Új hozzászólás Aktív témák

  • bartucc

    addikt

    Sziasztok!

    Egyre inkább érdeklődök a fotózás után amatör szinten, ezért 2-3 hónap múlva, ahogy lecseng a jogsi és a nyelvvizsga, befektetnék egy bridge gépbe. Az alábbi szempontok lennének, a végén pedig írok egy-két kiszemelt gépet is:

    Amit rászánnék az kb. 25 ezer forint lenne. Szeretnék ezért olyan gépet kapni, ami részletes testreszabhatóságot ad, DSLR gépekéhez hasonlót. Nem új gépben gondolkozok, főleg az ár miatt. Megapixel csodák nem hatnak meg (5-6-tól kezdve elégedett vagyok), az ultrazoom se feltétel (6x-ostól jöhet bármi). Jelenlegi tudásom elég szegényes, de nem szeretném hogy a fényképezőgép korlátozzon, olyan gépet szeretnék, amivel hosszabb távon is elégedett vagyok, ha nem is képminőséget, de beállítások kiismerésének lehetőségét tekintve.

    Ennyi lenne igazából, elnézést a kisregényért.

    Eddig három tipust nézegettem konkrétan:
    Olympus SP-510UZ, volt egy hasonló a kezemben, innen indult az egész "szerelem"

    Viszont később elgondlkoztam, talán megérné a 17-18 ezerhez hozzátenni még egy kicsit hogy kapjak egy komolyabb technikát. Sokat hallottam a Fuji S5600-5700-5800-as sorozatról, az 5800-as még beleférne a keretbe, van RAW, veszteségmentes képalkotási mód is, SD támogatás is. Amit kicsit hiányolok, az a HD videó készítés, de hát valamit valamiért.

    A másik lehetőség az újabb, S1500-1600-1800-as sorozat, itt van HD képkészítés, de ahogy nézegettem, más tekintetben visszalépés az előzőkhöz képest. Nincs RAW( bár nem tudom ez mennyire jó, de gondolom nem a legjobb képjavító technológia van még ezekben a gépekben, belépőszinten), meg a beállítások is szegényebbek.

    Ennyi lenne első nekifutásra, igyekeztem minden igényemet észrevételemet leírni, köszönet ha valaki végigolvassa, és válaszol. :R

    "Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//

Új hozzászólás Aktív témák