Új hozzászólás Aktív témák

  • AxBattler

    félisten

    válasz Ijk #21508 üzenetére

    ... picsányi 60nm2 lakásba... 2db konvektor kb 230 ezer, egy központi cirkó fűtés kiépítése gáztervvel, kémény béleléssel, stb. ha tippelnem kellene 1,5-2M alatt nem állna meg.

    2db szebb konvektor (pl. FÉG Exclusive), amit az ezredfordulón innen, újonnan el tudok viselni akármilyen ingatlanban, gázszerelő bekötési díjával együtt 350-400k HUF. Aztán a 2db fűtött szobán kívül (konyha, fürdő, wc, közlekedő, stb.) meg vagy didereghetsz, vagy szerelheted fel a kiegészítő fűtést, pl. elektromos törülközőszárító. 60m2-es lakás meg szerintem 1+2 szobás lesz inkább, oda ugye minimum 3db konvektor kell, máris átléptük a félmilliós határt.
    És akkor a melegvíz korszerűsítéséről nem beszéltünk (Ariston, Hajdujudú, stb.), ami mindennel együtt megint közelíti a 150k HUF-ot, önmagában.

    MIKA minikazán kiépítése is kb. ugyanennyi, cserébe a teljesítménye nem túl kiemelkedő, ha még a melegvizet is neki kell szolgáltatnia.

    Szóval lehet, hogy 1.5-2m HUF egy modern cirkó, de ad is valamit komfortérzetben, egyebekben. Hőszivattyú meg ideális lehet kis lakásoknál, de ebbe inkább bele sem megyek.

    [ Szerkesztve ]

    "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

Új hozzászólás Aktív témák