- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
polgi803
őstag
Sziasztok!
Mivel LG tv mellett tettem le e voksom, ezért titeket kérdeznélek,hogy 210-220k között mit ajánlanátok ami közel ez (47LB671) a teljesítmény/szolgáltatás ? mert eddig ez a befutó,de ha van picivel olcsóbb,akkor jó lenne...köszi a segítséget előre is!
-
milanakos25
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a gond, hogy tavaly nyáron vettem egy LG led hd tv-t és véletlenül addig állítgattam a csatornarendszert, hogy megtaláltam a kábeles dtv funkciót. Itt kezdődnek a gondok. A házunkban 2 szolgáltató van, t és digi. Mindkettő set top box-al üzemel, a digi sima műholdas, a t sem ip tv, csak egy egyszerű digitális. Az én tévémhez pedig mezei kábel van, t alapcsomaggal. Azt kérdezném h miért van az hogy miután elállítottam az lg tvm csak digitális adást fog, talál 135 digitális csattornát, tök szuperül kiír mindent, h mi fut éppen, meddig tart, stb. Mint a t home, vagy a digink. Ám csak 2 csatorna jön be. az m1hd és az m2hd, plusz 3 rádió. Kossuth,petőfi,bartók. A kábeles adók, pl c36 ( ami eddig a mezei m1 volt). stb megszűntek. Ha a beállításokat nézem ott kiadja h upc , mint szolgáltató, holott nekünk az sosem volt és nem is lesz,. Ha rámegyek, hogy további szolgáltató akkor keres és talál 135 csatornát, amiből kettőt tudok fogni. De ha megnézem a csatornákat azok egytől-egyig a t csatornái. Mivel nincsenek extra csomagjaink, ezért gondolom h pl a hbo eleve nem jön be, de pl egy sport tv, vagy rtl klub.nak be kéne jönnie. De nem. csak m1 és m2 , ráaádsul hd-ben. Nem értem. Valaki tudna segíteni?
Köszi szépen!
u.i. Viszont a vb meccsek nagyon király minőségben vannak, szóval lehet a foci vb ideje alatt nem is nyúlok hozzá !
Milán -
milanakos25
csendes tag
válasz milanakos25 #39952 üzenetére
Elnézést, azt kifelejtettem, hogy akrámelyik csatornára megyek az m1,m2-n kívül az irja ki, hogy nincs CI-modul
-
HofiZoli
senior tag
válasz milanakos25 #39952 üzenetére
Mert a DIGITÁLIS keresést állítottad be, nem az ANALÓGOT. Hangold újra és keress analóg kábelre.
Egyébként LG-n lehet keresni analóg ÉS digitális csatornákra is együtt.[ Szerkesztve ]
A hozzászólás elolvasása kizárólag erős idegzetű fórumozóknak ajánlott! A hozzászólás elolvasásából adódó esetleges fizikai és szellemi károkért a hozzászóló nem vállal semmilyen felelősséget!
-
polgi803
őstag
Ez a két tv sokban különbözik? Mármint van olyan jó élmény mindkettőt nézni? Vannak problémák a gyengébbel? pl filmlejátszásnál,vagy focimeccs közben,szóval elmosódás,ilyesmire gonoltam.
LG 47LB650V vs LG 47LB671V -
StSanya
senior tag
Mi van megint, mi ez a frissítés LA66x-hez?SOFTWARE FILE(VERSION 04.24.08)
Fájlnév Kiadás dátuma Méret
Software_File(Version_04.24.08).7z.005 2014/06/16 92,160K
Software_File(Version_04.24.08).7z.006 2014/06/16 92,160K
Software_File(Version_04.24.08).7z.001 2014/06/16 92,160K
Software_File(Version_04.24.08).7z.002 2014/06/16 92,160K
Software_File(Version_04.24.08).7z.003 2014/06/16 92,160K
Software_File(Version_04.24.08).7z.004 2014/06/16 92,160K
Software_File(Version_04.24.08).7z.007 2014/06/16 83,288K
Software_Upgrade_Guide(English).pdf 2014/06/16 671KBocs, csak talán újracsomagolták és darabolták a régi firmwaret...
[ Szerkesztve ]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
dunc
nagyúr
Sziasztok a Edigitálnál ezek vannak mind egy árba, van különbség?
LG 42LA660S
LG 42LA690S
LG 42LA691SMelyiket érdemes, mindháromba van mélynyomó?
-
taknyí
senior tag
Egyiket se, túl vannak árazva... Tudtommal a 690-es tv-nek felső vízszintes és 2 függőleges kerete egyáltalán nincs ez egyfajta külcsín van akinek zavaró a keret, azok igényét elégítik ki. A belsőről fogalmam sincs miben más mint a 660-as gyanítom sokban nem térnek el tudásban... Szerintem egyformán jó bármelyiket veszed.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
Watt25
veterán
válasz milanakos25 #39953 üzenetére
Igen, az van, hogy befogtad a T-s DVB-C adásokat. Ha veszel CA modult (asszem Conax kell, de ezt kérdezd meg T-s embertől) és ezt teszed a tévébe, majd ebbe teszed a T-s box kártyáját (ha nincs box, akkor kérj), akkor elvileg működik a dolog box nélkül és lesznek digitális adásaid. (Ami sokkal szebb, mint az analóg.)
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
myibit
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi tudom hogy nem igazán ide tartozik,de segítséget szeretnék kérni 5.1 bekötéssel kapcsolatosan.
Venni szeretnék egy LG42LA620 TV-t és ehhez szeretnék hozzákötni egy már meglévő Orion erősítős 5.1 hangfalszettet.
A TV- nem látok 5.1 RCA kimeneteket ami az erősítőn bemenetként van.
Össze lehet kötni valahogy?
Esetleg valami másik kábellel?
A lényeg az lenne hogy a TV-hez csatlakoztatott pendriveról vagy PC-ről 5.1 hangú filmet szeretnék nézni és hallgatni.
Ez vajon megoldható-e?
Ha segítene valaki megköszönném. -
tom570
aktív tag
Sziasztok! csak én nem tudok bejelentkezni a youtube-on vagy másnak is van ilyen problémája?
(tv-n bejelentkezés, pc-n kód megadása és a tovább gombra kattintva nem történik semmi)/Give them nothing! But take from them everything!/
-
milanakos25
csendes tag
válasz milanakos25 #39970 üzenetére
Szóval. Már megvan mit kell vennem.
STRONG CAS7 Conax/CAM modul
ez, legalábbis remélem. Szóval, ha ezt megveszem, akkor utána el kell mennem a T-hez kérni egy kártyát? De akkor az egy új előfizetés lesz , szerintem. Viszont ugyanazokat az adásokat leszek képes fogni, amiket anyámék is a T-s előfizetésükkel, jól gondolom? De ezt eljátszhatom a digivel is? Kérhetek tőlük is kártyát, és akkor ugyanazok a digi-adások lesznek, mint a digis tvn? De hogyha ezt új előfizetésnek számolják, akkor inkább hagyom a fenébe az egészet :-)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz milanakos25 #39971 üzenetére
Diginél kábelhez nem kell kártya,csak alkalmas TV (DVB C tuneres ),műholdnál meg tudtommal csak beltérivel fogható az adásuk.
-
OldAkita
aktív tag
válasz milanakos25 #39971 üzenetére
T-nél ez úgy működik hogy igényelsz egy új set top boxot aminek fizeted a havi bérelti díját. Ehhez az új set top boxhoz tartozik egy kártya. Kiveszed, betolod a megvásárolt CI modulba, modult betolod a tv-be, set top boxot elteszed a szekrény aljába és soha többet elő sem veszed. Abban viszont ne reménykedj hogy úgy kérsz kártyát hogy a boxukat kenjék a hajukra neked csak a kártya kell, mert nem fognak adni! Le fognak húzni a box bérleti díjával ha akarod ha nem! Tudomásom szerint más szolgáltatóktól lehet csak kártyát is havidíjért bérelni.
-
huncutka1029
addikt
Te LA sorozatot írtál 660 690 és 691
Ezek teljesen azonos műszaki tartalommal rendelkeznek, a 660 a standard, a 690 És a 691 csak színében és a keret kialakításban tér el.
Fogalom zavarban vagy, vigyázz! a 2013-as sorozatban is van aminek S- a vége, és Van aminek V-
Itt nem az oprendszer, hanem a régió más!
Pl Magyarországra és kelet EU-ba az S-végűeket hozták forgalomba.
A V-nyugat Eu. Smart és prémiumban nem lesz minden elérhető velük, mert van ami országfüggő.
Lehet, hogy nem tudsz magyarországot kiválasztani rajta.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Danika256
aktív tag
válasz myibit #39968 üzenetére
Hali,
Nem analóg csatlakozó kell hanem digitális Toslink optikai.A TV-n ehhez való kimenet található. Így a DTS és DD5.1 hangsávot továbbítja a tv, de ehhez megfelelő decoder is kell, nem tudom az erősítőd tartalmaz e ilyet. Ha van rajta optikai bemenet, akkor igen, nyert ügyed van!
Ha nincs, akkor kell dekóder is hozzá. Ha ez a helyzet állt elő, keress priviben, lehet tudok segíteni . -
dunc
nagyúr
válasz huncutka1029 #39974 üzenetére
Szerintem akkor a 691 lesz.
-
Schatt
csendes tag
válasz gubacsino #39950 üzenetére
Én a Geeks teszt beállításaival használom a haladó1 et mot tanácsra teljesen lenvettem a helyi sötétítést és dinamikus kontrasztot bár normálon szebbek a szinek de így nem alig látszanak a felhők.
Más ha jól látom ez a tipus nagyobb méretben is edge ledes akkor miért jobb az 50es?
+ egy, de tényleg szubjektív megjegyzés,szerintem a szemünk sem egyforma, lehet, hogy ami nekem fáj, más észre sem veszi, (nálam a hangoknál van a gyengeség ))Üdvözlettel: Attila
-
törölt tag
55LA965V-ről mi a véleményetek?Nem találok róla tesztet...
-
Tibi1974
újonc
válasz Tamás34 #37735 üzenetére
Üdv!
Nagyon sok olyan tv van a piacion ami felújított, garanciából kivont és azokat adják az ily outlett áruházakban, gagyibb vebes áruházakban, szerintem te is ilyenbe futottál bele.
Én most vettem egy LG42LA660S és nagyon szép a képe és mindennel meg vagyok elégedve rajta.
Meg kell nézni hol veszed meg!!!! -
gubacsino
aktív tag
válasz Schatt #39979 üzenetére
Arra geek re ráakadtam én is. Találtam másikat is. De van itt is, csak kicsit vissza kellet olvasni. Elődeink már jártak ezen az úton. Bár más modell, de mégis csak rokon, rengeteg hasznos infó, tesztkép, és videó van erre a célra "nekünk" is bespájzolva. Utólagos köszönet a gyűjteményért.
chrome-extension://bigefpfhnfcobdlfbedofhhaibnlghod/mega/secure.html#F!2ppiAAjA!YZSOcS-BpacPf4CfYwxVRg
Nem szándékoztam ezzel ennyit foglalkozni, de nincs mit tenni. A LA620s akár, hogy is nézem a kategóriájának a
belépő szintje. Csodákat nem lehet tőle várni. Nekiugrottam, mint kis béka a falnak, és bár diploma nem kell hozzá, rá kellet jönnöm, az csak úgy "izomból" elsőre nem fog menni.
Ahogy mondod, kerestem én is egy általános anti dirty could beállítást, de mivel egyéni ízlésektől, környezeti viszonyoktól (ablak, lámpa stb) is függ, ezzel mindenkinek magának kell megküzdeni. Lassan, de biztosan, azért tisztul a kép[ Szerkesztve ]
-
Pukikaz
csendes tag
Hupsz most aztán elbizonytalanodtam rendesen. 42 LA 660S típust akartam venni.
De most aztán írtok mindent hogy javitottakat árulnak na meg hogy nem faxsza.
minden féle gari no mik vannak.
Ki vagyok készülve. -
gyeniko
őstag
válasz Pukikaz #39984 üzenetére
Szerintem nem ennyire rossz a helyzet:
Ha a TV-t a gyárban javították (LG), akkor a dobozra rápecsételnek egy kb. 10 cm átmérőjű kör alakú vörös bélyegzővel, melyen ez olvasható: R/B, illetve az is, hogy "out of warranty".
Ezeket valóban a gyárban javították (a javítás nagyjából a tápegység, valamelyik panel, vagy a display cseréjéből állhat, ugyanis a gyárban csak teljes részegységek cseréjét tudják elvégezni). Az én személyes véleményem az, hogy ezekben a készülékekben műszakilag megbízhatsz, bár ezekre "csak" üzleti garancia létezik. Számomra bizonytalanabbak azok a készülékek, melyeket valakik már kibontottak, de nincs nyoma annak, hogy miért.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
eigentum
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem 1 LG 39LA650V típusú készüléket. Ehhez még nem jár alapból a Magic remote távirányító, amiről tudtam is. Ám az eladó javasolta, hogy van valami LG applikáció, amivel könnyebb a kezelése a készüléknek. Ám fogalmam sincs mit és merre keressek. Samsung Galaxy S (I9000) telefonra szeretném. Android 2.3.6 Gingerbread rendszerre. Valaki megírná lépésről-lépésre, hogy mit kell tennem ehhez???
Illetve nekem az sem világos, hogy ez az applikáció bármilyen androidos telefonon működik???? Nem kizárólag LG kompatibilis??? A válaszokat előre is köszönöm.Üdvözlettel:
Eige
-
Watt25
veterán
válasz eigentum #39987 üzenetére
Androidos telefonod van. Nem evidenes, hogy szétnézz a Google Play-en?
[ Szerkesztve ]
-
eigentum
csendes tag
válasz Watt25 #39988 üzenetére
Több appot is találtam, nem tudom melyik lenne a hozzá megfelelő. Illetve azért tettem fel a kérdést, mert nem tudom azt sem , hogy a TV-n mit kell hozzá beállítanom, ezért kértem lépésről-lépésre. Továbbá, mivel LG app ezért nem tudom, működik samsung telóval, avagy nem...
-
gyeniko
őstag
válasz Pukikaz #39986 üzenetére
Az "európai" garancia = üzleti garancia.
Az R/B termékek értékesítésével valóban az outletek foglalkoznak, egyenesen rá kell kérdezni, hogy mi a TV eredete, van-e rajta R/B pecsét, stb. Ettől még félrevezethetnek, de a helyszínen ellenőrzöd a dobozt, a dobozon és a készüléken lévő gyári számot összehasonlítod, stb. ha bármi nem kóser,gyanús, vagy nem tetszik a masina képe/működése/stb., 14 napon belül visszaküldöd.Egy kérdés: mit gondolsz, mi a sorsa azoknak a készülékeknek, melyeket a T. vevő 14 (régebben 8) napon belül visszaküld bármilyen okból? Gondoldod, hogy a kereskedő ezeket bontottként igyekszik eladni 10% engedménnyel, hogy bukhasson rajta 5-7%-ot? Valószínűleg nem ezt teszi: ha van rá mód, akkor megpróbálja visszacsomagolni, mint ha ki sem bontották volna. Ha nem sikerül, akkor mond egy mesét.
Az igazi baj akkor van, ha a készülék korábbi visszaküldésének oka olyan "hiba", mely nem tartozik a garanciális körbe (pl. felhösödés, bevilágítás, határérték alatti mértékű pixel hiba, sávosodás, tápzúgás, stb.), márpedig ok nélkül senki nem küld vissza készüléket, ugye...?A legfontosabb, hogy a vevő tudhassa az igazat, ekkor van lehetősége eldönteni, hogy milyen kockázatot vállal valamiért (olcsóbb ár) cserébe.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Watt25
veterán
válasz eigentum #39989 üzenetére
A kérdésed arról szólt, hogy hogyan kell Androidra appot letölteni... (Ám fogalmam sincs mit és merre keressek)
Én a konkrét appot linkeltem, amelyet egyébként az LG távirányító kereséssel is meg lehet találni (második találat).
A sok aggodalmaskodás helyett inkább meg kéne próbálnod letölteni és kiderül, hogy fut-e. (Fut.)
Wifi router-re rákötöd a tévét, ugyanarra a wifi-re csatlakozol a telefonnal és mögy. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
eigentum
csendes tag
válasz Watt25 #39994 üzenetére
Mindkét eszköz párosítva van a routerrel, a TV-n tudok is netezni a saját távirányítójával, tehát a párosítás sikerült. A telefonon is megy a net. Elidítom az appot. Ráindítom az eszköz keresést és azt írja, hogy nem talál TV-t A hozzászólásoknál sokan írnak hasonló hibát, megfejtés mégsem jött rá, az általad mellékelt linknél.
-
gyeniko
őstag
válasz Pukikaz #39992 üzenetére
Én elmennék az üzletbe "beszélgetni", feltennék néhány egyenes kérdést és meghallgatnám a választ. Amennyiben rendben vannak a válaszok és van konkrét típus, mely érdekel, akkor azt megnézném üzem közben (amennyiben van belőle bontott). Hazaérkezésem után (vagy akár az első kávézóból) interneten rendelném meg a terméket, így biztosítanám magamnak a 14 napos elállási lehetőséget.
[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
polgi803
őstag
Egy olyan kérdésem lenne,hogy az LG tv-k érzékenyek a 3D Filmek különböző formátumaira?Van olyan amit nem tud kellő minőségben lejátszani?Nem szeretném nevén nevezni a gyereket,de biztosan értitek a kérdést.
-
Danika256
aktív tag
válasz polgi803 #39997 üzenetére
Maga a TV bármilyen 3D formátumot le tud jásztani HDMI-n keresztül, de ha a belső lejátszási lehetőségekre vagy kíváncsi, akkor azt kell mondanom, hogy az mkv-kon belül mindent visz. Az LG-n a passzív technológia miatt SBS formátum nem ajánlott a felbontás romlása miatt, ehelyett over/under vagy más néven top/bottom formátum ajánlott hozzá.Ezzel a formátummal 3D-ben is elérhető az agyban leképezett FULLHD3D.(nah most a samu fanok jöhetnek azzal hogy nem, pedig de.. ) Belső lejátszónál számolni kell azt hiszem a fájlméret limitjével is, ha jól emlékszem ez 25GB.
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz Danika256 #39998 üzenetére
semmi baj az SBS formátummal sem, nem látványos a felbontásból eredő veszteség.
Ne mondjatok olyat, hogy nem ajánlott. A filmek nagy többsége ebben a formátumban elérhető.
Ugyanúgy élvezhető és agyban FHD lesz, mint a Half OU esetében.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra