Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    válasz archie17 #80581 üzenetére

    A BÉTa piacot nem teszi elérhetővé mezei ügyfeleknek az OTP. Talán Global Markets szerződés kell hozzá, de ha ez megvan, szerintem akkor sem fog menni az online felületen, hanem a Global Markets Igazgatóságon keresztül lehet megbízást adni valahogyan.

    Viszont a Xetra tőzsdén euróban listázott ETF-eket meg lehet venni NYESZ-re is. Nem tudunk más hazai szolgáltatóról, akinél ez lehetséges lenne, és nekem nem rémlik, hogy valaki ide beírta volna, hogy OTP-sként NYESZ számlára vett eurós ETF-et, de az OTP tájékoztatása szerint ez lehetséges.

    Kell hozzá az említett DirektBróker szolgáltatás (jelenleg 2706 forint/hó, de valóban lemondható, amikor nincs rá szükség), és elvileg úgy működik, hogy a NYESZ forint pénzszámlája lesz az ügyletekre a fedezet, így mindenképpen be kell nyelni a devizaváltás 1-1 százalékos költségét a középárfolyamhoz képest (nem lehet ügyeskedni olcsóbb pénzváltási lehetőségekkel).

    Szóval ha viszed máshová a számlád, ahol van BÉTa elérés (pl Erste), azzal lehet, hogy megkapod forintért az S&P 500-as ETF-et, de kizárod magad a német tőzsdéről, mert minden más szolgáltatónál csak forintos papírt lehet NYESZ-re venni.

Új hozzászólás Aktív témák