- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Aktív témák
-
JetiRulez
őstag
Ok, köszi, csak most nem az én gépemről írok, mégis megpróbálom vázolni a helyzetet. Az íróm nem ír valamiért se CD-t, se DVD-t (amíg Nero5-öt használtam jó volt). És nem volt cserélve a ram a 2 slotba és jó volt.
-
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Letöltöttem a memtestet, mert a 2 Gb RAM-ból csak 1,5-et lát a gép egy ideje, de a readme nem világosított fel semmiről, csak egy image fájl jött le. Bemountoltam Daemonnal és találtam 2 fájlt a Boot mappában. Na most ezekkel mit kell kezdeni? Sík hülye vagyok az egészhez.
Kösz. -
Márk
senior tag
Sziasztok!
A memtest konfigurálásával kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a Memory sizing opciónál háromfajta beállítási lehetőség van:
(1) Bios-std
(2) Bios-all
(3) Probe
Melyik beállítást használjam? Ugyanis hogyha Bios-std opció van kiválasztva, akkor akár 17 Pass-t is megcsinál a gép hiba nélkül (ez volt a leghosszabb idő, amíg futott), ellenben hogyha Bios-all van kiválasztva, akkor 12 másodperc alatt csinál 582 hibát, majd szépen le is fagy az egész rendszer, és már csak a resettel lehet újraindítani. Akkor most hibásak a ramjaim, vagy nem?
Tisztelettel: Munkácsi Márk -
Gabe™
csendes tag
Erősen kétlem, hogy Te a memtest-et futtattad. Van egy olyan progi, hogy sp, és az szokott ilyet kiírni, hogy ht-s vagy duplamagos procit lát, és futtasd két példányban.
Tehát Memtest86-ra keress rá (google) , töltsd le, kb. 0.5 mega, írd ki cd-re, vagy floppyra, bootolj be róla, és hagyd futni. Ha a pass már többször is lefutott, akkor jó a mem. Ha piros sorok jelennek meg, akkor meg nagyon nem jó ;) -
Convex
aktív tag
Tudnátok segíteni, hogy hogyan inditsam el a memtestet, mert 4*512mb ramom van, amit nem akar tesztelni a memtest... Kiirta, hogy futtasak 2-t ebből a programoból. 2-t kinyitottam(természetesen a 2dik másolat), de meg sem nyikkan.
-
Vangelis
félisten
Ja nekme is 3órát ment és egy passt sem csinált meg..állítóla ez nem jó
Én linux cd ről bootolok be azon van mem teszt.
[Szerkesztve] -
DrSoul
őstag
-
DrSoul
őstag
Srácok, volt a PH!-n egy cikk, amiben memóriákat is teszteltek, ott volt a memtest kezelőfelülete, hogyan használták, meddig, miket érdemes nézni stb...
De nem emlékszem, melyik cikk, és nem találom... Nem emlékeztek? -
15000
tag
kérdés és topikfelhozás
mi a különbség?
Memtest86
Bővebben: link
legújabb verzió 3.1
vs
Memtest86+
legújabb verzió 1.1
melyiket használjam ? -
Domike
tag
Mit nem ércc rajta? Felül a csíkok, h. mennyi van az adott tesztből, mennyi van a teljes tesztből, a pass azt mutatja mennyiszer ment végig a _teljes_ teszt hiba nélkül, az errors pedig, a min. 1 hibás teljes teszteket mutatja, tehát ha egy tesztcikluson belül 100 hibát talált, akkor is 1.
5 pass 0 errorral már némi nyugalomra ad okot. -
Beck18
tag
Engem is érdekelne a memtest működése. Nálam is futott elég sokáig hiba nélkül, de akárhogyis bambultam a képernyőt nem láttam rajta olyat, hogy mennyi idő van még vissza stb. .. meddig kell ezt futtatni?
-
Domike
tag
A 3.0-as memtest86? Probald ki a Windows Memory Diagnosticot is.
Ja, és van memtest86+
Utóbbit még nem próbáltam, nem tudom miben jobb, tegnap töltöttem le.
De az is lehet, h. a lap nem szereti a párositást, meg kellene nézni a manualban mit ir.
Van olyan pl. ha az 0. bankba DS (kétoldalas) memet teszel, akkor az 1. és 2. bankba csak SS (1oldalas) memet lehet. Ésigytovább.
Szóval lehet, csak nem szeretik 1mást a lappal, de nagy ritkán vaklárma is előfordul, van valami konkrét gondod? -
F-ECT$
titán
Problema: AOPEN AK77-600GN lap, Barton 2500+, 2x512 PC3200 ram. Memtest hibat talal. Viszont ha a memoriakat kulon-kulon tesztelem barmelyik slotban, akkor nem talal hibat. Hogy tudom kideriteni, hogy melyik a rossz? Vagy a lapban van a hiba?
-
eziskamu
addikt
Amúgy 2 alapvető üzekmmódja van, az egyik 7 tesztes ciklusokból áll, a másik pedig 11, vagy 12-ből, de te is beállíthatod melyik részeit akarod futtatni. A 7 tesztes üzemmódnál tényleg nem elég egy ciklus, nálam volt olyan hiba amit csak harmadik nekifutásra hozott ki a memteszt. A teljes 11 teszt lefuttatására meg se időm, se türelmem nem volt, mert az én 512 mega sdramomat több napig nyúzta volna, de a sima teszttel, én is hagytam egy éjszakán át dolgozni. Eddig a max futtatási idő amig hagytam 13-14 óra volt , és nem jött ki hiba.
[Szerkesztve] -
-
sequator
senior tag
ööö, DE
az én alaplapom ide vezérlője mikor eldobta magát, akkor azt csnálta, h bizonytana időnként kifagyott, resetelt. volt, h először csak 10-12 óránként, aztán néha gyakrabban, az utolsó időkben, néha winloading alatt, aztán kihajítottam a házból, tettem alá egy másikat (ugyanolyat) és azóta minden nagyon oké
ja éa egyszer lefutott memeteszt nem mem teszt, legalább 3-4 hibátlan kör után kezdheted kizárni a memót
találkoztam már olyan rammal, ami csak a 6ik memtest után kezdett hibázni (nem volt húzva, teljesen alapon ment)
Sautia
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
rossz ide vezérlők, stb ?? De akkor hogy tudta feltelepíteni ?
-
Club
őstag
Elért a végzet.
Ezt má én nem bírom..
Memória: Cserélve
Táp: Cserélve
Videókártya: Cserélve
És ugyanúgy megfagy a gépem...
Nagyrészben mikor bejelentkezik a vindóz, de néha néha csak úgy gondol egyte, és menet közben..
Az alaplapon a kondik nem púposak, nem meleg, semmi..
Ez nekem paradoxon...
[Szerkesztve] -
fofi
csendes tag
Gondolom spóroltál a tápnál. Az utóbbi idöben sok ilyen hibával találkozom.
-
Club
őstag
Hát ezt nemtudom feldolgozni..
3 és fél ürán kersztül ment a memtest.
És semmi hibát nem jelzett(nem fagyott, és az errors részen sem jeletn megs emmi sem).
De most ez nem ad jelentést hogy ez a memória jó-e vagy nem?
Biztos én vagyok Láma, de nem értem ezt am progit. -
-
Club
őstag
Alapvető gondom, hogy elég gyakran megfagy a gépem, és gyanítom, hogy a memória a vétkes.
Halottam a memtest nevű progiról.
Hogy honnan lehet letölteni azt majd megkeresem,de lenne egypár kérdésem:
1:HOgyan kell használni.
Volt aki azt mondta hogy csináljak belőle Boot lemezt, de hogyan?
Amikor letöltöm(ha jól emlékszem), akkor csak egy memtest.exe fálj jön le.
2:Most akkor evvel mit csináljak?
Lehetőle kérném, hogy érthetően mondjátok el, úgy hogy én is megérthessem
Előre is köszönöm!
Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Apple iPhone 12 Mini 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest