Új hozzászólás Aktív témák

  • kavalkád

    aktív tag

    válasz Begi #65707 üzenetére

    van tranzanciós költség, nem tudom mennyi, meg kell nézni az aktuális kondíciós listájukat a weboldalon elérhető.
    amikor számlát nyitottam náluk akkkor csináltam egy "tesztet" mielőtt elkezdtem kereskedni, forint beutalás, USD-be váltás majd vissza és kiutalás. simán lezajlott a művelet.

    julius666:
    szerintem, ha oda-vissza váltod a pénzed (tehát HUF-ból HUF-ra jutsz vissza), akkor már nem igazán beszélhetünk pénzváltóként működésről, habár technikailag valóban az. amit te mondasz az akkor lenne igaz ha a HUF-ot átváltva a devizát szeretnéd kivenni.
    a Revolut, Wise párost nem javasolnám nagyobb összegű pénz tárolására devizában, tekintve, hogy egy esetleges kártalanítási eseménykor nem lenne egyszerű dolga az embernek visszeszerezni a pénzt, tekintve, hogy vagy külföldi bejegyzésű vagy nem bank. én nem aludnék nyugodtan, ha ott tartanám minden megtakarításomat :)

    idézek az elemzésközpont cikkéből:
    Több olvasónak is az volt az ötlete, hogy sokkal nagyobb biztonságban lesz a pénze a Wise vagy a Revolut számláján. Mi a probléma ezzel? A Wise nem bank, csődesemény esetén nem számíthatunk a gyors kártalanításra. Ha a Wise csődbe megy, jó esélyed van arra, hogy a letétkezelő bankoknál megmarad a pénzed, és hónapok múlva hozzáférhetsz. Ha viszont a letétkezelő bankok mennek csődbe, akkor nagy valószínűséggel elveszítetted a pénzed. Revolut rendelkezik banki lincenszekkel, de gyakorlatilag Oroszország közvetlen szomszédságában van a cég székhelye. Egy olyan bankról beszélünk, mely még nyereséget sem tudott termelni, így nem hinném, hogy nagyobb biztonságba lenne ott bárkinek is a pénze, mint egy magyar banknál. Ne értsetek félre, semmi baj ezekkel a cégekkel, bátran nyiss náluk számlát, igényelj kártyát, jó lesz egy tartalék számlának, jó lesz külföldi tranzakciókat olcsón intézni, de ne ezeknél tartsd az összes pénzed.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák