Új hozzászólás Aktív témák

  • |AP|

    veterán

    válasz updog #6571 üzenetére

    ez sajnos ilyen... és amíg ilyen gyorsan elkapkodják a lakásokat addig az árak sem fognak csökkenni, sőt.
    Én továbbra is azt gondolom, hogy az a 20-25%-os emelkedés, ami az elmúlt egy évben volt az nem normális. Az albérletárak robbanásszerű emelkedése, az airbnb, a kis kínálat, nagy kereslet abnormális mértékű emelkedést hozott. Egy ideig bíztam abban, hogy ennek vége szakad egyszer, de jelenleg nem látom mikor következhet ez be. Amíg vannak azonnali kp-s vevők, akik befektetési céllal felvásárolják az összes normális megjelenő lakást a piacon, addig erre nem sok esély van.

    Két példa tőlem a közelmúltból:
    1. Van egy telek itt a közelben, amivel régóta szemezek (9. ker, rehab rész), hogy de jó lenne, ha épülne oda egy társasház. Egy nap kitették a táblát, hogy várhatóan 2016. májusában indul az építkezés, lakások leköthetők. Még aznap felhívtam a számot, a 60 lakásból már 10 le volt foglalózva, pedig még építési engedély sincs az épületre!
    Kértem alaprajzokat, hogy lássam milyen lakások vannak benne. Élhetetlen, rossz elosztású, cipőkanalas, összenyomorított lakások (legdurvább: 8m2-es félszoba közepén! egy pillér), 600ezer Ft/m2 áron. Ennek ellenére viszik, mint a cukrot...
    2. építészként dolgozom, az irodánk rajzolja egy társasház terveit. 54 lakás (a legtöbb 1-1,5 szobás) és az építtető egy darab lakást sem fog meghirdetni, mert akkora üzlet az airbnb, hogy az egész házat így tervezi üzemeltetni.

    Szóval amíg ezek a dolgok nem változnak, addig az árak még emelkedni fognak és ezen a belengetett ÁFA csökkentés sem fog változtatni.

Új hozzászólás Aktív témák