Hirdetés
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Google ad-tech: a bíró szerint illegális monopólium, az USA feldarabolná
- Kibertámadás: rávették az IT-s ügyfélszolgálatot, hogy resetelje a jelszavakat
- Felfüggesztették a nemzetbiztonsági tanácsadó által választott üzenetküldőt
- Betörne a filmiparba a Google
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel. (bár eddig is vegyesen volt már mindkét topicban mindkét téma) -
törölt tag
válasz
poisson #29944 üzenetére
Hát igen, sokan a passzívot preferálják. Ha fontos szempont a 3D, akkor olvass utána a kiszemelt tévéknek, például az avforums és hdtvtest nevű komolyabb tesztoldalaknál, mert pont az a leggyengébb pontjuk a W8-as 50"-os tévéknek, hogy eléggé a szellemképesen( crosstalk) produkálják a 3D-t. Sőt, nem is adnak teljes felbontást, hiába aktív technológia. Ha ez a része nem annyira fontos, akkor ajánlott kategória, és jó képminőség jellemzi.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
poisson #29944 üzenetére
Nincs feltétlenül jobb
Az aktív teljes felbontást ad, de van, akinek zavaróan vibrál, illetve alacsonyabb kategóriájú panelnél elég szellemképes
A passzív szemüvegében nem kell cserélni az elemet, cserébe fele a felbontás, illetve ha nem pont szemből nézed, szellemképes lehet addig a szintig, mintha nem is lenne szemüveged.Ki kell próbálni, el kell dönteni.
-
poisson
csendes tag
A 3d technológiáról mintha azt olvastam volna, hogy a passzívat jobban ajánlják. Ennek van jelentősége? A különbségek alapján melyik a "jobb"? Tudom ez így elég amatőr kérdés.
Akció, legközelebb tavasszal várható gondolom (Húsvét).
-
poisson
csendes tag
Sziasztok!
Nálam működik a link!
A két kinézett típus: SONY KDL-50W805BBAE2 3D Smart LED televízió
SONY KDL-50W815 LED televízió
Árban ugyan annyi (a MM oldalán) a kettő. -
Dave567
addikt
Be próbálkoztam, hátha sikerrel járunk.
-
Dave567
addikt
válasz
-=RelakS=- #29933 üzenetére
(#29934) gorog67 (#29935) Pumma
Köszönöm nektek is.
Megpróbálkozok vele, mert szerintem így ez fölösleges, ezek a kérdések nyugodtan mehetnének a LED tv topicba is, és ahogy mondtátok, a LED is LCD. -
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #29936 üzenetére
Igen, arrafelé haladunk, meg mindegyik 3D-s is lesz idén.
-
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #29930 üzenetére
Senki nem mondta, hogy mi a feltétele a "smartságnak", csupán azt vázoltam, hogy mivel ad többet. Akkor a gyakorlati példákkal: Most egy márkát nézzünk: minden nem Smart LG tévé 2 HDMI és 1 USB csatlakozóval rendelkezik, a Smart pedig 3 HDMI, 3 USB-vel, és lesz még pl, Lan csatlakozás is. Ezt lehet előlről nézni, oldalról csavarni, de semmi értelme nincs filozofálni rajta. Ha akarod, akkor a Samut is átnézhetjük.
Dave567 Van a fórumban olyan rész, ahol a javaslatokat lehet megtenni, inkább oda írd be ezt. -
Dave567
addikt
Nem tudom volt- e már róla szó, de nem lehet ne össze vegyíteni az LCD topicot, a LED tv topiccal?
Mondjuk LED lcd topic, ez szerintem jó név lenne neki, teljesen ugyan azok vannak mit a Led topicban, ugyan azok a kérdések, STB. -
gorog67
aktív tag
válasz
#94529552 #29929 üzenetére
1. Általában lehet feltételezni, hogy a Smart tévék magasabb árába egyéb extrák is beleférnek.
2. Az usb megléte nem garancia a video lejátszásra: van tv, amelyik csak jpeg képeket tud mutatni, bár valakinek szerviz funkcióval sikerült aktiválni a film lejátszást is. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
#94529552 #29929 üzenetére
Csak arról van szó, hogy attól, hogy egy smart tv-nek több csatlakozója van, ez nem feltétele a "smart"-ságnak. A lejátszást azért kevertem ide, mert még az sem elegendő feltétel, hogy egy tv le tudjon bármit is játszani.
Ahogy láttam eddig, egy tv-t akkor hívnak smart tv-t, ha képes alkalmazásokat futtatni, lásd internet böngésző, youtube, skype, stb.
Ettől még nyugodtan árválkodhat rajta egyetlen HDMI csatlakozó. Más kérdés, hogy ez nem jellemző, mert a smart az már "prémium" kategória. Idézőjelben, mert egyre lejjebb szivárog.poisson Akkor válassz smart tv-t "normál" tv-vel szemben amúgy azonos tulajdonságokkal, ha Pumma által írt funkciók fontosak. És persze, ha a "normál" tv egyúttal olcsóbb
Ha ugyanannyiba kerül, nem baj, ha vannak extra funkciók
-
BBéci
legenda
válasz
-=RelakS=- #29927 üzenetére
Igen, pontosan ez a helyzet. A Samsung B7000 is tudott USB-ről filmet lejátszani, voltak HDMI csatlakozói, mégis "buta" tévének számított. A korábbiak és a kisebb B-s modellek csak állóképeket (esetleg zenét) jelenítettek meg USB-n csatlakoztatott memóriáról.
-
törölt tag
válasz
poisson #29924 üzenetére
Rossz a linked, inkább írd be milyen tévéket néztél ki. A smart általában több HDMI és USB csatlakozást, vezetékkel vagy wifivel hálózatba, és internetre is csatlakozni lehet vele. Böngészés, timeshift, mobil csatlakozás, + gyári kamerával skype lehetőség is van, stb.
-
poisson
csendes tag
Sziasztok!
Visszaolvastam a fórumban, hogy némiképp tájékozódjam, de a kérdésem így is a szokásos! Melyiket, miért? Ki mit ajánlana? A kinézett két készülék: http://www.mediamarkt.hu/webapp/wcs/stores/servlet/MultiChannelCatalogEntryComparison?storeId=103952&langId=-19
Nem értem a SMART-os és nem SMART-os különbségét! A nem SMART-osnál ott van, hogy Skype Ready, Internet böngésző. A SMART-os mit tud ezen kívül? A linkelt különbségek alapján, ki melyiket választaná (és miért)? Írtátok, hogy MM-ben kinézni, legolcsóbb helyen megvenni. Én ezt a két készüléket nem találtam olcsóbban. Esetleg tudtok bolt elérhetőséget megadni, ahol olcsóbb beszerezhető? Minél több véleményre lennék kíváncsi, hátha valaki egy olyan dolgot vt fel, ami előtte kimaradt más véleményéből. Előre is köszönöm a válaszokat! Szép napot! -
sanros
csendes tag
Sziasztok.Egy olyan problémával küszködök egy ideje,hogy össze akarnám kötni az LG tv-met a számítógéppel Hdmi kábellel.A probléma az hogy az istennek se látja a gép a tv-t.Mi lehet a baj?A videókártya radeon hd 6700 (win7 64bit)a tv lg LH5000..mi lehet a baj?Laptopra rádugom azonnal müxik minden rendesen
-
Scoobyka
addikt
válasz
LucasGrant #29921 üzenetére
Koszonom a valaszt akkor ezeket a heten ha tudom megnezegettem.
-
Scoobyka
addikt
Mostanaban nem kovettem az lcd-tvket.
Mit erdemes most megvenni 100e-ig? Max 40colig.
Felhasznalas: konzolon jatek,ps3-on bd filmek lejatszasa,szep kepminoseg,belso medialejatszo jo lenne ha vinne az mkv,avi filmeket kulso winyorol felirattal.
Ami nem annyira szempont azok az okos funkciok. A felhosodes es sarkoknal levo bevilagitas szokott zavarni. -
macman507
aktív tag
Hello, 100 ezer forint körül milyen TV-t ajánlotok?
Pár támpont, hogy mik kellenének: wifi, usb 3.0, főleg külső merevlemezről filmek lejátszása usb-n keresztül, filmek mindenféle formátumban, internetezni azért lehessen rajta pl. youtube, ha arról van szó.
-
Dave567
addikt
válasz
Osynho #29913 üzenetére
Azért szerintem ez nem így van, de csak szerintem, mert nagyobb felületen kell mozgatni az egeret, és volt rendesen után húzása.
(#29914) hcl: vsync a régi monitoromon, ami crt volt
, ki volt kapcsolva, de amikor rá dugtam a tv-re ,akkor valamiért engedélyezte magától, írták is nekem, hogy kapcsoljam ki, ki is kapcsoltam, onnantól kezdve jobb lett, de teljesen nem szűnt meg a probléma.
60hz-en ment Pana 50ST50-em volt, 15ms input laggal.
Mivel sokat FPS-ezek, lehet érzékenyebb is vagyok a dolgokra, és ezért nem felelt meg a tv játékra. -
-
-
-
Dave567
addikt
válasz
gorog67 #29886 üzenetére
Ha tv-t akarsz monitornak, akkor vigyázz vele, persze abban az esetben ha HD-ban szeretnél játszani.
Én sajnos rá fáztam, megvettem a szuper tv-t, és erre a gépem nem akarta vinni a Fullhd-t a játékoknál, szóval kell vas alá, rendesen, 720p-nél nem volt semmi gond, de ha már Hd-s a tv-m, akkor menjen úgy. -
kontarr
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérnék melyiket?
Az alábbi versenyzők maradtak:SONY KDL-32W705B
LG 32LB650V
Samsung UE32H6200
Előre is köszi
-
-
Captor
tag
A VORTEX LED-V32ZH8DC vettem egyet, azt semmiképpen, rosszabb képe volt FULLHD-n mint a 48"-os Panasonic-on az SD adás. Az Orion azonos típusszámon többféle TV-t futtat, amit a nővéremék vettek, azzal meg vannak elégedve. Ők a kisebb dobozút vették, aminek 3 HDMI bemenete volt asszem.
-
törölt tag
Samsungot vegyél, de ne azt a 3-as végződésűt, mert az egy gagyi változat,
kb. feleannyi beépített led, és ócska pattintós hátlap, stb. Ráadásol mégsem adják olcsóbban. A Samu topicban képeket láthatsz róla.
Amit érdemes venni az a normál változat, a Samsung UE32H4000 [link] A két másikat is hanyagold. -
Kérdés...
Orion 32D32
VORTEX LED-V32ZH8DC
SAMSUNG UE 32 EH4003Ezek közl melyik a legértelmesebb választás? Az Orion nagyon gáz?
-
válasz
-=RelakS=- #29899 üzenetére
És @Amadeus11 : Használt is opció, az lemaradt.
-
Hello!
Csak érdeklődés, 40 ezer körül milyen 70-100cm közötti LCD TV-t lehet kapni, amit érdemes is megvenni?
-
krx21
nagyúr
válasz
mitvisz #29893 üzenetére
Hát sajnos utána kell járni, hátha egy jó teszt megfelelő információval rendelkezik és közli. Sajnos a Mhz háború, amit a Samsung anno elkezdett, azóta a marketing erősen szerepet kap a műszaki adatok közlésében. Ezért jelölnek meg TV-ket 1000-1600!!!Mhz-es adatokkal. Csak valószínűsíthető, hogy a legtöbb Mhz-es jelölt Tv-k a drágábbak közül 200Hz-es elektronikát tartalmaznak. De ez évjáratonként változik. A ma megjelölt adatok származtatása sem egyértelmű. A panel elektronika valós frekvenciája és a ledes vibráltatás együtt teszi ki, de hogy ezt összeadják, vagy szorozzák az típusonként változik... Például az én mostani Sony W905-ösre motionflow xr 800Hz van írva. Ami a panel elektronika 200Hz-es megjelenítése a ledes mozgásjavítással kombinálva, ami csak a "tiszta plusz" beállítással van. Az tény, hogy evvel a beállítással tényleg tudja az 1080 soros mozgásmegjelenítést. Leteszteltem erre kihegyezett teszt videóval. Sima interpolációs normal beállítás olyan 600-700 sor körül véget ér, míg a teljesen kikapcsolt állapotban ez mindösszesen 300!! sor! (Pedig ezt sokat ajánlják
)
Alapvetően felesleges hajkurászni a 200Hz-es valós TV-ket, mert nem nagyon mondja meg az ember a különbséget...
A ledes mozgásjavítás pedig sok TV-nél kompromisszumokkal jár (az interpolációs is), mert jelentősen leesik a fényerő. Valahol ez probléma: pl: A Sony W605 bekapcsolva a funkciót, már csak este élvezhető... -
Daffni2
addikt
válasz
öcsi119 #29878 üzenetére
Monitornak tökéletes:
Samsung UE32H5500 -
-
gorog67
aktív tag
válasz
Tegla80 #29885 üzenetére
Örülök, hogy neked jó tapasztalataid vannak a W8-as Sonyval, de a kérdés az volt, hogy létezik-e 32"-os tv, ami monitornak is jó. Hibáztam, hogy a válaszomban általánosítottam, de tulajdonképpen az számít, hogy a tv / monitor szélét milyen szögben látja az ember, mert az lcd panelek oldalról világosabbnak látszanak, mert átszivárog a háttérvilágítás fénye. Persze a különböző technológiájú és árkategóriájú tévék ebből a szempontból is eltérnek.
-
Tegla80
addikt
válasz
gorog67 #29883 üzenetére
Sony W8
A "P&P" nel lehet pl a ket kep mereten varialni....kicsinyiteni es nagyitani is mind2 kepet.
Az 1iket novelve aranyosan csokken a masik,ami kb "PIP" kepmeretig csokkentheto a nagyobb javara. Nalam 50" nal mar eleg latvanyos a nagyobb kep,ami 3x" korul lehet megjelenitve. Plusz nem elhanyagolando,h szep homogen feketeje van ilyenkor is a "keppel" nem rendelkezo reszein.(a pici felett ilyenkor van boven "holt ter" ami fekete ugye)
TV tuner es PS el teszteltem csak,igy pl azt nemtom,h a dvb-c/dvb-s -t is lehetne e egyszerre megjeleniteni.(valszeg nem)De hdmi-n egy box jelet es az 1ik belso tuner kepet tutira megoldja,ami ket "tvmusor" kepe is lehet igy.A Samsungom "csak" sima "PIP"- et tudott ,de a Sony messze jobb igy a "P&P" el a mereteket relative ,de "szabadon" varialva.
Probaltam vidit keresni,de ezt pl nem demonstralja senki....csak a P&P t mutogatjak,de nem varialnak a "kepmereteken"......szoval jelenleg nincs/nem talaltam.
Szerk
PS4 el kb 1,5m rol jatszom. Nem panaszkodom semmire,ezt nyugodtan elhiheted.
(jah igen....lehetne nagyobb is az a kijelzo)
-
gorog67
aktív tag
válasz
öcsi119 #29878 üzenetére
Szerintem egy tévét sem lehet "normálisan" monitorként használni, mert nem arra készültek, hogy 40-80 centiről nézzed őket. Ilyenkor már a betekintési szög nagyon számít és tapasztalatom szerint a tévéknél sokkal rosszabb a helyzet, mint a monitoroknál. (Nem egyenletes a háttérvilágítás.) Egyébként a közelről nézésnél vagy az óriás tévéknél van értelme az ívelt paneleknek, hogy a széleknél csökkentsék a betekintési szög eltérését a merőlegeshez képest.
-
gorog67
aktív tag
válasz
mitvisz #29881 üzenetére
Az én Samumnál a fő kép lehet bármelyik belső tuner vagy hdmi. Az alkép viszont csak a belső tunerek (légi/kábel vagy műhold) egyike lehet. Ha nincs külső boxod és a kódkártyát is a tévébe dugod, akkor jó (bár nem tudsz egyszerre két kódolt adást nézni). Nem lehet egy gombnyomásra a PIP-et kapcsolgatni vagy a két képet váltogatni, menüzni kell. Ha a vételhez külső boxot használsz, annak képe csak a főképen lehet. Azt hiszem, hogy a PAP (képek egymás mellett) üzemmódban ki lehet választani, hogy melyik képhez tartozó hang szóljon, de a képek ilyenkor egyforma méretűek és a bal oldali lehet hdmi vagy tuner, de a jobb oldali csak tuner lehet. Lehet, hogy a Sony megoldása okosabb, de a boltban nem sikerült kipróbálni, tartok tőle, hogy azt sem könnyű használni. Érdemes előre letölteni a vásárolni kívánt tévék kezelőkönyvét, abból sok minden kiderül.
A legtöbb tévében 200 Hz-es panel van (az olcsóbbakban csak 100.) A többi hertz csak reklámfogás. Volt itt egy link a LED-es tévékről. Abban olvasható, hogy a sok hertz nem a szemkímélés miatt kell, mint az analóg tévéknél, hanem a mozgások jobb megjelenítése miatt.
-
törölt tag
-
mitvisz
csendes tag
válasz
#94529552 #29873 üzenetére
Samsungot eddig nem néztem mert aktív és magas a talpával .Most akkor hiába twin tuner két kábelos digitális adást nem is nézhetem egyszerre (reklám alatt) ?
Ez a Samsung 400Hz -LG 800Hz -Panasonic 1200Hz ha kikapcsolom a képjavítás funkciókat onnantól nem számít semmit vagy a nagy számok arra utalnak hogy jobb a kijelző is?Esetleg LG - 55LB650V ( csak középen lévő talppal tudom beszorítani a bútorba) sokkal gyengébb ?
-
BarnaI
újonc
Hello! Segítséget kérek.15 hónapos Samsung UE40F5700 tv este müködött rendesen, majd másnap reggel bekapcsolás után hang van, led világít, de kép nincs.Mi lehet ez? Ha már jártatok így vagy sejtitek mi lehet a probléma várom a hozzászólásotokat.Köszönöm!
-
LOTR
addikt
válasz
öcsi119 #29878 üzenetére
ismét hozzáteszem, hogy várj meg hozzáértőbb választ is, de a topikban valaki korábban ajánlotta: NORDMENDE 38E40F 102cm-es LED televízió
ennek hatására egyik ismerősöm a szüleinek a régi crt helyett vett is egyet (mondván bármilyen is lesz, annál biztosan jobb tv ez, és úgy is lett), és azt mondja, hogy teljesen meg van vele eddig elégedve -
öcsi119
csendes tag
Hello !
Szeretnénk egy Tv-t maxmax 90 ezer forintért. Inkább olcsóbban.
Smart, 3D nem fontos. 32"-nál meg gondolom nem fér bele nagyobb az árba.
Fontos volna, viszont, hogy monitorként is lehesen normálisan használni.
Előre is kösz.
-
gorog67
aktív tag
válasz
#94529552 #29875 üzenetére
Az enyém is twin tuneres. Ha használnám is őket, akkor tök jó lenne. De nekem a külső boxom hdmi-n keresztül kapcsolódik a tévéhez, így maximum netezni tudok mellette, ez az egy eset, amikor a második képen hdmi van. Nem tudom viszont azt elérni, hogy a főképen a szabadon fogható mindigtv, az alképen pedig a boxon a reklám menjen. De nem sikerült egyszerre youtube-ozni, nettv-zni vagy usb tartalmat lejátszani sem a reklám alatt. De persze lehet, hogy csak buta vagyok hozzá. Idézem az egyik fórumozó aláírását:
A felhasználói felület olyan, mint egy vicc. Ha el kell magyarázni, akkor rossz! -
gorog67
aktív tag
válasz
#94529552 #29873 üzenetére
A Sony-nál írják a PAP-ot (kép és kép), a Samsungnál a Kép-a-képben-t, az LG valószínűleg nem tudja. Tapasztalatom (Samu) szerint a PIP / PAP elég kezdetleges és a gyakorlatban nem sok mindenre jó, mert nem lehet szabadon variálni a két kép forrását (nálam a második kép csak belső tunerről származhat) és a váltogatás sem olyan könnyű, hogy reklám alatt el tudjak kapcsolni.
-
LOTR
addikt
sziasztok
mivel a pana topikban nem kaptam rá választ, feltenném itt is, valószínűleg úgysem panasonic specifikus a kérdés, hanem általánosságban lennék rá kíváncsi:
Panasonic VIERA TX-42AS520E tv-vel meg lehet azt csinálni, hogy megosztok pl egy könyvtárat a notebookon és wifi-n keresztül rácsatlakozok a tv-vel?
addig működött a dolog, hogy a kapcsolatoknál a tv látja a gépet, de csatlakozás közben azt írja ki, hogy a művelet megszakadt
nem tudom hogy számít e a filerendszer (ntfs), amíg nem biztos a dolog, nem formáznék, meg tűzfalakat is kikapcsoltam
köszi(#29870) mitvisz
ez csak egy megjegyzés (majd biztosan kapsz hozzáértő választ is), mert korábban valaki itt ajánlotta - ha jól emlékszem
Telefunken T65FS243LBPOSW
igaz, ez már 65-ös, korábban 250k-ért ment, a maradék árat meg kiteszi az xbox (~80k), azt gondolom talán még megegyezni is lehet a mediamarktos eladókkal, hogy ha xbox nélkül vinné valaki -
mitvisz
csendes tag
55 colosban mit érdemes most venni ?
Fő szempont a szép kép . A szappanopera hatás nagyon zavar ,bár lehet hogy meg lehet szokni. Passzív 3D, smart , két tuner a PIP-hez , műholdvevő meg ilyesmik előnyt jelentenek de nem létfontosságú egyik sem.
Ár-érték arányban kellene valami jó ajánlat , 300 magasságában vagy ha lehet alatta. -
gorog67
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #29866 üzenetére
A DVD-k vagy TVRip-ek szoktak 25 fps-esek lenni, de az váltottsoros, szóval 50Hz:
720(1440)x576i 50Hz 15.625 KHz 27.000 MHz
1920x1080i 50Hz 28.125 KHz 74.250 MHz
Van néhány műholdas adás, ami 720p-s és 50Hz-es:
1280×720 50Hz 37.500 KHz 74.250 MHz
Ha ez szempont, akkor vásárlás előtt infót kell szerezni a tv / monitor jelfeldolgozó / képmegjelenítő képességeiről. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
gorog67 #29865 üzenetére
Elvileg vannak olyan filmjeim amik 25fps-el vannak lementve. Kb szórakozásnak, hagy dolgozzon a tv mozgássimító rendszere.
De kb ennyi, mert ugye 50Hz-en is jól mennek a 25fps-es filmek.Látom, szerkesztetted
Igen, ezek a spórolások időnként úgy érzem, elég értelmetlenek mind spórolás, mind használhatóság szempontjából.
-
gorog67
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #29864 üzenetére
Mire kell neked 25 Hz? A 24 is csak a filmek miatt érdekes és az tudtommal egyforma az amerikai és az európai bluray kiadványoknál is.
Nekem van egy 1600*1200-as Samsung monitorom, ami nem támogatja a 720p-s tv jelet HDMI-n, pedig a tartományába beleférne. Nem hiszem, hogy sokba került volna megcsinálni. Van video bemenete, vagyis feltételezhették, hogy nem csak számítógéphez akarják a vásárlók használni. -
gorog67
aktív tag
válasz
-=RelakS=- #29862 üzenetére
1920×1080 24Hz 27.000 KHz 74.250 MHz
1920×1080 25Hz 28.125 KHz 74.250 MHz
1920×1080 30Hz 33.750 KHz 74.250 MHz
De itt játékgépről volt szó. -
gorog67
aktív tag
válasz
Fricibantu #29859 üzenetére
Akármennyi a tv képfrissítési frekvenciája, csak 50 (esetleg 60) Hz-es bemenő jelet tud feldolgozni. A többit saját maga számítja ki. Az én tévém doksijában ez van:
1920x1080i 60Hz 33.750 KHz 74.250 MHz
1920x1080i 50Hz 28.125 KHz 74.250 MHz
1920x1080 60Hz 67.500 KHz 148.500 MHz
1920x1080 50Hz 56.250 KHz 148.500 MHz -
andrew-msi
aktív tag
válasz
Fricibantu #29859 üzenetére
Arra nincs.
-
Fricibantu
csendes tag
válasz
andrew-msi #29858 üzenetére
Na és akkor a tv, és annak hz-eire visszatérve, valaki, valami okosságot?
-
krx21
nagyúr
válasz
andrew-msi #29855 üzenetére
Mivel PS4-hez szeretne TV-t ezért az lenne az érdekes, hogy PS4-hez mennyi 3D-s játék van...
Szerintem nem nagyon sok... Még... De lehet nem is nagyon lesz, mert már gyorsan csökken a 3D népszerűsége, legalább is evvel a technológiával... -
krx21
nagyúr
válasz
andrew-msi #29853 üzenetére
Nem nagyon vannak 3d-s játékok... Vagy igen???
-
andrew-msi
aktív tag
válasz
Fricibantu #29851 üzenetére
Akkor javaslom egy ilyet is nézz meg.
Ha birod vidd magaddal a PS-t és tegyél be egy 3D-s játékot.
Engem pl. filmnél nem érdekel a 3D de játéknál tetszik. -
mckay
aktív tag
válasz
#94529552 #29849 üzenetére
igen, az új LG széria szimpatikus, hiszen WebOS, meg miegymás
azért néztem az LB5610-t, mert azt mondták, hogy ez olyan mint az LG650, csak éppen a smart rendszer nélkül
és tényleg nem rossz, sőt!
és én tök benne lennék, csak hát az asszony nyugodtabb lenne, ha az én kis windowsom nélkül is tudna mesét játszani a gyereknek, mert hát a windows képes éppen akkor frissülni, amikor nagyon kéne a play...a Sony-ba én nem vagyok szerelmes, meg elég zárt és rátarti rendszert képzelek el, ami tőlük jön, de talán nem is rossz
viszont ami nagyon kell nekem, mint egy falat kenyér, hogy ne legyen bal oldalon sok csatlakozó, azt tudja a Sony: középen van és ez klafasírva fogom kifizetni a Sony felárát, de ha egyszer odaillik, ahova terveztük, az megér némi ráfordítást
kicsi a lakásunk, minden centi számít...
:-)és igazad van, a Smart jól jöhet: telefon miracast, dlna... és mondjuk az is szimpi a Sonyban, hogy csak azért mert tesz bele vezeték nélküli miracastot, azért nem hagyja ki a vezetékest
nem valószínű hogy valaha is vezetékkel dugnék rá tabletet/telefont, de ki tudja... -
Fricibantu
csendes tag
válasz
andrew-msi #29850 üzenetére
Igen, árban a plafon, olyan 150-180e Ft, azt elfelejtettem írni!
-
andrew-msi
aktív tag
válasz
Fricibantu #29848 üzenetére
Szia!
Én azt javaslom, hogy ha PS4-hez kell akkor legyen 3D-s, mivel ott már van érteleme.
Nekem a PS3-nál is volt / lesz.
Egyébként engem sem érdekel, de pl GT nagyon durva 3D-ben.
Hétfőn jön meg ez:
samsung-ue-48h6200
Ár / tudás szinten én nem találtam jobbat.
Nem tudom mennyit szánsz, rá de esetleg egy alternatíva. -
Fricibantu
csendes tag
Sziasztok!
Ps4-hez szeretnék(illetve nem szeretnék, de gondolom a mostani 50hz-es tv-m nem éppen jó alternatíva hozzá)!
Tartok tőle ,hogy a boltban kihasználva tudatlanságom e téren, csak megbolondítanának, így Titeket kérdezlek inkább! Milyen típusú készülékek között keresgéljek, ami 120cm körüli, smart, nem kell bele 3d! Valamint, nem tudom, hogy az üzletekben feltüntetett 500-900Hzes Tv is akár valósan, hogy működik!
1fps=2hz, ha jól tudom, konzolon 60fpstől nem hiszem, hogy megy többel játék, tehát akkor egy 120hz-es tv elég lenne nekem??Illetve, honnan tudom, hogy az valóban annyi e, esetleg kell e még valamit figyelembe vennem?
Köszönöm a válaszokat! -
mckay
aktív tag
válasz
Osynho #29846 üzenetére
Én nem állítgattam semmit, de az árusok talán igen.
De tényleg csibészek, megfigyeltem abban az öt percben, amit ott töltöttem:
- ha egy ember vacillált két tévé közöt, amiből az LG volt a drágább, akkor az volt a duma, hogy nézze már meg milyen szép a kék ég és a zöld fű, a többin meg nem (kijátszották az IPS kártyát)
- ha egy másik ember (jelesül én) tanakodik két tévé között, amiben az LG az olcsóbb, akkor az volt a duma, hogy nézzem már meg a fehér blúzát a bemondónakBiztosan szociálpszichológia, de az az igazság, hogy mindkét esetben igazuk volt.
Vagy pedig tényleg egymáshoz igazíva tekergették a beállításokat, mindig a drágábbat feljavítva. -
Osynho
addikt
Valamit állítgattál is rajtuk, vagy csak a szörnyű bolti értékeket nézted? Mi volt a forrás? Rikító neontenger alatt teszteltél?
Ki van ez találva. Eladnak mindent a júzernek. Persze a legtöbben használják is, de nekem pl folyamatosan PC-n van a tv, így a smart nem lényeg, a 3D pedig kiesik, mivel az erősítőm nem tudja.
-
mckay
aktív tag
Mit gondoltok, egy Sony közel tízezres felára megéri azt, hogy Sony?
Tényleg jobb a kép?
Sajnos egy Sonyt sem néztem ma, amikor egy üzletben jártam...Például ebben az összehasonlításban:
115.000 - 40" Samu [40H6200] okossággal (ami végülis jó), 3D-vel (ami nem kell)
120.000 - 40" Sony [40W605B] okossággal (ami végülis jó), 3D nélkül (ami nem hiányzik)
Előre is köszi az újabb véleményeket, ha lesz.
-
mckay
aktív tag
válasz
Osynho #29839 üzenetére
Hát igen, kezdem én is belátni.
Köszi!Elvittem az asszonyt azért egy valódi, nem virtuális boltba, hogy tessék, itt van, mit szólnál ha ez az okostalan LG lenne. De hát nem szeretett bele. És mit mondjak, én sem. Nem mondom, nincs vele igazán baj, és a Smart funkció sem igazán hiányzik. Csak hát a színek, főleg a fehér nem volt klafa. Lehet hogy félrenézünk valamit, de nem volt dögös, na.
Gondoltam ott a testvér, a Samsung, de hát az meg ugyanannyi pénzért 6 centivel kisebb tévét ad. És nem is kecses.
Na ezen a ponton kezdtem el visszatekintgetni a "Smart" tévék irányába.
És így aztán tényleg igazad van! -
smallmer
őstag
Sziasztok,
ez a tévé
Samsung UE48H6200 FULL HD LED TVmennyire használható jól monitorként?
most egy dell u2713h monitorom van ki lehetne váltani ezzel _ ?
nem lesz kicsi a válaszidő ? -
7Sony7
addikt
Sziasztok. Kábeltv adás nézésére és youtube videók nézésére HD és Full HD tv között van különbség?
Lapajbacsi: Ha mégis megvették a Sony -t az albánok, kérlek vedd fel videóra, amit a tv-vel csinálsz, és tedd fel a youtube-ra!
-
mckay
aktív tag
130-ért lehet hogy nekem is bejönne - de inkább 140 az...
ennyi pénzért (140) pedig a Philips még ambilight-ot is ad, igaz, webos-t nem
de hát jajj, így is úgy is drága játék a smart...
egyre jobban húzok az olcsóbb megoldás felé, és a Windows-ra bízni az okoskodást
igaz, az nem csinál hangulatfényt, és nem állítja meg a tévézést... -
mckay
aktív tag
Gondolkodtam a dolgon.
Két gyökeresen eltérő cuccra redukáltam a választásomat:
- 94000 forintért [egy LG nem okos tv IPS panellel és direct leddel]
- 139000 forintért [egy Philips okos tv Ambilight hangulatvilágítással]
Tudom, ez nagyon olyan, mint almát a körtével összehasonlítani, mégis itt tartok.Ugyanis egyszerűen nem tudok beleszeretni a smart koncepcióba, annyira földhöz ragadtan ragaszkodom a TV alatt duruzsuló Windows-hoz. Annyi sok rosszat és csalódást olvasni mindegyik Smart rendszerről...
- Ha pedig nem használom a Smart részét, akkor miért ne lenne elég egy 94 ezres tévé, feltéve ha a képe jó? És én úgy emlékszem, hogy amikor a MM-ban jártam, ennek jó volt a képe.
- Ha pedig megkockáztatok egy drágább készüléket, részben a Smart miatt, akkor legalább adjanak mellé valami mást is: hogy ha nem jön be a Smart funkció, akkor ne érezzem úgy, hogy feleslegesen fizettem annyi sok felárat.Ti mit gondoltok?
Főleg arról a 94 ezres LG-ről! -
blakey
titán
A monitor z monitor a tv meg tv, a VA panelek sokkal jobb kontrszttal és feketével bírnak, filmeknél ez nagy előny, színhűségben nincs különbség IPS és VA között. Neked kell eldöntened, hogy mire van szükséged. Nekem is IPS a monitrorm, de nem azért mert az a jobb hanem mert a gyártó elérhető és megbízható monitora azzal készült, ha VA lenne akkor a feketéje sokkal jobb lenne, de ez van.
-
Batib
őstag
Igen a feketére gondolok. A tv-knél nem TN vs. IPS, hanem VA vs. IPS-ről beszélünk. Hidd el nem ugyanaz.
Valahogy meg kéne nézned, megfelelő körülmények között, mielőtt döntenél. A Samsung tv-kben általában gyengébb minőségű a 2D-s panel a 3D-snél. Sokszor más a gyártó is.Háttérvilágítás: 6203 kevesebb led, messzebb az LCD paneltől a jobb fényeloszlatás érdekében. 40-es méretben talán még elfogadható. -
mckay
aktív tag
Batib, köszi!
Mire gondolsz, hogy nem előny az IPS? Azt mondjuk tényleg olvastam, hogy habár a színek élénkebbek az IPS-en, a fekete viszont korántsem annyira fekete, és hát a filmek ugye... Erre gondolsz?
Nekem az íróasztalomon két monitor van (nem luxusból, munka miatt), és az egyik IPS, a másik TN. És az IPS sokkal lenyűgözőbb, pedig öregebb. Jobb híján, mivel rossz a tévénk, amikor filmet szeretnénk nézni, az egyik monitoron tesszük, és inkább az IPS-t választjuk...
De akkor ez a tévéknél nem így van, verjem ki a fejemből?Samsung 6203 a 6200 olcsósítása? Semmi baj, sőt, hurrá! De ha más a panel és más a háttérvilágítás, akkor pont a lényeges részekben más, és akkor nem is testvérek! Hát ezért fázok én ettől az egész tévévásárlástól. Vásárló legyen a talpán, aki eligazodik a termékpalettákon!
-
Batib
őstag
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Érdemes valamit tudnom a Philips tévékről, mielőtt megveszem?
90 ezertől - 140 ezerig keresek 40" körüli készüléket.
Nem ragaszkodom én semmilyen márkához, és Smart sem kell, csak jó legyen a képe.
De ahogy nézem, az okostalan tévékbe elég gagyi panelt is tesznek, szóval sajnos okos lesz, hiába dolgozik alatta egy 24 órás Windows...Ami számomra a kihívás, hogy csak a jobb hátoldalán tudok bele kábelt dugni, mert bal oldalt beton van a tévé mögött, és azt nem tudom megbontani, de nagyon közel szeretném tenni a falhoz, tehát marad a jobb oldal, ahol nekem gipszkarton a fal anyaga.
Namármost én reggel óta a hirdetéseket bújom, lassan zsong már a fejem, de ebben az árkategóriában szinte minden tévén (Lg, Sony, Sharp, Toshiba, Hyundai, stb) a bal oldalon és vízszintesen a fal felé nézően vannak a csatlakozók. Kivétel a Samsung, annak jobb oldalon. Van belőle okostalan is, már 95 ezerért, csak az meg nem IPS paneles, míg ugyanennyi pénzért egy LG bezzeg igen. Szóval feljebb kellett mennem az árban.Láttam egy ilyent 120 ezerért: Samsung UE40H6203
Nahát erről azt sem tudom, hogy mit gondoljak, a [honlapján] semmi érdemi információ, és még hátulsó kép sincs...Aztán találtam ezt 136 ezerért, ami már igen húzós ár nekem, de még belefér:
[Philips 42PFL4208H]
És ennek, ha lehet hinni a képeknek, a fontos csatlakozói lefelé állnak! Így nem lenne gond a betonfal.No de szabad-e Philipset venni?
Üdv és köszi minden választ!
-
andrew-msi
aktív tag
Elöször is nem akartam háborút!
Sajnos az itt is leírt (csak LG plazma akad ennyiért) dolog miatt gondoltam az LCD-re.
És úgy látom maradok is annál.Nos.
Találtam egy ilyet 152e-t 2 év garral.
Samsung UE-48H6200
Esetleg más típus? -
ABee
tag
válasz
#94529552 #29825 üzenetére
Ahogy mondod.
Amúgy ezek a Sony-k igencsak best buynak tűnnek input lag szempontból de a szinekre még kíváncsi leszek. A legbiztosabb az lesz ha elmegyek az egyik márkakereskedésbe és megnézem élőben a különbséget a 705 és a 829 közt. Nehogy az asszonynak legyen igaza és jobb lenne máshova tenni azt a 80k különbséget.
-
Lefty
addikt
Sziasztok!
70 ezer korul legalabb 80 centis lcd tv-t mit tudnatok ajanlani?
Viszonylag sotet helyen es szembol lenne hasznalva a keszulek.Smart es minden sallang nelkul Samsung 32H4000 korul nezelodtem hirtelen.
Illetve minimal smart funckioval milyen tipus lenne es mennyiert, milyen kompromisszumokkal?
Koszonom!
-
törölt tag
Ha még belefér, akkor a Sony Bravia KDL-50W829B-est. Most éppen akciós áron van.
-
ABee
tag
Üdv guruk!
Szeretnék ajánlást kérni tőletek.
A szükséges paraméterek a következőek:
Élethű színek, alacsony input lag (max 35ms) és ne legyen feltűnő utánhúzás mivel sokat szeretnék raja számítógépről játszani.
Képátló min 100cm, ár max 200e. 3D smart és egyéb varázslat nem kell.
A kereső alapján őt találtam legmegfelelőbbnek:
Tudtok ennél jobbat nagyobbat 200k-ig?
Köszönöm a válaszokat!
-
Osynho
addikt
válasz
#94529552 #29815 üzenetére
A kérdező aggódik, hogy nem lesz megfelelő számára egy másik technologia, mint amit megszokott és szeretett. Erre irtam off-ba téve, hogy akkor maradjon a plazmánál. Mivel újan már gyakorlatilag csak Lg kapható, ami nem valami magas szint, ajánlottam használt Panasonic plazmát. Szeretném, ha nem utasítanál rendre a fórum használatát illetően.
Lassan tultargyaljuk ezt a témát, a szokásos személyeskedés szállóige is előkerült, teljesen feleslegesen.
-
BBéci
legenda
válasz
-=RelakS=- #29813 üzenetére
Szerinted kampány volt?
A kérdező aggódik, hogy amit a plazmája után vesz, az képminőségben elmarad tőle, erre kapott Osynho-tól tippet.
Az avatarom megváltoztatása folyamatban van, mert a víz kiver a gondolattól is, hogy összetévesztenek olyan fórumtárssal, akinek lövése sincs a tévékről, mégis szórja a "tanácsokat", megtévesztve tájékozatlan emberkék tucatjait. -
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #29811 üzenetére
Nem erről volt szó. A kérdezőnek most ment tönkre a plazmája, erre ők most egy használt tévére akarták rábeszélni. Ráadásul plazma kampány az LCD topicban. Nevetséges.
-
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #29809 üzenetére
Majd jön, mert az ocsmány beszéd is tiltott a fórumon. Ez egy tévés fórum, és te most szintén személyeskedéssel nyitottál.
-
törölt tag
Ez a hazugság, mert én soha nem kötöttem az orrodra, hogy milyen műszaki dolgok voltak a tulajdonomban, és ez ezután is így lesz.
Azt mondta, hogy vegyen használtan, és: Garanciásat is találni. Különbség, de fontos.
Mindettől függetlenül zsákbamacska lenne egy használt plazma vétele, ez a véleményem.
Aktív témák
Hirdetés
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- Próba
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- SSD kibeszélő
- One mobilszolgáltatások
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- További aktív témák...
- Quantum ES4 // ÚJ // Számla+Garancia //
- Harman Kardon Citation szett (Bar, Sub S, Surround) - akár hátterek nélkül is
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- Crative Gigaworks S750 7.1 szett+ Sb X-fi titanium karival
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest