- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
g@bo
nagyúr
válasz DeFranco #10848 üzenetére
a NOK nem rossz, nyáron 36 ruppóért vettem, ahhoz képest a drágulás 10% /40 ft most/ körül van, a font 300 most 380.... százalékosan a norvég korona nem ugrott meg, pedig pedzegették a chf helyetti menedékvaluta szerepét, nem rossz megoldás ha szinte azonnal váltanál, mert vélhetőleg nem lesz nagy bukovári rajta. a CHF 260 ért felejtős, mert irreálisan drága, és szvsz 1.2 es árfolyamküszöb 1.3 v több lesz, iszonyúan ütik az eurót dollár ellenében /1.3 alá/ a pl a chf javára, svájc már izzad, de kivár, nagyon túlértékelt a pénzük. az euró ügyben meg merkel/sarkozy duó most bekussolt, gyakorlatilag nem csinál semmit, a végén tényleg berohad az euró, de akkor a forintnak is annyi, ill kiszámíthatatlan, minek annyi... eurot bedőlni nem hagyják, az usa se, mert túl nagy falat, de én most eurót nem vennék, 300ért se. Ezért mondom az usd/cad párost mert, az usd világpénz, és az is marad, de ha nem, akkor is jobb papir, mint a forint, akármikor.... a cad 2008-as év sztárja, 160-170 forint volt, arra is rákaptak, és lett 240... majdnem chf, szvsz jó alternatíva.
-
g@bo
nagyúr
válasz föccer #10850 üzenetére
én igyekszem, gazdasági szemszöget írok, az államcsőd most pénzügy, nem politika. nekünk. viszont reális veszély, neked is.
=========
Most éppen nem rád gondoltam. Ettől függetlenül igyekezzünk a napi politikát szigorúan gazdasági szemmel behozni a topikba.üdv, föccer
[ Módosította: föccer ]
-
-
concret_hp
addikt
ő az egyébként teljesen fasság, hogy engedik az árfolyamot ameddig viszi a piac, aztán egy jóadag €-t bevált az mnb huf-ra és ezzel 1 csomót nyernek miközben még az export is meglódul a gyenge ft miatt (nyugodtan mondjátok, hogy túl optimista vagyok )
vagy fullba vagy sehogy :D
-
válasz concret_hp #10857 üzenetére
Ezen en is gondolkodtam. Iszonyu nagy karok a lakossagnak, panik, presztizsveszteseg, senki nem akar befektetni. Annyira nincs nagy devizatartalekunk, hogy ez megerje, remelem nem erre megy ki a jatek.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
g@bo
nagyúr
válasz DeFranco #10855 üzenetére
[link] 37 volt nyáron, 42,5.... 14% drágulás. dodó akkor 195 volt, most 248 21%. eur 270 most 319 18%. font 300 most 385 28%.
jól látható, hogy a font húzott legjobban, a koronát nem vitték annyira... a SEK 30 volt most 36,5 21,6% drágulás.a nok nem rossz, olyan sunyi tartaléknak megfelel, 100* jobb mint a forint, de nem világpénz, egyelőre nem tépték annyira az árfolyama se pattog úgy, mint pl a dollár, kiszámíthatatlan, valamiért nem fordultak felé a chf-el szemben. én passzolok, a dollár ellenében jó lehet, de én nem erőltetném, olyan próba szerencse.
én vettem pár ezer cad-ot, múlt héten 230é, már az is 244. soha ilyen drága nem volt, vettem régebben 165 ért is. de most a ft. nagyon forró.
most vigyázz, 1-2 hó zizis lesz, nem vennék mérget arra, hogy most kell venni. már picit paráznak odafenn, imf találka a jövőhéten, ha hajlandóak kipréselni valami jó hírt és nem lesz beszólás, akkor megyünk vissza 310-re, ráadásul az eurót is ütik, az meg auto forintgyengülést hoz, ott is kell valaminek lenni mert elszabadulhat a pokol.
én most várnék. és várok is.
concret_hp.
az elgondolás jó, most elengedik a forintot, tehát a kommunikációval gyengitik és maradjunk annyiban, elég hatásosan. átváltanak egy rahedli eurót, simán kasza.
de, hogy nyugtatják meg a piacot gyorsan, hogy újra 300 legyen? hetente nem változik a bizalom, hogy van/nincs. ha beborítják a forintot, azt a Jóisten nem állítja meg, az mnb tartalék meg 2 marék imf pénz se elég.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz concret_hp #10857 üzenetére
Valahol olvastam, hogy rövidtávú szemellenzős elképzelés, a belső piacnak és a nagyarányú devizakitettségnek "köszönhetően" hosszabb távon többet bukik rajta az ország, mint amit nyer.
g@bo: Én is abban reménykedem, hogy észbekapnak, bár ahogy elnéztem a chart-okat, több mint 2 hónapja nem volt 300 alatt az EUR, holott szeptember elején még 270-en állt
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
DeFranco
nagyúr
Nem tervezek most venni, több okból sem. Én is számítok egy legalább átmeneti erősödésre, nagyon-nagyon remélem hogy valahol az alja felé járunk, ez most majdnem tuti bukó, csak akkor nem, ha tényleg mindenki megbolondul. Forgatni nem akarom, tartani szeretném abban ami felé döntök, de 10% bukót is nehezen viselnék konverziós költségekkel együtt pár éves távon. Ezen most bőőőven túl vagyunk.
Csak készülök arra, ha gyorsan lépni kell... de ez nem most van szerintem sem.
(szvsz. túlreagálják most ezt az emberek, de most nem akarok ezen elkezdeni veszekedni, remélem hogy a többségnek megmarad a józan esze)
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz Mercutio_ #10860 üzenetére
ne izzadj, 2 nap alatt 20 forintot rávernek az árfolyamra, olyan pénzek pörögnek, de az árfolyam sokkal gyorsabban szakad, mint mászik vissza, kb. 2 hó esés / 6 - 8 hó kapaszkodás, a bizalom nagyon lassan tér vissza. de, a spekulánsokat nagyon érdekli a kamat és/de iszonyúan féltik a pénzüket, ha tuti a politikai háttér, nyugi lenne, akkor a magasabb MNB kamat mint a mágnes hozná ide a lét. de, ami pénz most elvisznek befektetnek máshol, az nem jelenik meg pikk pakk újra itt, amíg éppen kamatozik, 3-6... etc. hónapig pihen, pl amcsi állampapírokban.
-
Mercutio_
félisten
Jah, néztem az 5 éves chart-ot, válság utáni időszak alapján még nyugodt is lennék, de ott a gáz, hogy még valami unortodox ötlet is befigyelhet folyószámla tekintetében, azt pedig a chart nem mutatja
Hol adnak most 8%-ot?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
rüstü
csendes tag
válasz leslieke #10866 üzenetére
Január 24-én lesz a következő kamatdöntő ülés, fent van az mnb honlapján.
Én személy szerint nem várok ezen az ülésen kamatemelést, dehát kitudja mi lesz.
Egyébként már elég sok pénzintézet ad 8%-os kamatot, de jellemzően új pénzforrásra.
C64-II, Levis magnó, Goldstar tévé, 1571 floppy, 2 joystick...
-
leslieke
Jómunkásember
-
DeFranco
nagyúr
En ennek annyira nem orulok.
-
degu
senior tag
válasz leslieke #10868 üzenetére
Nem azert mondom,de ha *menekulni kell*-ahogyan irtad,akkor a bankbol *kimentett* penzed vagy gyujtosnak lesz jo,ha pedig nem forintban,hanem kemeny valutaban akarod *kimenteni* /par szazezer sorstarsaddal egyutt/akkor mar csak a *zarva* tablat,vagy az ures falakat fogod latni a bankban!
Egyebkent kivanom,hogy ne legyen igazam,es ne jarjatok ugy,mint az ukranok!verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
nagyúr
csak érdekességképpen, kb. ilyen egy államcsőd, 10 éves unortodox válságkezeléssel:
USA dollár vs Argentin peso, 2001-2002
USD/ARSIzland, 2008
EUR/ ISK (izlandi korona) árfolyam
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
-
Rive
veterán
-
amargo
addikt
Mivel láttam, hogy több embernek szüksége volt itt rá.
Külföldi számlanyitás lépésről-lépésre, a kamatokról inkább nem is írok, ellenben talán megmarad a pénz.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Ez a nap is rendkivul kellemetlenul indul .
-
DeFranco
nagyúr
Érik a szőlő, hajlik a vessző: [link]
-
-
válasz DeFranco #10881 üzenetére
Ilyen hamar? Dejsz meg 350 sincs az euro, nem vagyok igazi kurucok. Viszont ennek ellenere is ott a forint ahol van, nem jo hir.
Nem ertem miert nem volt jo 300nal bepucsitani az imf-nek, akkor most 270 lenne az euro. Majd eljatsszuk 350 folott, es orulunk a 320-330nak. Vagy meg akkor se, mert "kozel a gyozelem".
[ Szerkesztve ]
-
MaciG
addikt
válasz atollox #10885 üzenetére
Szerintem ez megint valami csel. Elképzelhető, hogy többen látták, hogy bement egy osztrák bankhoz, de szerintem azt senki nem látta konkrétan mennyi pénzt tett be/vett ki,stb. Lehet pont ez volt a lényeg, hogy lássák, hogy ő ott van és meginduljon a "kavarás" amivel valakik nagyon jól járnak. DE a lényeg, hogy szerintem ilyen 10 misi alatt nem érdemes elvinni a pénzt külföldi bankba, főleg nem ilyen árfolyamon
BANZAII
-
DeFranco
nagyúr
Bizonyos kaliber fölött alap a külföldi bankszámla, akár válság van, akár szárnyalás, ez a mai helyzettel nem függ össze. Fellegi bőven abban a körben van, aki legalább 24 órával a történtek előtt értesülne egy ilyen lépésről.
Szerinted ennek a történetnek mennyi a valóságalapja? Mese habbal. Én meg azt tudom, hogy azt látták, hogy a Csányi sóspálcikába és bőrnadrágba fekteti a pénzét. Személyesen ő állt sorban a pénztárnál. Látták. Igaz!
-
DeFranco
nagyúr
-
Mercutio_
félisten
Szerintem vezérünk és a kuszaszemű géniusz most kezdik felfogni, hogy piszkosul ráb*szh*tnak azzal amit csinálnak. Persze az sincs kizárva, hogy annyira hülyék, hogy azt képzelik 1-1 ilyen nyilatkozattal kihúzhatják IMF-segítség nélkül is
-
qfm
őstag
Még pánikot is csinálnak, nagyszerű: [link]
És ráadásul ez facebookon terjed, szóval estére már boldog boldogtalan erről fog beszélni. A végén tényleg azért kell lépni mert mindenki bepánikol.
[ Szerkesztve ]
-
leslieke
Jómunkásember
Ez azért már jobb hír: [link]
A Forint se gyengül tovább..
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
g@bo
nagyúr
válasz DeFranco #10889 üzenetére
remélhetőleg mindenki vette a lapot, hogy válság vagy sem ha egyszer megpihen a forint, akkor más takarékossági megoldást kell keresni mint a magyarországi bankban, forint v devizabetét.
tovább meg kár csipákolni, gpb 392.... 4 éve ilyet nem láttam, és még egyszer nem is szeretnék. drukkolok az imf nek.
nekem meglesz júniusban a uk. barclay's számlám...
ettől független, elkeseritő a helyzet, mert munka, árak, infla... emellett kell élni.
-
degu
senior tag
válasz concret_hp #10873 üzenetére
Hat nem a kommnentekbol,cikkekbol,elemzesekbol meritettem az infomat,hanem szemelyesen voltam Ukrajnaban tavaly nyaron.Nem ugyan az a helyzet,mint ami most,es itt van,de tanulsagos,hogy mit megtehetnek a bankok a politikusokkal karoltve.
Egyszeruen az tortent,hogy 10 eve gyujtogettek a haziak a penzecskejuket a bankban-hazepitesre /meg a Szovjetunioban / .Azutan jottek a kupkemeny ukran politikusik,es kikialltottak a kivalast. Ekkor a szovjet bankok eltuntek
Az ukranok penze a *grivnya* lett-ami nem rubel!
Az oroszok meg aszontak...oke..akkor felejtsuk el egymast?!
/Hat ott sem a Gorbecso szitta meg,hanem az istenadta nep... /verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
DopeBob
addikt
-
föccer
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- EAFC 25
- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Vezetékes FEJhallgatók
- Robotporszívók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Hardcore café
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.