Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    válasz attiati #25243 üzenetére

    "Technikailag 30-32 USD-nél van egy több évtizedes (utolsó?) emelkedő trendvonal."

    Hát lássuk mit csinál az olaj a várt szinten
    És hogy ki megy elsőnek csődbe és mikor, mert anélkül nehéz lesz emelkedni.

    Egy jókora és "hirtelen" (mivel ezek negyedéves gyertyák) 30 dollár alá szúrás az szépen kinyírna pár spekulatív pozíciót, majd a short pozíciókból meneküléssel hirtelen vissza 30-32 dollár közé.
    Fundamentálisan 30-60 dollár között hosszútávon megragadó olaj árfolyam meg kinyírna pár kitermelőt. És akkor helyreállhatna kínálati oldalról az egyensúly.

    hosszú, de jó írás az olajpiacról

    palaolaj:
    "Mindez megerősíti azt a véleményt, hogy amennyiben az új technológia vívmányok alacsonyabb árak mellett is módot adnak a készletek gazdaságos kitermelésére, a termelők nem fognak habozni újra megnyitni a befagyasztott kutakat és ezzel egyidejűleg fedezeti pozíciókat nyitni a határidős piacon, amivel újfent határt szabnak az árak emelkedésének. Annál is inkább, mert a félbehagyott kutak befejezés költségei csaknem 40 százalékkal alacsonyabbak, mint az új kutak fúrási költsége. Ez alapján tehát joggal feltételezhető, hogy amint az árak feljebb kapaszkodnak, a termelők azonnal késztetést éreznek majd arra, hogy folytassák a félbehagyott és jelenleg „átmeneti” tárolóként funkcionáló mezők fejlesztését. Az észak-amerikai (pala és hagyományos) termelők 60 dollár feletti olajár mellett idővel akár napi 2 millió hordóval több olajat is képesek lennének piacra dobni"

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák