Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz sunavlys #50829 üzenetére

    a mifid teszt nem mér valós befektetési tudást, még feltétlenül az alkalmatlanságot szűri ki, arra jó hogy a bank illetve bróker mossa kezeid és tied a felelősség a butaságok miatt.
    Itt akkor rögtön pár fogalomzavar:
    A bankoknak nincsenek ETF-jeik, csak befektetési alapjaik. A befalapok mindekttő banknál méregdrágák, 10M befektetésnél éves szinte százezreket fogsz kifizetni gyakorlatilag a semmire, ezt próbálják neked a töbiek leírni.
    Az ETF-et a tőszdén lehet megvenni függetlenül attól, hogy melyik banknál van értékpapír számlád (mindegyiktől ugyanazokat az EFT-eket éred el)
    Az ETF-ek azért nagyságrendekkel olcsóbbak (értsd:költsége kb a befalapok 5-10%-a), mert nem magyar lehúzós alapkezelők kezelik, hanem nagy nemzetközi alapkezelő cégek mint az Ishares meg Vanguard stb... Ezek olyan pénzeket vonzanak be hogy sokkal kevesebb költséglevonással is megélnek, ergó több marad neked.
    Továbbra is azt mondom amit korábban, ha kedves a pénzed akkor Vaguard all-worldot veszel, de dönthetsz úgy is hogy a magyar alapkezelőket gazdagítot a saját cehhedre.

    5-10 évre mehet a részvény etf, amit az előbb írtam

    A random capital a legolcsóbb, ezt jól látod, ott kell TBSZ re megvenni ezt.

    Ersténél a PMÁP eladási díja 0,5%

    Ha lejár akkor nincs neki.

Új hozzászólás Aktív témák