Új hozzászólás Aktív témák

  • ngaba

    aktív tag

    Na akkor még egy kis OFF a napelemek után. A nyáron voltam egy PhD védésen bizottsági tag egy másik egyetemen, csak az út volt oda-vissza 8 óra (igaz, ebből másfél óra a vonat késése). Maga a munka egyébként nem annyira nagy dolog, kábé egy óra, leginkább a nevét adja itt az ember egy doktori fokozathoz + párat kérdez.

    Ma jött egy ajánlott levél attól az egyetemtől a megbízási szerződéssel. Na, ki találja ki, hogy mennyit fizetnek egy PhD védési bizottsági tagságért egy neves vidéki egyetemen? A helyes válasz: 7500 ft-ot. Gondolom ez még adózik, és ha levonom belőle az ajánlott levél árát (vissza kell küldenem aláírva), akkor egy mozijegy ára talán kijön. :)

    Az egész tudományos élet nem a pénzről szól (a tudományos cikkeket is ingyen bíráljuk egymásnak azon az alapon, hogy a miénket is elbírálta valaki - persze ezzel vissza lehet élni), nem is néztem utána, hogy mennyit fogok kapni. De ez már megalázó, inkább akkor ne is fizessenek semmit. Pláne most esik rosszul, hogy szervezzük az esküvőt, és látom, hogy ki miért mennyit kér (egy napi munkáért)...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák