Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    Ugyan tesztet nem csináltam :D , de valamennyi tapasztalatom van már a revuenon 55/1.4-el, ahogy véleményem is, megosztom, ha esetleg valakit érdekelne....valószínűleg kb az összes jellemzője érvényes a chinon, mamyia, tomioka stb. verzsönre is, tudtommal mind erre a konstrukcióra épül.
    Az üveg nagyon masszív, az anyag-összeszerelési minősége kifogástalan, minden eddigi obimat lekörözi, a fókuszgyűrű smooth, a rekeszgyűrű meg F2 fölött köztes értékekre is beállítható, pl. F2 és F2.8 között is kattan egyet, ez nagyon jó ötlet szvsz. A képéről eddigi tapasztalataim: nem a legélesebb üvegek közé tartozik, sztem kb a helios 44-esek élességét adja több kontrasztal...a bukéja az én verziómnak rekeszelve szögletes, és idegesebb mint a helios-é, + ennek is van egy kis körkörös-swirly beütése. A színek elég retrók-sárgásak, ha valakinek ez nem jön be, akkor elég sok utómunkát igényel...mondjuk a 60d awb-vel pl. natív obikkal is jobban elcseszi a színeket, legalábbis jpeg-ben, mint a kis oly ilyen veterán üveggel ;] én picit megbuzeráltam a színeket lr-ben, és csináltam neki egy preset-et, amit a revu-s képekre mindíg ráhúzok, ez valamennyit könnyít a dolgon. Ja...a bevonatok valószínűleg elég gyengék rajta, becsillanásra nagyon hajlamos (elképesztő koncertfotókat fogok lőni vele :DDD ), én vettem is rá egy gumi napellenzőt.
    Összeségében nem rajongok egyelőre nagyon érte, de azért tetszik az obi, a helios-t fogom valszeg leváltani vele mert eléggé hasonlít a képük, csak ez fényerősebb...azok az 50-es üvegek közül amiket eddig próbáltam (zuiko 50/1.8, minolta 50/1.7, helios 44-2, industar-50, fujian 50/1.4) , használat közben minimum egyet rekeszelve a minolta md 50mm F1.7, majd szorosan utána a zuiko 50mm F1.8 bizonyult a legélesebbnek, legkontrasztosabbnak nálam...ha a perverzkedés meg a karakter fontosabb, akkor helios :D

    ui: ez az ebay-es gumi napellenző bexarás, megyek medvét ijesztgetni vele :DDD

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák