Új hozzászólás Aktív témák

  • Vinyard#

    aktív tag

    válasz tiv83us #9230 üzenetére

    A yagh-ból nem, mert ők nem olyan jó alapanyag, mint mi...velük nem lenne értelme próbálkozni.

    Amúgy abban igazad van, hogy ha feltételezzük, az Ember-Kaszásnak az lett volna a feladata, hogy Sovereign "munkáját" átvegye, vagyis nyissa a reléket, akkor túl értékes volt ahhoz, hogy ne a jól bevált formulát és módszereket használják a gyártásához.

    (Bár azt hozzáteszem, hogy ha 2 év alatt csak ilyen embrió formáig jutott el, és minimálisan is hasonló az egyes fejlődési ciklusokban eltöltött idő a mi fejlődésünkre - Ember-Kaszás lévén-, akkor még most is csinálnák, közben a Kaszások már régen ideértek hagyományos módszerrel, "gyalog", a reléhálózat nélkül.)

    Szerintem a valóság sokkal inkább az, hogy nem dolgozták ki rendesen ezt az egész koncepciót, talán pont azért, hogy ne kötelezzék el magukat egy adott irányba nagyon (ha netán közben jönne egy sokkal jobb ötletük a játék lezárására), és mivel ez a "váltás" közben meg is történt, így az egész dolog kifejtetlenül elsüllyedt.

    Az sincs értelmesen kidolgozva például, hogy TIM akkor mikortól is van hát indoktrinálva...mert azzal a objektummal már jópár éve találkozott (ami ráadásul elvileg egy husk gyártó izé volt), azóta úgy ragyog a szeme, mint a csillagszemű juhászé (ami legjobb tudomásunk szerint az indoktrináció egyik egyértelmű jele), közben meg a 2. részben nekem végig úgy tűnt, mintha önmaga lenne. Legalábbis nem látok abban rációt, hogy mi vezette volna a Kaszásokat arra, hogy a Begyűjtők elmeszelésével rúgjanak maguknak egy öngólt TIM-en és Shepardon keresztül. Szóval ezt csak azért hoztam fel, hogy ez is olyan része a ME2-nek, ami szerintem eléggé hevenyészett módon lett átgondolva, és nem öltek bele sok energiát, hogy legyen értelem is a háttérben. Lehet csak beraktak TIM-nek egy kék szemet, mert cool, meg ezzel akarták jelezni a játékos felé, hogy a fickóval nem lesz minden rendben a jövőben...ki tudja.

  • pohár

    félisten

    válasz tiv83us #9250 üzenetére

    buff != buffer ;]

    GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

  • tiv83us

    veterán

    válasz pohár #9252 üzenetére

    Ha ilyen obzervant vagy, akkor gondolom azt is eszre vetelezted, hogy a szoveg tobbi resze is a magyar es angol helyesirasnak szigoruan megfeleloen irodott :U ;]

    Always Outnumbered, Never Outgunned

  • tiv83us

    veterán

    válasz Vinyard# #9251 üzenetére

    A Yahg meg kozel sem erte el a full potencialjat, ezert is hagyjak oket beken a Reaperek. Mint ahogy minket is beken hagytak 50 ezer eve, mikor meg annyira voltunk civilizaltak, mint ok.

    Always Outnumbered, Never Outgunned

  • pohár

    félisten

    válasz tiv83us #9253 üzenetére

    akkor buffol a kifejezés, amit keresel ;]
    a bufferol az egészen már (pufferel)

    GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |

  • Kidus

    őstag

    válasz tiv83us #9250 üzenetére

    Foleg a 8-asnak ;] :P

    Olvasgattam itt a beszelgeteseket, hogy miert voltak geth-ek ha ott voltak mar a collectorok stb...., lehet hogy volt mar rola szo, de engem inkabb az foglalkoztat, hogy ha logikai bukfencet keresunk, miert nem nyitotta ki a hulyegyerek a citadel releit, ha mar egyszer ott lakott :F
    Mert hogy Vigil azt meselte, hogy eredetileg a keeperek nyitottak volna, de mivel a protheanok megbugaztak oket, ezert Sovereign-nek oda kell most menni es megnyomni a gombot.
    Miutan casper kozolte, hogy o mar a kezdetektol fogva ott lakik, egybol az jutott eszembe, hogy megis akkor miert nem nyitotta ki a klozetajtot o maga.
    De konnyen lehetseges, hogy elsiklottam valami folott.

    Azt sem igazan ertem, miert ajanlja fel a destroy endinget, mikor az o letezesenek a celja a galaktikus beke megteremtese, es sajat maganak ellentmond azzal, hogy hagyna kinyirni magat, miutan kozli, hogy a beke nem fog sokaig tartani.

    Mas kerdesem most hirtelen nincs :DDD

    Assuming Control

  • Vinyard#

    aktív tag

    válasz Kidus #9256 üzenetére

    Az első kérdésedet több útvonal felől is meg lehet közelíteni. Egyrészt nem tudjuk, hogy mi volt előbb, a Citadel, vagy a Gyerek. Nem tudjuk, hogy most a Gyerek minden porcikáját tudja vezérelni a Citadelnek, vagy csak "ott lakik". (egyszer ezt mondja, egyszer meg azt mondja, hogy a Citadel az ő része...szóval kicsit ellentmondásos amit beszél), így akár az is lehet, hogy nem képes nyitni a reléket.
    (A leviatán szavaiból amúgy nekem az jön le, hogy a Gyerek már csak a reléket építette meg a Kaszásokkal, a Citadel már korábban létezett. Persze ez egy sejtés a részemről, nem áll túl erős lábakon)

    A másik megközelítési mód, hogy nem volt érdekében ilyen előnyt adni a Kaszásoknak. Ez nem saját gondolat, egy másik fórumon olvastam, de végülis logikus. A Gyerek célja nem az volt, hogy feltétlen kinyírja az organikusokat...a gyerek célja az volt, hogy megakadályozza a szintetikus - organikus háborúkat. Mivel erre jobb ötlete nem volt, sok próbálkozás után létrehozta a Kaszásokat. De nem volt ellene a fejlődésnek, nem volt ellene annak, hogy születhessen valami jobb megoldás. A leviatán maga mondja, hogy a ciklusok addig fognak folytatódni, amíg a Gyerek meg nem találja amit keres, ami valószínűleg egy jobb megoldás erre a problémára attól, amit ő, önerőből kínálni tud. Ha akkor is, úgymond "csalással" is ledózerolná az organikus civilizációkat, amikor azok egyre inkább kicsúsznak a "Kaszások" uralma alól (ezt elkezdték a protheanok az Őrzők kiiktatásával, saját relé építésével, mi meg folytattuk Shepard hathatós közbenjárásával), vagyis hiába 50 ezer éves minden ciklus, az organikusok mégis egyre fejlettebbek (erre a gyerek is utal, amikor mondja, hogy a megoldása már nem működik, erre a bizonyíték Shepard, az első organikus aki előtte áll...illetve hogy a korábbi organikusok még "nem voltak készen" a szintézisre sem), akkor magától vágná el a lehetőséget, hogy megtalálja "amit keres".

    A második kérdésedre a válasz kötődik a fentebb leírtakhoz. A gyerek már látta, hogy a "megoldása" nem működik többé. Látta, hogy a Kaszások nem tudtak meglepetésszerűen bejönni, látta, hogy még az érkezésük előtt egy csomó dolgot meg tudtak róluk, nem a semmiből bukkantak fel...látta, hogy a galaxis, bár így sem volt esélye hagyományos küzdelemben, soha nem látott összefogást tanúsított a Kaszások ellen, és valszeg soha eddig el nem szenvedett veszteségeket okozott. Szóval nem volt nehéz kisakkoznia, hogy ha el is buknak az organikusok, már semmi nem lesz olyan, mint régen. Nem volt nehéz rájönni, hogy a Kaszásokkal kapcsolatban megszerzett tudást hátra fogják hagyni az "utókornak" (ahogy visszamaradt Vigil, és ahogy tett Liara is) és mivel volt idejük bőven ezt a műveletet megtenni, még arra sem alapozott, hogy minden ilyen kis "infó" csomagot felkutat és elpusztít. Magyarul tényszerű volt, hogy a következő ciklusokból előbb-utóbb valamelyik népe meg fogja találni az infókat, és már előre készülhet a Kaszásokkal szemben. A folyamat meg előbb-utóbb oda vezet, hogy a Kaszásokat le fogják győzni.
    Ezt kisakkozva, a jövőbeli vereség majdnem biztos tudatában, semmi értelme nem volt lenyomatni még 2-3-4 ciklus, kiirtani még egy csomó életet, most már bizonyosan értelmetlenül.

    Egyedül az nem tetszett ezzel kapcsolatban, hogy ugyebár a Kaszások egyben civilizációk is voltak, és az ő pusztulásokkal ezek is eltűntek. Valahogy a Kaszásokban felhalmozott tudást ki kellett volna menteni, és megőrizni...

    [ Szerkesztve ]

  • tiv83us

    veterán

    válasz Vinyard# #9257 üzenetére

    Ezzel az egesz "a Gyerek nem akart elonyt adni a Reapereknek" dologgal kapcsolatban csak annyit, hogy a ME1 es a ME3 kozott hatalmasat gyengitettek az irok a Reapereken, csak azert, hogy legyen miert jatszanunk, hogy egyaltalan szoljon mirol a jatek.
    A Prothean egy sokkal fejletebb faj volt, ok is csak egy mini relay-t csinaltak, az is csak one-way volt. A Crucible-t eselyuk nem volt befejezni, mert a Reaperek egybol a Citadelhez erkeztek, lekapcsoltak a Mas Relay halozatot, szetromboltak minden kommunikacios halozatot, kibanyasztak a "lakossagi adatokat" es nekivagtak harvestelni.
    Na most az irok ugy gondoltak, hogy legyen miert jatszania a jatekosnak, ezert az osi szuperintelligens gep-hybrid felistenekbol csinaltak par ezer agyatlan metal cuttlefisht.
    A logikus lepes az lett volna, hogy miutan megerkeztek a Bahak Systembe, nem allnak le a Batarianokkal tokolni, hanem a legkozelebbi Mass Relay-en at odahuznak a Citadelhez, azt szepen elfoglaljak (mint ahogy tettek a jatek vegen), lekapcsoljak a Mass Relay halozatot es akkor mindenki marad ahol van, se Genophage Cure, se Miracle on Palaven, se Geth-Quarian peace, se galactic fleet egyesites, se semmi. Shepard rohangalt volna Vancuverben a jatek vegeig, amig meg nem talaljak es ot is beolvasztjak valami Reaper shellbe, nem pedig egyesiti a galaxist.
    A Reaperek pedig kedvuk szerint libeghettek volna rendszerrol-rendszerre, bolygorol-bolygora harvestelni es ha annyit mondok, hogy egy Capital Ship-et igy elvesztenek, akkor mar sokat mondok. Nem kellett volna szetszorniuk a flottajukat az egesz Milky Way-ben, hanem egyszerre csak egy nepet harvestelnek, majd miutan vegeznek, leporoljak a csapjaikat es tovab allnak a kovetkezo rendszerbe. A galaxis meg addig csak pislogott volna, mint hal a szatyorban. Szoval a Catalyst elkepzelese, avagy soulution-je nem azert "won't work anymore", mert ez a cycle olyan kurva jo, hanem azert, mert az irok valamilyen oknal fogva inkonszisztensek lettek az ME1 ota es a nyakunkra hoztak par ezer agyatlan buta seggfej robotot, akik hirtelen elvesztettek a hires intelligenciajukat es feladtak a tobb milliard eve bevallt strategiajukat, csakhogy ennek a cycle-nek legyen eselye lerombolni par Reaper-t, es eselyt adni nekik megepiteni a Crucible-t.
    Ha ugy csinaljak, ahogy illett volna, - mint mondtam - se Crucible, se flotta egyesites, se semmi. Shepard es Anderson meg biztos elbujkalt volna a Foldon par evet, ha makjuk van, aztan elobb-utobb mentek volna a levesbe a tobbi fajjal. Nem lett volna tul epic a ME3.

    [ Szerkesztve ]

    Always Outnumbered, Never Outgunned

  • vitaro

    senior tag

    válasz tiv83us #9258 üzenetére

    Pedig ez lett volna a jó felállás, csak hiányzott az írói kreativitás.

    Steam: vitaro, Battle.net: vitaro#21950, Origin/Uplay/Epic: BehindTheRabbit

  • oriic

    HÁZIGAZDA

    válasz tiv83us #9258 üzenetére

    Valamiért az írók nem ásták bele jobban magukat a történet írásba.

    Live-Die-Respawn

  • Vinyard#

    aktív tag

    válasz tiv83us #9258 üzenetére

    Jó dolgokat írsz, de...

    Az asari is képes lett volna relét építeni már, erről van szó a játékban. Hogy one way vagy nem, azt nem tudni, de ez nem a prothean faj privilégiuma volt. Egyszerűen annyi történt, hogy semmi nem kényszerítette a fejlett fajokat reléépítésre, így nem is építettek reléket.

    A logikus Kaszás taktika valóban ez lett volna, de mi van, ha a Kaszások feltételezték, hogy a ME1 és a ME2 történései miatt az organikus fajok kiiktatták a Citadel reléjét? Nem emlékszem már, erről van-e szó a 3. részben (újra kéne pörgetni basszus...), de talán ez lehet egy magyarázat, miért nem ezt a módszert csinálták.
    (Amúgy ha itt tartunk, már az is érdekes, hogy az Arrival DLC-ben miért az Alpha relén keresztül akartak beözönleni - szintén nem emlékszem, hogy a DLC-ben azzal konkrétan foglalkoznak-e, miért pont ez a relé volt a célpont-. Szerintem értelmesebb lett volna egy Citadelhez jóval közelebbi relére tervezni az érkezést. Még ha nem is vesszük bele a képbe a reléhálózatos dolgot, akkor is logikus lett volna szerintem a galaxis központjából indítani a támadást, első lépésként kiiktatva a galaktikus kormányt)

    "Szoval a Catalyst elkepzelese, avagy soulution-je nem azert "won't work anymore", mert ez a cycle olyan kurva jo, hanem azert, mert az irok valamilyen oknal fogva inkonszisztensek lettek az ME1 ota es a nyakunkra hoztak par ezer agyatlan buta seggfej robotot"
    Hát erről meg annyit, hogy azt a kérdést is érdemes lenne feltenni, hogy ez valóban a 3. rész írógárdájának hibája-e, vagy inkább az elsőé? Ésszerű lépés volt az első rész íróinak olyan rohadt erőssé csinálni a Kaszásokat, ráadásul olyan taktikát adni a kezükbe, amivel valami csodafegyver nélkül semmi esélye sincs semmilyen egyesült organikus hadseregnek sem?
    Már az első részben sem tudtak mit kezdeni Sovereign erejével. Úgy masírozik be a Toronyhoz, hogy a pajzsa minden támadást elhárít, egyszerűen nem lehet sérülést okozni neki. Majd Saren halála után látványosan, érdemi magyarázat nélkül, lelöki a pajzsát, leszédül, aztán hopp, máris darabokra lehet lőni. Már ott sem tudták az írók, hogy egy ilyen erős szörnyeteget a mi csúzlijainkkal hogy kéne kicsinálni...

    Úgyhogy én azt mondtam eddig is, és azt mondom most is, hogy Drew cseszte el anno, amikor a Kaszásokat ilyen lehetetlenül erőssé tette az első részben, majd közölte, hogy ilyenekből van egy egész hadsereg. Innentől kezdve nyilvánvaló volt, hogy mi csak a Kaszások banális indokkal magyarázott, drasztikus gyengítésével és/vagy valami csodafegyverrel és/vagy logikai hibák segítségével fogunk tudni győzedelmeskedni egy ilyen, gyakorlatilag elpusztíthatatlan gépsereggel szemben.
    (persze anno az első részben mekkora királyság volt egy ilyen félelmetes ellenséget szerepeltetni...csakhogy azt mér rohadtul nem dolgozták ki, hogy mégis hogy lehetne legyőzni őket. ez is azt mutatja számomra, hogy fogalmuk sem volt arról, hogy folytatják majd a játékot, ha sikeres lesz. sikeres lett, jött a folytatás ugyan, de a központi problémával csak nem foglalkoztak semmit. aztán jött a harmadik rész, abban már tényleg nem lehetett elmismásolni a dolgot, úgyhogy ilyen "kényszermegoládsok" születtek)

    [ Szerkesztve ]

  • Vinyard#

    aktív tag

    válasz Vinyard# #9261 üzenetére

    :D
    Na jóvan, ma nem vagyok formában.
    Most esett le, hogy nem a Citadel reléjének használatáról beszéltél, hanem csak hogy miért nem húztak egyből a Citadelhez...
    Szóval a Citadel reléjének kikapcsolására irányuló kérdésem értelmetlen.

    Hát igen. Viszont ha ebből indulunk ki, nem is volt életfontosságú a Kaszások számára citadel mint relé aktiválása, mert tényleg ilyen, minimális kerülőúttal be tudták járni ugyanazt az utat. Annyival megterhelőbb így nekik, hogy el kell slattyogni az első, működő Tejútrendszeri reléig. Na bumm, elég hamar leküzdötték ezt a távolságot. (Mondjuk esetleg az kérdés lehet, hogy Sovereign bukása után egyből elindultak, vagy még helyben maradtak és próbálkoztak inkább új Kaszás építésével, majd az Alpha relé megnyitásával...mert gondolom a "saját" reléjük ott van a mélyűrben, ahol tanyázni szoktak. Szerintem még maradtak a seggükön, annak ellenére, hogy a második rész végén a hangulatkeltés érdekében bevágtak egy elinduló Kaszás sereg animációt. A Begyűjtő Tábornoknak arról beszél ugyebár Harbi, hogy találniuk kell egy másik utat...ez lehetett az Alpha relé elérése. Mert a legpuritánabb, "gyalog" odamegyünk megoldást aligha kellett keresniük, mivel az már kezdetektől fogva adott volt. Magyarul ha "más út" kereséséről és találásáról beszél, szerintem az azt jelenti, hogy még nem fordultak az utolsó lábbuszos lehetőséghez)

    Mindenesetre ha így nézzük, akkor meg már az is hülyeség, ahogy Vigil előadja a Citadel szerepét, az Őrzők szerepét. Azok ugyebár duplán be voltak biztosítva, hisz a Citadel jelére és a Kaszások jelére is reagáltak kezdetben. Érdekes, hogy mekkora szerepet tulajdonítottak ennke az első részben, holott tényleg nem nagy veszteség, ha kiesnek az Őrzők, vagy ha nem működik a Citadel mint relé. Akkor már Sovereign bukása után érdemes lett volna azonnal elindítani mondjuk 10 Kaszást "gyalog", hogy induljanak el a legközelebbi reléig, amin keresztül oda tudnak utazni a Citadel mellé, és lezárják a hálózatot, a többiek meg jöhettek volna utánuk a reléken keresztül. Kár volt próbálkozni itt a Begyűjtőkkel is. :)

    [ Szerkesztve ]

  • Vinyard#

    aktív tag

    válasz Vinyard# #9262 üzenetére

    Kár, hogy nem lehet sokáig szerkeszteni a hozzászólásokat, így tiszta hülyét csinálok magamból, hogy a sajátjaimra válaszolgatok. :))

    Szóval megnéztem az Arrival erre vonatkozó részeit. Abban ugyebár arról van szó, hogy jönnek a Kaszások, és az Alpha relén át akarják elérni a galaxis minden pontját. Tehát a fentebbi eszmefuttatásom hülyeség részben, a második rész után biztosan elindultak a Kaszások.

    Viszont Kenson megválaszolja a tiv83us által felvetett problémát. Azt mondja, hogy a Kaszásoknak hónapokba, akár évekbe kerülhet, míg az Alpha relétől eljutnak a következő reléig. Ezért olyan fontos megakadályozni, hogy azon keresztül ne érjék el a többit, ezért kell azt elpusztítani. Namármost a számláló szerint 2 óra múlva érkeznek a Kaszások a reléhez. A relét viszont elpusztítottuk, így hoppon maradtak. Ergo már kurvára nem tudtak mit csinálni a Kaszások. Elindulhattak volna ők a következő reléig teljes létszámmal, de mire azt elérik, Kenson szerint minimum az minimum hónapokba kerül. Addig meg az organikusok feláldozhatták volna a Citadelt, hisz minden információjuk megvolt ahhoz, hogy összerakják a leglogikusabb Kaszás tervet. SZóval nem az a hülyeség, hogy a Kaszások miért nem azt a taktikát követték, amit tiv83us említ..az a hülyeség, hogy mi a fenének létezik egyáltalán a Citadel, amikor megérkeznek. Azt kellett volna először csinálni az organikusoknak, biztos ami biztos (nehogy a Kaszások lezárhassák a reléket, nehogy hozzáférjenek bármilyen infóhoz stb), hogy a központot, amit ők (mármint a Kaszások) építettek, szanaszét lövik.

    Mindenesetre továbbra is érdekes kérdés, hogy miért nem küldtek már Sovi bukása után hagyományos úton egy kisebb Kaszás egységet az Alpha relé felé? Tényleg fölösleges volt a Begyűjtőkkel hókusz-pókuszolni. Az a néhány Kaszás már régen megérkezett volna az Alpha reléhez, mire az Ember-Kaszás elkészül... azon keresztül eljutottak volna a Citadel mellé, és még ha jelentős veszteségek árán is, de beengedték volna a többieket, utána lezárják a hálózatot és csá. :)

    [ Szerkesztve ]

  • Ferdzsoo

    addikt

    Ti hol vásároltok? Originen keresztül vagy a Bioware honlapján?
    Meg akarom venni a leviathan-t.

    "It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

  • tiv83us

    veterán

    válasz Vinyard# #9261 üzenetére

    "Az asari is képes lett volna relét építeni már, erről van szó a játékban. Hogy one way vagy nem, azt nem tudni, de ez nem a prothean faj privilégiuma volt. Egyszerűen annyi történt, hogy semmi nem kényszerítette a fejlett fajokat reléépítésre, így nem is építettek reléket."

    Egyedul Matriarch Aethyta emlitette, hogy szoba jott, hogy akar az Asarik es epithetnenek Mass Relay-t, de nem rajongtak az otletetert. Tobbek kozt valoszinuleg azert sem, mert a codex szerint meg egy organikus faj sem jott ra, hogyan keszulnek, hogyan mukodnek pontosan a Mass Relay-ek. Tudom mar mondtam, de a legokosabb Prothean mernokoknek is igen nagy erofeszitesukbe tellt a Conduit-ot letrehozni es ok fenyevekkel fejlettebbek voltak a mostani barmelyik fajnal. Megepitettek, eljutottak a Citadellre, valahogy "atprogramoztak" a Keepereket, hogy ignoraljak a Reaperek signaljat, aztan Vigil szerint valszeg ehen doglottek a Citadellen, mert ott ragadtak. /Jo, valoszinu nem fognak ehen halni egy olyan megabazison ahol 13 millioan laktak, meg ki nem irtottak oket. Biztos voltak food supply-ok, szoval par evig eleldegeltek, de mivel a tudos csapat kb 10-15 emberbol allt, igy eleg nehez lett volna ujranepesiteni belole a Citadellt.

    Azert akartak az Alpha Relay-hez erkezni, mert az volt hozzajuk a legkozelebb, ahonnan erkeztek. Egyebkent Kenson nem egy expert, mert jobban tudhatta volna, hogy a Reaperek az FTL sebesseg tobbszorosevel kozlekednek, nem hiaba tortentek viszonylag gyorsan az esemenyek. Lecsaptak a Batarianokra a Bahak Systemben, majd mentek a Sol-ba. Szerintem nem lehetett tobb par hetnel. Eleg furcsa lett volna, hogy honapokig, evekig nem halllunk rola, hogy a Batarianokat epp irtjak a szomszed rendszerben, meg akkor sem, ha kiiktattak az osszes comm buoy-t.

    A Sol Systembol egyenesen a Charon Relay-en keresztul a Citadellhez kellett volna erkezniuk, ahonnan lezarjak az egesz rendszert cakk-pakk. Azt ne mondja nekem senki, hogy azert mert nehany Prothean tudosnak osszejott kicsit megbabralni a Keeper signalt, a szuper intelligens krealoja a Mass Relay-eknek, a Citadell epitoinek nem sikerulne lekapcsolni a rendszert, mert ez eleg nehezen hiheto. Ha valaki egy 40km-es urallomast atmozgat pikk-pakk egyik rendszerbol a masikba /maig nem tudjuk hogyan, de valoszinuleg tudnak valamit, amit mi nem/, ne tudna visszaforditani a Prothean szabotazst.

    Sovereign pusztulasarol annyit, hogy meg dokkolt, valoszinuleg a kinetic barrierjeit le kellett engednie, hiszen a Citadellen 1.03G a gravitacio es mint tudjuk, ha egy Reaper belep landol egy bolygon, ahhoz jelentosen le kell csokkentsek a barriereket. (Ne kerdezd miert, ez is a codex-ben van). Valoszinuleg igy volt eselye az Alliance+az egesz Citadell Fleet-nek elpusztitania Sovereign-t. Az csak kisebb szerepet jatszhatott, hogy kozben atvette az iranyitast Saren halott avatarja felett, mert szerintem az sokat nem oszt, nem szoroz.

    " Addig meg az organikusok feláldozhatták volna a Citadelt, hisz minden információjuk megvolt ahhoz, hogy összerakják a leglogikusabb Kaszás tervet. SZóval nem az a hülyeség, hogy a Kaszások miért nem azt a taktikát követték, amit tiv83us említ..az a hülyeség, hogy mi a fenének létezik egyáltalán a Citadel, amikor megérkeznek. Azt kellett volna először csinálni az organikusoknak, biztos ami biztos (nehogy a Kaszások lezárhassák a reléket, nehogy hozzáférjenek bármilyen infóhoz stb), hogy a központot, amit ők (mármint a Kaszások) építettek, szanaszét lövik."

    Erre ket valaszom van:
    1.
    Ha a Council ilyen idiota modon viselkedik - raadasul ok ugye a nagyfonokok a Citadellen, ok hozzak a donteseket, ki rendelte volna el, hogy "ohh, ugyan mar pusztitsuk el az egesz Citadellt, a galaxis kulturalis, gazdasagi es egyeb kozpontjat!"
    2. Szerinted a tobb, mint13 millio lakos mit szolna hozza, hogy egy "hunch" alapjan elpusztitsak az egesz Citadellt? :Y
    Mert a Council ugyan sejthetett valamit a Reaperekrol...de a lakossagnak (nem csak a Citadele, hanem az egesz galaxise) fingja nem volt a Reaper fenyegetesrol. Egyedul a felsobb vezetes hallgatott vegig par Shepard sztorit a latomasairol es legyintettek egy jo nagyot. Mert ugye Sovereign-re is mindenki ramondta, hogy tuti csak egy tulmeretezett Geth hajo. Meg akkor is, mikor a Sovereign darabjait tanulmanyozta nehany nagyokos, ami szethulott az elpusztulasa utan.

    Egyebkent ha megis valami allat ugy dont, hogy elpusztitjak az egesz Citadellt, ami maga egy tulmeretezett Mass Relay;

    1. Tudjuk hogy vegzodik, mikor egy "sima" Mass Relay-t felrobbantanak, szerinted mekkora pusztulast okozott volna, ha a galaxis legnagyobb Mass Relay-et felorbbantjak? Nem biztos, hogy sokan orultek volna neki, ha par system kitorlodik a terkeprol.

    2. A Reaperek egyszeruen odaallitottak volna 10 Capital Shipet minden egyes Mass Relay melle, onnantol good luck!

    Es utoljara:

    "Mindenesetre továbbra is érdekes kérdés, hogy miért nem küldtek már Sovi bukása után hagyományos úton egy kisebb Kaszás egységet az Alpha relé felé?"

    Minek tokoltek volna egy kisebb csoporttal? Odamennek full force, es lerendezik. Feleselgesen minek uljenek es varjanak meg 6 honapot, mikor azzal az erovel az egesz fleet oda tud menni es 0 veszteseggel megnyerni a haborut?

    [ Szerkesztve ]

    Always Outnumbered, Never Outgunned

  • KubanitoS

    veterán

    válasz Ferdzsoo #9264 üzenetére

    Csak Originen keresztül lehet. Jobb klikk a játékon és ott keresd ki a vásárlási lehetőséget.

    Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

  • Ferdzsoo

    addikt

    válasz KubanitoS #9266 üzenetére

    nem. Lehet Bioware honlapján keresztül is. Az is titkosítot...

    "It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

  • KubanitoS

    veterán

    válasz Ferdzsoo #9267 üzenetére

    Akkor próbáld meg ott megvenni, csak rájössz majd hogy nem lehet. :DDD ME2 DLC-ket onnan vettem, de át kellett térnem Originre ME3 kapcsán, mert nem ment a vásárlás.

    Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

  • Ferdzsoo

    addikt

    válasz KubanitoS #9268 üzenetére

    Nah szép hibát dobott az origin az otlosó lépésbe.
    nah ez az amit rühellek. Mikor pénzről van szó és akkor nemtudod hogy mi a töcs van.
    szerk.: de legalább a pénzt sem vonta le...

    [ Szerkesztve ]

    "It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

  • KubanitoS

    veterán

    válasz Ferdzsoo #9269 üzenetére

    Nekem is haldoklik most Origin, valszeg az éppen aktuális Fifa miatt van probléma.

    Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

  • Vinyard#

    aktív tag

    válasz tiv83us #9265 üzenetére

    Élvezem ezeket a fejtörős eszmecseréket,de sajna egy darabig nem lesz időm ilyesmire mostantól, úgyhogy ha nem válaszolnák a reakciódra, az időhiány miatt lesz. De még egy utolsót:

    " Tobbek kozt valoszinuleg azert sem, mert a codex szerint meg egy organikus faj sem jott ra, hogyan keszulnek, hogyan mukodnek pontosan a Mass Relay-ek. Tudom mar mondtam, de a legokosabb Prothean mernokoknek is igen nagy erofeszitesukbe tellt a Conduit-ot letrehozni es ok fenyevekkel fejlettebbek voltak a mostani barmelyik fajnal."
    Egyrészt kódex nagyon sok dologban elavult, a régi írások sokszor nem frissülnek rendesen a játékban elejtett infók alapján. Főleg, ha az-az infó opcionálisan választható, vagyis aki nem beszélget XY-nal, nem jut hozzá. Mondjuk a 3. rész kódexét még nem olvastam (csak az új dolgokat, és azt sem mindet), de eddig így volt. Úgyhogy én ebből nem vonnák le messzemenő következtetéseket.
    Másrészt a szuperokos prothean mérnökök kis létszámban voltak. És korlátozottak voltak a forrásaik, amikor felébredtek. Teljesen más szituáció lenne egy élő, virágzó civilizációban építeni egy relét, mint ott, nekik az Iloson, amikor mindenki meghalt körülöttük, az ő túlélésükre még éppen maradt némi energia. És ahogy írod is, nem volt 2 tucat túlélő sem. Úgyhogy én arra teszem a voksom, hogy ideális körülmények között építhettek volna normális, teljes relét.

    Végül, az hogy Liara apucija említi a dolgot, egy egyszerű csapos, gondolom azt jelenti, hogy ez az információ nem egy szupertitkos tudományos vélekedés, hanem egy egyszerű, általános álláspont az asarik között. A másik lehetőség, hogy Apuci elszállt a realitás talajáról, de erre meg más dolog nem utal.

    "Egyebkent Kenson nem egy expert, mert jobban tudhatta volna, hogy a Reaperek az FTL sebesseg tobbszorosevel kozlekednek, nem hiaba tortentek viszonylag gyorsan az esemenyek. Lecsaptak a Batarianokra a Bahak Systemben, majd mentek a Sol-ba. Szerintem nem lehetett tobb par hetnel."
    Fogalmunk sincs róla, milyen gyorsak a Kaszások, csak feltételezzük, hogy gyorsabbak, mint a mezei FTL hajtóműves gépek. Kenson azt mondja, hogy minimum hónapokba, de maximum akár egy évbe is kerülhet, mire elérnek a következő reléig. Még ha Kenson alá is becsülte őket, akkor sem biztos, hogy 2 hét alatt ott vannak a következő relénél. Mellesleg valahol olvastam valamit erről, és ott azt hozták ki, hogy már hónapok óta buliztak a 4 szeműeknél, mire hozzánk is elértek. De linket nem tudok adni, szal ezt nem tudom bizonyítani sajnos.

    Egyébként még mindig ott van az a lehetőség, hogy talán a relék lekapcsolásához kell a Citadel relé funkciója, azt meg tönkrezúzták az organikusok. Jó, nyilván helyre lehet hozni a károkat, de az is idő.

    "Sovereign pusztulasarol annyit, hogy meg dokkolt, valoszinuleg a kinetic barrierjeit le kellett engednie, hiszen a Citadellen 1.03G a gravitacio es mint tudjuk, ha egy Reaper belep landol egy bolygon, ahhoz jelentosen le kell csokkentsek a barriereket"
    Az űrben? :DD Merthogy Sovi nem a CitadelBEN volt, hanem a Tornyon kívül. Azon kívül meg bizony a jéghideg űr van a nulla G-vel...hiába össze vannak csukva a szárnyak, attól még nem lesz a szárnyak közötti térben automatice gravitáció szerintem.
    Amúgy már percek óta ott csücsült a Tornyon, amikor leesett a pajzsa...elég lassan dokkolt...ráadásul pont Saren halála után történt mindez, addig hozzá sem tudtak szagolni a flotta hajóit.

    És ha netán ezzel is akarták volna magyarázni, utólag a dolgot, akkor is igaz az, hogy a ME1-ből semmi utalás nincs azzal kapcsolatban, hogy miért dobta le szegényke hirtelen a pajzsát, és miért lehetett rommá lőni varázsütésre az addig sebezhetetlen ellenséget Saren halála után. Szerintem ha Drew tudott volna erre egy frappáns magyarázatot, beleírja a sztoriba, nem hagyja csak úgy lógni a levegőben a dolgot...

    A Citadel elpusztításáról:
    Nyilván kitelepítették volna, mielőtt szétrombolják. Még ha hetekbe is kerül csak a Kaszásoknak eljutni a Citadelig, lett volna idejük rá meglépni a kitelepítést, majd a szétbombázását.

    Az meg a Tanács inkompetenciája, hogy még Shepard 2. részben gyűjtött bizonyítékai után sem fújtak vészriadót, és nem tájékoztatták a lakosságot, nem rendeltek el masszív háborús készültséget...nem hozták meg azokat a súlyos, fájdalmas döntéseket, amiket ilyenkor meg kell a túlélés érdekében. A Kaszások szerintem nem olyan feltételezésekből indulnak ki, hogy "Mi van ha a jelenlegi ciklus vezetése egy rakás idiótából áll, és gyakorlatilag ölbe tett kézzel várják az érkezésünket?".

    (Ja, és halkan hozzáteszem, hogy a Tanács hitetlenkedése és töketlensége annyira bénán, és izzadságszagúan van írva, hogy hihetetlen. Az egy dolog, hogy akár hagyjuk őket, veszni, akár jön egy új brigád, ugyanolyan barmok maradnak, mint korábban, de az már kínos, hogy bár az omni-tool olyan a világban, mint egy mobiltelefon manapság, Shepard bagázsából senkinek nem jutott eszébe, hogy felvegye a beszélgetéseket Sovereign-nel, Saren-nal, bárkivel. És akkor "néccsak hé" itt a bizonyíték. Egy pisszenése sem lehetett volna a Tanácsnak, flegmázhatta volna el a turián Tanácsos, hogy "ah yes reaper...". Úgy ez a Tanács dolog már az első rész óta egy nagyon gyenge része a történetnek szerintem. Ja igen, ez sem saját észrevétel, ezt is olvastam, csak hogy ne más tollával ékeskedjek. :) )

    Szóval szarni kellett volna a 13 millió hitetlenkedő polgárra magasról, kiadni az ultimátumot, hogy vagy felszállnak a kitelepítő hajókra, vagy együtt pusztulnak a Citadel-el. Abban a pillanatban, amikor a Kaszások megérkeztek a batarian rendszerbe, mindenképpen meg kellett volna hozniuk ezt a döntést.
    (Egyébként is megválaszolatlan, hogy mi lett a Citadelen élő 13 milliónyi polgárral, amikor elfoglalták a Kaszások. Szerinted mind ott döglött? nekem van egy olyan érzésem, hogy a nagy részük elmenekült.)

    "1. Tudjuk hogy vegzodik, mikor egy "sima" Mass Relay-t felrobbantanak, szerinted mekkora pusztulast okozott volna, ha a galaxis legnagyobb Mass Relay-et felorbbantjak? Nem biztos, hogy sokan orultek volna neki, ha par system kitorlodik a terkeprol."
    A relé inaktív volt, így szerintem nem lett volna semmiféle mega-giga-über szupernova robbanás.

    "2. A Reaperek egyszeruen odaallitottak volna 10 Capital Shipet minden egyes Mass Relay melle, onnantol good luck!"
    És vajon mennyien voltak a Kaszások? Hány relé is van? Minden reléhez letenni 10 nagy hajót, nem gyengíti meg komolyabban a bolygókon csatározó egységeket?

    "Minek tokoltek volna egy kisebb csoporttal? Odamennek full force, es lerendezik. Feleselgesen minek uljenek es varjanak meg 6 honapot, mikor azzal az erovel az egesz fleet oda tud menni es 0 veszteseggel megnyerni a haborut?"

    Mert gondolom a nagysebességű utazás az Alpha reléig jó kis energiát leszívott tőlük. Talán ezért sem voltak annyira táposak, mint mondjuk Sovereign. Én úgy csinálnám a helyükben, hogy odaküldöm a kis egységet, csinálja a megbeszélt tervet. Közben aktivizálom a Begyűjtőket, csináljanak helyben egy Kaszást. Ha egyik sem jön be, na akkor meg elindulnák full force.

    Mellesleg ha a gondolatmenetedet követjük (amelyben tény, hogy van ráció), akkor meg az jön ki, hogy az egész Begyűjtős próbálkozás egy nagy baromság, fölösleges hajcihő volt. Úgyhogy már nemcsak az hülyeség, hogy a 3. részben miért nem csinálták ezt a taktikát...az is hülyeség, hogy miért szenvedtek egy Ember-kaszás csinálásával a begyűjtőkkel, ami ráadásul csigalassan készülgetett...egyszerűbb lett volna már Sovi bukása után elindulni full force, és adjad neki... :)

    [ Szerkesztve ]

  • mrhitoshi

    veterán

    válasz oriic #9271 üzenetére

    Lol. Egy hete gondolkozom azon, hogy vajon hogyan is hívják az avataromat. :W :D

    PS4

  • tiv83us

    veterán

    válasz Vinyard# #9272 üzenetére

    "Végül, az hogy Liara apucija említi a dolgot, egy egyszerű csapos, gondolom azt jelenti, hogy ez az információ nem egy szupertitkos tudományos vélekedés, hanem egy egyszerű, általános álláspont az asarik között. A másik lehetőség, hogy Apuci elszállt a realitás talajáról, de erre meg más dolog nem utal."

    Liara apucija az Asari kormany valami beepitett titkos tagja, csak jofejek voltak vele es engedtek, hogy o kemkedjen a lanyan, szoval a csapossag csak alca :)
    Ettol meg lehetett a no egy kicsit looney bin :K

    "Az űrben? Merthogy Sovi nem a CitadelBEN volt, hanem a Tornyon kívül. Azon kívül meg bizony a jéghideg űr van a nulla G-vel...hiába össze vannak csukva a szárnyak, attól még nem lesz a szárnyak közötti térben automatice gravitáció szerintem.
    Amúgy már percek óta ott csücsült a Tornyon, amikor leesett a pajzsa...elég lassan dokkolt...ráadásul pont Saren halála után történt mindez, addig hozzá sem tudtak szagolni a flotta hajóit."

    Csak probaltam valami esszeru magyarazatot talalni ra, hogy miert engedte le a kinetic barriereket Sovereign, mert nekem az nem elfogadhato, ami a jatekban tortent, hogy amikor atveszi Saren halott teste felett az iranyitast, akkor az akkor energiata igenyelt volna egy Capital Ship-tol. Meg arra is emlekszem, mikor megoljuk a Saren-Sovereign-t, akkor jon a vagokep Jokerrel, hogy "it's barriers are down, now is the time!" es akkor szitva lovik vegre.

    "Nyilván kitelepítették volna, mielőtt szétrombolják. Még ha hetekbe is kerül csak a Kaszásoknak eljutni a Citadelig, lett volna idejük rá meglépni a kitelepítést, majd a szétbombázását.

    Ez egy eleg long shot, es mivan ha jol felrobbantjak a Citadelt es leall a Relay halozat? A galaxis magat rugja tokon, mert mindenki ott ragad ahol van, A Reaperek dolga ismet konnyebb lett.

    A Mass Relay-ek melle odaallitott Reaperekrol...akor most szamolgassunk :D

    14 aktiv Mass Relay van, tehat kb 140 Capital Ship-et kellett volna "felaldozniuk" orzo-vedo szolgalatra (amivel egyebkent csak hasra utottem, mert egy csomo olyan rendszerben, ahol van Mass Relay, max egy-ketszazezres koloniak vannak, nem Fold, vagy Palaven kaliberu bolygok, tehat akar egy Destroyer-class Reaper is siman bevedte volna a Relay-t, nade ebbe most ne menjunk bele :) )

    A Leviathan of Dis mint tudjuk kb 1 milliard eves es o nem Harbinger, tehant meg csak nem is a legoregebb Reaper. De tegyuk fel Harbinger egy milliard eves, tehat akkor hany cycle-on vagyunk tul? 1000.000.000/50.000 (kb 50.000 evente ismetlodnek ugye). = 2000
    Tehat kb elvileg kb 2000 Capital Ship es ennel joval tobb Destroyer Class Shipjuk van (ez is codex info, a Reaper fleet nagyreszet Destroyerek teszik ki).
    De legyunk "pesszimistak" es tegyuk fel, hogy csak minden masodik cycle-bol sikerult felepiteni egy Capital Ship-et, tehat teszem azt vannak ezren. (+a par ezer Destroyer)
    Ha ebbol hatrahagynak Relay orzesre 140 Reaper-t, akkor meg mindig kacagva lealazzak a galaxist, max par evtizeddel tovabb tart a harvest. De szerintem joval tobben vannak, mint 1000-en. ~1000-2000 Reaper-t, plusz x ezer Destroyert meg egy egyesitett flotta sem gyozte volna le, nem meg egy olyan, ami szet van szorodva a Relay-ek orzese/lezarasa miatt. (Es meg egyszer hozza teszem, semmit nem tudunk arrol, hogy Harbinger milyen oreg, lehet akar egy trilliard eves is, es az is lehet, hogy 20.000 Capital Shipjuk van, ez pontosan soha nem derul ki, szoval egy teljesen minimalis szammal szamoltam, tehat SZERINTEM joval tobb Reaper van, mint egy-ket ezer.)

    "Mert gondolom a nagysebességű utazás az Alpha reléig jó kis energiát leszívott tőlük. Talán ezért sem voltak annyira táposak, mint mondjuk Sovereign."

    A Prothean Cycle tobb, mint egy evszazadig tartott es azt ugy csinaltak vegig, hogy nem hogy hasznaltak, hanem szetromboltak minden tolto allomast, eromuvet, (mindent amibol energiat lehet kinyerni) minden rendszerben. Hogy honnan szerzik az energiat, azt senki nem tudja, de nem hiszem, hogy egy kis urseta kulonosebben megviselte volna oket, ha egy (tobb?) evszazados haborut ugy folytatnak le, hogy kozben kiserletezgetnek (a Collectorok "szuletese"), huskokat gyartanak...stb es gondolom nem alszanak kozben :D

    A masodik resz lenyege szerintem az lett volna, hogy osszehozzunk egy szuper bandat, akikkel kepesek leszunk valamit kiagyalni a Reaperek ellen, mikozben megallitjuk a Collectorokat. Az, hogy mi is lett volna a celja a Human-Reaper-nek...
    Lehet mar elore "ittak a medve borere" es elkezdtek epite(tt)ni az uj Reapert. Nem hiaba hianyozott meg tobb millio ember a befejezeshes, gondolom azt az invazio kozben adagoltak volna alapanyagnak. Lehet csak kiserletezgettek. Sosem fogjuk megtudni.

    Az viszont valoban felhaborito, hogyha belegondolsz, a ME2 90%-a azzal tellik, hogy osszeszedd a csapatodat, majd a ME3-ban osszesen ketto marad meletted allando csapat tagkent es oket pont nem a ME2-ben toboroztad ossze, hanem a ME1-ben (Tali es Garrus).

    "Shepard bagázsából senkinek nem jutott eszébe, hogy felvegye a beszélgetéseket Sovereign-nel, Saren-nal, bárkivel. És akkor "néccsak hé" itt a bizonyíték. Egy pisszenése sem lehetett volna a Tanácsnak, flegmázhatta volna el a turián Tanácsos, hogy "ah yes reaper...".

    A tanacs egy rakat idiota, ha az nem gyozte meg oket, hogy Sovereign a sajat szemuk lattara atsetalt az egesz Citadel flottan, majd mikor a darabjait vizsgaltak nem jottek ra, hogy ez biza nem Geth technologia, akkor egy par hangfelvetel tuti nem valtoztatott volna semmin. Ha viszont a Geth-ek ilyen hajokat kepesek gyartani, akkor baze tenyleg hatalmas gaz van es akkor ismet itt a szituacio, hogy nagy a gond, keszulni kell egy nem kis haborura.
    Ehelyett "ahh Saren csak manipulalt, Sovereign csak egy Geth ship volt, Vigil serult, ugyhogy fuck off, megyunk, ultetunk meg par tulipant a Presidiumon.".

    [ Szerkesztve ]

    Always Outnumbered, Never Outgunned

  • Ryder62

    őstag

    válasz tiv83us #9275 üzenetére

    Én itt lesek az elméleteken de ez:

    "ahh Saren csak manipulalt, Sovereign csak egy Geth ship volt, Vigil serult, ugyhogy fuck off, megyunk, ultetunk meg par tulipant a Presidiumon."
    :C

  • Ferdzsoo

    addikt

    Nah most tele van a tököm, másodjára is ugyanazt a hibát dobta vásárlásnál, viszont a bank az 1$-os kezelési költséget meg vonogatja a számláról, úgyhogy rohadtul mérges vagyok. :W

    "It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

  • Vinyard#

    aktív tag

    válasz tiv83us #9275 üzenetére

    nem bírom ki, hogy ne válaszoljak. tényleg az utolsó :D

    "Liara apucija az Asari kormany valami beepitett titkos tagja, csak jofejek voltak vele es engedtek, hogy o kemkedjen a lanyan, szoval a csapossag csak alca "

    Hmm, erre hirtelen nem is emlékeztem. MOndjuk mivel nem rajongtam Liaráért soha, apucival se nagyon beszélgettem..bár mintha erről már a Conrad Verneres ME2-s küldiben is lenne valami. Már ott is kiderül, hogy valami beépített ügynök nem? Na mindegy.

    Mindenesetre ez inkább azt a verziót erősíti, hogy ez a köznyelv része volt az asariknál. Egy ilyesmi "ügynök" biztos nem volt dilis. :DDD Mivel az asari eléggé "ferde" szemmel kísérte Liara pályafutását (nagyon fiatal, plusz a muterja Benezia, plusz Sheparddal bratyizik/kufircol, aki korábban a Cerberusnak is dolgozott, plusz egy információ bróker), így nem bízták volna a megfigyelését akárkire. ÉS egy ilyen "ügynök" biztos nem kotyogna ki csak úgy poénból kormánytitkokat. Valószínű, hogy az anekdotázásaiba semmi olyat nem használna fel, amit ne tudhatna meg Shepard még ezerféle forrásból, szóval én úgy vélem, hogy ez a reléépítési dolog egy közismert tény volt az asarik között.

    "Csak probaltam valami esszeru magyarazatot talalni ra, hogy miert engedte le a kinetic barriereket Sovereign, mert nekem az nem elfogadhato, ami a jatekban tortent, hogy amikor atveszi Saren halott teste felett az iranyitast, akkor az akkor energiata igenyelt volna egy Capital Ship-tol."

    Hát lehet magyarázni, korábban is születtek itt már teóriák, de egyik sem állt valami biztos lábakon, és ami tényleg fontos: Egyikre se nagyon volt utalás sem a játékban. Szóval ez a dolog tényleg csak úgy lóg a levegőben....egyszerűen szerintem azért, mert Drew-nak sem volt épkézláb ötlete arra, hogy mivel lehetne hihetővé tenni a pajzs hirtelen lelökését. Inkább meg sem magyarázta, összekötötte Sarennal és csókolom. Mindenesetre én úgy érzem már itt visszanyalt fagyi...már itt kicsit magát szúrta tökön ebből a szempontból azzal, hogy Sovereign ilyen erőssé tette.

    "Ez egy eleg long shot, es mivan ha jol felrobbantjak a Citadelt es leall a Relay halozat? A galaxis magat rugja tokon, mert mindenki ott ragad ahol van, A Reaperek dolga ismet konnyebb lett."

    De a relé nem működött már 100 ezer éve gyakorlatilag, és nélküle is lazán el volt a hálózat többi része. Az mindegy, hogy azért nem működik a relé, mert nincs bekapcsolva, vagy azért, mert nem létezik (mivel elpusztították), úgyhogy szvsz semmi nem történt volna azzal, hogy a Citadelt, benne a relével, porrá zúzzák.

    Mellesleg a korábbi adatokból kiindulva, logikus lett volna feltételezni, hogy a Kaszások a Citadelre pályáznak...így akár úgy is gondolkozhattak volna, hogy a "rossz" végkimenetel szempontjából mindegy, hogy magunk zárjuk le a hálózatot véletlenül, vagy a Kaszások teszik meg helyettünk. Magyarul nem volt veszítenivaló, mert arra kellett számolni, hogy a Kaszások le fogják zárni a reléket, ha ők maguk nem robbantják fel a Citadelt.

    "Ha ebbol hatrahagynak Relay orzesre 140 Reaper-t, akkor meg mindig kacagva lealazzak a galaxist, max par evtizeddel tovabb tart a harvest. De szerintem joval tobben vannak, mint 1000-en. ~1000-2000 Reaper-t, plusz x ezer Destroyert meg egy egyesitett flotta sem gyozte volna le, nem meg egy olyan, ami szet van szorodva a Relay-ek orzese/lezarasa miatt."
    A korábbi háborúk Kaszás veszteségeit nem kalkuláltad. Mindegy, a lényegen nem változtat:
    Ha ilyen nagy volt a Kaszás sereg, akkor meg majdnem mindegy volt, hogy működnek-e a relék vagy sem. A győzelem biztos volt, max nem 15 Kaszás pusztult el, hanem 40.

    Amúgy talán az is közrejátszott a másfajta taktikában, hogy már több 100 éves késésben voltak, a protheanoknak, meg SOvereign bukásának hála. Nem tudni, mennyire fontos volt nekik az időtényező. És ha hagyják működni a reléket, akkor borítékolhatni lehetett, hogy koncentrált flottákkal kel majd felvenni a harcot. Így igaz, hogy nagyobbak a veszteségek, de az ellenséges erők is gyorsabban megsemmisíthetők, mivel egy helyen vannak, nincsenek szétszórva a különböző naprendszerekben. Érdekes, hogy már a játék végén odavonszolták a Citadelt a Földhöz, és elkezdték a Kaszásgyártás folyamatát, elkezdték küldeni az emberi testeket a "gyárba". Nem várták meg, míg teljesen vége a háborúnak.

    "A Prothean Cycle tobb, mint egy evszazadig tartott es azt ugy csinaltak vegig, hogy nem hogy hasznaltak, hanem szetromboltak minden tolto allomast, eromuvet, (mindent amibol energiat lehet kinyerni) minden rendszerben. Hogy honnan szerzik az energiat, azt senki nem tudja, de nem hiszem, hogy egy kis urseta kulonosebben megviselte volna oket, ha egy (tobb?) evszazados haborut ugy folytatnak le, hogy kozben kiserletezgetnek"

    Persze ez már nagyon elméleti szintű dolog, de azért találgatok:

    Szerintem azért a fénysebesség többszörösével (!!!) utazni minden nap, minden percében, cirka 6 hónapon keresztül elég csúnyán leszívhatja az energiaforrásokat. Azért hiába háborúztak 100-200 évig a prothean-nal, ott nem lézereztek minden nap, nem támadták őket minden nap, hogy mondhassuk, a pajzs fenntartása is sokba kerülhetett. Szóval közel sem volt olyan intenzív az energiahasználatuk...igaz az időben sokkal jobban elnyúlt a dolog. Nyilván lövésünk sincs, egy ilyen háború mennyi energiába kerülhet nekik, az viszont szerintem biztos, hogy egy ilyen utazás megterhelő lehet.

    Egyébként lehet a prothean elleni háború is azért tartott ilyen sokáig, mert mivel lezárták a reléket, ha neadjisten egyik Kaszának át kellett mennie másik rendszerbe valamiért, azt csak hagyományos úton tehette meg, és talán nem rohant az FTL többszörösével, mivel semmi sem siettette, ráért lassabban is menni. :) És mivel ez minden Kaszásra igaz volt, így lassú volt az egész csatározási folyamat. Persze ebből az is következik, hogy a Kaszások energiát spóroltak ahhoz képest, ha mondjuk az FTL többszörösével (rohannának), így lazán bírták akár 200 évig is a "műszakot". :DD

    Amúgy van még egy ötletem erre: Lehet a Kaszás energiaforrás olyan, hogy folyamatosan adja nekik az energiát. Tehát nem az van, hogy van egy aksijuk, ami fel van töltve, aztán az folyamatosan apad...vagyis nem áll rendelkezésükre a működési ciklus elején olyan elképzelhetetlenül sok energia, hanem a "saját" minierőmű folyamatosan termeli a működéshez szükséges energiát, némi előre képzett tartalékkal, amíg éppen van alapanyag az energiatermeléshez. Ebben az esetben könnyen elképzelhető, hogy a 6 hónapos kurvagyors utazásra ment el a megtermelhető energia nagy része, és amikor megérkeztek már, csak a "vésztartalékokból" tudtak dolgozni. Persze egy kis "pihenéssel" feltöltődtek volna ők is, de arra meg nem volt idő, mert háborúzni egyből face to face háborúzni kellett, ha már Shepard sikeresen felrobbantotta az Alpha relét. :)

    "A tanacs egy rakat idiota, ha az nem gyozte meg oket, hogy Sovereign a sajat szemuk lattara atsetalt az egesz Citadel flottan, majd mikor a darabjait vizsgaltak nem jottek ra, hogy ez biza nem Geth technologia, akkor egy par hangfelvetel tuti nem valtoztatott volna semmin. Ha viszont a Geth-ek ilyen hajokat kepesek gyartani, akkor baze tenyleg hatalmas gaz van es akkor ismet itt a szituacio, hogy nagy a gond, keszulni kell egy nem kis haborura."

    Kényelmesebb volt azt hinni, hogy az valóban csak egy geth csúcstechnikás prototípus, és a geth azért támadt, mert Sraen megetette őket a Kaszás mesével.
    Őszintén szólva, az igaz, hogy a geth fenyegetés ellen én is többet csináltam volna, de azt én sem vettem volna be, amit Shepard állít.

    Próbáljunk a Tanács fejével gondolkozni. Mennyire volt hihető egy félisten, sosemlátott, sosemhallott gépsereg érkezése a semmiből? Hát nem nagyon. A geth is eltűnt 300 évre a Perseus fátyol mögé, ott meg azt csináltak amit akarta, a kutya se nézett rájuk. Benne volt a pakliban, hogy rohadt sokat fejlődtek technológiailag. Sovereign darabkáit meg hiába vizsgálták a tudósok: Annyit láttak rajta, hogy nagyon fejlett, meg idegen, de a geth technológia is idegen kellett, hogy legyen nekik. Működésben meg nem tudták tesztelni a talált részeket, úgyhogy a fejlettségének teljes mivoltával sem lehettek tökéletesen tisztában. mintha te megtalálnád a legújabb űrtechnika darabkáit, látnád, hogy csúcstechnika, de hogy mégis mennyire, ahhoz működés közben is alaposan kéne tanulmányozni.
    Szóval a Citadeles buli után még talán érhető a Tanács reakciója, a látottak ellenére is nagyon meredek volt elhinni azt, amit Shepard állít. Pánikot meg tényleg nem kelthettek azzal az indokkal, hogy egyszer, valamikor jön majd ez a gépsereg, ami talán nincs is...
    Valamint Shepard-ot az sem segítette, hogy ember. Biztos vagyok benne, hogy több figyelmet kapott volna az ügy, ha mondjuk egy már régóta ismert turián, vagy asari fantom hozza el nekik az információkat, nem egy frissen beválogatott ember, akikben igazán sosem bíztak.

    A későbbi bizonyítékok után viszont már tényleg sutba kellett volna vágni a hitetlenkedést, a kényelmeskedést, aztán kurva gyorsan intézkedni.

    Egyébként azért lett volna fontos egy omni-tool-os hangfelvétel bemutatása, mert ha Sarent, a kedvenc fantomjukat is simán elfogadták árulónak, egy hangfelvétel alapján (az vicces volt mondjuk, hogy még egy hanganalizáló programnak sem dobták oda a felvétel,t csak "szabad füllel" konstatálták, hogy az a hang Benezia), akkor mondjuk egy Vermire-os Sarennel folytatott beszélgetés felvételét is kénytelenek lettek volna elfogadni, mint bizonyítékot.

    Mindenesetre az tény, hogy összességében egy rakás idióták voltak (amit azért is furcsállok, mert Drew a regényeiben meg pont ellenkezőnek mutatja be őket: Nagyon okos, furfangos, tapasztalt vén rókáknak láttatja a Tanácstagokat, akiknek tényleg nagyon gyorsan vág az eszük), de ahogy korábban is mondtam, a Kaszásoknak nem azt kellett feltételezniük, hogy a galaxis vezetője 3 inkompetens barom. :DDD

    [ Szerkesztve ]

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz Chabe89 #9281 üzenetére

    Nincs ekkora formátumú könyv. ;]

    Te is úgy vagy vele, hogy a 20 centinél hosszabb szövegeket el se olvasod? :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

  • KubanitoS

    veterán

    válasz Chabe89 #9283 üzenetére

    Olyan két hónapnyi elmaradásban vagyok ebben a témában, de nem hinném, hogy valaha sikerül bepótolnom. ;]

    Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

  • Chabe89

    addikt

    válasz oriic #9285 üzenetére

    Na jó mielőtt még félre értené itt mindenki, csak poénból mondtam. Nem akarok senkit sem megbántani csak sokszor már azon röhögök, hogy ez a csávó megint kisregényt írt. :)

  • Tibicsucsu

    aktív tag

    válasz Vinyard# #9280 üzenetére

    Valamelyik modi megnézhetné, hogy ez hányadik leghosszabb post a teljes fórumon (de a nyitó hsz-eket nem számolva). Jókat írtok egyébként. Az hogy nem a Citadel elfoglalásával kezdik a vesszőparipám és Sovereign hirtelen meggyengülését is furcsán néztem én is az első részben.

  • tiv83us

    veterán

    válasz Vinyard# #9280 üzenetére

    "Ha ilyen nagy volt a Kaszás sereg, akkor meg majdnem mindegy volt, hogy működnek-e a relék vagy sem. A győzelem biztos volt, max nem 15 Kaszás pusztult el, hanem 40."

    Na itt a lenyeg! Az elozo cycle-okban, MINDIG lezartak a Mass Relay-eket, kizartnak tartom, hogy osszesen tobb Capital Ship-et vesztetettek az elmult ~+1 milliard ev alatt, mint ebben az egyetlen cycle-ben egyutt veve. Ha a mi cycle-unkban is ugy jarnak el, hogy lekapcsoljak a halozatot, nem hogy Crucible-t nem epitunk, (meg transzortalgatunk systemrol-systemre, muhahaha), hanem a fel Alliance flotta elpusztult volna mar az elso nap Hacketestol, Fifth Fleetestol, mindenestul az Arcturus Station-nel, nem hogy meg ellenalast szerveznek, meg Crucible-t epitgetnek titotkban, meg csak vissza sem tudtak volna vonulni.
    Biztos ismered a 4 Alliance Dreadnaught > 1 Reaper Capital Ship teoriat, azaz, hogy 4 Alliance Dreadnaught koncentralt tuzereje kell, hogy le tudjanak teriteni egy Reaper-t. Ezzel csak az a gond, senkinek nem volt negy Dreadnaught-ja ugyanabban a rendszerben, a masik gond meg az, hogy senki nem latott Reaper Capital Shipet egyedul az urben csaszkalni (Sovereign ota), igy meg problematic. Arcturus Station-t a hirek szerint egy tucat Reaper kapta szet, ugy, hogy kozben Hackettnek be kellett aldoznia a Second Fleet-et, hogy menteni tudja a sajat segget es eljusson a kovetkezo Relay-ig.

    Lenyeg a lengyeg, azt irod, hogy "Ha ilyen nagy volt a Kaszás sereg, akkor meg majdnem mindegy volt, hogy működnek-e a relék vagy sem. A győzelem biztos volt, max nem 15 Kaszás pusztult el, hanem 40".

    Mi epp ezert nyertuk meg a haborut, mert a Relay-ek aktivak voltak, egyesitettuk a seregeket, megepitettuk titokban a Crucible-t valamit tiktos systemben, majd azt is atrepitettuk a Charon Relay-en es "nagy nehezen" aktivaltuk. (Ugy, hogy kozben tobbszaz Reaper ott libegett a Citadel korul es ette a popcorn-t. Meg lehet Harbinger is visszaert a Crucible Docking Showra, miutan megmagyarazhatatlan modon magara hagyta a Conduit-ot, ami AZ EGYETLEN eselye volt meg igy is ennek a civilizacionak, hogy legyozze a Reapereket. De nem, Harbinger fogja magat es elrepul. Biztos randija volt EDI-vel).

    A Catalyst meg csodalkozik, hogy "huuu, you are the first organic here evööör!" Hat te hulye barom kolyok, ha lezarod a Mass Relay halozatot es nem szopatod meg a sajat Reaperjeidet, akkor veszteseg nelkul, minimalis erofeszitessel, hatradolve lerendezik ezt a galactic civilizaciot is. Ehelyett "facepalm", a Reaperek mit csinalnak?

    Meg a legutolso ur barlangban is ott vannak erovel, de a Citadel az veigig erintetlen marad. Biztos valami matematika error lepett fel a rendszerben es igy tobb, mint 1 milliard ev harvesteles utan ugy dontenek, hogy mindent teljsen forditva csinalnak.

    Szoval maig erthetetlen, hogy miert koncentraltak mindenhova, csak a Citadelre nem es miert buktak el direkt maguknak a haborut. Illetve tudom miert, azert, hogy el tudjak adni a ME3-t.
    Eleg uncsi lenne par oraig Huskokat lovoldozni Andersonnal az oldaladon Vancuverben, meg el nem kap egy Harvester es Critical Mission Fail. Gondolom nem is adtak volna el belole tul sokat :))

    "Egyébként lehet a prothean elleni háború is azért tartott ilyen sokáig, mert mivel lezárták a reléket, ha neadjisten egyik Kaszának át kellett mennie másik rendszerbe valamiért, azt csak hagyományos úton tehette meg, és talán nem rohant az FTL többszörösével, mivel semmi sem siettette, ráért lassabban is menni."

    Ez is le van irva a codexben valahol, hogy hiaba a lezart Relay-ek, az inaktiv Relay-ek (amiket pl a Council nem enged hasznalni), a Reaperek ezeket gond nelkul hasznalni tudjak. Gondolom egy sima IFF blockot tettek a rendszerbe a Citadelen es csak Reaperek hasznalhattak oket. Valoszinu igy ertettek a "lezartak a Relay" halozatot, nem szoszerint lekapcsoltak az egeszet hasznalhatatlanna. Most is ennyi lett volna a a haboru kulcsa, de ezt mar fent mind leirtam...

    [ Szerkesztve ]

    Always Outnumbered, Never Outgunned

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    Még nem is mondtam, hogy múlt hét végén végignéztem ezt a sorozatot:
    The Indoctrination Theory - A Documentary
    The Indoctrination Theory - A Documentary | Part 2
    The Indoctrination Theory-A Documentary | Extended Cut

    Egyrészt amennyire hatásos és a TV elé láncoló volt az első rész, a második felétől kezdve már épp annyira volt nehéz végigülni valahogy a fotelben, ahogy teljesen elveszett az addigra már logikátlan túlmagyarázásában a gyerek és csak önmagát ismételgette, miközben valódi indoklás nélkül kiáltott ki tényeket - szemben az elejével, ami még szép logikusan felépített és rendezett, megalapozott érvelés volt.

    Egy valamiről mindenképp meggyőzött:
    Ennyiből én már teljes mértékben elhiszem, hogy a Bioware-nél eredetileg is szándékosan úgy tervezték meg a lezárást, hogy igény/szükség szerint ezt a verziót is bele lehessen magyarázni. (Ha például így lesz kényelmes a Mass Effect 4-hez - ha rendel olyat az EA...)

    De amilyen lelki állapotomban voltam épp akkor, úgy még arról is meggyőzött, hogy tényleg ez a valódi (a készítők által "titkon" hivatalosnak szánt) értelmezés, és én ormótlan módon elbuktam a játékot a szintézi befejezéssel (-> nem békét kötöttem, hanem bábként behódoltam). :(((
    (Kellemes volt két ekkora csalódás egy hétre. Bár az első miatt ment a második...)

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

  • oriic

    HÁZIGAZDA

    válasz janos666 #9289 üzenetére

    A gond ezzekkel a teóriákkal hogy a játékosok, illetve azok akik jobban beleássák magukat a játék világába, sokkal jobb történetet, befejezést tudnak kitalálni, mint maguk az írók. És ez gáz, az írók részéről... :U

    Live-Die-Respawn

  • oriic

    HÁZIGAZDA

    válasz Chabe89 #9291 üzenetére

    Én nem tudok, hülye vagyok hozzá, de látod, van aki tud. :DDD Mármint tudna...

    Live-Die-Respawn

  • Chabe89

    addikt

    válasz oriic #9292 üzenetére

    Hát igen csak ha meg sor kerülne rá lehet ő sem csinálná másképpen. Mármint nyomás alatt.
    Kritizálni azt mindenki tud. :))

    [ Szerkesztve ]

  • -KP-

    addikt

    válasz Chabe89 #9293 üzenetére

    lehet, hogy így van. de a szőrszálhasogatás meg a jogos kritika közt elég nagy különbség van. márpedig azt senki sem vitathatja, hogy egy logikai hibákkal hemzsegő, összecsapott sztorit akartak lenyomni a torkunkon.

  • oriic

    HÁZIGAZDA

    válasz Chabe89 #9293 üzenetére

    Félreértesz.Én most nem a fórumtársról beszélek hogy tud jó történetet csinálni, hanem arról/azokról akik kitalálták az Indoktrinációs teóriát.

    Live-Die-Respawn

  • Chabe89

    addikt

    válasz -KP- #9294 üzenetére

    Ez már lényegtelen ezt kaptuk. Drasztikus változtatás itt már nem lesz. Van aki beletörődik és van aki boncolgatja ezért vannak az ilyen fórumok is. Nyilvánvalóan ahány ember annyiféle elvárás van egy ilyen játék végével kapcsolatban.

  • -KP-

    addikt

    válasz Chabe89 #9296 üzenetére

    ok, de az embereknek joguk van kritikát fogalmazni meg. főleg ha fizettek valamiért. ennek jogát kérdőre vonni meg totál felesleges.

  • Chabe89

    addikt

    válasz -KP- #9297 üzenetére

    Egyetlen egy szóval nem mondtam, hogy nem fogalmazhatsz meg kritikát. Annyit mondtam, hogy sokra nem megyünk vele. Nekem sem tetszik pár dolog a játékkal kapcsolatban, de már beletörődtem, hogy jobb úgysem lesz.

  • -KP-

    addikt

    arra amúgy kíváncsi leszek mikor kiadják a trilogy-t utána mennyire fog lemenni a sima Mass Effect 3 ára..

  • KubanitoS

    veterán

    válasz -KP- #9299 üzenetére

    Már most 5000 forint. Egyhamar nem fog lejjebb menni szerintem.

    Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

Új hozzászólás Aktív témák