Új hozzászólás Aktív témák

  • Rapid136

    őstag

    válasz szazbolha #11913 üzenetére

    Hehe... a Práter utcai szakmunkásképző után tényleg :)
    Megint magadból indulsz ki, de nézz át az azonnali kérdések fórumába és rájössz hogy az emberek fikarcnyit sem konyítanak a technikához. Viszont miután mindenhol ezt olvasgatják, fél napokat kérdezgetnek róla miközben azt se tudják miről van szó.
    Amúgy te a nagyfilmes gépek használata közben is számolgattál ekvivalens gyujtótávolságot? Ha nem, akkor most miért? Mert nekem eszembe se jutott, te is, én is pontosan tudjuk hogy egy adott gyujtótávolság egy RB67-es vázon mit fed le.
    Viszont akik sose láttak se nagyfilmes, se kisfilmes gépet, azok mégis minek számolgassanak át bármit bármire?
    És miért az 50mm-hez viszonyitson? Az APS-C vázon kb. 35mm az alapobjektiv, vagy ott az 55-200 telezoom. Na ahhoz kell viszonyítani, nem pedig egy általuk ismeretlen rendszerhez... Ha használt manuális obit, akkor tuti megvolt a 135mm, abból is ki lehet indulni.
    Arról nem beszélve hogy a mi időnkben nem volt még túl sok zoom objektiv, könnyen behatárolható volt a nagylátószög és a tele tartomány. A XXI század fényképezőgép használóit ez már nem érdekli, felrakja a zoomot és huzigálja.
    Igen ez általánosítás. de a nagy többségre igaz.

    Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

Új hozzászólás Aktív témák