Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
herdsman12
őstag
válasz Blum1866_2 #32093 üzenetére
Telepítettem a HTOP-ot.
Alapból ezt látom:MEM% ezt mutatja:
HTOP nem azt mutatja, hogy 58xMB memóriát használ?
Feladatkezelő ilyen:
System Information szerint: Memory 2053 (710MB used)
Mivel próbálkozzak még, hogy kiderüljön mi az a plussz 1000MB memória használat?
(#32094) camillus Köszi, nézem.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz Blum1866_2 #30620 üzenetére
Tényleg nem akarok vitatkozni, csak halkan megjegyzem, hogy a SELinuxot az NSA - val közösen fejlesztették ki. Fedorát és RHEL-t azért elég sokan használnak azért.
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
whbear
senior tag
válasz Blum1866_2 #30611 üzenetére
Attól még lehet jó. Vagy másnak tetszhet. Egyébként próbáltad?
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
teleahocipöm
senior tag
válasz Blum1866_2 #26901 üzenetére
Blum1866_2
A Manjaro-n sokáig gondolkoztam, Openbox nem tetszett és már a LiveCD-jén is szinte csak terminálos alkalmazások voltak, ráadásul le is beszéltek róla és itt is megszívta már valaki. Lehet azért még megnézem. ArchBang, hát annyira nem vágom a linuxot, hogy mindent magam pötyögjek és állítsak be, ha tudnám valószínűleg megtenném.CPT.Pirk
Kicsit nehéz követni, hogy három gépen is szenvedek a linux-al, de Zorin-t és az LXLE-t a notin próbáltam ki az asztali gépeken még nem, ezeken még elműködik valahogy a rendszer. Most a notira keresek valami normálisan működő Linuxot, de nem találok, nagyon sokat kipróbáltam és most gyakorlatilag használhatatlan. A notin nem volt Debian és az ezzel kapcsolatos Grub problémát más is jelezte, ám ettől függetlenül elképzelhető a HW gond, de mind a három gépen? Ennyire peches lennék?!
Valóban érthetetlen, hogy egy linux sem működik feltelepítve, így felmerült bennem a HDD hiba lehetősége, nézegetem is hol mennyiért lehetne venni, esetleg SSD-t, de szinte már csak SATA3 csatolóval lehet kapni, akkor hozzá még az IDE átalakító, lehet nem is fér a notiba. -
nagyúr
válasz Blum1866_2 #26904 üzenetére
Nem tudhatja meg! Kapitány mindenkinek írja ezt, csak neki nem. Te se szólj erről neki!
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Blum1866_2 #26901 üzenetére
Nála HW gond van. Azon a gépen még a Debian sem ment el. Vagy hibás HW, vagy valami rejtélyes összeférhetetlenség mert ennyi disztró nem lehet rossz amennyi nála folyton meghal.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
teleahocipöm
senior tag
válasz Blum1866_2 #26726 üzenetére
Hát igen régebben XP alatt hamar megcsináltam, csak Linux alatt szenvedés az egész. Hardver hiba lenne, nem tudom, valami tesztprogramot kellene futtatni, talán az kimutatná, talán. A pendrájv az OK, új, a Debian fájlokat láttam rajta, tehát a rendszer olvasta, csak formázni esett nehezére és rárakni egy linuxot, mert ahoz már nem látta.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz Blum1866_2 #26697 üzenetére
Azért valljuk be, hogy nem teljesen normális vagy inkább nem felhasználóbarát az ha egy op-rendszer nem ismeri fel a csatlakoztatott meghajtó. XP-vel ilyen gondom csak akkor amikor a meghajtó döglődött, vagy a bios-ban elbabráltam én vagy a rendszer valamit. Van egy alapvetően gyors rendszer és az ilyen apróságokkal bosszantja a linux ez egyszerű felhasználót, mint a "mount" meg a terminál, meg az frissítésekkori állandó hibaüzenetekkel, böngészők összeomlása.. Vagy csak én fogom ki és mind a három gépen???
-
N0zer0
senior tag
válasz Blum1866_2 #26697 üzenetére
Nem, ez nem a te egyéni hülyeséged, hanem pendrive-ot valóban baromság automatikusan csatolni. A modern disztrók grafikus felületén a beállítások között mindig szokott lenni erre ikon, vagy automatikus akármi, vagy csatolások név alatt, és ott grafikusan be lehet pipálgatni, hogy az eddig a gép által felismert eszközök közül melyikeket csatolja fel induláskor (a pendrive-okat is tudja). fstab csesztetését nagyon nem ajánlom, főleg kezdőnek nem, másodpercek alatt hazavághatja az egész Linux-telepítést.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz Blum1866_2 #26692 üzenetére
Megnéztem, a "Lemezek"-ben az "Azonosítás mint"-ben lehetett állítani és erre raktam:
/dev/disk/by-id/usb-_USB_DISK_2.0_...... és akkor a "Csatolás pont" automatikusan ez lett:
/mnt/usb-_USB_DISK_2.0_...... Beütöttem az "lsblk -f" parancsot és az utóbbit mutatja az sdb -vel egy vonalban. Ha ezt tudom, nem írom át sem a csatolási pontot, /dev/sdb -re, utána már bárhogy állítottam nem lett jó.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Digitális Állampolgárság Program
- Steam topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen autót vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest