell rögzíteni."
Nyugodtan hátra lehet dőlni, 15 mp alatt mennyit lehet lassulni?
Egyébként nem értem az emberek felháborodását. Miért kell azzal foglalkozni, hogy miért van ott a tábla, vagy ki hagyta ott? Valami oka csak van annak! Nem megérteni kell, hanem betartani a sebességkorlátozást!
Jól nyomom a véleményt, ugye?
Tessék már megérteni végre, a rendőrök értünk vannak, nem a pénzért csinálják amúgy pedig velejéig rendes, csupaszív, érző emberek ők is (#22895) -
Khelben
nagyúr
válasz lujó55 #22907 üzenetére
Nem a gyorshajtasnak hanem a felvetelnek kell 15 masodpercesnek lennie.
Amugy meg igen, a rendorok ertunk vannak. Sokszor kerultem mar kapcsolatba veluk, (pl. idegen helyen sokkal szivesebben kerek infot rendortol, mint jarokelotol) volt, hogy meg is buntettek, de soha semmilyen panaszom nem volt rajuk. Biztos ez is csak a szerencsem, de csak korrekt rendorokkel talalkoztam. Vagy nem is szerencse, hanem hozzaallas kerdese? Talan ha mindenki normalisan allna hozza es normalisan beszelne veluk, akkor mindenkivel normalisak lennenek? -
lujó55
addikt
válasz Khelben #22908 üzenetére
Azt hiszem félreértesz. Soha nem volt összetűzésem rendőrökkel. Ha valamikor kapcsolatba kerültem velük, tettem amit mondtak. Ja, és nem dobáltam őket a Kossuth téren. De ez az elbújunk és pénzt szedünk. Egyszerűen nem tetszik és kész. Tessék kiállni, hogy figyelem emberek, ez egy veszélyes zóna, kérem lassítani. Na ez a hozzáállás kérdése.
"Nem a gyorshajtasnak hanem a felvetelnek kell 15 masodpercesnek lennie."
Felvétel indul: sebesség: 90-80-70-60-55-50. Ez 10 mp és akkor még nem is satufékkel. Akkor most mennyi lesz az annyi? 90, vagy 50? Vagy átlagot mondanak a 15 mp időtartamra? Na ez nem volt világos. -
Khelben
nagyúr
válasz lujó55 #22909 üzenetére
Felvétel indul: sebesség: 90-80-70-60-55-50. Ez 10 mp és akkor még nem is satufékkel. Akkor most mennyi lesz az annyi? 90, vagy 50? Vagy átlagot mondanak a 15 mp időtartamra? Na ez nem volt világos.
Egyértelmű, hogy 90-ért fognak megbüntetni.
Én továbbra is azt mondom, hogy ha mindenhol előre lehet tudni/látni, hogy mérnek, akkor jóval kisebb hatékonysággal tennék. Ne felejtsük el, hogy az objektív felelősség óta évente 400 ember marad életben. Ha te vagy az egyik, akkor mindjárt másképp gondolkodsz a mérésekről.
[ Szerkesztve ]
-
Ramius
őstag
válasz Khelben #22910 üzenetére
Nekem tavaly pont a születésnapomon volt olyan esetem, hogy kis híján frontálisan karamboloztam. Ha nem megyek fűre kitudja most hol lennék...
Szerintem a mostani rendszer sem elég visszatartó erő. Apu pici fia a kölcsön audival száguldozhat, veszélyeztethet másokat, úgyis megússza. Ki szív? A kisember, a "kintfelejtett" 30-as táblánál.
Szóval..aki röhögve kifizeti a büntetést, az leszarja a trafipaxok hatékonyságát. És sajnos ők azok akik túlélik a baleseteket.gyakorlat teszi a mestert...tönkre...
-
dragonfx
veterán
válasz tomcsi23 #22821 üzenetére
meg ha betalál egy olyna rendőrt a legvége még sitt is lehet.annyit nem ér.figyelni kell.vagy detektor.,ott érdemes megoltni ahol tudod nem tudnak lekapni.ilyne ekvés van.ismert helyen.már sok cselt bevetnek.
persze lehuzás az egész.és igazságtalan elég sokat. a kreszen kéne módósítani.átlagsebbességet kéne megadni .
50km\h az tartható városban"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
runner 125
nagyúr
válasz philoxenia #22915 üzenetére
Akkora is krva nagy fail.
Ha pilóta, ha nem, 5 méterről a büdös életben nem olvas el egy újságcikket.
Fogadni is merek rá."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Timocicu
senior tag
Járt már így Valaki?? [link]
Bár megvan az ürge telefonszáma, de gondolom már nem lehet tenni semmit. Akkor azt mondta, menjünk be a telephelyre Kétpóra, mindjárt jön vissza. Mi be is mentünk, meg is találtuk a cégét, beszéltünk a főnökével is, de az embert nem volt türelmünk megvárni, 2,5 óra várakozás után eljöttünk ( hátsó ülésen a kisfiammal ) .
Talán tanulságos lehet másnak is, hogy ilyen esetben mi lehet a teendő??
Mi belegondoltunk, hogy meg sem találtuk mi okozta a tükör letörését ( az út mellett jókora árok, tele vízzel ). Így vettünk egy tükröt jó pénzért.„Kell, hogy valahol hiányozzak, hogy álmatlan éjt okozzak, hogy valaki, ha nincs is messze, felriadjon minden neszre, hogy én legyek az élete értelme.”
-
lujó55
addikt
Hát itt az a lényeg, hogy hogyan bizonyítod.
A régi Feliciámmal nekem is megtörtént, mikor a 35-ös főutat építették, hogy egy kavics a billencsről lerepült és a csattanás után már a rianást hallottam az üvegen. Pont az egész család a kocsiban volt. Megállítottuk a sofőrt, azt mondta, hogy nem ő tette. Felhívtam egy kollégámat, hogy mit tegyek, ő ugyanígy járt. Azt mondta, hogy ne engedjem el a fuvarost, mert utána már cseszhetem az egészet. Erősködtem a betétlep miatt. Megjött egy másik sóderszállító aki üresen érkezett visszafelé. Megállt, hogy mi a gond. Elmondtuk, hogy mi a helyzet. Azt mondta, hogy ha feltartjuk őket, akkor a szállítmányozó cég fog kötbér pert indítani ellenünk amiért hátráltatjuk az építkezést. Ő hívta ki a rendőröket, azok megállapítoták, hogy nem lehet megállapítani semmit. Szonda itt is, ott is, megkérdezték van-e casco a kocsin, mondtam, hogy van. Tanácsolták üljünk be a kocsiba és jó utat. Így is tettünk. 30000 Ft volt az üvegkáros önrész.
De legalább nem vertek meg minket és sikerült az utat megépíteni. -
lujó55
addikt
Nem, szerintem sem. Bár esete válogatja. Ha pl. látható, hogy a teherautóról szóródik a rakomány akkor nagy bátroság cirkuszolni, mert azért szerintem amúgy is kemény büntetés jár. A mi esetünkben azért nem lehetett egyértelműen mondani, mert a billencs földet szállított, tehát nem követ. Szóval még mindíg az a helyes, ha rátartunk egy tisztes távolságot az előttünk haladóra.
A visszapillantó viszont szerintem más tészta. Az kivédhetetlen és ugyanúgy nehéz bizonyítani. Kivéve, ha a másik kocsi tükre üti le. Akkor vannak nyomok, de ha nincs tanu, nem fogod tudni bizonyítani, hogy te a sávodban haladtál és a másik jött át. (Megjegyzem, én erre a közlekedési szitura vagyok a leginkább berágva: a kanyarban veszed észre, hogy a süket veled szemben jön. Fúúúú. Izzasztó tud lenni.) -
mezis
félisten
Üdv.!
Tegnap estefelé majdnem "találkoztam" egy régi motorossal. (35-ös út, Pród felől H.Böszörményhez közeledve.) Sikerült a környezetbe tökéletesen illeszkedő terepszinbe öltöznie. Továbbá egy ilyen lassú, régi motoron ha volt is valamikor fényvisszaverő prizma, az ma már fekete lyukként működik. A hátsó világítás meg talán csak pislákol. Vagy még azt sem.
Mint létfontosságú világítást nem kellene a motorokon is kötelezően duplázni az égőket ? (Akár egyetlen búrában). Mert menet közben is kiéghet. Vagy ha nem akar ekkora költséget, akkor legyen kötelező a fényvisszaverő, sárga mellény.
(Kerékpáros is előfordult az úton, az ő 300 Ft-os villogóját fél km.-ről észre lehetett venni. Esetleg valami ilyesmit ajánlanék az "öreg motorosoknak" is. A saját érdekükben is.)
Lehet, hogy kellene ilyet tartanom a tartalék izzókészlet mellé és ilyenkor ingyen osztogatni...
[ Szerkesztve ]
mezis
-
biker
nagyúr
válasz philoxenia #22923 üzenetére
mit nem értel ezen? a 10% vagy 50.000Ft (alapbeállítás) esetén egy 70k-s üvegnél 50k az önrész.
még jól is járt ígyElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
lujó55
addikt
20%-os önrésszel kötöttem a cascot (hitel ). 100000-be került, de azt mondták a szervízben, hogy a biztosító csak a szélvédőt fizeti, de a gumiszalagot nem, márpedig ők nem bíbelődnek a régivel, csak újat tesznek vissza. Így jött ki ez az összeg. Még valahol meg is vannak a szervíz papírok, mert nem dobtam ki semmit sem.
Megszivattak? Meg hát! Amikor megnéztem a km órát +10 km-t mentek vele. Azt mondták, hogy minden javítás után próbaút kötelező.[ Szerkesztve ]
-
lujó55
addikt
Már rájöttem: a biztosító és a márkaszervíz soha nem jár rosszul...
Azóta igyekszek mindent magam megcsinálni. Ha valami nem világos, vagy nem merek hozzányúlni akkor megkérdezem itt a fórumokon. Tegnap pl. benzinszűrőt cseréltem az Astrán. Kispénzű ember magának főzi az ebédet. -
-
AMD Power
titán
Román az M5 milyen durva volt...
-
dragonfx
veterán
30k.ból benne van egy vadiúj szélvédőm.
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
Üvegkárnál csak a százalék játszik, az önrész összege nem, /nálam az már 100k lett volna.... 10% mellett/ én se tudtam, de örömmel konstatáltam... A cserét végző műhelyben hívták föl erre a figyelmemet, igaz, hogy nagyon megnéztem, hová menjek, egy napig csak tájékozódtam.....
Ráadásul a biztosítóm előre utalt 40k körül, utána számoltunk el, tehát nem is kellett sokat és hirtelen fizetnem.....[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
lujó55
addikt
válasz philoxenia #22934 üzenetére
Előre utalt? Mármint neked a számládra?
Nekem egy fillért nem adott, megnevezte, hogy a Full Autóhoz kell vinnem a gépet, mert velük áll a Generali szerződésben és kész . Nem tehettem mást. Ha lehetett volna megveszem bontóból. -
lujó55
addikt
válasz Winner_hun #22935 üzenetére
A Yarisos kegyetlen!
De akkor még nem láttál olyat, hogy csapatépítő tréninget szervez az egyik bank a Thermal Hotel Visegrád-ban. Na azokba a prkolókba amúgy is jó beállni, de képzeld el, mikor megérkezik negyven fekete mondeo, mindegyik csak egy emberrel és gyorsan ki hol talál helyet. Mintha ejtőernyővel dobálták volna le a járgányokat. -
lujó55
addikt
Most értünk haza, az asszony vezetett. Vatta és Miskolc között 30-as seb. korl. van, mert a belvíz a fél utat nyaldossa.
-
-
lujó55
addikt
válasz philoxenia #22939 üzenetére
Na akkor ez is olyan dolog, hogy biztosító és biztosító nem egyforma.
-
AMD Power
titán
válasz Winner_hun #22935 üzenetére
De ügyesek!
-
Khelben
nagyúr
válasz dízelracer #22933 üzenetére
Az elsőt még megértem, kiszaladt elé, oké. De a többi? Van egy olyan a kreszben, hogy csak annyival mehetsz, hogy a belátott úton meg tudj állni. Ha ott egy teherautóról leesett betontömb vagy egy elektromos hibás, kivilágítatlan autó áll, akkor mit csináltak volna? Idióták.
-
lujó55
addikt
válasz philoxenia #22942 üzenetére
Vagy jól elkülöníteni egy külön erre való részt:
-
lujó55
addikt
-
lujó55
addikt
válasz AMD Power #22947 üzenetére
Egy örök frászban élek mikor a nyakamon van egy másik kocsi, pedig nem vagyok nagyon tökölős típus. Ha kell nyomom én is, de ha látom, hogy visszavált a lámpa és meg tudok állni, hadd ne űzzem már magam bele a pirosba, mert egy s.ggf.j fél méterre van mögöttem! Tudom, hogy ő a hunyó, de akkor is kész cirkusz, míg a szakadó esőben papírozol és egy sávot emiatt elfoglalsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu LifeBook E756 i5-6300u I 8GB I 256GB SSD I IPS 15,6" FHD I jó akku
- Elitebook 850 G3 i5-6300u I 256GB SSD 8GB I 15,6" I Win10 I szép állapot
- Legion 5 15IMH6 15.6" FHD IPS i7-10750H RTX 3050 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- L15 Gen3 27% 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GF65 Thin 9SD 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest