Új hozzászólás Aktív témák

  • TAKÍÍ

    tag

    Apám vett egy új gépet (Intel pentium G3250 4 GB ram). Már nagyon ideje volt, mivel az ős régi Barton magos Athalon 2600+ már nagy gyenge volt. A régi gépre én telepítettem még egy Linux Mint et Cinamont. Apámnak bejött. Most egy Dual boot ot akarunk létrehozni. Azért legyen néha windows is.
    Az új gépen fenn van már egy Win 7 32 bit. Terveznénk feltenni egy Linux Mintet 32 bit pluszba, de ilyet még nem csináltam.
    Apám viszont már felrakott valami Ubuntut még egy Xp re anno. Szerinte ez a világ legegyszerűbb dolga. Elindította Xp alatt a Linux telepítőt, beálított valami csúszkán hány giga helyet ad az Op rendszernek azt jó van....Valahogy Grub rendszerindító is lett. Nem ttudom ez így mennyire standerd vagy jó?
    [link]
    A linken pedig particionálnak és úgy telepítenek.(mondjuk ez ubuntu nem is Mint) És mintha máshol is inkább ezt a verziót javasolták volna, mert a Win így biztos "nem sérül".
    Én még ilyen dual bottot sose használtam szal lehet hogy most az 1+1=2 térek ki de fontos.

    Én úgy gondoltam, ha a két külön partícióra telepítek, akkor akét Op rendszer "nem látja egymást." Tehát ha mondjuk én belépek a Win 7 intézőjébe, akkor ott nem láthatom a Linux partíción tárolt adatokat. A két Op rendszer között a partícóra, mint egy betonfalra gondolak, amin nem lehet át látni.

    Apám szerint mikor ő használta a Win Xp/Linux gépet, akkor szerinte ilyenről szó se volt. A windows-os fájlokat simán láttad Linux alatt és fordítva is. Ez nekem így egy nagy mosléknak tűnik. Ugye elvielg a Linux biztonsságos és vírusmentes, de ha egy WindowsBécsikapunyi rést hagyok rajta, akkor nekem az már nem tetszik.

    A lényeg hogyan kell Dual boot t rendesen telepíteni. Apám most nem örül, hogy én azzal jövök, hogy partícionálni kéne a vinyót. Szerinte felesleges. Tényleg igaza van? Ha mégse akkor küldjetek valami cikket, ami erőteljesen érvel a partícionálás mellett. :) (mert az nem lesz elég ha azt mondom, hogy de a PH-n azt mondták, hogy..) :W A lényeg ha telepítek, akkor, tudni akarom, mit telepítek és az tuit jó legyen.

    (Régen USB-vel raktam fel a Mintet (LinuxLiveUSB). Most van USB 3 am és UEFI BIOS. Nem tudom az most mennyit kavarna a történeten?)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák