Új hozzászólás Aktív témák

  • naja

    aktív tag

    válasz Tin_Shield #55737 üzenetére

    De jó ez a link, elég beszédes a méreteket illetően. Köszi szépen!

    Megfogdostam, megforgattam, nyomkodtam egy kicsit az LX100-at és egy mark II-es RX100-at is. Háááát, a D5100 után ezek nagyon ócska kis gyöszök, már elnézést kérek mindenkitől a szófordulatért. Az élmény alapján max 20-30-et adnék értük. Pl. a kijelző, a kiugró EFC, vagy a másiknál a nehezen tekergethető gombok stb nagyon nem adják vissza, hogy 200 eFt-ba kerül.

    Most a Canon G5X-et ajánlották még egy helyen. Erről mi a véleményetek? Ha jól látom az akkuja nem tetszik senkinek. Amúgy meg jókat írnak róla. Az itteni összefoglaló kicsit régi, még nincs benne, úgy mint G7x mark II sem.
    Kóstolgatva a témát, két új tényező jött szembe:
    -Az EV kompenzáció állíthatósága az egyik. Ez ugye a DSLR-en könnyen megy (gomb + tárcsa). Az RX100-nál menüben van. Az LX100-nál viszont ez külön tárcsán van, ami jobban végig gondolva nagyon jó dolognak tűnik. Ha jól tudom a G5X-en is van ilyen. Inkább a kísérletezős fajta vagyok, nem az automata üzemmódok kedvelője. Ilyen módon az RX100 kezelőfelületét mélyütésnek éltem meg elsőre. Persze biztosan megszokható, ha ennyire sokan szeretik. Az viszont, hogy egy (fn) gombot kell nyomkodni az összes funkció körbe pörgetéséhez, az már az kínai zenélő karácsonyfa-izzóknál is elég gáz (én meg --alföldi parasztgyerek vagyok-- nem jöttem rá, hogyan lehetne másképpen állítani).
    - Ja és érintő képernyős a G5X, ami szintén nagyon jó ötletnek tűnik.

    Vajon hol lehet kézbe venni egy ilyet? Mammutban voltam mindkét helyen, ott nincs.

Új hozzászólás Aktív témák