Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz szabi777 #47854 üzenetére

    Milyen mértékű lenne a havi fix összeg? Mire kellene, hogy elég legyen a jelzett időtáv leteltével?
    Több dolog is szóba jöhet, vannak egyszerű, unalmas megoldások és vannak izgalmasabbak.
    Egyik lehetőség a babakötvény, ami infláció felett hozna kb 3%-ot. Ennek hátránya hogy forint alapú, ez egy extra bizonytalanságot tesz a dologba, nem biztos hogy a 3% reálhozam kompenzálja a hosszútávú forintgyendülést. Ezen felül a 8 éves gyerkőcnek ez csak 10 évre lehet megoldás. Továbbá nagyon rugalmatlan is, a gyerekek 18 éves korában lehet hozzáférni, előbb nem.
    Lehet venni belelőle részvény ETF-et, ami ezen az időtávon nem egy elrugaszkodott dolog. Itt persze leht, hogy nem pont a kívánt időtáv lejárta után lesz olyan állapotú a piac hogy ki lehet veni a lóvét célszerűen.
    Ha egy-egy teljes lakást szeretnél adni a gyerkőcöknek ami tehermentes vagy közel tehermentes, akkor azt is megteheted, hogy viszonylag kockázatmentes eszközben gyűjtesz egy darabik, pl állampapírban, és amint összejött a lakás árának 20%-a, akkor megvásárolod a lakásokat hitelre és kiadod, amire letelik az időtáv már viszonylag kevés tartozás fog rajta maradni, és a kiadott időtávban a bérletidíj közelítőleg fedezné a hitel törlesztőt, így a vásárlástól számított havi ezen célú megtakarítást lehet akár előtörlesztésre használni, vagy annyival magasabb törlesztőt vállalni a várható bérletidíjhoz képest amennyit havonta végig erre a célra szánsz. Ez utóbbi módszerrel van a legtöbb munka, de valószínűleg ezzel tudod megadni nekik a legnagyobb mértékű vagyont azonos havi befektetett pénzel.

Új hozzászólás Aktív témák