Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin_Shield

    őstag

    válasz Lala6 #45249 üzenetére

    Ha megszoktad a nagy zúmot nehéz dolgod lesz, az FZ28 a mai f6.9-es feketelyuk mezőnyben még fényerősnek is számítana a f4.4-es végével. És az 50-60 ezres kategóriában kivétel nélkül csak ilyenek vannak. Persze jobbak a mai (BSI)-CMOS szenzorok magas érzékenységen mint a korabeli CCD-k, és fejlődtek a jpg motorok zajszűrő algoritmusai is. De csodák nincsenek, ha nincs fény nincs (értékelhető minőségű) fénykép se.
    Azért ajánljuk előszeretettel az Olympus fényerős kompaktjait mert ezekkel ott is lehet ISO 200-on fotózni ahol egy fényerőtlen optikájú bridge gépnek már ISO 1000 feletti érzékenység kell. Nézegess magas ISO-n bridge géppel lőtt képeket, és ha számodra elfogadható az a képminőség akkor hajrá...
    60e körül jelenleg nincs más fényerős kompakt, ezen a gépen is nemrég még százezres árcédula fityegett. Akciós cserélhető objektíves Nikon 1 volt nemrég ennyiért valamelyik madaras teszkóban.
    80e körül kifoghatsz Fujifilm X10-et, az is nagyon jó gép, illetve ennyiért már vannak - régebbi - cserélhető objektíves kompaktok is.

    és ha jó befektetést szeretnél akkor ne az elektronikus cikkek (inkluzíve fényképezőgép) között keresgélj, ez a műfaj nagyon nem erről szól :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák