Új hozzászólás Aktív témák

  • Wolfskin

    őstag

    sziasztok,
    tudtok nekem ajánlani egy-két típust, e-m5 felszerelés mellé másodgépnek

    a legfontosabb szempontok:

    1. legyen nagy látószöge is, induljon 28-ról, vagy annál is kisebb gyújtótávolságról
    2. relatív jó képminőség kevés fénynél, tehát lehessen vele (kézből) fotózni beltérben vaku nélkül. itt azért több tényező is bejátszik, a nagy fényerő, nagy szenzorméret, ergo bírja a magasabb iso-t, képstabilizátor, stb.
    3. manuálisan csak annyi max, hogy lehessen kis fénynél, éjszaka is statívos képeket készíteni (tehát valami B-idő, éjszakai program, S, M állás stb. legyen rajta, de ez már általában a legolcsóbbakon is van.)
    4. lehetőleg kicsi/lapos, zakózsebben is elférős tehát inkább valami olyasmi, ami visszahúzza az optikáját valamennyire. (lehet vinni kiállításra, rendezvényre)
    5. legyen legalább annyival jobb, hogy érdemes legyen megvenni, cipelni egy jobb telefon mellett is (samsung note4).

    a megapixel, zoom átfogás, érintőkijelző meg ilyen dizájnos extra fícsörök nem érdekesek.

    nem baj, ha régebbi modell, szívesebben venném használtan. sőt... csak manapság akkora már a választék a modellekben, és egy ideje nem is követem az eseményeket, így teljesen le vagyok maradva.

    az árban nem mondok semmit, az majd egy kompromisszum lesz a tudásához képest, inkább a jó ár-érték érdekelne, a korának kiemelkedő gépei. aztán majd keresgélek használtan, vagy ha van valami tényleg jó, időtálló modell, ami megéri, akkor teszek hozzá. mondjuk használtan 10-100eFt közt. csak egyelőre ezt sem tudom, mit keressek a tesztekben, hirdetésekben.
    ---------------
    update: alternatíva lehet, van egy Canon G7-em, de valami baja van, a képeken színes lilás köd és színes vízszintes csíkozottság van. ez mi lehet? érdemes lehet megjavítani? és ha igen, tudtok tippet, hol javítják az ilyen kompakt gépeket?

    [ Szerkesztve ]

    ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Új hozzászólás Aktív témák