Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
siddis
őstag
A héten vettünk egy ilyet, eddig tökéletes, már csak a digitális adásokat kéne valakinek bekötnie -mondjuk a szolgáltatónak- de nem kapkodják el. Szerintem most a legjobb ár-érték arányban, ha nem kell semmi extra, eddig minden .mkv-t, .avi-t, .divx-et vitt a lejátszója. Megnéztem egy Trónok harcát 1080p-ben, még az egyik szereplő orrán a szőr is látszik.
A hangszórója nagyon szépen dűbörög mozi-módban, azért jó az a +10watt. Mindkettő lefelé van fordítva. Sok előre programozott kép és hang mód van, de én kézzel belőttem a szememhez.[ Szerkesztve ]
-- Aux armes, citoyens --
-
7Sony7
addikt
Üdv. Teljesen jó a hangminőség. Persze dübörgő basszusok nincsenek, tehát akciófilmhez kevés, de pl mesenézéshez, átlag filmekhez teljesen jó. A Hi-FI-t nem helyettesítheti, de rendben van.
A Blau állítólag már kínai. És attól, hogy jbl, még nem biztos, hogy jobb a basszus. A többi meg az LG ben is rendben van.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
pn4hvq
senior tag
Péntek óta egy LG LH5100 figyel a gyerek szobájában. IPS paneles, ez azt eredményezi, hogy a betekintési szögek oldalról, alulról is hibátlanok, hátránya, hogy a fekete sötétszürke. Éjjel filmet nézve feltűnhet a nem teljes fekete (lehet, hogy beállításokkal el lehet játszani vele, hogy jobb legyen). A kijelző tükröződik, nappal ez problémát okozhat, mert esetünkben pl. látszanak a szekrények.
Csatlakozók száma kevés, egy hdmi, egy scart és egy usb és egy koax. Nekünk megfelel, mert egyetlen usb hosszabbító kábelt kötöttem bele, ha netalán pendriveról filmet néznénk (ja, nálunk falon van, így nehezen férnék hozzá a csatlakozókhoz, mert mind hátrafelé néz, egyik sem oldalra). Hangja egyszerű, de tökéletesen megfelel arra, amire vettük. Smart funkciók, 3d és egyéb extra nincs, ez egy alap tv.
Egyetlen 1080-as felbontású mkv-t próbáltam ki vele, amiben 2 hangsáv volt (felirattal nem teszteltem), azok között tudott váltani és a rajzfilmet is zokszó nélkül lejátszotta.
Nagyjából tudtam, mit veszek, mert van itthon egy IPS paneles 50LF652V is, így a képminőséggel tisztában voltam.
2 nap használat után nem bántuk meg, hogy ezt vettük, amire nekünk kell, gyereknek a szobájába, tökéletesen megfelel.
Remélem, segített a hozzászólásom . -
PioDVD
senior tag
Volt itt 1-2 beállítás, de nem biztos, hogy mész vele valamire. Én megpróbáltam, de nálam fakó, még tán életlen (mosott) kép is lett az eredménye, az Eredeti sokkal jobb a 4 tagú család minden tagja szerint. Próbáltam volna a Haladó 1-et olyanra állítani, de ugye egészen más paraméterek vannak Eredeti és Haladó módnál, ez nem jött össze. Mivel nem nálam lesz a tv, nem foglalkozom vele túlságosan, de jövőre megint leszek gondban, mikor magamnak nézek tv-t.
Ja, egyelőre a földön van a tv és ips ugyan, de oldalról-felülről nézve bizony nem ugyanaz a színe. (Lehet, hogy csak azért, mert nem csak oldalról nézem, nem tudom.) De a fentiek miatt nem érdekel, a következőnél viszont nyilván fog.
Garancia: beszéltem az Lg-vel, azt mondták, a regisztráció sem fontos, csak a számla legyen meg.
-
Soká
senior tag
"Háttérfény meg nem lesz mellett az tuti."
Ezt most nem egészen értem. Miért?
Nem tudom, hogy mi most a trend, régen a kis tévéknél ajánlották, hogy legyen valamilyen szerény világítás. A mozikban erre nem nagyon van szükség mert a nagy vászon kitölti a látómező jelentős részét. Én az 50'os tévénél 2,5 méterről nem igénylem feltétlenül a háttérvilágítást, de azért használom, mert egészség szempontjából biztos, hogy így a jobb. -
törölt tag
Az természetes, hogy más fényviszonyok között más beállítás a nyerő. Kalibrálásnál is érdemes 2 profilt csináltatni. Próbáld meg amit ajánlottak, az energiatakarékost, vagy esetleg használd a dinamikus kontrasztot minimális fokozaton. Vagy csinálsz a haladó 1-re nappali, a 2-re esti profilt. Ha mondjuk töksötétben nézed órákig, az nem túl nyerő a szemnek.
K Norbi
Ezeket a hibás fordításokat kihagynám az első 3-nál, talán így egyszerűbb:
W - LG Display IPS
Y - LG Display IPS
Z - LG Display IPS[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
[link]
TV hátulján a címkén megtalálod. pl BEEYW - a gyártó és típus panel, ami épül
W - mátrix első sorozatgyártású változata LG Display Co., Ltd. (2012, 2014) IPS
Y - az első változat mátrixtermeléssel LG Display Co., Ltd. (2011, 2013) IPS
Z - mátrix második változata a termelés LG Display Co., Ltd. (2011, 2014) IPS
U - LG Display Zrt. IPS
P - LG Display Kft. IPS
Q - LG Display Zrt. IPS
V - LG Display Kft. IPS
R - LG Display Kft. IPS
H - Chi Mei Innolux (IPS)
J - Chi Mei Innolux (S-MVA)
D - AU Optronics Corp.. (A-MVA)
T - AU Optronics Corp.. (A-MVA)
M - SHARP CORPORATION (MVA), vagy Heesung ELECTRONICS LTD
S - a Sharp Corporation (MVA)
G - Chi Mei Innolux. (TN)[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
próbáltad már a kép beállításnál -energiatakarékos üzemmódnál - Közepes szintet választani.
Nekem ez jött be vagy fél éves kínlódás után.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Soká
senior tag
"Ami nappal jó az este nem."
Miért is lenne jó teljesen ellentétes fényviszonyok között? Talán a legalapabb telefonoknál is beállítható, hogy a kijelző fényereje automatikusan igazodjon az adott fényviszonyokhoz. Biztosan létezik ilyen tv-nél is csak ki tudja melyik árkategóriától felfel? Kb. egydolláros szenzor kérdése lehet...
Te este totál sötétben szoktál tv-t nézni? Mert ha van a szobában egy kis háttérfény akkor szerintem beállítható egy olyan kompromisszumos érték, ami jó este és jó nappal is. Feltéve ha nappal nem direkt süt be a szobába, hanem van valami árnyékoló.
-
kano
nagyúr
Akkor még most vigyem vissza gyorsan, amíg lehet? Milyen panelesed van? Az LG üszi azt mondta, hogy a VA panelesnek nem olyan szépek a színei (bár ezt én nem így tudom).
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Marko_
tag
Szia, ez a képbeállítósdi nagyon szubjektív dolog, de persze, leírom.
Tv adáshoz:
Kép üzemmód: Eredeti (felhasználó)
Háttérfény: 80
Kontraszt: 80
Fényerő: 50
Élesség: 15
Szín mélység: 60
Din. kontraszt: alacsony
Din szín: alacsony
Színskála: széles
Gamma: Magasság1
Trumotion: De-judder: 1, De-blur: 10
többi képjavító kikapcsolvaMédialejátszóhoz:
Kép üzemmód: haladó1
Háttérfény: 75
Kontraszt: 60
Fényerő: 50
vízszintes élesség: 10
függőleges élesség: 10
Szín mélység: 60
Színskála: széles
Gamma: 2.2
fekete szint: alacsony
Valósághű mozi: be
egyéb képvezérlők kikapcsolvaAzt hiszem mást nem nagyon állítgattam rajta. Kipróbáltam a youtube-os Darko féle beállításokat is, de nem tetszett a végeredmény, nekem túl sárgás és fakó volt úgy a kép.
-
törölt tag
Nagyon kevés embernek tart ez több hétig. 1x szer beállítod és használod, ennyi. Később, ha úgy látod majd módosítasz rajta. Nem kell ezzel annyit görcsölni szerintem. Felejtsd el örökre azt a 81-es akármit mert ahhoz vagy szokva. Másik barátnőt/feleséget is nehéz megszokni egy hosszabb kapcsolat után. De ez csak 1 vélemény, ne vedd komolyan .
-
törölt tag
Az is lehet a gond, hogy hozzászoktál egy másik képi világhoz a régi tévével, ami lehet akár jó vagy rossz is, pl. túlszaturált, túlhúzott beállítási értékekkel is éppen, másoknál meg hogy a kis tévénél megszokott közelségből nézik a hatalmas kijelzőt.
Akik kalibráltatják a tévéjüket, egy darabig fakónak találják a tökéletes színeket. Idő kell az átálláshoz. -
K Norbi
addikt
Be kell jól állítani én 3 ik hete állítgatom az enyémet, most már meg vagyok elégedve vele
Szombaton néztem egy Sony tv-t mert írták a VA panel kontrasztos erejét! Hát van benne az biztos..
De nekem már túl sok! Az se jó ha nagyon kontrasztos a kép szerintem, pedig szombatom nyomkodtam egyet biztos 30 percig a mediába! Vittem penten filmeket de az emberek feje kibaszott sárga volt akárhogy állítgattam.. Azt mondja az eladó itt ez a lényeg a kontrasztos kép! Mondom igen ennél meg ennél a filmnél elismerem, de nézd meg a másik kettőt! Borzalom volt!
Nekem az IPS sokkal faszább.. "Meg hát kinek mi a jó"[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
Hogy érted, hogy képbeállításai? A gyári profilok? Azok ritkán használhatóak. De ha a főmenüben rámész a képprofilválasztó mezőre és OK-t nyomsz, bejön egy új lap, ahol sokminden állítható. Pl. eleve túl magason van az élesség, be van kapcsolva a dinamikus kontraszt (ami itt digitális effekt), stb. Bár engem is idegesít valami: nem minden profilban állítható minden. (Azért már ne a felhasználó helyett akarják eldönteni, hogy milyen legyen egy profil...)
-
Beni2360
félisten
Ha vissza olvasol látod, hogy rádiós egérrel és billentyűzettel menni fog a dolog.veszel egy hoszabb USB elosztót bedugod hátra, hogy i tudd vezetni a tv alatt előre és abba megy a két vevő egység. van kombó is de az ugyan az mint a távod. Esetleg kérhetsz kölcsön valakitől próba képen, nem kell kimondottan egy fajta hozzá.
5 méterhez már jó szemednek kell lenni, hogy lásd amit gépelsz.
Esetleg indulásnak ennyi segítség már megteszi.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Black Dragon
addikt
Eddig mindenki felrakta hibátlanul a frissítést, nem volt senkinek sem gondja vele, mármint beállítás vesztéssel vagy hasonló gondokkal. 1-2 kolléga jelezte a CI modul meghülyülését, de nálam a dobozos megoldással továbbra is működik tökéletesen, minden más pedig csak javulni látszik.
-
Beni2360
félisten
Még nem ennyire okos. Lásd Pc és okos telefon közti kapcsolat teremtéshez is több minden kell.
Pedig egy kis androidos progival megoldható lenne.
De akkor mi marad a jövő generációnak?
Mozgás, én már ledolgoztam 50 évet, nekem már itthon kell ugrálni.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
-
törölt tag
Akadásnál ki lehet kapcsolni a TruMotiont, vagy olyan fokozatra állítani, ami neked megfelel. Ha Felhasználói beállításra teszed, akkor a De-Judder 1 és De-Blur 7 vagy 8 jó szokott lenni. Vagy a valósághű mozi funkciót kapcsold be. Cikk.
Vannak itt LF652 beállítások, csak keresni kell: (#63904), 63906 , (#64293) , vagy videó.[ Szerkesztve ]
-
NonPiskóta
csendes tag
Akadozó kép esetén a True Motion-t ki kell kapcsolni. Bekapcsolva én is tapasztaltam beakadásokat, így kikapcsoltam. Továbbá angol menüt feltételezve a dinamic kezdetü sorok mind kikapcsolva, dinamic color, dinamic contrast ha jól emlékszem. A megfelelö színbeállításokkal még nekem is játszanom kell, de alapjában véve tetszik a színe. Nekem 43uf640v van.
[ Szerkesztve ]
-
Manka76
senior tag
Wifi-vel kapcsolatban annyi esetleg hogy próbáld meg másik csatornán a routert. A 11 felettieket nem mindíg szeretik.
Vagy csináld WPS kapcsolódással.LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.
-
direwolf
őstag
Egyáltalán nem rossz a tv saját lejátszója, szinte mindent visz usbről. A kezelése is rendben van magic remote-al, normállal kicsit szenvedős (szerintem). Viszont ha igényes vagy a képminőségre, akkor látni fogsz különbséget a tv lejátszója és egy szgép hdmin átküldött (természetesen normálisan beállított) képe között. Nem jelentős, csak van.
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
törölt tag
Akkor próbáld ki, melyik a kényelmesebb megoldás. HDMI-vel a gépedről: egyszerű, könnyű használat, mindenevő, nincs méret vagy formátum korlát, kínlódás a másolgatással, hangsávok, feliratok kezelése, jobb kép és hangminőség, stb, stb. Próbáld ki mindkettőt. Hasonló különbség, hogy a gépedről böngészel, vagy az okos tévédről.
-
Beni2360
félisten
Ez után már kutakodtál? otthoni adatátvitel elektromos hálózaton
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
törölt tag
Van itt is segítség a beállításokhoz. Vagy az itt található a 630-as is hasonló lehet. Vagy ilyen kisokos: a tévék beállítása
Wifivel vannak és lesznek is gondok, ez csak félmegoldás, sokkal jobb a kábel. Filmezéshez pedig a legjobb minőséget, és testre szabhatóságot csak HDMI-vel kapod.
A smart menüben(kék gomb) van Használati Útmutató.
A Csatorna> csatorna szerkesztése menüben tudsz sorrendet változtatni, vagy az egy kedvencbe belerakni a fontosabbakat. A fenti Téma összefoglalóban pedig van segítség komplett csatorna rendezéshez(ChanSort).(#67862) Beni2360 kérdezte tőled:
Esetleg pontos szolgáltatást írnál? -
Beni2360
félisten
Esetleg pontos szolgáltatást írnál?
Mert nekem a T-hommal koaxon jövő IPTV minőségével volt van kifogásom.
Nagyon nehezen majd fél év után találtam megfelelő 80% beállítást.
Messze lakom az elosztótól és ezért kockásodik a kép gyors mozgásoknál és az sd adások RTL-TV2 borzalmas volt.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
mystys
csendes újonc
Szia!
Én szombaton vettem meg, két kisgyerek mellett még nem nagyon volt időm, mindent beállítani, átnézni, de első benyomásra nekem bejön.
A képe szép, amit egy tv-nek tudni kell, tudja.
Nekem a 3D nem kellett volna bele, de végülis nem bántam meg, mert mókának jó
Ha valami konkrét kérdésed van kérdezz, bár mint mondtam még magam sem ismerem annyira...---50LF652V, Iphone6plus--- "getting by looking ahead the day you die"
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- ASUS routerek
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali VGA-s kérdések órája