Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin_Shield

    őstag

    válasz Lidl #55677 üzenetére

    "A kérdésem pedig az, hogy mérsékelt árkategóriában (100k alatt) minden, hasonló paraméterű gép ilyen képeket fog csinálni?"

    Kb. igen, a fizikát nem lehet megszexualizálni.

    "Tehát próbáljak nagyobb szenzoros gépet választani fényérzékenyebb optikával?"

    Ha van lehetőséged akkor igen. Legalább az egyik paraméter legyen jobb, vagy szenzor legyen nagyobb, vagy az optika fényerősebb. De legjobb ha mindkettő :)

    "Vagy van ilyen kis szenzoros gép, ami azért jobb képeket csinál?"

    Újonnan sajnos már nincs, kifuttatták a gyártók ezeket a gépeket, és a nagyobb (1" szenzor) kompaktokra fókuszálnak. Ha találsz használtan, jó áron az (amúgy már nem aktuális) összefoglalóban is szereplő ajánlott gépek közül, akkor azokat megveheted, jó gépek.

    "Néztem pl. a Pana DMC-TZ57-et."

    Felejtsd el, nem leszel vele beljebb.

    "Nagyobb szenzoros gépeknél a Sony RX100-at néztem".

    Az jó gép. Időközben rengeteget fejlődött (és drágult), már az V generációnál a tart, de az elsőből is van még a polcokon, relatíve kedvező áron

    "Szóval a kérdésem az, hogy tudtok ajánlani kis szenzoros gépet e fenti fotózási körülményekre, vagy inkább a kétszer drágább nagyobb szenzorosok között kell választanom?"

    Ebbe az ársávba már beleférnek a csúcskompaktok mellett aa belépő cserélhető objektíves MILC gépek is, m43, vagy APS-C szenzorral. Pl Sony a5000 (a Telekom 100e alatt is adta akcióban), Panasonic GF7, Panasonic GM1. Használtan pedig egész komoly gépet is tudsz venni. Nem sokkal nagyobbak mint a kompaktok, de képminőségben, főleg kevés fényben látványosan jobbak.

    "Valamint mennyire megbízható a műszaki paramétereknél a vaku távolság értéke?"

    Auto ISO módban, felnyomva az érzékenységet iso3200-ig. Szóval hülyeség. Pont annyit ér, és akkora ereje van az RX100 vakujának is, mint az összes ilyen mini mókusvillantónak.

Új hozzászólás Aktív témák